Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • fotel

  aktív tag

  Lassan elérünk oda, hogy mindenkinek jobb lenne a facebook nélkül.

 • biscuit

  aktív tag

  válasz fotel #1 üzenetére

  Szerintem már rég átlépték ezt a határt....

  Mióta Scarlett Johansson sztár lett jól alszom!

 • Foglalt név

  őstag

  Csak hogy tiszta legyen, ez a headset inside-out tracking-et használ. Értsd kamerák látják pásztázzák a helyet, ahol vagy. A tárgyfelismerés annyira működik, hogy felismeri kezed és tudod irányítani vele. Ergo ha használsz egy ilyen sisakot, akkor ne lepődj meg, ha méretpontos bútorajánlatot kapsz a kedvenc oldaladon.

 • GodGamer5

  addikt

  Továbbra is undorító az egész Facebook integráció, meg az, hogy már sz@rni sem lehet Facebook nélkül... :W

  "Hamarosan a hiányból is hiány lesz..." Life Is Short Play More!

 • radírfej

  senior tag

  válasz fotel #1 üzenetére

  Én sokat gondolkodtam a db profilom törlése elött, hogy valóban mit nyerek és veszítek.

  Amikor objektíven megprobaltam leírni, már akkor láttam, hogy alig van mit veszíteni. Utólag visszatértem erre a jegyzetre és azt kell lássam, hogy még túl is becsülte a fb pozitívumot.

  Osszességében mindenkinek azt javaslom, hogy törölje a profilját, már kozeptavon is jobban jár. Társadalmi szinten pedig nem nagyon van ma károsabb szervezet, mint a FB, de persze ez messzire vezet.

  másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.

 • Pingüino

  senior tag

  válasz radírfej #6 üzenetére

  Az a baj, hogy arra a minimális kis előnyre viszont nem nagyon van alternatíva. Időnként megjelenik valami, de mindenki csak a fb-ot hajlandó használni, ezért gyorsan el is tűnnek a süllyesztőben.

  [ Szerkesztve ]

 • gege547

  tag

  Azzal hogy én regisztrálom a sisakot meg használom elfogadom a feltételeket ez oké.
  Bennem felvetődött pár kérdés.
  De az aki rajtam kívül van a szobában és veszi a kamera meg követi a mozgását nem egyezett bele ebbe. Plusz ha éppen átöltözik a másik személy a kamerák azt is látják ami súrolja pornó fogalmát. Ha pedig egy gyerek öltözik át vagy berohan pucéran mert neki úgy támadt kedve az gyerekpornó.
  Valamint tiltott adatszerzés is ráhúzható erre.
  Vagy rosszul látom?
  Bérlőként jogosult vagyok e a bérelt lakás adatait a tulajdonos hozzájárulása nélkül elküldeni a facebooknak?
  Profil felfüggesztés esetén bekérik személyi igazolvány másolatát amihez semmi joguk nincs. Hatósági személynek vagyok köteles megmutatni és neki kell igazolnia hogy én én vagyok (valamint ezt el is kell fogadnia facebooknak). Valamint ha be is szkennelném nekik a másolat akkor sem tartalmazhatja az aláírást, fényképet és a személyi igazolvány számát egyszerre. Szóval le kell takarni az egyiket (a bankok az igazolvány számot takarják általában kérés nélkül ha szóvá teszi az ember maximum puffognak egy kört de nem tehetnek semmit) viszont enélkül nem lehet egyértelműen beazonosítani az embert. Az alá írás állandóan változik valamint nincs a FB kezében az igazolvány képen teljesen máshogy nézek ki mint a feltöltött képeken az igazolvány szám hiányában a hatóságoknál sem tudnak kérdezni.
  Ergo teljesen felesleges bekérni és ez meg túlzott adatgyűjtés amit EU-s törvények is tiltanak.

  De aki az agyukra akar menni hetente kérje el az összes adatot amit a headset gyűjt és annak felhasználási körét, ki kapta meg , miért, mikor törli utána töröltesse azokat utána.

 • #16820480

  törölt tag

  válasz gege547 #9 üzenetére

  Ezeknek a kérdéseknek egy része felmerülhetett volna Kinect esetén is akár.

  Milyen haszna származik abból valakinek, ha tudja a szoba pontos méreteit? Vagy milyen kára a lakás tulajdonosának/főbérlőjének?
  Ha éppen bármilyen kamera (webcam, telefon, tablet, Kinect, stb) be van kapcsolva és úgy öltözködik vagy meztelenkedik valaki a szobában, akkor mi van? Ha mondjuk egy strandon videózol és befut egy meztelen gyerek a képbe, akkor egyből vihet el az Interpol, mert gyerekpornót forgattál? Azért azt hiszem a meztelen és a pornó két elég jól elkülöníthető kategória.
  Nem vagy köteles odaadni a szkennelt dokumentumaidat, de ők sem kötelesek szolgáltatni neked. Ők nem hatóság, hogy börtönbe csukjanak, ha nem tudod magad igazolni, csak legfeljebb megtagadják a szolgáltatást, ha felmerül a gyanúja, hogy nem annak adod ki magad, aki vagy. Ez olyan dolog, hogy mondjuk szerződés írásakor is elkéri mondjuk az ügyvéd a személyidet, nem vagy köteles odaadni, hiszen ő sem hatóság, csak lehet, hogy akkor nem írja meg neked a szerződést.

 • Vertic

  aktív tag

  válasz #16820480 #10 üzenetére

  Csak mondjuk a példádban olyankor az ügyvéd nem készíthet másolatot az okmányodról. A kezedből megnézheti... A facebooknak meg volt már botránya abból, hogy a userek adatait átadták harmadik félnek, aki aztán nem úgy használta, ahogy abba a userek beleegyeztek - és nincs okunk feltételezni, hogy azóta sokkal jobban védik az adatainkat.

  Ettől függetlenül a megoldás valóban egyszerű: nem kell megvenni a nyomorult headsetjüket és kész. Ha senki se veszi meg, akkor lehet, hogy elgondolkodnak, hogy mégse volt olyan jó ötlet így csinálni.

  '' ... tehát háromig számolj, és ameddig számolsz az három legyen ... ''

 • #16820480

  törölt tag

  válasz Vertic #11 üzenetére

  A regisztrációhoz nem kell tudtommal személyi, csak akkor szokták elkérni, amikor valaki "feljelent", hogy nem valós névvel vagy fent, vagy valami más miatt megjelöli a fiókod. Az más kérdés, hogy az adatot hogy kezelnék, gondolom ahogy minden más adatot is.

  Amúgy készít(het) ügyvéd is másolatot, pl. lakás adásvételihez készített is, csak előtt szólnia kell, hogy másolatot készít róla, és ennek tudatában döntöd el, hogyan tovább.

 • válasz #16820480 #15 üzenetére

  Alá kell írnod a másolatot, hogy elfogadtad / hozzájárultál. Az FB simán kér tőled egy személyit minden oldalával, ha nem adod akkor nem oldja fel a tiltást. Már átestem rajta, tudom.

  Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

 • kpbendeguz

  addikt

  Mivel Facebookról van szó, mindenki adavételmi aggályokra hegyezi ki a kérdést, pedig ez sokkal inkább árukapcsolás probléma.

  Adott egy szolgáltatás saját ügyfélkörrel és saját szabályzattal (Facebook), meg adott egy attól teljesen független termék teljesen más ügyfélkörrel és teljesen más szabályzattal (Quest).
  A Facebook meg úgy köti össze a kettőt, hogy a szolgáltatás szabályzata kihat a termék felhasználási feltételeire, miközben azoknak semmi közük egymáshoz.
  Ez a tiltott árukapcsolás klasszikus esete.
  Kb. mintha csak akkor vehetnél mondjuk VW autót, ha az OTP-nél vezetnéd a számlád, csak onnan vehetnél fel lakáshitelt és ha elmaradnál a lakás törlesztővel, akkor addig a kocsidat se használhatnád.
  Abszurd.

  Ez ráadásul alapvető emberi jogi kérdéseket is felvet.
  Pl. a Facebook mondjuk rasszista, homofób, stb. eszmék terjesztéséért letilthat accountokat. Ehhez minden joga megvan, mert a Facebook nem közszolgáltatás és eldöntheti, hogy mit enged leírni a felületén és mit nem.
  Csakhogy a Facebook mint magáncég sem teheti meg, hogy valakit eltilt a megvásárolt javaitól csak azért, mert nem ért egyet a politikai nézeteivel.
  Márpedig a Facebook pontosan ezt teszi: gyakorlatilag használhatatlanná teszi a Quest2-t ha letiltja az accountodat, azt pedig olyan politikai indokokkal is megteheti, aminek az égvilágon semmi köze sincs a Quest-hez vagy a VR-hez.

  A fenti példával élve képzeljük el, ha a VW politikailag korrekt viselkedéshez kötné az autói használatát és ha mondjuk egy VW tulaj szélsőjobbos tüntetésen jelenne meg, akkor kártérítés nélkül működésképtelenné tehetnék az autóját.

  ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

 • jerry311

  nagyúr

  válasz Williamgrant #16 üzenetére

  Tőlem is kértek.
  Küldtem két képet a kedvenc bögrémről.
  Visszaengedtek. :DDD

  League of Legends: spambox

 • ledgeri

  nagyúr

  válasz Foglalt név #3 üzenetére

  No erre az aszpektusra nem is gondoltam...

  anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

 • válasz jerry311 #18 üzenetére

  Szép történet. :DDD

  Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

 • jerry311

  nagyúr

  válasz Williamgrant #20 üzenetére

  Hozzatartozik, hogy egyaltalan nem erdekel a FB fiokom. Ha letiltottak volna vegleg, akkor ugy maradt volna.

  League of Legends: spambox

 • gege547

  tag

  válasz #16820480 #10 üzenetére

  A strandokon ha jól emlékszem tilos is fényképezni. Legalábbis amikor legutóbb voltam akkor kint volt a tábla és mivel a strand magán terület amúgy is csak engedéllyel lehet rajta fotózni. Arról nem is beszélve hogy akkor odajön a szülő és letörölteti velem a képet sőt ha én nem törlöm le az bűncselekmény. Tudom itt 19 ezer pedo képért csak 500 ezer forintos bírságot lehet kapni ami 26 forint képenként azt mondjuk kibírom. De attól még bűncselekmény.
  Viszont a face az tárolja a felvételeket és egyenlőre kérdéses hogy egyáltalán le törlik e akkor is ha kérem őket.

  A se webcam se telefon se tablet nincs akkor a szobában amikor valaki öltözik. Asztali gépet használok nincs rajta webcam a laptop kamerája meg el van takarva. Kinect nincs és annál is felmerültek gondok főleg amikor az MS lepásztázta a TV előtt ülőket hogy hányan vannak. Abból is lett hiszti. Plusz a fentiekből fel tudok nézni és van valami fogalmam világról és ha valaki öltözik kinyomom/letakarom őket nem úgy mint egy VR headsetnél ahol a szemem takarja a kijelző a fülem meg be van dugva.

  Nem kötelesek szolgáltatni viszont azt kötelesek elfogadni hogy igazoltatom egy rendőrrel hogy én én vagyok. Ha nem fogadják el akkor megbukik az állításuk hogy a személy beazonosítására kell nekik.

  A szoba scannelt képe is jól tud valakinek jönni. Van a birtokomban egy drága VR headset. Valószínűleg tehetős vagyok és van több nagy értékű dolgom is. A headstből megvan a szoba képe, ablakkal ajtóval. Valamint a biztonsági kamera és az egyéb infrás mozgás érzékelők helye. Mert a kamera felveszi azoknak is a helyzetét (szép kis világító pontokként). A routerből megvan az IP címem ami alapján a lakás címét is meg lehet tudni vagy célzottan támadni a többi eszközömet hátha valahol bejutnak.
  Tőlem mondjuk nagy fogásra nem számíthatnak maximum 700 ezer-1 millió értékben. De ha 100-200 ember adatait összeszedik az szép summa. És ezek csak a kistílű felhasználási módok.

  Azért vagyok felháborodva mert végre lett volna egy headset amire azt mondom hogy megéri beruházni erre ez van. Megint várhatok évekig vagy 2x-es áron beruházok majd egyszer egy HP reverb G2 re...

 • #16820480

  törölt tag

  válasz gege547 #23 üzenetére

  Aha, és egy szabadstrandon, vagy közterület vízparton? Nem csak magyar példákra gondolok, hogy minden négyzetcenti vízpartot valaki felvásárolt már, hanem olyan helyekre, mondjuk a mediterrán országokban, ahol simán kimész és letelepszel. Amikor minden telefonban van kamera, szerinted ki fogja betartatni, hogy ne fotózz? Ki fogja tudni rákényszeríteni az összes nyaralót, hogy ne örökítse meg a szabadságát? Nem tartanám túl reális ötletnek.

  Oké neked nincs kamerád a szobában, amikor valaki öltözködik, de akkor VR headset miért lenne? Ha meg a fejeden van, akkor meg aki bemegy öltözködni, az figyeljen maga köré. Amúgy is rengeteg olyan webkamera van, ami nincs alapból letakarva, és nem is tud róla a tulajdonos, hogy éppen működik, volt is erről pár éve hír, és ehhez nem kell FB.

  Komolyan gondolod, hogy a FB a VR headseted alapján betörne a lakásodba lopni? :D Vagy ez nem is tudom mire lenne jó... Amíg nem teszi ki publikusan, addig ez nem gondolnám, hogy nagy gond. Ha meg már valaki IP címet tud, és belépeget a hálózatodra, akkor az lesz a kisebbik gondod, hogy el akarnák lopni a tévédet, vagy hangfalakat, sokkal praktikusabb egy kis social engineering után leszívni a bankszámládat, és oda sem kell menni fizikailag.

 • Márton

  nagyúr

  "Ugyanakkor nagyon fontos, hogy ezzel a fiókkal nem lehet párhuzamosan a birtokolt headset mellett egy másikat is használni, az ugyanis a profil letiltását vonhatja maga után."

  Khmmm.. [link] :U

  Edit nem ment idE <== :)

 • kpbendeguz

  addikt

  válasz gege547 #23 üzenetére

  "A strandokon ha jól emlékszem tilos is fényképezni. "

  Közterületeken viszont igen. Sőt közterületről lehet magánterületen lévőket is fényképezni.
  Hogy pontos legyek: ha a kertben az asszony pucéran napozik és az utcáról látszik, akkor bárki engedély nélkül lefotózhatja. Ha viszont a fényképezőgép optikája belóg a kertbe, akkor már engedély kell hozzá, mert a fényképezés a magánterületen belül történt.
  Azaz ha perverz tata csónakról fotózza a Balatonon a magánterületen fürdőzőket, akkor semmit sem lehet tenni ellene, de ha kiköt a csónakkal, akkor már igen.

  Persze a fotózás és a kép megosztás az két különböző dolog. Bárki arcát, aki a képen szerepel és nem járult hozzá a kép publikálásához felismerhetetlenné kell tenni függetlenül attól, hogy milyen körülmények között készült a kép. Ugyanígy nem lehet személyes adatokat fűzni a képhez, ha az azon szereplők nem járultak hozzá.

  És itt kezdődik a gond a Facebook-al. Az arcfelismerő algoritmusaik pontosan beazonosítják, hogy egy feltöltött képen kik szerepelnek, így olyan kapcsolathálót is fel tudnak térképezni, amihez az érintettek nem járultak hozzá. Ebből még nemzetbiztonsági problémák is voltak, nem véletlen, hogy a Facebook nem hozhatja nyilvánosságra ezeket az adatokat.
  Ráadásul a Facebooknak vannak olyan alkalmazásaik, amik rögzítik a Quest kamerák képeit és ha valaki mondjuk cheatelésért bejelent, akkor joguk van figyelmeztetés nélkül feltölteni, feldolgozni és korlátlan ideig tárolni a felvételt.

  "Tudom itt 19 ezer pedo képért csak 500 ezer forintos bírságot lehet kapni ami 26 forint képenként azt mondjuk kibírom. "

  Nem mintha szerintem az ilyeneket ne kellene a töküknél fogva fellógatni, de a pedofil képek letöltése és készítése más súlyú bűncselekménynek számít, ebben az esetben pedig csak a letöltést tudták bizonyítani. Azaz ha Te magad készítesz pedofil képeket, akkor garantáltan komolyabb büntetésre kell számítanod, arról nem is beszélve, hogy aztán mit művelnének veled a böriben (egy tv műsorban mondta egy börtönpszichológus, hogy drótkefével egyenként lereszelik a csávó ujjait pl.), szal nem ajánlott ilyesmivel kísérletezni.

  "Azért vagyok felháborodva mert végre lett volna egy headset amire azt mondom hogy megéri beruházni erre ez van. "

  Pont azért adják ennyiért a headsetet, mert a bevétel nem a hardver és szoftver eladásokból, hanem az adatlopásból keletkezik. Ha a Quest nem Facebook termék lenne, akkor minimum a duplájába kerülne. Ezzel persze nem mentegetni akarom a Facebook-ot (sőt), csak a realitásokat akartam tisztázni, hogy ez amolyan valamit-valamiért elven működik.

  ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

 • kpbendeguz

  addikt

  válasz Márton #25 üzenetére

  Azért az a cikkből is kiderült, hogy ezt a szabályt utólag pontosították, mert még az oculus helpdesk sem tudta jól, hogy mi a követendő eljárás.
  Amúgy meg eleve beszédes, hogy azon kell egy megvásárolt hardver miatt aggódni, hogy milyen agyament szabályozás ürügyén tiltják meg a használatát.

  Frissen hoztad létre az FB accountodat? - beszoptad
  Nem a saját nevedet adtad meg az FB accountodnál? - beszoptad
  Több FB account is van a neveden? - beszoptad
  Privátban tartod az összes adatodat, nem postolsz rendszeresen, és az összes kapcsolat requestet elutasítod? - beszoptad

  ... és így tovább.

  Azaz kifizeted a hardvert, megveszed a szoftvereket, majd valami FB algoritmus (vagy csinovnyik) úgy dönt, hogy hát köszönjük szépen, de Te mint természetes személy valójában nem létezel és nincs jogod használni azt, amiért fizettél.

  És erre azt szokták válaszolni, hogy hát jah, de azért nem tiltanak le embereket olyan gyakran, mint ahogy azt a médiában felfujják. Mintha ez bármit is számítana. Eleve a lehetőség, hogy letilthatják annak a hardvernek a használatát, amiért pénzt adtál már önmagában botrány.

  [ Szerkesztve ]

  ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

 • gege547

  tag

  válasz #16820480 #24 üzenetére

  Azért lenne VR headset mert a szoba ahol van a gépem túl kicsi VR hoz és a nagyobban meg öltöznek. Sok országban más a törvény Auztriában közterületen sem lehet csak úgy fényképezgetni meg videózni. Ezt odági tolták hogy a nem gyárilag beépített dashcam et sem rakhatsz a kocsiba. Nem hogy nem használhatod a műszerfalon sem lehet kint. Mediterrán országokban nem tudom majd ha egyszer messzebb jutok Bécsnél utána nézek mert fotóznék ott is.
  A törvények sosem arról szólnak hogy reálisan betarthatók e. A betörés is illegális de ha hirtelen 2-4 millió ember (lehet csak 100 ezer) elkezdene betörni meg fosztogatni akkor ezek szerint a törvény sem volt reális mert azt sem tudja senki betartatni (lásd USA).
  Én nem a FB től félek hogy betör a lakásomba hanem attól a 3. féltől akitől ellopták az adatokat és tovább értékesítették (vagy a facen találtak valami biztonsági rést és onnan húzták le). Na azoktól tartok akik ezeket megveszik vagy az embereiktől. Nem is feltétlen a lopástól kell félni hanem mondjuk hogy jön egy megfelelően lesötétített Audi kiszáll belőle 4-5 muki akik hirtelen visszautasíthatatlan ajánlatot tesznek a lakásra. Itt azért többet lehet keresni pár milliónál.
  A bankszámlámat szívhatják napestig maximum megsajnál az illető és utal egy kis pénz bocsi közleménnyel. Plusz a jelenlegi home office korban nem is a bankszámlám miatt aggódnék annyira. Az emberek tele vannak munkahelyi gépekkel és általában valami VPN en keresztül csatlakoznak ami védettebbé teszi őket a hálózati támadásokkal szemben.
  De ha mondjuk felmarnák a céges laptopot/gépet ott sem kis összegekről beszélgetünk.

 • gege547

  tag

  válasz kpbendeguz #26 üzenetére

  A csónakból befotózgatást meg magánterület fotózást nem tudom általában kétes szituban vagy kérdezek vagy inkább nem fotózok. Nyilván ha lesi fotókat akarok csinálni pucér strandolókról nem ez lenne de kétlem hogy csak úgy meg lehet azt is úszni azzal a kifogással hogy közterületről fotóztam. De majd ha aktuális lesz utána járok ennek is.

  Nekem magával az elvvel van bajom hogy kell nekik minden is. Kereshetnének pénzt a saját storejukból származó játék eladásokkal. Az a bolt is pörög szépen. És a konzolok is megélnek belőle valahogy. Szerintem ezzel lehet őket megfogni. Mert látunk rá működő példát hogy hogy lehet veszteséges hardver eladással szoftver oldalon nyereséget termelni. Ezért indokolatlan az hogy ezekből az adatokból lesz a pénz.

  Mindegy is én továbbra sem fogok addig Quest et venni amíg ez a policy így marad (Úgyhogy több marad én nem fogom elcsaklizni). Egyenlőre a Facebook majdhogynem kötelező próbáltam nélküle de egyszerűen nem lehet. Senki sem hajlandó emailt olvasni, telefonálni és megy a beszólogatás hogy miért nincs fent az ember. Ráadásul állás interjúkon is furán néznek az emberre.

 • kpbendeguz

  addikt

  válasz gege547 #29 üzenetére

  "Nekem magával az elvvel van bajom hogy kell nekik minden is. "

  Egyetértek, ugyanakkor a Facebook-nak az adatlopásra épül az üzleti modellje, tehát eleve be sem száll olyan üzletágba, amiben nem lát ilyen lehetőséget.

  "Mindegy is én továbbra sem fogok addig Quest et venni amíg ez a policy így marad"

  Én is így vagyok vele. Van CV1-em és van Go-m is, majd használom 2023-ig, amíg engedik, utána eladom, elajándékozom vagy kidobom. Oculus áruzából minden esetre szoftvert már nem veszek.

  " Egyenlőre a Facebook majdhogynem kötelező próbáltam nélküle de egyszerűen nem lehet."

  De lehet. Sohasem volt Facebook accountom és nem is lesz. Aki azért nem hajlandó tartani velem a kapcsolatot, mert nem vagyok Facebook-on, azzal én sem akarom tartani a kapcsolatot, ennyi. Állás interjúkon meg úgyis azon múlik a siker, hogy szükségük van-e a szaktudásodra, így ott is áll az előbbi megállapítás: ha a Facebook account hiánya miatt nem vesznek fel, akkor jobb is az olyan céget elkerülni.

  A professzionális, karrier kapcsolatok ápolására meg ott a Linkedin, nyilván az is bányássza az adataidat, de ott legalább nem illik sem kiteregetni a magánéletedet sem pedig másokéban vájkálni. Így a leendő munkaadó utánanézhet a korábbi munkahelyeidnek meg nagyjából láthatja, hogy milyen emberekkel állsz munka kapcsolatban, de nem fér hozzá olyan adatokhoz, amikhez baromira semmi köze.

  ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

 • Márton

  nagyúr

  válasz kpbendeguz #27 üzenetére

  ok, én csak pontosítottam, hátha vkit pont ez tart már csak vissza :)

  Edit nem ment idE <== :)

Új hozzászólás Aktív témák