Új hozzászólás Aktív témák
-
Pubszon
veterán
TriDef 3D-vel próbáltam, de lefelezi az FPS-t és úgy már nehézkes a játék, mert pl a GRID akadozik nagyon már.
Iz3D-vel meg nem tudtam működésre bírni.
LG DM2780D-vel próbálom.
[ Szerkesztve ]
-
Nico Bellic
csendes tag
Én is szívesen kipróbálnám, de az ára tök HORROR
-
Vegtor
csendes tag
Akárki akármit mond NEKEM KÉNE
Bár az ára remélem hamarosan elcsúszik egy banánhéjon
-
Komplikato
veterán
" Rögtön itt van a felbontás feleződésének a kérdése, ami mai napig marketingesek által gerjesztett vitákat szül. "
És mi van azokkal az olcsóbb 3D Tv készülékekkel (pl. Samu) ami aktív szemüveges ÉS felezi a felbontást, csak elfelejtették megemlíteni a vevőknek? -
mariomahmoud
tag
Se a 3D se az Acer név nem vonz.
-
Cyberpunk
félisten
Mennyi lesz árban? De van egy gyanúm. Inkább lemondok a 3D-ről és egy normális IPS panellel szerelt monitor.
-
schwartz
addikt
Addig jutottam el mig a tablazatban feltunt a TN+film.es az
edge-lit LED... -
salytmasztor
aktív tag
Nagyon erdekelne, hogy az Input Lag es a Response Time milyen programokkal lett tesztelve?
-
Zewa
senior tag
Nagyon trendi ez a 3D mostanság de nekem valahogy nem áll fel töle. Az irány jó de messze van még -a számomra- valodi 3D-s élmény...
Amugy teljesen jó kis monitor, az én igényeimet tljesrn kiszolgálná de 2D-snek drága...
-
Márton
nagyúr
válasz
enamessias #3 üzenetére
Ugyan miért? Ott talán nem 2 nézőszögből kell kiszámolni a jelenetet
a grafikus kártyának?De örülnék 20-30 ms input lagnak az LG TV-mel. Szerintem 100körül vagyok vele, és szellemképes a 3D. Ha olyan kép profilt választok, ahol nincs szellemkép, 220ms lesz a lag!
-
én addig szoktam olvasni, hogy TN+film és ott abba is hagyom. ennyi év ips után nem lennék már hajlandó tn-t nézni, még 3d-ben sem.
nekem mediamarktban 20 perc után mintha beszédült volna a fejem és nagyon elfáradt a szemem. itthon biztos nem lenne olyan rossz, de hosszú távon félnék 3d-zni.
[ Szerkesztve ]
-
lujó55
addikt
Ez a váltottsoros technológia nem az igazi. Tuti megfájdulna a fejem tőle.
-
Füleske
addikt
válasz
rambustibi #20 üzenetére
Tn + film panel - alsó kategória. És az Acer márka sem egy Eizo vagy Nec . Az ilyen kategóriás monitorok 99 % - án nincs displayport. Te kifogtad az 1 % - ot .
-
KAMELOT
titán
Ilyen monitor mellé tessék venni új szempárt
meg előtte sokszor eljárni szemorvoshoz!
-
Füleske
addikt
válasz
rambustibi #13 üzenetére
Alsó kategóriás monitorra (még ?) nem szoktak displayportot rakni.
-
DEV_NULL
őstag
Technológia
TN+filmHáttérvilágítás típusa
LED (edge-lit)Kijelző mérete
27 hüvelyk wideFelbontás
1920x1080 (pixelméret: 0,3114 mm)Válaszidő
2 ms (g2g)Kontrasztarány
1000:1 (dinamikus: 100 000 000:1)Fényerő
250 cd/m2Betekintési szögek
170°/160°Csatlakozók
D-Sub, 2 db HDMI 1.4, 3,5 mm jackFogyasztói ár
135 000 Ft -
Spirit
őstag
válasz
Rubinhood #10 üzenetére
Nekem az LG monitorTV-je van.(DM2350D). Adtak hozzá ajándékba 5db szemüveget(a tévékhez szánt family pack-et), amikkel szintén előfordul a lilás crosstalk, a hozzá adott 2-vel tökéletes.
Mint kiderült, sok LG tv-hez, monitorhoz a nem hozzá való szemüveget csomagolják, és 45 fokban elfordítva a szemüveget szűnik csak meg.A szögről...Nem mindegy, hogy milyen magasságban ülsz a monitor előtt, különben áthallás lesz.Ki kell próbálni 10-20 fokos optimális szögben lesz tökéletes. Oldalról persze nem probléma a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
rviktor25
tag
Unokatesómnál próbáltam aktiv záras Sony tv-t...háát...10perc után lekaptam a szemüveget és "2D mode on", na meg *fejfájás ON*
.
Moziban néztem Transformers 3-at, (ott a szemem szimpla fáradásán kivül) a legjobban az zavart, h számomra úgy nézett ki, mintha minden és mindenki teleportálva mozogna.Nem vagyok a 3D ellen, de amig 24 (elnézést 23,976) képkocka/mp -el mennek a moziban a filmek (és most jöhetnek az okosok, h "hát de megduplázzák", attól nekem max. a villódzás múlik el, nem a mozgás lesz 'finomabb'), addig inkább hanyagolom a 3D mozizást, mert még jobban előhozza (nekem!) a "teleportálgatást".
Irigylem azokat, akiket nem zavarja ez, ill. akik nem látnak ilyen jelenségeket.
-
nincsisbéla
aktív tag
Hátőőő'... ... nekem kéne!
-
Calibra72
aktív tag
Nem rosszak azért ezek a 3D-s monitorok, de nekem rettenetesen bántja a szemem, össze-vissza próbál fókuszálni. Szóval én inkább várok amíg egy normális ,lehetőleg szemüveget nélkülöző megoldás elterjed.
[ Szerkesztve ]
-
rambustibi
őstag
Katasztrófa, hogy egy nyomorult displayport csatlakozót nem tudnak rakni 3D-s monitorra
-
Daywalker
addikt
válasz
Rubinhood #10 üzenetére
3D Vision esetében (3DTV Playt nem tettük fel külön) szellemképhez hasonlító áthallást tapasztaltunk (fehér körvonalak). Amúgy érdemes ez a téma, mert próbáltam LG tévét és ott is láttam némi szellemképet, igaz ott keresni kellett. Kérdés, hogy ott mi okozta a jelenséget, mert elvileg nem igen kéne neki lennie a megvalósításból kifolyólag, de van.
Ügyeltünk-e arra, hogy kérdésedre azt válaszolom, hogy általában mindenhogy meg szoktam nézni, fejet döntve is.
Monitor kézikönyve semmit sem ír arra vonatkozóan, hogy milyen messziről és hány fokban nézd.
Valóban nincs tökéletes 3D, de aktívval már elég jó eredményeket tudnak elérni. Pl. a múltkor próbált vision 2-es asus nekem bejött, pedig én sem bírom a villogást, de simán tudtam vele tolni anélkül, hogy bajom lett volna.
[ Szerkesztve ]
-
Rubinhood
csendes tag
Meg egy kerdes: a monitor kezikonyveben milyen nezotavolsag-tartomanyt javasoltak?
-
Rubinhood
csendes tag
A tapasztalt crosstalk milyenseget ki tudnad kerlek fejteni, kedves cikkiro?
Nekem is 3D-s LG van, es szep a kepe. Egyedul a nagy kontrasztu 3D kepeknel tapasztaltam, hogy a feherbol egy kis lila atmegy a masik szembe. (Pl. fekete terulet bal szemnek, feher a jobbnak.) Erdekelne, hogy az Acernel mi volt a gond?
Ugyeltetek arra a tesztnel, hogy vizszintes iranyban a kep kozepere merolegesen nezzetek a monitort? A 3D Visionben installaltatok a 3DTV Play-t?
Nincs tokeletes 3D, szerintem a szemuvegmentes sem lesz az, legalabbis az elso modellek, de nekem 100x inkabb passziv legyen, mint hogy 60Hz-cel a szemembe villogjanak.
Edit: egyre ugyelni kell a 3D TV Play-ben. Vannak olyan monitorok, ahol vigyazni kell arra, hogy az ember ne valasszon tul magas antialiasing beallitast, mert az osszemossa a ket szemnek valo sorokat, ami athallast general. A 3D-s Zalmanok ilyenek, de nem tudom, hogy ez az Acer ilyen-e. Ha HDMI packed frame kepeket kuld neki az NVidia kartya, akkor elvileg nem lehet ilyen gond, de nem tudom, hogy ez a monitor milyen jelet fogad.
[ Szerkesztve ]
-
Anubis_9
addikt
Én tavaly januárban vettem egy LG 42 colos, nem 3D-s tévét. Most ugyanannyi pénzért vehetnék 3D-set, 7 szemüveggel, stb., de valahogy teljesen hidegen hagy engem is! Én sem voltam még moziban ilyen filmen, de nem is hiszem, hogy a közeljövőben vennék ilyenre jegyet...
-
Translator
tag
Az iz3D monitorokkal mi történt? A duplapaneles megoldások teljesen kukázódtak?
-
O_L_I
őstag
Ha az input lag problémát jelent és elvileg a display port ezt megszünteti ráadásul ingyenes szabvány akkor miért nem terjed el?
-
shaft72
tag
Öljenek meg, ha van értelme bármiféle szemüveges 3D technológiának. Istenért nem lehetne már helyette az OLED-eket erőltetni?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
enamessias #3 üzenetére
Javítva. Köszi.
-
enamessias
aktív tag
"és egyelőre tűnik," -> szerintem úgy tűnik. 1oldal, második bekezdés
Nekem a LG megoldása van megjelenése óta. Számomra bevált. Valóban hátrébb kell ülni 3d esetén, vagy a monitort odébb rakni. Nálam ez megoldható, igy nem "látszik" (feltünő) a csikozódás. Szemüveg meg pontosan 150.-/db moziban véve!
Van még egy előnye amiről a cikben nem volt szó! Játékok alatt az aktiv záras megoldásoknál a teljesítmény (FPS) több mint 50% csökkenéssel jár. A Passziv megoldásoknál ez csak kb 5-10%
-
miresz
veterán
Hmm,nem tudom,de engem sosem vonzott ez a 3D,és van egy olyan érzésem,hogy nem is nagyon fog elterjedni széles körben.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az aktív záras technológia kihívójának egyik képviselőjét teszteltük a 27 hüvelykes monitor személyében.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Záporoznak az iPhone 17 Pro és Air képek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hálózatokról alaposan
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Synology NAS
- Marvel Snap
- OLED TV topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...