Hirdetés

2017. október 21., szombat

Hozzászólások

(#1) kics1


kics1
(fanatikus tag)

Most halt meg a 2. :(

(#2) bednarik válasza kics1 (#1) üzenetére


bednarik
(fanatikus tag)

gari volt?

__̴ı̴̴̡̡̡ ̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ ̡͌l̡̡̡̡.___ ingatlanturista.blog.hu vicces és kevésbbé szánalmas történetek egy családi ház eladásakor. Lassan jön a következő! :)

(#3) Zirowe


Zirowe
(PH! nagyúr)

Azért a pdf rész nem egészen így van.

Natívan támogatja a készülék a formátumot, de azzal van mindig a legtöbb baj.

Két fajta pdf van elvileg, az egyik, ami csak rendesen szöveget tartalmaz, illetve az, amelyik "lapokat".
Utóbbival szokott problémája lenni.

Fine reader képes kivenni a szöveget és a képeket is, átmenteni docba, amazon átkonvertálja, és tökéletes.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#4) fattyu


fattyu
(PH! kedvence)

Én ezzel úgy vagyok hogy pdf nem is erre való :D szóval nem is próbáltam meg sosem.

Amugy Calibrébe már a pdfet is be lehet dobni és a csak szöveg pdfet egész jó százalékkal mentesíti az extra sortörésektől.

Én is elmélkedem írni egy szösszenetet, van itthon egy koobe junior meg egy kobo touch. Nagy nagy jóság.

Szerk az írásért pedig köszi én sokat agyaltam a kindle 4en de elég sok megdöglő nem rendesen működő példányról olvastam hogy eun kívülről akarjak rendelni. Ezért lett Kobo. Franciáknál a fnac nagy nagy társulása miatt emészthető áron lehetett eun belül megvenni.

[ Szerkesztve ]

"Translation: He requires proof of good faith. We must make a contribution to his people that shows we are not a threat. Shall I blast him now, master?"

(#5) gzbotii


gzbotii
(PH! kedvence)

Mar nagyon vartam egy hasonlo, tartlamas irast rolla, egy "juzer"szemszogebol. Rohanok is olvasni :R

Proposing the same flawed strategy over and over again will not make it more effective, Ensign.

(#6) gzbotii válasza kics1 (#1) üzenetére


gzbotii
(PH! kedvence)

Mi tortent vele? Tipushiba? Azert remelem garis :(

Amugy, ugy altalanossagban, milyen tipusu e-book readert ajanlotok?

[ Szerkesztve ]

Proposing the same flawed strategy over and over again will not make it more effective, Ensign.

(#7) BDave válasza gzbotii (#6) üzenetére


BDave
(PH! addikt)

Hogy érted hogy milyen típusú? Márkára gondoltál? Mert nincs nagyon típus kategória ebookoknál, inkább csak márka.

Edenyke: köszi a programot, utána nézek!

(#8) zsúrficsúr


zsúrficsúr
(kvázi-tag)

Egy 6"-es kijelzőtől nehéz is lenne elvárni, hogy a lapformátumban rendezett pdf-eket jólolvashatóan tudja megjeleníteni. Ezt szerintem semmilyen ebook reader nem tudja.

Egyébként én is a másodikat nyúzom, az elsőnek a kijelzője benyomódott. Valszeg user error volt, de az első szavamra küldték a cserekészüléket, és a dobozt, amivel a régit visszaküldhetem. Mindezt full ingyen (még garis volt).

(#9) gzbotii válasza BDave (#7) üzenetére


gzbotii
(PH! kedvence)

Igen, marka. Mind Kindle, Nook, stb

Proposing the same flawed strategy over and over again will not make it more effective, Ensign.

(#10) Polemius


Polemius
(fanatikus tag)

"Az viszont jó kérdés, hogy az elterjedt magyar könyvesboltok miért nem léptek még az ekönyvek irányába. Nem vagyok jártas a könyviparban, de egészen biztos, hogy valahogy be vannak digitalizálva a kiadott könyvek valamilyen formátumban. Azokat pedig nem lehet túl nagy kunszt ebook formátumra formázni és kiadni."

