Hirdetés
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- iPad topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- [Re:] Kapacitáskirály HDD-ket leplezett le a Western Digital
- OLED TV - Mélyvíz
- Autóhifi
- [Re:] Követi a felhasználót a HP új monitorjának webkamerája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [FLATRONW:] Állatbántalmazás
- [Re:] [ubyegon2:] Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- [Re:] [Sub-ZeRo:] Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszla
aktív tag
Anyukád apád miatt rajtad állt bosszút. egész életedben
sajnos ismerős8700 16GB 1050Ti 256+1024GB
-
Durva!
A konkrét élettörténeteken túl megdöbbent az is, mennyire sok a komolyan mentális beteg ember. Nem csak a te családodban... Hanem szinte mindegyikben!A valóság viszont valamiért ilyen. Ebben benne vannak a háborúk, társadalmi okok, életmód stb. stb.
A kérdés az, hogy mit kezdesz vele.
Szerintem attól még nem "elvesztegetett" egy élet, hogy nem alapítasz családot, vagy hogy évtizedek kellenek, míg "feléled" az örökséged. Ez is egy élet. Meg kell benne találni a nyugalmat, örömöt és egy irányt, amit szeretsz. Ez az életed, ez a valóság, nem az, ami "normális lett volna". Az csak a fejünkben van.Természetes hangú HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946
-
-
Eastman
őstag
Tetszik az írás, a téma nem. Jó az, hogy kipörgeted magadból ilyen módon. Örülök, hogy írsz apádról, mert őt még nem rajzoltad meg ezidáig. Rendesen kíváncsi voltam már rá. A szerepére a szomorú hullámzásaidhoz vezető úton.
Gárdonyi Kapitány kisregényének főhőse jut az eszembe, aki később néma feleséget választott magának azért, mert az anyja üvöltözött, "égette" őket az utcában, harcban állt folyamatosan.
Írtad, hogy ltp-en nőttél fel (úgy emlékszem). Írhatnál a régi szomszédaidról is - a neveik megváltoztatásával, persze.
Arról, hogy anyád nyomatta-e a showt az ajtótokon kívül is, vagy próbált felépíteni egy párhuzamos valóságot. (?)
Biztosan felmérted a köztük lévő relációkat. 2-3 lépcsőház együtt olyan mint egy kis falu.[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Eastman
őstag
(Kb. 40 éve kutatom a nőket, és meggyőződésem az, hogy sok bajukra megoldás lenne, ha együtt énekelnének időnként. Mint ahogyan nekünk férfiaknak jót tesz, ha együtt szerelünk valamit.)
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Tothg86
tag
Nagy respect, ezekkel a folyamatokkal tényekkel szembenézni óriási bátorság. Bátor vagy. Meg lehet állítani a transzgenerációs terheket!
Családállításokat, egyéni pszichoterápiát javaslom meleg szívvel! Nagyon jó az út, és nagy élmény! -
totron
őstag
Van ilyen. Apám szerint anyámtól örököltem a jellemtelenségért felelős géneket. Nab+.
Mindenkinek megvan a maga szűrője. Terhelt házasságból kikerülve könnyen válik maradandóan torzzá az a szűrő. Javasolt ilyen esetben a távolság. Az egy jó találmány. Hasznos találmány.
bkrecso jókat ír. A nyugalom idővel megkerül, önismeret gyarapszik, a saját utak kialakulnak. Egy egészséges szervezet így működik. A probléma akkor van, ha a fent tárgyalt toxikus képlet (szűrő) befigyel, letarol, megsemmisít újra és újra. Elhiszed, hogy szar vagy. Mert elhiteti veled, rajta nem múlik. Távolság, na.
-
Yutani
nagyúr
Úh, nagyon kemény! A feléig tudtam egyelőre elolvasni, de így is sajnálom, amit meg kellett élned.
Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad
-
"Anyukád apád miatt rajtad állt bosszút. egész életedben"
Sajnos nem. Ez több generáción átívelő sérülések összessége. Az írás ez ügyben egyértelműen fogalmaz.
Kedvenc mondata volt anyja után, hogy "én szartalak".
Valószínűleg már a nagymama is "örökölte" és örökbe adta a sérüléseket. Ráadásul a kis településeken még ma sincs komolyabb ellátás és segítségnyújtás a mentális higiénia megtartásához. 40 éve meg tudományos fantasztikum volt nagyobb településeken is az ilyen jellegű ellátás. Ha van akkor sem egyszerű igénybe venni. Egyrészt fel kellene ismerni a problémát, másrészt mit szólnak a szomszédok, ha meglátják az ellátást nyújtó személyt.
Az iskola lehetősége és feladata lenne felismerni a gyerekek helyzetét. segítséget nyújtani a szülők ámokfutásának közömbösítéséhez. De ez is csak sci-fi.ruszkik, haza!
-
totron
őstag
válasz
Hieronymus #11 üzenetére
A legnagyobb sci-fi elem pedig az önmagában való felismerés. Önvakság, önvakság, önvakság, önigazolás. A társadalmi megítélés is erősen rájátszik erre, oda-vissza hat. Százévekben mérhető az előrelépés, ha alakul is valami. A továbbadás tényét meg sokan önfelmentésként értelmezik és alkalmazzák.
-
Gyerekként is zavart a sok furcsaság, amit láttam a felmenőimnél és a szüleimnél, hogy miért nem tudnak normálisan beszélgetni, hogy mi az a sok düh, és bánat. Fullasztó volt. Rettegtem. A szorongástól rémálmaim voltak, kényszertüneteim lettek, az iskola a pokol másik bugyra volt. Sehol se tudtam pihenni. Életem első fele nyomasztó fuldoklás. Ezért is töredezettek az emlékeim, a lehető legtöbbet már kukáztam.
Felnőttként pedig megőrjít, hogy képtelen vagyok megnyugtatni a szörnygyermeket. Kreatív ember vagyok, több projektem is van. Erre meg ismét zokog és nem hagy békén.
Akarja a fene önfelmentésként használni a terhelt gyermekkort!
Ha nem lennék erős, tényleg megölöm magam korábban valamelyik depressziós mélypontomon. De élek! És egyre dühösebb vagyok. Fortyog bennem a harag és a kreatív energia. Közben belefulladok a szörnygyermek könnyeibe... ÁÁÁÁA tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.
-
Bármilyen szörnyű is volt a múlt, szükségszerű volt az is. Megvolt az oka. A felmenőid sem átgondolt szándékossággal viselkedtek úgy, ahogy.
Foglalkozz többet a jövővel és kevesebbet a múlttal! Sajnos semmit nem tudsz már csinálni azzal, ami elmúlt. Amit elfogadsz, az már nem tud gyötörni.Ha pedig mégis foglalkozni akarsz vele, akkor jelenítsd meg! Erre kiváló, hogy írsz. Sokan nem tudják, milyen poklokat élnek át pl. az osztálytársaik otthon...
[ Szerkesztve ]
Természetes hangú HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946
-
"És egyre dühösebb vagyok. Fortyog bennem a harag..."
Van erre egy csoportos, játékos foglalkozás, ami segít megemészteni és lezárni a múltat. A foglalkozás folyamán kis szerencsével elérheted azt, hogy utólag mond meg a szüleidnek azt, amit mindig a szemükbe akartál mondani, de eddig sohasem tettél meg. Ha van a közelben családsegítő, szociális munkás ... tudnak segíteni a csoport megtalálásában. Le tudod vezetni a dühöt és el tudod engedni a múltat. Legalább is a negatív emlékek nagy részét. Feldolgozva és nem csak úgy eltemetve az emlékezet mélyén.
Van egy másik út is, ami neked megfelelő lehet.
