- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Fagyos hangulatú, Intel B860-as deszkák a Colorful receptje szerint
- AMD Strix Point platformra épül az AOKZOE közelgő kézikonzolja
- NAND flash NAS-ként használható mini PC jön a GMKtec berkeiből
- A Jonsbo legfrissebb kompakt házaiba Flex táp való
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hobby elektronika
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vartanus
őstag
Azzal kapcsolatban, hogy a Crosshair VI Hero/ X370 Xpower Gaming Titanium/ X370 Aorus Gaming K7 lapnál jönnek durvább lapok nagyok a kétségeim, reálisabbnak tartom, hogy majd ezen lapok tudását tuningolják kicsit újabb BIOS revíziókkal.
HEDT platform számomra az X99, azért platform szinten a Ryzen 1800X nem versenyezhet egy 6900K-val sem. Nincs sem QC memória, PCI-E csatornák száma is fele...pedig előzőleg a 32 csatorna volt beharangozva, hogy lehessen fullos CrossFire, SLi ehhez képest csak 20 van. El nem tudom képzelni, mitől lesz az AM4 igazi HEDT.
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
leviske
veterán
Nem lehetetlen, viszont nézzük a tényeket. A MSI kivételével egyik gyártó sincs a csúcs közelében a nevezéktan tekintetében. Nem fogják megtenni, hogy buffolják a felső-középkategóriás lapjaiknak specifikációit, mikor még hátra vannak a HEDT lapok.
Ráadásul specifikációk ide vagy oda, a Crosshair VI-ban azért akad már memória, ami megfutja a tulajoknál a 3600MHz-et. Csak válogatni kell.
[ Szerkesztve ]
-
Vartanus
őstag
Ha itt mindenki csak arról beszélhetne ami mindenkit érdekel elég kicsi lenne ez a fórum. Azt hogy mire válaszolok azt meg én és a moderátok eldöntik.
Szerintem egyáltalán nem sci-fi elképzelés, hogy idővel dobnak egy BIOS-t improved memory frequency/ compatible címszó alatt, amivel lehetőség nyílik feljebb is menni 3,2-nél
[ Szerkesztve ]
-
Vartanus
őstag
Akkor az összes most megjelent AM4 lapról lehagyhatnák a képkimeneteket ennyi erővel, mert minden lapnál ott a Bristol Ridge Axx 9xxx APU, a támogatott procik közt, de híre hamva sehol mióta hivatalosan bejelentették tavaly szeptemberében
Igen, abban igazad van, hogy relative kevés esély van, hogy bárki 8/16 Ryzen-t cseréljen 4/8 Ryzen APU-ra, de ha már egy HDMI 1.4 ráfér nem hiszem, hogy a 2.0 annyival megdobná a lap gyártási költségeit (báár elvileg a lapokon lévő HDMI-t a mögé pakolt APU képességei adják,ha baromi nagy zöldésget gondolok, majd javítanak....de a jelenlegi lapok Ryzen 7 és Bristol Ridge APU-hoz vannak ha később jön a Raven akkor vele a most kiadott lapok lehet képesek lesznek a HDMI 2.0-ra).
-
őstag
Újra csak magamat ismétlem: ha megjönnek az APU-k, akkor valószínűleg megjönnek a hozzájuk való alaplapok is. Addig meg nem hiszem, hogy sokan vennének most 1800X/1700X/1700 procit, hogy majd később leváltsák egy kisebb APU-ra, amit ugyanabban a lapban akarnának használni. Lehet, hogy jelenleg mások az elvárásaitok, de ha én lennék az alaplapgyártók helyében, én sem csinálnék olyanokat, amikre jelenleg még nincs kereslet. Majd később, amikor a mostaniaknak leesik az áruk, és amikor megjönnek a hozzájuk való 'belevaló'-k, akkor majd jöhetnek a jobban felszereltek is.
Az ATX-es hasonlatodat nem értem, hiszen nem azt mondtam, hogy csak 1 legyen, hanem hogy majd jön később a többi is. Bár lehet, hogy csak nem értem, mint akartál vele mondani.