Rövid válasz:
- Hiába van meg digitálisan valami, abból legtöbbször nem hogy nem triviális e-bookot készíteni, de sokszor kimondottan nehézkes. Főleg, ha valami régi formátum és/vagy nem egyszerű szöveg. Az e-könyvolvasós blogon sokan tudnának erről mesélni.
- Hiába van meg, ha a kiadók nagy része nem mer/akar belevágni valós vagy képzelt okok miatt.
- Hiába van meg és adná ki a kiadó, ha a jogtulajdonos (főleg ha külföldi) nem hajlandó belemenni, pláne nem DRM nélkül vagy "puha" DRM mellett.

(#11) BDave válasza Polemius (#10) üzenetére


BDave
(PH! addikt)

Tudsz ilyen valós vagy képzelt okokat említeni? Csak kíváncsiságból. Mert ez az edigitalizálás és publikáció érdekelne, vagyis annak is az akadályai.

gzbotii: nekem eddig csak Kindle volt a kezemben, de ránézésre a Nook se lehet olyan nagyon rossz.

(#12) Zirowe válasza Polemius (#10) üzenetére


Zirowe
(PH! nagyúr)

Érdekes módon a "feketepiacon" tömegesen érhetőek el a legfrissebb és régi könyvek doc, rtf és pdf formátumban, formázva, olvasható minőségben, kész könyvként, mégsem adják ki a kiadók.

Ha belegondolsz, kell is, hogy legyen ilyen, hiszen ha nem miből készülne maga a papíralapú könyv?

Hogy miért nem adják ki digitálisan?
Mert hülyék.
Próbálkoztak pár hónappal ezelőtt a saját gyártású olvasó kiadásával, de ócska és nevetségesen drága volt.

A legális tartalom meg továbbra is siralmas.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#13) Oldman2


Oldman2
(PH! addikt)

Sajnos kimaradt az email-en keresztüli konvertálgatásos megoldás lényege, hogy azt az email címet ahonnan küldöd a konvertálandót, regisztrálni kell az Amazon oldalán előre.

Lehet többet is regelni.

(#14) BDave válasza Oldman2 (#13) üzenetére


BDave
(PH! addikt)

Miért kéne külön regisztrálni azt az e-mail címet amiről küldünk? Max úgy "kell" regisztrálni, hogy regisztrálunk az Amazon oldalára.

Edenyke: "Ha belegondolsz, kell is, hogy legyen ilyen, hiszen ha nem miből készülne maga a papíralapú könyv?" Pontosan. Tök egyszerű lenne utána kiadni digitálisan is, hiszen egy plusz bevétel forrás lenne a szerzőnek is és azért nem járna szerintem olyan nagy munkába kiadni digitálisan is. Potyapénz.

(#15) UnA


UnA
(Korrektor)

Összességében én azt a tanulságot vontam le, hogy az Amazon egy remek ekönyv-olvasó terméket dobott a piacra, csak éppen a szoftveres háttértámogatást már elfelejtette hozzá elkészíteni.

Szerintem valamit félreérthettél, azért írtad ezt összegzésként. Az Amazon nem hardver-, vagy szoftvergyártó, hanem egy bolt. Ebből persze a legnagyobb és valaha könyvesboltként kezdték, és a Kindle-t is ez alapján kell szemlélni. Ez nekik csak egy eszköz, hogy könyvet vásároljál leginkább tőlük, de legalábbis az amazon.com-on (a kettő nem ugyanaz, de ez részletkérdés).

A könyvolvasó tehát egy szolgáltatáshoz csatolt eszköz és természetesen emiatt olcsó. Ugyanezért létezik a tisztán szoftveres megoldás is, ami ingyenes mind desktop, mind mobil eszközökre.

(#16) BDave válasza UnA (#15) üzenetére


BDave
(PH! addikt)

Természetesen én is tudom, hogy nem az Amazon alkalmazottai rakják össze a ketyerét, de mégis csak ő találta ki a terméket, azt hogy mi legyen benne, hogyan nézzen ki, stb. Vagyis ő felel (a saját :) ) termékéért. (Az már részletkérdés, hogy kivel és hogyan gyártatja le.) Ha így fogalmaztam volna, akkor csak bonyolultabbá tettem volna a szöveget.