Írd ki magadból. Írd le a gyerekkorod történéseit. Felnőttként tudsz segíteni annak a megfélemlített gyereknek, aki nem szörny volt. Csak egy kiszolgáltatott gyerek.
Ha megcsinálod, ezt lesz életed legjobb könyve. Írd meg.ruszkik, haza!
-
totron
őstag
Nem rád értettem a felmentést.
bkrecso: ez nem csak jövőbenézés kérdése, igenis vannak komoly béklyók, amik a mélybe húznak és fel kell oldani őket, ahogy Hieronymus is taglalja, különben csak szőnyeg alá söprögettél, amik mentális tályogként ott lüktetnek a felszín alatt, de jól látható/forintosítható kimeneteket, helyben járást okozva. A dolog nehézsége abban áll, hogy a tudat imád pozicionálni, persze jogosan. A probléma logikus forrását találja meg annak feloldása céljából. Ám hiába, a szülő felé az esetek többségében teljesen felesleges bármit is kommunikálni, le fog pattanni róla. Foglalkozás keretében is, idegenek jelenlétében, értő szakember keretében is. Irdatlan erőforrások, idő és hajlandóság, pénz kell egy megkövült egót és személyiséget belátásra bírni és akkor még sehol nincs a kapcsolat funkcionálisra hozása, változás, bocsánatkérés. Le kell válni, ez legyen a végcél. Odáig eljutni eszetlenül nehéz folyamat tud lenni, tekintve a múltbéli, lehúzó tényezőket, elevenen ott élnek az emberben, de ezt itt nem kell magyaráznom.
-
Nem az eltemetésre gondoltam. Hanem inkább arra, hogy fel lehet ismerni, a viselkedésünknek mely részei és mikor erednek a mérgező múltból, és ezeket nem kifejezni. Ekkor egyre erőtlenebbek lesznek.
A múlt lezárásáról pedig azt gondolom, hogy akkor lehet sikeres, ha nem hasonlítjuk egy elképzelt, sosem volt alternatív múlthoz.Természetes hangú HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946
-
törölt tag
Mind hármotoknak igaza van, a kombinációban van a megoldás.
A múltat csak akkor tudjuk feldolgozni, ha van jövő, a jövő pedig a jelentől függ.
Amíg emberek milliárdjai nem tudnak 1-2 napnál előrébb gondolkodni, mert pl a létezés anyagi oldala felemészti őket, addig nem sok mindent lehet tenni, hiszen nincs célja a létezésének.
Sajnos a múltbeli élmények ezen fajtája egyfajta félelmet okoz, és bizalmatlan lesz az egyén, főleg az emberi kapcsolatok terén, ami kikényszeríti a meghasonlott állapotot. Vagyis Minden ami emberi el lesz nyomva, hiszen az maga a gyengeség a társadalom/szülők szemében.
Ebből kitörni nem egyszerű sajnos, első dolog a környezet változás, hogy más mintákat lásson az ember, és megértse, lehetnek célok a napi kényszer szenvedésen túl.
Ehhez kell egy akarat, és felismerés.
A jó hír Algieba ezen a 2 dolgon már túl van.
A nehéz kérdés hogyan lehetne tovább segíteni? -
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Magic Mouse
- Apple Watch Series 5 Nike+ 44mm Space Gray szép állapotban, extrákkal
- i5 4690 , 8gb ram, 3tb hdd + 256 gb ssd, itx mini gép!
- BOMBA ÁR! Vadonat új iPad AIR 4 64GB WIFI + 4G CELLULAR KÁRTYAFÜGGETLEN! 2022 novemberig Apple gari
- ÚJ ACER Aspire 5 15.6"FHD IPS-Ryzen 5 4500U-8GB DDR4-512GB M2 SSD-Radeon RX640 4GB-Win11!
Állásajánlatok
Cég: The IT Solutions B.V.
Város: Debrecen
Cég: Webtown Informatika Kft
Város: Budapest