-
leviske
veterán
Félreértettétek egymást. Gondolom Te se várod, hogy a gyártól utólag 4GHz-re hitelesítség az alaplapjaikat. Tidus meg gondolom erre értette, hogy nem volt még erre példa.
Mindenesetre attól függetlenül, hogy melyik érzékeny a túlfeszelésre, kétségtelen, hogy az Intel van több ideje jelen a piacon DDR4-et támogató megoldásokkal. Ebből fakadóan annak a működéséhez kellett a gyártóknak igazodniuk. Nem kizárt, hogy az igazi csúcslapok (Godlike, Extreme, OC Formula, Gaming 9) megjelenésére már lesznek olyan modulok forgalomban, amik magasabb órajellel is üzemelnek a Ryzen fennhatósága alatt és így nagyobb számokat biggyeszthetnek majd a gyártók is a lapokra.
-
Vartanus
őstag
2 éve még egy két hozzám hasonló AMD fant leszámítva nem sokan hitték azt sem, hogy valaha az AMD még pariban lehet az Intellel a felsőházban is és tessék....
Már FX-ekkel is lehett szépen húzni memóriát, szerintem kezdetben a teljesen új architektúra, gyártástechnológia okán korlátozták a memória OC-t 3,2GHz-ben.Gyanítom, hogy amikor már kiismerté válik a Ryzen fognak még ezen emelni.< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
-
Vartanus
őstag
Ha látod a hszben abszolút nem hasonlítgattam semmit semmihez..
Csupán mondtam hogy ha a többségnek nem kell HDMI 2.0, akkor ugyanúgy nem lenne szükség már manapság ATX deszkákra csak pár darabra Intel és AMD fronton.
Szerk: Igen elvárom a DP-ot is, pont emiatt vagyok bajban AM4-nél hogy 3 lapra(és két márkára) vagyok egyelőre korlátozva.
Az AMD eggyik lapgyártó sem vette komolyan, pláne tuning terén ezért van hogy Z270-es lapok OC-ban(amire ugye marhára semmi garancia) 4GHz-nél járnak míg X370-es lapoknál ez "csupán" 3,2Ghz. Ami nekem azért fura mert az Intel IMC-je sokkal érzékenyebb elvileg a hosszútávú memória túlfeszelésre. Szerintem a Ryzennel változni fognak a dolgok és az újabb szériás AM4(+)-es deszkák sem maradnak majd el úgy kék társaiktól, ahogy már prociban sem az AMD front. Igen engedtessék meg, hogy AMD fanatikusként most nagyon pozitívan lássam a jövőt
[ Szerkesztve ]
-
Tidus
addikt
A 1151-et nem hasonlítsd, semmi értelme.
De a tény...
Az Intel a Kaby Lake-val csak egy ráncfelvarrást csinált a Skylake-hoz képest. De az ASUS négy RoG alaplapot dobott alá kezdésnek, HDMI-vel, DP-vel szerelve, az ötödik lap a napokban jelenik meg.
Az AMD-hez egy RoG lapot adtak ki kezdésnek, de a DDR4 OC 1000MHz mínuszban van, a konkurenciához képest. Sőt, M.2-őt sem dobáltak rá kettőt hármat. És még a HDMI is lemaradt.
A felső kategóriát soroltad fel, azokon azon az áron legyen minden. attól fügetlenül hogy személy szerint neked szükséged van e a felszereltségre v. nem.
Van aki rajtad kívül gamer monitort használ, az DP port-al műkszik, legyen az is. Lehet hogy VGA-ra csak egy hónap múlva telik.[ Szerkesztve ]
-
ChRiS_RS
aktív tag
válasz antikomcsi #36 üzenetére
Dehogynem, csak akarni kell!
A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
-
Vartanus
őstag
"Én még azon sem csodálkoznék, ha nem lenne egyes deszkákon alaplapi videokimenet sem."
Nem is kell...kész tény: Corsshair VI Hero, Fatal1ty X370 Professional Gaming, X370 Taichi lapok közül egyiken sincs semmi...
De sokan, én is úgy vagyok vele, mint hogy már jeleztem egy 50-90K-s árba igazán be kéne férnie annak a HDMI 2.0-nak.
Ennyi erővel minek annyi ATX deszka elég lenne szériánként csak a csúcs lapoknak annak lenni(márkánként 2-2db ATX az 1151-es, valamint AM4-es platformokhoz), a nagy átlagnak elég a M-ATX 4 PCI-E slottal, 4 SATA-val, 4 USB 3.0 és 2 USB 3.1-gyel valamint 2 memória slottal, mert az embverek nagyon nagy hányada úgysem használ ki ennél többet.
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
válasz antikomcsi #25 üzenetére
Pedig egyelőre nem tűnik rossznak ez a széria.
-
őstag
Lehet, hogy alapnak kellene lennie, de ha egyszer most még úgysem tudod kihasználni (sőt, lehet, hogy sokan egyáltalán nem is fogják használni), akkor nem mindegy?
Ha megjönnek az APU-k, akkor vélhetően megjelennek a 'normális' hozzájuk való alaplapok is; addig meg be kell érni az ilyen korlátozott képességű, de a grafikus rész nélküli procikhoz bőven jó verziókkal. Én még azon sem csodálkoznék, ha nem lenne egyes deszkákon alaplapi videokimenet sem. Jó, persze, ez már 'univerzális' foglalat, és nem olyan különválasztott út, mint az FM2/AM3 - ami miatt azért jó, ha legalább egy alap kimeneti rész van rajtuk (mint ezen a lapon is). De felesleges mindenre a legújabbat, legjobbat rárakni; pláne, ha úgysem használja majd senki, aki nem APU-t vesz. Majd lesz olyan is, drágábban; de ez most egy ilyen 'első fecske' (ami köztudomásúlag nem csinál nyarat). -
ChRiS_RS
aktív tag
válasz --HARDCORE-- #31 üzenetére
Ha beleraksz egy procit és egy hűtőt, már nem rohadtul mindegy milyen színű? Vagy netán a falra szeretnéd felszögezni és gyönyörködni benne?
-
MerLinh
senior tag
és #27
Hát akkor is 2017 van. minden új deszkának alap lenne a 2.0 szerintem. Early bird-ösök opjanak is nyugodtan Engem most szerencsére nem érint vagy még 5-6 évig azt hiszem. Bár 4k HEVC 10 bit képes kis gépen gondolkozom, így ez a lap elsőkörben kilötte magát. Tudom ott az intel j3455 meg j4205 csak soknak tartom az árukat alapfelszereltségért.A wizard is never late nor is he early, he arrives precisly when he means to! - - ONE phone to rule them all! =)
-
--HARDCORE--
senior tag
Troll on: Mi ez a fehér Socket? Nem hiszem el hogy nincs ebből is átlátszó RGB-s!
Troll off: De most tényleg... Fekete alaplapon fehér socket? tudnak valamit....
Entering the Ryzen arena for the first time. 2024.02....
-
Inzl
csendes tag
Na ebből raknék mondjuk 6-8 darabot egy jó nagy ATX házba...
Nekem kezet csókolnak a csajok a kocsmában B+!
-
UdVi86
aktív tag
Köszönjük. Legalább van.
-
Sanchez638
addikt
Én a Biostar egyik itx lapját azért szerettem nagyon, mert le tudta kapcsolni a ventilátort. De a vicc, hogy 3pin-es volt.5 percenként kapcsolta be a 14es ventit egy pillanatra. Jó volt lesni mikor következik be megint az alkalom.
Számom az adatlapomon.
-
őstag
Izé. Ha fél év múlva az 1800X-et lecseréled egy APU-ra, akkor a deszkát is cserélheted alatta. Szerintem.
Ha meg nem most veszel új procit, akkor meg ráérsz akkor venni hozzá alaplapot. Addigra a gondjait is kiküszöbölhetik, meg az árak is csökkenhetnek, meg jöhetnek jobb verziók is... -
Nah, ilyesmikre várok. Csak lehetne elforgatott SATA csati, meg pár apróság, de ha nem, hát nem.