[ Szerkesztve ]

(#17) nagysuhi válasza Zirowe (#12) üzenetére


nagysuhi
(tag)

Pontosan! Letöltöd valahonnan, mert megvenni nem tudod.Ők meg azt mondják, nem adják ki elektronikusan, mert lemásolják. Esélyed sincs magyar nyelven megvenni a legújabb könyveket. Már majdnem 3 éve olvasok Kindle-n könyvet de mindet loptam, pedig ésszerű áron megvenném a hivatalos verziót is.

Többet ésszel, mint fűrésszel...

(#18) kokyt válasza BDave (#14) üzenetére


kokyt
(senior tag)

Azt az email címet, amivel az amazonra regisztrálsz, azt automatikusan felveszi egy listára. Ha konvertálásra küldesz anyagot erről, akkor elfogadja, és továbbítja az olvasóra. Viszont lehetőség van további elfogadott email címek megadására is. Ez jól jöhet, ha valaki több címről is (cégesről, családtagoktól, barátoktól, stb.) akar fogadni olvasnivalót.

Szerk.:
Ha jól emlékszem az így konvertált könyvek wishpernet-en keresztüli letöltése fizetős téma. Ha a @free.kindle.com -végződésű címre küldöd a konvertálnivalót, akkor nem tudod 3g-n letölteni, csak wifi-n keresztül, így biztos nem kell fizetni érte. Érdemes ezt használni.

[ Szerkesztve ]

(#19) fattyu válasza nagysuhi (#17) üzenetére


fattyu
(PH! kedvence)

Az ésszerűségről meg azért mondjuk el azt hogy nem kell szállítást boltot rezsit eladót nyomtatást alapanyagot fizetni... Csak egy egyetemistát aki megtördeli formázza szépre EGYSZER.

Majd ha ez tükröződik az árán akkor elgondolkodom a könyv vételén...Amíg a nevetséges magyarul legálisan megvehető tartalom is alig tér a nyomtatott árától addig tegyék ahova akarják... Amugy még ha az írók zsebébe menne a zsírosabb haszonkulcsból befolyó dolog talán.... De nyilván nem is erről van szó.

"Translation: He requires proof of good faith. We must make a contribution to his people that shows we are not a threat. Shall I blast him now, master?"

(#20) UnA válasza BDave (#16) üzenetére


UnA
(Korrektor)

"Természetesen én is tudom, hogy nem az Amazon alkalmazottai rakják össze a ketyerét, de mégis csak ő találta ki a terméket, azt hogy mi legyen benne, hogyan nézzen ki, stb. Vagyis ő felel (a saját) termékéért."

Ebben igazad van, de nem erre gondoltam. Az Amazon azért árulja a könyvolvasót, hogy könyvet vegyél hozzá és nem azért, hogy egy scanner / OCR / converter szoftveres környezetből származó valamit olvassál rajta. Ez egy megtűrt dolog, mert több az előnye, mint a hátránya - ez annyit jelent, hogy sokkal több a vásárlásból a bevétel, mint amit egy szigorú (és nem törésbiztos) védelmi rendszer kifejlesztése jelentene.

De ezzel együtt volt rá eset, hogy töröltek könyveket, pl. Amazon Erases Orwell Books From Kindle [link]

(#21) kics1 válasza bednarik (#2) üzenetére


kics1
(fanatikus tag)

Már garis cserés volt a 2. :(
De hívtam őket a cserétől ketyeg újra, tehát cserélek. Nagyon jó ez az ügyfélszolgálat

(#22) isikiraly


isikiraly
(újonc)

Nekünk van karácsony óta.
A feltöltés,konvertálás Amazonon keresztül nagyon egyszerű és gyors.
Leghosszabb idő talán 1 óra volt amíg megérkezett.
De mivel már van rajta kb. 150 könyv így ráér.
Van mit olvasni addig is.
Viszont ezt mind nem lehet megvenni,csak innen onnan letölteni.
Nem is értem miért nem árulják őket hivatalosan,ha nem hivatalosan letölthető.
Reklámos verzió,egyáltalán nem zavaró mivel csak kikapcsolva jeleníti meg őket.
Eddig szuper,csak ajánlani tudom.

(#23) DanielK


DanielK
(PH! addikt)

Nagyon sokat mentem én is utána ennek az e-könyv mizériának. Sajnos van egy ördögi kör.
1. ahhoz, hogy megérje e-könyveket kiadni, sok e-könyv olvasót kellene eladni.
2. ahhoz, hogy sok e-könyv olvasó találjon gazdára, sok e-könyvnek kéne lennie a piacon.
E-könyv meg azért nincs, mert nem könyvnek minősül (tavalyig 5%-os áfa tartalommal), hanem elektronikus szolgáltattásnak és emiatt az áfa 25% volt tavalyig. Ez a röhejes! Egyszerűen nem éri meg a kiadóknak, mert az áfa miatt nem tudják annyira alacsonyra nyomni az e-könyvek árát, hogy megérje a vásárlóknak megvenni így és ne pedig sima papír könyvként vegyék meg.

"Abban az esetben, ha a könyv adattartalmát elektronikus úton teszik elérhetővé, például ha azt a vásárló (a szolgáltatás igénybevevője) az internetről tölti le, akkor az adóalany nem a könyv fizikai adathordozón reprodukált formáját mint terméket értékesíti, hanem elektronikus úton nyújt szolgáltatást. Éppen ezért e második esetben az áfa mértéke 25 százalék."

Én a Calibre-t használom konvertálásra. A mek-en (és egyéb helyeken ;] ) leszedem ami kell és mehet a konvertálás. Aztán meg felteszem iPad-re és a telefonomra is.
Az egyéb helyeken meg azért nézelődöm, mert egyszerűen nincs már helyünk hova tenni a könyveket, olyan kicsi a lakásunk. Így amire szükségem van, inkább megszerzem így. De a röhejes az, ha kint lennének e-könyvben ezek a könyvek, akkor megvenném őket (még ugyanannyiért is esetleg, mint papír formátumú könyvet).

Az amazon meg miért erőlteti a mobi-t és prc-t? :W A többi készülék 90%-a epubot használ. Na mindegy, ez az ő politikájuk.

Weblap kedvező áron! -> https://www.ilovewp.net

(#24) ncc1701 válasza UnA (#20) üzenetére


ncc1701
(PH! addikt)

Ennyi.

Én olyan ebúkot is láttam, ami drágább volt, mint a fizikai könyv. Ilyen hozzáállással nem csoda, h nem mernek belevágni a kiadók.

Ha az ember belegondol, hogy ma egy író kapásból mondjuk .doc-ban adja le a művét, onnan minimális munkával megvan a .prc file. És nem kell kinyomtatni, nem kell hozzá nyomda, papír. Nem kell szállítani, nem kell raktározni, estébé. Végső soron még akár a kiadó is kimaradhat a buliból, mert az író meg tudná kapni érte a zsetont.
Ha tized áron meg tudnám vásárolni, mint a könyvet (pár 100 ft), akkor megvenném az ebúkot. De így letöltöm, konvertálom, és olvasom a Kindlén, miközben a szerző egy petákot sem kap érte. De így jár aki mohó, és nem becsüli azt a kicsit, amit az átlag tömeg ember kiköhögne érte.

(#25) s8109csa válasza fattyu (#4) üzenetére


s8109csa
(kvázi-tag)

Én csak 3,7"-on olvasgatok, teljesen jó az is, persze dedikált ebook olvasó, vagy tablet jobb. Én Calibre-t használok a könyveim rendezéséhez. A pdf kovertálásával mindössze egy problémám szokott lenni, méghozzá az ő és ű karakterek eldobása. Erre esetleg megoldás?

(#26) DanielK válasza s8109csa (#25) üzenetére


DanielK
(PH! addikt)

Az oldalszámok nem zavaróak? Én egyszer próbáltam átkonvertálni pdf-et, de zavaróak voltak, hogy az oldalszámokat is átvitte az epubra. Erre nincs valami beállítás?

