- Új perifériákkal és szoftverrel terjeszkedik a Lorgar a régióban
- Apple notebookok
- Fujifilm X
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Profiknak szánt, Thunderbolt 4-es SSD a ProGrade Digitaltól
- Mini PC
- OLED TV topic
- Leírhatatlanul sok újítást tartalmaz a friss AMD Software
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Hirdetés
-
Elkészült a Dragon Age: The Veilguard, elviekben nincs akadálya a megjelenésnek
gp A PC-re és konzolokra szánt új rész a hónap utolsó napján debütál.
-
TKL-es újoncokkal gyarapodott a Corsair belépős K70 Core billentyűzetcsaládja
ph A FlashTappel kecsegtető, kompaktabbá tett megoldások egyike a cég továbbfejlesztett Slipstream rádióját kapta.
-
Minimalista pénztárca - Aviator - drágán add a pénztárcád
lo Ismertető Újabb minimalista, fém pénztárcát mutatok be, ezúttal az Aviatort. Az Aviatornak sikerült több területen...
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
na, ki gondolta volna... érdekel mi lesz a következő lépés, a m.2 eszközökre is lesz valami szabvány tápcsatlakozó? vagy megint átvariálják a foglalatot?
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Viktor77
titán
válasz fatpingvin #1 üzenetére
Csodálatos. Szép lassan elhagytuk az északi hidat (az esetleges ventivel), a déliről a ventit, erre szép lassan csordogálnak vissza, ilyen-olyan formában.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Wilks
tag
Egy átlag usernek szuksege van erre?
Még a 4-es gen sincs "kihasználva"........ -
arn
félisten
Elfer azaz 1000 watt mellett
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
tibaimp
nagyúr
Részben egyetértek!
Ami hamarosan megmozgathatja az ilyen gyors SSD-k állóvizét, az az új DX12 része, ami idén jön talán okt.-nov környékén a DirectStorage. Persze ott is az olvasás lesz a fontos és olyan ~3500-4000MB/sec kell "csak" ha jól tudom. Később, persze lehet, erre a célra is kell majd a gyorsabb SSD, de azt még nem tudni.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
törölt tag
Vízhűtő blokk mikor lesz rájuk?
-
nexplo
őstag
Engem is sokan hülyének néztek amikor a Samsung 970 EVO PLUS ssd-met megtámogattam egy bordával. És a ház ventit is a közelbe helyeztem... Nem méregettem fokokat de hűtés nélkül tűz forró volt szegényke. Ez tuti
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
Dr. Akula
félisten
Az Asus megoldása tetszik, az alaplapomba kell dugni egy kártyát, amire felcsavarozható az SSD, és erre megy a bazinagy hűtő"borda" (itt inkább még egy sima lap, de lehetne bordázni is).
-
TeeJay
félisten
Átlag usernek még a PCIe gen3-as M2 NVME SSD is overkill
Tucatnyi gépet és laptopot szerelek, már az is öröm ha 10ezer forintot ráköltenek egy olcsóbb 250GB-os SATA3-as SSD-re hogy ne a 10éves 2,5" 500GB HDD-ről menjen a windows és a hajam hulljon ki mire le tudja frissíteni magát a win10 updateNekem rendszer alá a gen3-as M2-es SSD bőven elég lenne de maximum gen4 az is közel 8GB/másodperc
Sebesség helyett inkább gyúrhatnának arra hogy 4 és 8TB m2 SSD is jöjjön TLC-vel
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Televan74
nagyúr
Microsoft 2,5 GB/sec(2500 MB/s) javasol minimum az optimális futáshoz, de minden meghajtón működni fog. Windows 11 alatt 20-40% képes csökkenteni a CPU overhead -et.
Biztos ideálisabb lesz a működése egy gyorsabb meghajtón.De ettől függetlenül nem szaladok a boltba venni 4.0 vagy a jövőben 5.0 SSD -ért. A technológiának nagyon meg kell győzni általánosságban és nem csak egy - egy szélsőséges esetben, hogy ez kell nekem.
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
anulu
félisten
válasz Dr. Akula #10 üzenetére
ha arra gondolsz, amit a RAM-ok mellé lehet dugni, az szvsz messze nem ideális. ha csak a gépház elejéről van befújás (és fentről nem), akkor beleütközik kb pont derékszögben a légáramlat. ez az egyik oldalnak jó, de tudtommal mind2 oldalra rakható SSD. amit a CPU felé van, azt semmi nem húti.
illetve ugye elég magas is, tehát a CPU melletti kondenzátorokhoz sem megy olyan légáramlat, mint enélkül a kártya nélkül."Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
koko52
nagyúr
Jöhet a cpu-vga-pci vizes kombó.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
nexplo
őstag
Én azt mondom hogy ha valaki vesz 50-100K-ért ssd-ket akkor bele kell hogy férjen kb 5e Ft/db áron a hűtés rá. Ez olyan mint amikor haver I7 vagy I9 procira vett egy majdnem alap gyári hűtést.... Jeleztem neki finoman hogy ez tök nagy butaság főleg egy kicsi zárt házban rossz szellőzéssel. Közölte hogy nem akar rá többet költeni... Hát néztem csak, de ugye nem vagyunk egyformák...
-
törölt tag
Már az elején elhangzott a részemről, hogy a max board power és a fizikai mérete együtt limitálni fogja az m.2 portba helyezett eszközök fejlődésének a folytathatóságát.
Amúgy egyszerű a megoldás, mert A. egy szabványos pozíciót kell találni neki és azt alkalmassá tenni egy olcsó ( nagy darabszámban gyártott) hűtés integrálására. B. variáció: A nand vezérlőt szabványosítani és berakni a cpu-ba, esetleg a chipset-be, mert a nand csomag magában alig fogyaszt/melegszik. Így egyszerre megoldható a 25-50-es tartomány biztosítása egyszerű felületnöveléssel és még olcsóbban is gyártható lehetne maga az eszköz.[ Szerkesztve ]
-
gliskard
senior tag
Szerver gyártóknak ez már csak plusz egy rutin feladat lesz amivel foglalkozni kell, brand PC-k esetében ezt csak lassan fogják bevezetni (mert effort/impact szempontból nem ez a szűk keresztmetszet).
DIY kategóriában pedig a gyártók adnak hozzá extra hűtést apró pici, sivító ventillátorral – ha ez nem tetszik a vásárlónak, akkor majd extrában költ jobbra. -
Vannak már körömnyi PCIE3 M2 SSD-k, az hogy a Phison t*ketlen és nem bír pl ilyeneken használt 4 NAND-ot valahogy össze RAID-elni értelmes hőfokon működő vezérlővel 2280-as területen az csak neki probléma (persze, lehet a többieknek sem sikerült még a mutatvány.)
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
tibaimp
nagyúr
válasz Televan74 #13 üzenetére
OK, lehet elég a 2500MB/sec, de ismerve a játék, pontosabban "gamer" jelzőt, minél több, annál jobb kell. Jogos, én se szaladok most gyorsan venni egy 1-2TB-ost, de biztos vagyok benne, hogy lesz olyan, aki igen, és kereslet is lesz rá.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Jungle Man
junior tag
Lefrissít az update. :-D Ezt jól megmondtad, viszont a sebesség helyetti nagyobb tárhely prioritásában igazat adok, bár tudni illik, a Direct Storage robbanásra készül mindenki. Majd meglátjuk, mi sül ki belőle. Remélem értelmes dologra is használjuk majd. (Egyszer, 5 év múlva.)
-
Jungle Man
junior tag
Nekem is az első dolgom a gyári hűtés kisembontása volt (5700G), annak ellenére, hogy csak alap irodai munkára és filmezésre használom a gépet és soha nem akarom tuningolni, inkább bővítem, ha szükséges.
Pedig ez nem a vásárló, hanem a gyártó felelőssége/sara lenne.
Gondold el azt, hogy veszel egy új monitort és cserélni kell a tápkábelt, hogy biztosan jó legyen. Vagy egy drága fejhallgatóhoz a világ leggagyibb fülpárnáit adja a gyártó és aki kicsit is igényes, lecseréli azonnalegy utángyártottra.
Szerintem ez a processzorgyártók és a fogyasztóvédők szégyene. -
arn
félisten
-
thedioda
tag
válasz Jungle Man #26 üzenetére
A gyári hüttésel képes tartani a specifikált paramétereket, hogy te azt akarod hogy hűvösebb legyen, vagy csendesebb az egy dolog, de ezt nem kérheted számon egyik gyártónál se.
Fanti: csak azt ne felejtsd el, hogy az átlag az nem mindenki, esetemben is nagy úgras volt 3.0 ról 4 re upgrade, nagyon érződik az a + pár százezer iops.
"A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait."
-
Sanchez638
addikt
Meg amilyen elbacott helyre kerül az m2 foglalat..
Számom az adatlapomon.
-
nexplo
őstag
válasz Jungle Man #26 üzenetére
A fülpárnával megfogtál. 100K feletti fülesemhez nem tudok rendelni a gyártótól plusz párnát. Kicsit vicces..... 1 vagy 2 év alatt pont lepusztul (a műbőr része) és utána lenne esedékes a csere ami lehetetlen. Teszem hozzá egy kis márkáról beszélünk (Logitech) Vicc.
Egyszóval értem mire gondolsz. Furán mennek a dolgokZavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
Logitec-kel nekem is tele a hócipőm. A k400 plus-nak a tapipad részének a gesztusvezérlése hol működik, hol nem. A logi options programot állandóan rugdosni kell. Viszont a 10000 Ft os Sony Bluetooth fülesnek a párnáknak a bőrözése hibátlan, pedig kapott sok mindent. A gyerek, ha megkaparintja, állandóan ledobálja. Kopp-kopp műanyagból is lehet minőségit csinálni.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
veterán
Remélem majd adják hozzá a hűtést és nem nekem kell kajtatni utána és fizetni egy vagyont érte.
duree54
-
nexplo
őstag
válasz E.Kaufmann #32 üzenetére
A szoftver részéről már nem is beszélek. Az ipari hulladék kategória. Találtam egy ezer éves verziót, ami viszonylag stabil és évek óta azt használom hozzá frissítés nélkül. Hát kész vicc kategória, bár inkább sírni tudnék tőle. Sebaj használom, de a következő fülesem nem hiszem hogy ezen gyártó lesz. Pedig egérkében pl imádom, de fülesben csere lesz sajnos...
-
Low Noise
senior tag
Ilyenkor arra gondolok, hogy kár volt az NVME ssd-ket az alaplapra rakni, inkább a 3,5-ös helyre kéne kivezetni őket kábellel és kb egy HDD méretű hűtőbordába rakni őket.
-
orbano
félisten
Nem értem a jövő időt. Már most éréezhetően segít sok SSD-nek az aktív hűtés. Én is gondolkodom egy vizes blokkon csak a rend kedvéért
A vér nem válik VAZZE!™
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Western Digital WD Purple 4TB 3.5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 990 PRO PCEi 4.0 SSD 4 TB Heatsink
- Prémium minőségű Samsung, Micron SSD meghajtók (frissítve: 2024. 09. 30.) - MEGA akciók!
- HYPER M.2 X16 Kártya és hozzá 4db SK hynix PE8110 M.2 1.92TB 22110 SSD
- Toshiba KIOXIA XG8 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Read-Write 7000-5800 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen