- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Meztelen09
csendes tag
Vegre.
-
Macka
veterán
Weeeee
Első hsz...
szerk: mégsem
[ Szerkesztve ]
-
ViiiiktorOC
senior tag
Csak megjött a csoda!
Kicsit meleg, de nem rossz ez csúcsnak.
20 nm-en jöhetett volna.
köszi a tesztetLamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
JanR
addikt
Van reggelre olvasmány
-
daneeeeee
aktív tag
Jéé. Felkelek és 290X cikk . Minden napnak ilyen jól kéne indulnia!
-
Macka
veterán
Kalkulált ár: 160 eFt környékén. Ez kb. a GTX780 árszintje...
-
Antant
csendes tag
Hát én nem röppentem el tőle de azért jó!
-
adatfalo
senior tag
A kártya topicjában már nagyon mentek tegnap is (egész héten/hónapban) az árkalkulációk. A legújabb "számítások" szerint ez a 155-160k nettó ár (a nagykeres árakból vonatkoztatva). De én örülnék a legjobban,ha ez nem így lenne és nem csapódna hozzá már az a +27%...
www.adatfalodesign.hu
-
DRB
senior tag
Már ezért megérte korán felkelni.
-
Televan74
nagyúr
Majd akkor veszek Hawaii cGPU -t ha 80.000 körül lehet kapni. Addig jól elvagyok a 280X -el. Megyek vissza aludni.
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
kecsawi
senior tag
Szép álmokat mindenkinek, megyek aludni.
-
Def26
félisten
Szerintem nagyon jók lettek, nagy részben odab@ssza a titánt. Jó kártya jó áron. Kíváncsi vagyok nv mit lép erre.
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
JanR
addikt
Ha a 780 Ti tényleg a 780 és a Titán között lesz, akkor az nem elég a 290X ellen.
Viszont ha ilyen ára marad, akkor felső kategóriában "bestbuy" ha egyáltalán van ott olyan
(#10) Televan: Az a 30% szerintem sem éri meg a 2x-s árat. Bár ez a különbség frissebb driverekkel biztos javul Nekem FHD-be bőven elég lesz azt hiszem 280X is, de majd meglátjuk mit hoz a karácsonyi hangulatom
[ Szerkesztve ]
-
daneeeeee
aktív tag
Elképzelhető, hogy egy picit még csökken az ár egyrészt újdonság varázsa másrészt ha az Nvidia megrázza magát akár valami árverseny is beindulhat(na).
A teljesítmény némileg szerintem is nőni fog bár e tekintetben a másik oldal is el fog követni mindent.
más: guru3d szerint 500 euro az napi árfolyamon számolva 146500Ft szóval itthon még mehet kicsit lejjebb.
[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
Hoppá hoppá. Micsoda teszt...
Live-Die-Respawn
-
Borisz76
veterán
Jelenleg egy SAPPHIRE Radeon HD 7970 VAPOR-X GHz Edition-t hajtok...kb 1 éve.
Az új R9 290X kb 10%-al fogyaszt többet és kb 30%-al gyorsabb.......
és most anyagilag is megengedhetném magamnak.Ráadásul a BF4-et is magkapnám mellé.....
Á nem tudom Vegyem vagy ne vegyem ? Ez itt a kérdés !
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz Meztelen09 #18 üzenetére
De elég...csak öcsém most akar gépet fejleszteni és lehet rábeszélem "testvéri áron" az enyémet...én meg megpótolom és máris jobb vagyok
Na majd ha felébredt a tesó rákérdezek ...hátha
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
oriic
HÁZIGAZDA
Egyébként szerintem az a legdurvább az egészben hogy bár "túlságosan" nem gyorsabb mint a TITAN, viszont árban oda vissza veri. Aki csúcskártyát akar egy GPU-s szegmensben annak ezt kell megvennie.
Live-Die-Respawn
-
malwy
senior tag
A hubvezérelt és a crossbar memóriavezérlő között mi az alapvető különbség?
-
mghltm
addikt
nagyon jo lett a kartya, bar titan alazast teljesitmenyben nem latok, de arazasban annal inkabb! aki mostansag tervezi csucskartya vasarlasat, megerte varni, az nvidia-nak illene arat csokkentenie a felso kategoriaban. kicsit meglepodtem, hogy a teljesitmeny / fogyasztas mutatoban jobbak a zoldek, pedig korabban ez az amd nagyon pozitiv jellemzoje volt.
minden tiszteletem a szerzoe, aki az utobbi hetek megjelenesi es teljesitmenybeli talalgatasai ellenere csendben maradt, igazi profi modjara! ( szerintem a papok mar regen feladtak volna a colibatust hasonlo helyzetben )
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Attix82
addikt
Mivel eddig a titannak nem volt ellenfele így annyiért adta amennyiért akarta. Leviszi a titán árát vagy behoz egy új terméket , ami megelőzi.
Azt se felejtsük el, hogy eltelt fél év mire az AMD lépett valamit a titánnal kapcsolatban....addig az NV műhelye se állt.
Szerintem ez volt a minimum amit kihozhattak most, viszont azzal a fogyasztással kéne kezdeni valamit, mert több nincs ebbe a VGA felépítésbe.
[ Szerkesztve ]
-
Prof
addikt
Nem ertem miert adjak ennyivel olcsobban, mint a Titan. Latszik szepen, epphogy belottek a konkurrencia fele, az Nvidia penzelt jatekokon kivul, bar a BF3 meglepo nekem (es gyanitom a BF4 is ilyen lesz Mantle API nelkul
). Ugy tunik a DICE-t ket oldalrol tomik penzel, aki tobbet ad nekik annak lesz nagyobb FPS-e a kartyajan.