Weblap kedvező áron! -> https://www.ilovewp.net

(#27) gevike


gevike
(újonc)

A cikk jó, vártam egy kicsit az extrákról, pl hogyan lehet hackelgetni a kindlet stb. Én a háttereket cseréltem ki jailbreak után, mi ugye nem nagy szó, de megéri, ha nem akarod ugyanazt a pár képet bámulni örökké. Másrészt rátettem egy másik szótárt, mert nekem nem az angol kellett, hanem a spanyol, ez már sokkal hasznosabb.
Olvastam hogy lehet rá linuxot varázsolni, ami mondjuk szerintem fölösleges, de biztos van aki kipróbálja.
Ami jó lenne bele az egy normális filekezelő mint pl a Totalcommander, mert a könyveket kissé összevissza dobálja be és nem használ könyvtárszerkezetet, ami megkönnyítené a hasonló témájú dolgok csoportosítását.
Egyébként szuper dolog, tetszik nagyon. Valaki mondta, hogy egy más márkájú olvasó csak 2mb doksikat bír megnyitni, ez 600 megás pdfet kezel simán.
Amit nem szeretek benne, hogy a nagyítás nem apró fokozatonként megy, hanem hatalmas ugrásokban, 100% 150% stb. Na ez katasztrófa. Az egyik túl kicsi és olvashatatlan, a másik túl nagy és lelóg a kijelzőről. Ha ezt kijavítanák, nagyon boldog lennék. Vagy ha találnék rá valami hacket.

- Ti mind egyéniségek vagytok! - Én nem.

(#28) fattyu válasza s8109csa (#25) üzenetére


fattyu
(PH! kedvence)

Az ő ű Ő Ű egy létező gond sajnos. Annó mikor még csak asszonynak volt ha JÓL emlékszem úgy oldottam meg hogy a szöveget sima wordpadben UTF-8 kódolással mentve és azt betéve calibrénak konvertál epubnak. Nyilván a finomabb formázás meg egy csomó minden elvész, azonban ha csak natúr könyveket olvasol elmegy. Az Ő koobe juniorja így jeleníti meg helyesen őket.
Nekem A kobo touch beépítve rendelkezik ha jól nézem 8 betűtípussal. Ebből 3 vagy 4 magától teljesen helyesen kezeli ezeket a karaktereket is mindenféle trükközés nélkül.

3.7en nekem megy az olvasás. világít merül szemem kisül. Asszonyé 5" enyém 6" nem véletlen. Szemüveges vagyok ha nem is túl erősen de a 6" kényelmesebb. Az a megjelenített méret kb ideális lapozás szempontból. És mivel touchos a külmérete akkora mint párom 5" megoldásának. Én nagyon ajánlom a kobo touchot. Egy nyűgöm van vele hogy nem kezel könyvtárat és fájlneveket nem mutat csak metadatát... Ami az itthon igénytelenül konvertált dolgoknál bosszul.

"Translation: He requires proof of good faith. We must make a contribution to his people that shows we are not a threat. Shall I blast him now, master?"

(#29) dabadab


dabadab
(Jómunkásember)

Ahhoz kepest, hogy Calibre-t hasznalsz, nem ertem, hogy mi bajod az emailes kuldessel, ugyanis Calibre-ben ugyanolyan konnyu mindket modszert hasznalni.
En szemely szerint csak es kizarolag az emailes modszert hasznalom, mert ahhoz nem kell odavinni a gephez a Kindle-t, nem kell bedugdosni, stb, hanem magatol megcsinal mindent. Ha meg olyan szolgaltatasokat is hasznalsz, mint a kindle-it plugin a bongeszoben vagy a kindlefeeder.com, azok meg igazan emailes kuldozgetesre vannak kitalalva.

DRM is theft

(#30) dabadab válasza ncc1701 (#24) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Én olyan ebúkot is láttam, ami drágább volt, mint a fizikai könyv. Ilyen hozzáállással nem csoda, h nem mernek belevágni a kiadók."

Ize. Az Amazonon kaphato ebookok arat a kiadok hatarozzak meg. Egyebkent meg a kiadok igenis bele mernek vagni, ha nem vagnanak, nem lenne tele az Amazon angol- meg nemetnyelvu konyvekkel - de tele van.
A magyar kiadok tokolnek, aminek a hattereben valoszinuleg az van, hogy a legnagyobb kiadok egyben a legnagyobb konyvkereskedok is es nekik jo uzlet a papirkonyv.
Mondjuk az Agavenak van egy ebook-reszlege is, de az egyelore inkabb csak... hat... ize... erosen batortalan probalkozas.

DRM is theft

(#31) nTom


nTom
(fanatikus tag)

pc-ről a könyveket még a Kindle Collections Manager segítségével is lehet rendszerezni.
Az öüőűéí betűkkel pdf-ből nekem is játszanom kell, de 3 féle konvertálót is használok:
mobipocketcreator
calibre-0.7.45
ABBYY PDF Transformer 3.0 - ez utóbbival html-be, onnan másikkal mobiba, többnyire össze szokott jönni.

Egyébként akkor láttam közelről könyvolvasót mikor megjött az amazonról. Hihetetlen hogy az e-tintás kijelzőt mennyire kényelmes olvasni az lcd kijelzőkkel szemben.

(#32) Polemius válasza BDave (#11) üzenetére


Polemius
(fanatikus tag)

Például tartanak attól, hogy amit e-könyvben kiadnak, pillanatok alatt közkézen forog majd a neten. Persze ettől függetlenül is tartanak tőle, hogy nem lesz eladás belőle. Egyúttal attól is, hogy az e-könyv példányok a print eladását csökkentik.

@Edenyke
"Érdekes módon a "feketepiacon" tömegesen érhetőek el a legfrissebb és régi könyvek doc, rtf és pdf formátumban, formázva, olvasható minőségben"
"Ha belegondolsz, kell is, hogy legyen ilyen, hiszen ha nem miből készülne maga a papíralapú könyv?"

Egyrészt magamat idézném:
"- Hiába van meg digitálisan valami, abból legtöbbször nem hogy nem triviális e-bookot készíteni, de sokszor kimondottan nehézkes. Főleg, ha valami régi formátum és/vagy nem egyszerű szöveg. Az e-könyvolvasós blogon sokan tudnának erről mesélni."

Másrészt, az általad említett verziók egyrészt eléggé egyenetlen minőségűek, ugyanis általában scannelésből készülnek. Másrészt a normálisabb minőségűekben nem kevés munka fekszik. Csak ezt senki nem fizeti meg, mert önként, önzetlenül végzik emberek.

@fattyu
"Az ésszerűségről meg azért mondjuk el azt hogy nem kell szállítást boltot rezsit eladót nyomtatást alapanyagot fizetni... Csak egy egyetemistát aki megtördeli formázza szépre EGYSZER."

Egyrészt, mint említettem, nem triviális e-könyv formátumba rázni egy meglévő print könyv anyagát. Akit közelebbről érdekel, érdeklődhet az ekönyvolvasós blogon, megtalálja azokat is, akik a jelenlegi szűkös magyar választék létrehozásában közreműködtek. Tőlük első kézből lehet megismerni a nehézségeket. Vagy meg lehet próbálni.
Másrészt, egy könyv (akár e-könyv, akár print) előállítása nem annyiból áll, hogy a szerző begépeli, egy ráérő egyetemista meg wordben megformázza.
Harmadrészt, nálunk a nyomtatotthoz képest +22% áfa terheli az e-könyvet. Plusz még a tranzakciós költségek, amelyek ekkora összegeknél jelentősek arányukat tekintve.

(#33) fattyu válasza Polemius (#32) üzenetére


fattyu
(PH! kedvence)

Tudod mit még el is hiszem. Egy részét.

Az hogy mennyire zihás a formázása... írtam én már makrót bushman módon wordbe hogy hogy keresse meg cserélje az elszúrt karaktereket szedje ki az extra sor és oldaltöréseket, és megfelelő eredmény lett. Képzelem ha valaki olyan csinálja aki ért hozzá mert nekem az office termékek az vakfolt... :S

Megmagyarázni én is bármit és az ellenkezőjét is meg tudom a fönökömnek :D Őt se szokta érdekelni. Amíg drágább vagy ugyanannyi könyv nyomtatva és 230kbs formátumban addig örök hálám a kanadai magyaroknak, és kihagyom eme hülye játékot is. Olvashatnék angolul is. Tudok is eléggé olvastam is ezt azt már de valahogy inkább mégis magyarul szeretek. Mindenki magának dönti el de per pill nekem maradt a calibrével átalalkítása az ilyan olyan forrásoknak.

"Translation: He requires proof of good faith. We must make a contribution to his people that shows we are not a threat. Shall I blast him now, master?"

(#34) ncc1701


ncc1701
(PH! addikt)

Kindle 4 oprendszer cserét próbált már vki? Mert a 3-ra már van alternatív, amivel lehet kategóriákba rendezni a könyveket az eszközön, ami nekem már nagyon kéne, pedig még csak ~300 könyv van rajta. Elképzelni nem tudom, mi lenne, ha 3000 lenne, hogyan találnék meg egy könyvet, mennyit kellene lapozgatnom? Errel gondoltam.

(#35) ncc1701 válasza Polemius (#32) üzenetére


ncc1701
(PH! addikt)

Amit simá, könyvben kiadnak, az is hamar megjelenik ebook formátumban, pláne, ha felkapott könyv. :)

(#36) Zirowe válasza ncc1701 (#34) üzenetére


Zirowe
(PH! nagyúr)

Nekem több, mint 1600 van a k3 olvasómon, alap fw, de nem okoz gondot a keresés. :)
Kb 36 collection van, szépen irónként rendezve.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#37) VIC20


VIC20
(őstag)

Hát, nekem túl kicsinek tűnik a képernyő.

(#38) ncc1701 válasza Zirowe (#36) üzenetére


ncc1701
(PH! addikt)

De ha beteszem collection-be a könyvet, az csak annyit tesz, h ott abban is meglelem, meg azon kívül is. :(

(#39) Zirowe válasza ncc1701 (#38) üzenetére


Zirowe
(PH! nagyúr)

Miért jelenne meg azon kívül?
Ha beteszed egy collectionbe, akkor eltűnik a kinti felsorolásból.

Pont ez a lényege.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#40) ncc1701 válasza Zirowe (#39) üzenetére


ncc1701
(PH! addikt)

De nekem nem tűnt el. :Đ

(#41) Zirowe válasza ncc1701 (#40) üzenetére


Zirowe
(PH! nagyúr)

Akkor ott vmi bibi lesz.

Collectionök szerint van rendezve a nézet?
Mert akkor tűnnek el.

Itt van előttem egy k3 és egy k4, mind a kettőn így van.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#42) ncc1701 válasza Zirowe (#41) üzenetére


ncc1701
(PH! addikt)

Tuti nem. Na, thx, kipróbálom majd otthon. :)

(#43) Exfury


Exfury
(tag)

köszi az ismertetőt :) tud valaki mondani valamit a NOOK Simple Touch-ról ? tapasztalatok, esetleges hibák,stb..

(#44) BDave válasza fattyu (#33) üzenetére


BDave
(PH! addikt)

Szerintem se lenne macerásabb ekönyv formátumba elkészíteni a könyveket, mint nyomtatott verzióban elkészíteni őket.

Egyszerűen csak át kéne állni a digitális nyomtatásra, elérni azt, hogy ne elektronikus szolgáltatás legyen és akkor az áfa is kevesebb lenne. Valahogy az Amazon is megoldotta a kiadókkal/szerzőkkel. "Csak akarni kell." Én látok benne potenciát (de ezek szerint a kiadók nem, mert ha igen, akkor már rég megpróbáltak volna elérni itthon valamit).

Polemius:
"Például tartanak attól, hogy amit e-könyvben kiadnak, pillanatok alatt közkézen forog majd a neten." Bármilyen elektronikus terméknél lehet ettől félni. De ha normális áron adnák, akkor ebből nem hiszem hogy gond lenne. Az pedig, hogy attól félnek, kevesebben vásárolnak majd nyomtatott könyvet, mint digitálisat, nem túl okos megközelítés. A digitális zeneeladás (iTunes) is jól megy, elektronikusan lehet számlát befizetni, stb, persze nálunk minden kétszer annyira lassabban alakul és kristályosodik ki.

gevike:
Az "extrákról" egyszerűen csak azért nem írtam, mert nem próbáltam meg feltörni a Kindle-t. Nem látom értelmét, nem lehet olyan dolgokat csinálni feltörés után, amik érdemlegesen javítanák a készüléket.

[ Szerkesztve ]

(#45) ATI


ATI
(fanatikus tag)

A Girl with the dragon tattoo trilógiát csak ajánlani tudom, eredetiben, filmen. Jó volt látni ezt a képet :)

Olvasni is biztos van olyan izgalmas, ha nem izgalmasabb.

[ Szerkesztve ]

(#46) DerDer


DerDer
(tag)

Jó írás, tetszett! :)

(#47) Polemius válasza fattyu (#33) üzenetére


Polemius
(fanatikus tag)

"írtam én már makrót bushman módon wordbe hogy hogy keresse meg cserélje az elszúrt karaktereket szedje ki az extra sor és oldaltöréseket, és megfelelő eredmény lett."

Egyrészt nem word állományokból kellene a kiadóknak e-könyvet varázsolni (ha egyáltalán megvan elektronikusan a anyag), hanem például Quark 3-as formátumból. Mivel nyilván nem dolgoztál ilyen munkaterületen, el sem tudod képzelni milyen varázslások lehetnek egy-egy kiadványban. Például lehet, hogy a karakterek nem is abban a sorrendben vannak az állományban, mint ahogy látod. Vagy az ékezetek teljesen külön állnak valójában a betűktől. :)
Másrészt, hiába makrózol, automatizálsz, sok lépést nem lehet megoldani emberi munka nélkül. Ráadásul ami valakinek otthonra, saját használatra megfelel, vagy netről letöltve, az koránt sem biztos, hogy olyan minőség amit az ember a pénzéért elvárna.
Harmadrészt az e-könyvek nem word állományok. Úgy, hogy használható legyen akár kindle, akár nook, sony, koobe olvasókon, sok apró buktatót kell leküzdeni.
Mint írtam, akit közelebbről érdekel, a könyvolvasós blogon talál olyanokat, akik aktívan részt vesznek ilyen folyamatban és szívesen beszélnek a problémákról.

"örök hálám a kanadai magyaroknak"
Elárulom, amit ott találsz, vagy a net más zugaiban, azokban is rengeteg munka van. Két különbség van: senki nem fizet a munkájukért (te sem), önként végzik, és ha esetleg a minőség kicsit gyengébb, senki nem fog reklamálni.

@(#35) ncc1701
@(#44) BDave
Valóban, és ez az egyik amit nem értenek meg a jogtulajdonosok és kiadók közül sokan.
Mint írtam, képzelt vagy valós okok ezek.

[ Szerkesztve ]

(#48) DanielK válasza Polemius (#47) üzenetére


DanielK
(PH! addikt)

Nem értek hozzá, ezért kérdem. :B
Az írók, akik ugye megírják a könyvet, nem egy word szerű programban írják meg? (azért word szerű, mert nem csak a Microsoft féle wordben lehet írni..)

Weblap kedvező áron! -> https://www.ilovewp.net

(#49) fattyu válasza Polemius (#47) üzenetére


fattyu
(PH! kedvence)

Ezekkel már hogy munka ebben is van és a hibákon nem akadsz fent mert ugye nem nagyon pengettél érte.

Az hogy ki, kik, mely kiadó, író mit használ és hogyan bonyolítja a saját életét nem kell hogy érdekeljen engem ugye? Engem mint olvasót az érdekel hogy miért annyi vagy drágább adott esetben az elektromos könyv mint a papíros amikor egy tonna fizikai költség nincs vele. Mint írtam alapanyag nyomtatás kötés szállítás raktározás ez tuti. de még a bolti személyzet aki eladja is véleményes. És ha erre azt mondja valaki hogy 20% fa kiadja ezt, azt valahogy annyira tudom elhinni mint amit egy politikus hazudik mond.

Mellesleg pont az elmúlt öt évben futottam bele igazából emelkedő számban hibásan nyomtattott könyvekkel. Üres oldalak kimaradt oldalak. Szóval ott még fizettem is azért hogy a korrektor youtubot nézzen a munkája helyett?

A lényeg amugy az az szerintem hogy ezen a téren különösen esélytelen a warezolás visszaszorítása. Nincs is elérhető tartalom és az is drága. Amíg adott olvasó érdeklődési körében 10 könyvből 1-2 érhető el ERSETLEG legálisan addig szerencsétlen user meg sem fogja keresni mert miért tenné...

"Translation: He requires proof of good faith. We must make a contribution to his people that shows we are not a threat. Shall I blast him now, master?"

(#50) dabadab válasza Polemius (#47) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Egyrészt nem word állományokból kellene a kiadóknak e-könyvet varázsolni (ha egyáltalán megvan elektronikusan a anyag), hanem például Quark 3-as formátumból."

Quark 3? Es Win 3.11-en futtatják?... :F
Egyébként azért is csodálkozok, mert - mivel az ebook kiadás teljesen alap dolog - kb. az összes létező publishing cucc támogatja az ebook exportot (a Quark is).

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.