Új hozzászólás Aktív témák
-
Zotya84
őstag
válasz old_artist #49 üzenetére
Oh yeah! Mennyivel szívtatok?
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
Zotya84
őstag
Akkor jó. Majd azért írd meg a képfrissítést HDMI-n engem az érdekel. Mert DP-n, DVI-n megy a 60Hz. Vajon HDMI-n is menni fog?
Nekem előbbi van az asztalomon, de remélem a K-sból is talának már végre neked egy hibátlant.
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
DarkByte
addikt
Egyébként tudja a B276HUL a HDMI 1.4a-t. Gyanús hogy a K276HUL is, de én az előbbit szeretném végre az asztalomon tudni. A VGA pedig még HDMI 2.0 előkészítéssel is bír, szóval elvileg jó lesz ez az összeállítás.
[ Szerkesztve ]
-
Zotya84
őstag
Szerintem meg használd a monitorhoz kapott DL-DVI kábel, azon is menni fog. Vagy vegyél hozzá DP kábelt. Előbbi olcsóbb megoldás.
-
DarkByte
addikt
Más fórumon olvastam hogy HDMI felett állítólag nem mindegyik kártya tudja az 1440p-s módot. Van ennek igazság alapja ezzel az Acer-el? Én most direkt 1.4-es HDMI kábelt rendeltem a monitorhoz de lehet inkább DisplayPort-osat kellett volna? A Radeon R9 270x-emen ami ma jött van olyan is.
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Hétköznapi monitornál még "elmegy" (nem dobja ki a gyártó 1-2 szubpixelhiba miatt a paneleket), de nem értem az EIZO-t, hogy gondolja, hogy profi, méregdrága monitorokat ad el így? És nem hiszem, hogy 10x áron kapja a paneleket a gyártótól (még ha válogatottak is), a haszonkulcs nagy része náluk realizálódik.
-
Hexaa
aktív tag
Azért írtam, hogy balszerencse. Előfordult már, hogy öt CG246W (640k) Eizo -ból négy sub-pixeles volt, vagy U2412M-mel is volt, hogy a hatodikat bontottuk mire hibátlant találtunk. Viszont előfordul a 10-ből 1 arány is. Összességében szerintem kb.25%. Sem az Acer sem Oázisék nem okolhatóak ezért.. Nem véletlen, hogy ritkaság a CLASS 0 pixelpolitikájú monitor.
http://www.monitorguru.hu/
-
Zotya84
őstag
DarkByte: Akkor ez elég kellemetlen.
Hexaa: Oké, hogy 25% az esély, de a valódi "találati gyakoriság" alapján nem kéne 4-ből négynek hibásnak lennie. Mert azt azért nem hiszem el, hogy egy ilyen panelnál ekkora hibaszázalékkal jöjjenek készülékek, hogy 4-nél 100%...
Én azért remélem, hogy fogsz kapni egy hibátlant, és hogy amíg használod elégedett leszel vele.
-
DarkByte
addikt
Én pipáltam be vásárlásnál a pixelgarancia opciót aminek része hogy kibontják és megnézik hogy hibamentes-e. Szóval a bolt semmi rosszat nem csinált, jobb is hogy kiszűrték és megkíméltek attól hogy vissza kelljen küldözgetni. Sőt az is korrekt hogy felhívtak hogy további késés várható és ha akarom elállhatok a vásárlástól.
Csak ez az arány így elsőre fura. Vagy nekik nincs szerencséjük a beszállítójukkal, ezt tudom még elképzelni.
Hexaa: ment privi neked.
[ Szerkesztve ]
-
Zotya84
őstag
És hány pixelhibás monitort láttál? Vagy csak ők állítják, hogy azok? Ha utóbbi, akkor igen, árulkodik valamiről. Hogy sz*patnak, de rendesen. Én néhány száz monitorból eddig egyetlen gyárilag pixelhibás monitort láttam.
BTW, mi a fenéért is bontják ki? Mert az enyémet csak azért bontották ki, mert kértem rá kalibrálást. Egyéb esetben, ha sérült a termék csomagolása, akár csak a ragszalag (nem csak a gyári van rajta), akkor már eleve nem veszem át, hisz én új terméket rendeltem, nem bontottat, mert azokat a nagykerek is 10-30%-kal olcsóbban adják el.
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Rendeltem az Oázisban (mint kiderült azok nem Hexaa-ék ) egy ilyen monitort még múlt hét elején, és a mai napig nem tudtak nekem pixelhiba mentes darabot találni. Ez most csak simán balszerencse vagy árulkodik valamiről?
[ Szerkesztve ]
-
Hexaa
aktív tag
Felszereltség és esztétikai különbség van elsősorban a két monitor közt. A "B" széria pro-nak számít Acernél (jellemzően majdnem mind VA vagy IPS panellal szerelt, USB 3.0, 2x HDMI, DP, pivot, PWM mentes, magasság állítható). A "K" valamivel butítottabb változata a B -nek (fix állvány, nincs usb,nincs dual hdmi). Azt, hogy milyen szisztéma szerint rangsorol Acer szinte elhanyagolható. Kategórián belül van gyengébb és minőségi is. B276HUL, K272HUL kiemelkedő mindkét szériából. WQHD monitor ritkaság ebben az árszegmensben és minőségben.
S - dizájn széria, G - általános/mindennapos, T - érintőkijelzős, B - PRO, K - passz. 276, 272 - az első szám a jelenleg futó széria a középső az átmérő, de ezek lényegtelen információk...
[ Szerkesztve ]
-
-
Joshi
titán
De már megint csak a szóbeszéd van semmi tartalmi háttér. Olyan verzió számok kerülnek napvilágra amit álmomban se hallottam de amúgy tök király. Én már nem tudom hogy mi van.
Acer-nél mit jelentenek a betűk és számok?
Kszéria
Bszéria
Vagy ezek nem is szériák?[ Szerkesztve ]
-
Hexaa
aktív tag
Acer termék infó. B276HUL 134990-. Két hét múlva érkezik K272HUL, ez fix állványos, nincs USB, viszont 120k-ban megáll és képminőségben B276HUL szintjén van.
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Végül is nem vártam ki ezt, hanem vetettem egy B276-ot Hexxa-tól. Kíváncsi leszek, pivot-os monitorom még nem volt. Ha mákom van még holnap megjön
-
DarkByte
addikt
Hol lehet ezt a monitort megvenni? Vagy ha még nem lehet, mikortól várható?
-
dezz
nagyúr
válasz old_artist #15 üzenetére
Köszi!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, ez megfordult a fejemben is, hogy valamit tévedhetett a műszerük.
Most, hogy utána néztem a validálásoknak, tényleg ezek az eredmények születtek - pedig, ha ilyen kirívó esettel találkozom, s mivel majd' minden műszeremből 2db is van, próbaként ellenőrzést végzek a másikkal is -, magam is elcsodálkozom néha, hogy más monitor típusok gyári beállításaikon mért kontrasztok több esetben is nagyobbak, mint a kalibrálások után.
Különösen, ha tesztelek monitort, ezekre jobban oda figyelek.Ahogy beszabadulok a monitorguru-ba, átküldöm a színprofilt.
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
válasz old_artist #11 üzenetére
Valószínű kezd elállítódni a Ph! kolorimétere...
Viszont kicsit soknak tűnik a 1095:1 és 818:1 közötti különbség a kalibráció végére. Megkaphatom a kalibrációs profilt?
-
KAMELOT
titán
válasz old_artist #11 üzenetére
Elég jó lett a monitor! 120K nagyon megéri!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
old_artist
addikt
Üdv mindenkinek!
Egy "picit" megdöbbentem a kalibrált eredményeken, mivel mikor nálunk volt a monitor, akkor nem ezekkel az eredményekkel szembesülhettem, sőőőt ...
A monitor kalibrálás előtti gyári beállításakor a Whitepoint Luminance 361,2 cd/m2 mellett a Blackpoint Luminance 0,33 cd/m2 mérési eredményt kaptunk, ami 1095:1 kontrasztra utal, ami korrektebb eredményt mutatott.
A kalibrálás végeztével is sokkalta jobb eredmény született, sőőt a narancs/vörös lefedettéségnél nem tapasztaltunk ilyen jellegü "színeldobást", a kalibrálás után bőven lefedte az sRGB színteret is, sőőőt meg is haladta azt.A kalibrálás után Blackpoint Luminance 0,15 cd/m2 mérési eredmény mellett sokkal elfogadhatóbb 818:1 kontrasztot mérhettünk, 6500K színhőmérséklet (White Point), 120cd/m2 fényerő és 2.2 gammára állítva.
[ Szerkesztve ]
-
flexxx2
őstag
Ha ennyiért vennék monitort, akkor az a plusz 15k (nettóban csak 12k) már nem sokat számítana nekem.
-
KAMELOT
titán
Jó kis monitor lett! A hangszóró tényleg felesleges belé!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
.mf
veterán
Én inkább a beépített hangszórót hagytam volna le, mint az állíthatóságot, vagy az USB hubot...
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
banhammer
veterán
Koszi a valaszokat.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Zotya84
őstag
Meg lehet hajtani azon is, de akkor a max felbontás korlátozódik 1080p-re, A WQHD használatához szükség van a DP kábelre. (Amit adnak hozzá, bár az én kártyámon mDP port volt, igaz, ahhoz meg járt a mDP-DP átalakító...)
-
Zotya84
őstag
Na igen.
Bár B276 tulajként elmondhatom, hogy azé nem ilyen zongoralakk fényű, hanem inkább metál-grafitszürke, és az egyáltalán nem zavaró.
Ha ugyanaz a panel benne, mint a másikban, akkor:
-Fényereje nagyon nagy, sötétben mindenképp kell hozzá háttérfény.
-A képminőségre nem lehet panasz - szerintem.
-A színei kalibrálás után (számomra) pont olyanok, mint amilyenre az MVA paneles elődjét sikerült szemre beállítanom.
-A homogenitásával nincs bajom.
-16:9-es film nézése közben nincs vele probléma, 21:9-es filmnél esti mozizás közben én észlelem, és bár nem nagyon, de kicsit zavaró a jobb alsó sarokban az IPS Glow-ja, bal alulról semmi nyoma.
-Játékhoz egyelőre nem problémás. Bár nem vagyok komoly "multista", ahol lehet, hogy észrevenném.Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
Rosep
senior tag
Csak ezt a rohadt, fényes műanyagot száműznék már végre a szórakoztató elektronikából... És leginkább a kijelzők terén.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mobilinternet
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Szemüveges topik
- Apple notebookok
- Ekkora lehet az iPhone Air és a Galaxy Slim akkumulátora
- BestBuy topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...