Asrock ha olyanokat gyárt, mint AM3+ -nál, akkor felejtős. Asus nem erőlködött túlságosan, MSI-ben még bízok, h ad ki ITX-et, Giga megint inkább rizikó AMD oldalon, a sok elnevezéssel a későbbi rev-ek butításával elment tőle a hitem, igaz azok AM3+ voltak, de nah...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nagyúr
válasz antikomcsi #15 üzenetére
mert most csak olyan procit kapni bele, amilyet. gondolom majd a raven ridge apukkal fog jönni az mitx-dömping.
@XplodR: az a hdmi port kb fél évig még hót felesleges lesz bármelyik ryzenes deszkába.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
addikt
Na, itt az első. Gondolom idővel a nagy gyártók is jönnek a sajátjaikkal, csak kellenének bele az APU-k is már.
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
XplodR
csendes tag
Valaki magyarázza már meg hogy a hdmi miért csak 1.4-es? Nyilván a 2.1 még túl új de egy 2.0 nem hiszem hogy nagy áldozat lenne a gyártók részéről.
-
Kronos3000
senior tag
Régebben volt Biostar lapom,kissé puritán volt ám cserébe stabil,megbízható.Jó hogy még van ez a márka a kicsik közül....
Wasabi...
-
válasz antikomcsi #15 üzenetére
Nekem pl jól jöhet, mert (relatíve) erős ITX konfigot használok. Ez nem epénisz-verseny, hogy a pici nem lehet erős. Nem csak a ITX != HTPC.
Egyébkét az egész mögött az az ok, hogy most az elején legerősebb lapokkal vakítják a földműveseket, simán PR.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
antikomcsi
veterán
-
ChRiS_RS
aktív tag
ASRock biztos kihoz egy szép szériát, csak várjuk ki a végét.
-
Tidus
addikt
Egy DP Port-ra már nem futotta, ha már X370.
-
TaaT
nagyúr
Mondjuk ennyi erővel már lehetett volna a foglalat is fekete műanyagból. Am annyira nem gáz a kinézete.
Give them hell Ukraine!
-
5150
aktív tag
Az alaplapoknak, jellegükből és felhasználási céljuk miatt funkcionális szerepük van. Ebből adódóan lehetnek olyan egyéni ("praktikus") igények, amik kizárnak bizonyos modelleket más modellek "javára" pl. hűtők rögzitése, feszültség szabályzók teljesitménye, aljzatok száma és elrendezése stb. Az eye candy is lehet igény, de szerintem valahol a huszonxedik a fontossági listán. Még jó, hogy lehet válogatni.. és hogy a közhiedelemmel ellentétben, Magyarország a bolygó lakosságának felső 5%-ba esik életszinvonal és életkörülmények tekintetében.
[ Szerkesztve ]
"Az információ korában az evolúciós szelekció azokat tizedeli, akik képtelenek a hamis információt megkülönböztetni a helyestől"
-
-
nagyúr
ha nincs, akkor az a baj. ha van, akkor mé' ilyen?
az x300ban nincs sem sata, sem usb kivezetés, szóval ha pl. kettőnél több sata csatlatkozót akarsz, akkor továbbra is kell rá sb.[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Fred23
nagyúr
Tegnap majdnem linkeltem az egyik topikba, de aztán azért nem, mert olyan kis csúnyácska szerintem.
-
fuvi
senior tag
erre minek ez a chipset? okés hogy az x300 még nem jelent meg, de akkoris felesleges
-
félisten
Vótmá', egyébként meg egy ütős APU nélkül nem nagy szám szvsz.
Biostar lapokkal amúgy sem volt elárasztva a magyar piac, szóval... meh. x_x[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Seasonic TFX + Flex, Raijintek Ophion 7L, Streacom F7C, Silverstone GD05 + GD06, Xbox One S 1T + Kinect
-
Cythyel
senior tag
várós!! de én az apu-ra várok... ryzen core + vega igp + hbm2 a proccnak és az igp-nek... tenyérnyi kis vadállatokat lehetne belőle csinálni :3
-
Vartanus
őstag
Naa erre sokan vártak már, az első AM4 ITX-es fecske jöhhet mégg aott többiektől is ilyemi
Új hozzászólás Aktív témák
- Suzuki topik
- Jelszókezelők
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Ukrajnai háború
- Óra topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...