Siman lehet igy olyan tesztet csinalni ahol megveri, meg olyat ahol nem, a tesztelo osszevalogatja a jatekokat aszerint milyen konkluziot akar kihozni.De ha mar ennyire olcso, akkor 290X CF johet a Titan ellen lassan, mert a kezdeti arak picit csokkennek es 2db 290X kijon a Titan arabol
Mostmar csak ezt a technologiat kene a mobil vonalra athozni
Varjuk a normalis hutessel rendelkezo kartyakat.Addig is inditok egy Kickstarter-es gyujtest az AMD-nek 290X factory VGA cooler cimen. 1 db mernok 1 honapi munkaval 2 szer ilyen jo hutest tudna osszerakni/tervezni. Egyre gazabb, hogy inkabb kapcsolokat, downclock-ot implementalnak egy kommersz nagy 2 ventis hutes helyett. De valoszinu tudjak ok, hogy az eladott chipek 90%-a ugyse a gyari szar hutessel jon majd az OEM-ektol, igy eleve a sajat prototipust a leheto legolcsobban akartak osszerakni.
-
Gyuri27
félisten
-
p87
senior tag
Bitang jó GPU lett, csak ez a hűtés nem tetszik.
És az árazás.
Bő nyállal szopatja Nvidiát az AMD.(#32) tiborandras:
Persze, sajnos világszinten is hiány van belőle, ezért a kezdetekben biztos drágább lesz, talán 2-3 hét múlva normalizálódik a helyzet.[ Szerkesztve ]
-
mghltm
addikt
pedig lepnie kell, mert a titan-t nem fogjak vinni. a 780-as eddig is jobb valasztas volt, mert alig marad el teljesitmenyben joval kedvezobb ara ellenere. szerintem a 290x kicsit dragabban fog megjelenni a nagy erdeklodes miatt, mint ahogy a tesztben szerepel.
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Malibutomi
nagyúr
Jó teszt! Teljesítmêny nagyon ott van, a custom hütések még majd dobnak a teljesítményen...azt ha azok kijönnek pár hét mulva jöhet is egy
Az ár ha ennyi lesz akkor meg királyság!
[ Szerkesztve ]
-
Pekkk
aktív tag
Én a BF4 DirectX Vs. Mantle tesztet várom már nagyon.
-
Prof
addikt
Kivancsi lennek egy statisztikara, hany eladott Titan-nal tart az Nvidia.
De leginkabb arra mit tud majd a Mantle API-vel felmutatni a kartya.
Mindenesetre orvendetes, hogy felertek vegre memoriasavszelben a 2900-as 2007-ben megjelent 512bit-es VGA-hoz vegre
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Nálam is ez a helyzet. Mint, ha csak valami mikulás ajándék lenne reggelre . Jónak tűnik ez a kártya. Kicsit többet fogyaszt és melegszik is, de a teljesítménye és az ára az nagyon ott van! Összegezve ezeket szvsz legjobb vétel. És a magas hőmérsékletet biztosan ki lehet majd küszöbölni egy jobb hűtéssel.
Visca el Barcelona!
-
mghltm
addikt
Oliverda "Érdekesség, hogy míg utóbbiba 720 millió tranzisztor került, addig a Hawaii kódnevű legifjabb rokona nem sokkal nagyobb területen már majd tízszer annyit, 6,2 milliárdot tartalmaz."
majd 10x helyett inkabb majd 9x annyit
-
radi8tor
MODERÁTOR
Szuper teljesítmény, hozza szépen a papírformát.
⭐ Stella
-
paljani
aktív tag
"...mert az Xbox One és a PlayStation 4 APU-jaiban található IGP-ket a fejlesztők később assembly szinthez közel programozzák majd..."
Nem.
-
MPowerPH
félisten
Ha az említett áron kerül a polcokra, akkor az elég csúnya fricska az NV-nek. Kíváncsi leszek.
Don't Tread On Me
-
Locutus
veterán
válasz daneeeeee #46 üzenetére
Ugyanakkor az a világvége alázás se jött el, ami eddig lépten nyomon prognosztizálva volt...
Erre az analógiára akkor a mantle féle várakozásokat is el kell osztani hárommal...
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
nagyúr
nohát, csak előkerült végre ez a kártya. érdekes az architektúra - úgy tűnik, a Fermi szelleme felbukkant AMD-éknél is
viszont sajnos bejött a jóslatom a 290X-szel kapcsolatban: az nVidia a Titannal félig ellehetetlenítette az objektív összehasonlítást, ehhez most az AMD hozzátette a másik felét. ráadásul két különböző irányból jönnek - a Titan jellemzően jobban megy, mint amit a referencia-órajelek indokolnak, a 290X meg kevésbé (ahogy elnézem a 7970GE-hez való viszonyát, közel 10% fps "bennragadt"). így félúton nagyjából össze is találkoztak. érdekes lesz a következő 1 hónapban, hogy az nVidia mit ad ki 780Ti néven, valamint hogy az AMD tud-e / akar-e olyan hűtési profilt adni a kártyának, amitől gyorsul pár %-ot[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Sondi1986
addikt
A GTX780 és a Titán nem 561nm chipje van? Csak mert már nem 1x írtátok el.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest