Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Paxker315

  aktív tag

  Sajnos egyre több, s növekszik az időskori kognitív hanyatlásban érintett szeniorok száma. ("Demencia", de ezt inkább kerülni szoktam.. ). És ott tényleg kérdőjeles: mi értelme is van ennek? Már előrehaladott stádiumban, mikor se a családtagjait nem ismeri fel, a gondviselőt, gondozót megharapja-karmolja az illető, teljesen kifordult emberi mivoltából-korlátaiból. Önellátásra már képtelen, de leterhel magával egy egész családot.

  Mennyire érdemes itt feltétlen ragaszkodni az élet minél tovább történő meghosszabításához? Nem lenne mindenkinek jobb 'elengedni'? Vajon az érintett, ki már teljesen másokra van utalva, s nem is tudja, mi történik, hogy éli meg ezt? Annyira "élvezi"? Vagy szenved?

  Lehetne-e jogot biztosítani azoknak az előrehaladott korú embereknek, akik a leépülés jeleit érzékelik már magukon (eg.: eltéved, keresi a szavakat, már hátráltatja a mindennapi cselekvéseiben (vásárlás, családdal való interakciók..) . Hogy megválaszthassák, mikor szeretnének búcsút mondani ennek a világnak?

  Nem kevés terhet venne le a családokról, ápolókról. Kicsit ingoványos talaj ez, de na. Az öregedő társadalom ezt is felszínre hozza.. :R

  Mindennapok nehézségei https://tinyurl.com/hetkoznapok

Hozzászólok Aktív témák