- Kétféle verzióban jön az Addlink PCI Express 5.0-s SSD-je
- TKL-es újoncokkal gyarapodott a Corsair belépős K70 Core billentyűzetcsaládja
- Profiknak szánt, Thunderbolt 4-es SSD a ProGrade Digitaltól
- Túléli majd az Intel átszervezését a Falcon Shores projekt
- Megkerülhetik környezetvédelmi törvényeket a chipgyártók az USA-ban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Onyx Boox Note Air 3 C - olvasnak-e az androidok színes oldalakat?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Mini PC
- Amazon Fire TV stick/box
Hirdetés
-
Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
lo Alpine LinuxMiután pár éve leesett, hogy az Alpine valami lehetetlenül alacsony erőforrásigényű, elkezdtem ezt tenni...
-
Greenwashing miatt támadják az olaszok a Sheint
it Olaszország vizsgálatot indított a Shein weboldal és app ellen, greenwashing vádjával.
-
A Xiaomi nem késlekedik az Android 15-tel
ma Egyre több készüléken tesztelik a HyperOS 2.0-t, közel lehet a publikus start.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Kicsit drágább, mint a nem környezettudatos verzió, elég gyenge a kijelzője ezért csak irodai munkára ideális, de nincs magyar billentyűzete...
Nekem így nem kéne, de valószínűleg nem én vagyok a célközönség.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
félisten
Nagyon bejön a dizájn, és az egész koncepció, de sajnos nekem a zsanérok is "újrahasznosítottnak" tűnnek. Azért egy Rájzenes változatot elfogadnék.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
törölt tag
Beledaráltak pár samponos flakont a burkolatba, kicsit emeltek az áron, vettek kéz alatt elfekvő készletből valami vacak kijelzőt és mehet a zöld plecsni. Hajrá környezet, “viszlát és kössz a halakat!”
Az ember megkönnyezi ezt a marha nagy környezetbarátágot.
-
Dave™
nagyúr
Mi lenne, ha rendes minőséget gyártanának első körben, és akkor lehetne 2-3 tulajdonosa is ugyanannak a gépnek a teljes életciklusa alatt, mint a most kapható 8-10 éves üzleti notebookoknak. Nem attól lesz környezettudatos, hogy újrahasznosított műanyagból van, hanem ha minél hosszabb távra lehet tervezni vele. Aztán fel lehetne hozni azt is, hogy a Ryzenes változatoknak hosszabb az üzemideje, kevesebb energiát igényelnek, továbbá az akkut is jobban kímélik, ezzel kitolva annak is az élettartamát, még sincs ilyen konfiguráció.
-
Noukoum
veterán
Rajtuk nem múlik, csak akkor a 300 ezres laptop 1.5 milliós lesz. Megvennéd? Persze hogy nem, más gyártóhoz rohannál.
Meg se lepődök a hozzászólásokon, mindenki addig nagy környezetvédő míg nem kell tenni érte semmit.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
joey04
titán
környezettudatos
-
Dave™
nagyúr
Dehogy lenne másfél millió. Fém alkatrészek kellenek bele a biliműanyag helyett és kész. Sokkal minőségibb notebookot vettem 250-ért pár hete. Az alul-felül fém, rendes zsanérokkal, egyedül a billentyűzet része polikarbonát (Alcantara), de az is okkal. Ennél még egy IdeaPad 5 is minőségibb, pedig az is sokkal olcsóbb, de mégis masszívabb benyomást kelt és van benne fém is.
-
Cythyel
senior tag
normálisan kellene bánni a készülékkel, és akkor kihúz többet is, de amiket látok hogy üzleti gépekkel is hogy bánnak a tulajdonosaik, 4 évet nem bírnak ki azok a gépek sem, nemhogy a konzumerek... nekem a 2006-os acer aspire 5010-es gépem még mindig tökéletes állapotban van, és akkor még nem voltam én sem az a hű meg ha nagyon vigyázós...
-
Armagedown
őstag
Az említett laptopok sem 1.5 millióba kerültek, hanem kb 1500 euróba, vagy még annyiba sem.
Mellesleg ezzel a zöldséggel reklámozott laptopban mit keres a forrasztott memória, csak 1 slotot látok az alaplapján.A processzorról meg már ne is beszéljünk
A környezetvédelemnek az újrahasznosíthatóság és javíthatóság, bővíthetőség megkönnyítéséről kellene szólnia, nem az üres magketingről.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Noukoum
veterán
Téged nem érdekel nekik mi a jó, őket nem érdekli mi a jó a környezetnek.
Armagedown: Gondolod hogy az üzleti laptopok arra vannak tervezve hogy 10 évig használja őket a felhasználó és addig ne cserélje le?
Mindenben meglehet találni a hibát csak keresni kell.
-
Armagedown
őstag
Ennek ellére mégis van olyan, amelyik még mindig megy.
Hát ebben a laptopban próbáltam a jót is keresni, de nem sok pozitívumót látok benne, csak a kamu környezetvédelmet.
Már alap kellene legyen az újrahasznosítás, különösebb öntömjénzés nélkül.[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Noukoum
veterán
válasz Armagedown #14 üzenetére
Nem az a lényeg hogy meddig megy, hanem hog a cég milyen fogyasztási ütemmel tud kalkulálni. Az okostelefonok is többet mennek el 1-2 évnél, mégis ilyen ütemben cseréli őket a tömeg.
Már alap kellene legyen az újrahasznosítás, különösebb öntömjénzés nélkül.
Amíg nem fizeti meg a vásárló, milyen jogon várja el ezt? Lehet bekéne fejezni ezt a kamu környezetvédelem szöveget és tenni valamit.„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
ztsoft
őstag
Egyetértek, nálam az Acer Aspire 5310 szintén jó állapotban van (kivéve a gyári akkumulátort, az már haldoklik benne). Mivel megbízhatóan működött sok éven át (alsó kategóriás gépnél ez nagy előny), így maradtam a mostani gépnél is a márkánál, Aspire 3, ez is már 5 éve húzza (második tulaj vagyok).
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
Cythyel
senior tag
nekem eléggé közép-felső, felső-alsó szakaszba tartozott akkoriban a laposom, akkuját kíméltem, és bár hosszú ideje nem használtam, de valszeg még 2 órát ki tudnék belőle csiholni, fénykorában is 2.5 órás volt
most melóban is egy aspire3-314 van, hosszú ideig fogja húzni, masszív darab -
fatpingvin
addikt
érződik hogy a zöldség nagyobbrészt duma, bár nulladik lépésnek szuper ha legalább a gépház részben újrahasznosított anyagokból készül.
a belbecset elnézve azt kell mondjam egészen korrekten szerelhetőnek tűnik, ami nyilván nagy plusz, viszont összességében eléggé szappantartó hatása van. arra igen kíváncsi lennék hogy mannyire strapabíró, illetve hogy pótalkatrész mennyire lesz hozzá elérhető, ugyanis ezek sokkal többet számítanak mint hogy milyen anyagból van a gépház.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
kakuk.tamas
addikt
Intellel környezet tudatos. Akksiról meg bír 4 órát.
Nagyon környezetkímélő, ha állandóan konnektrorról használod.Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
túróslaptop1
csendes tag
Korrekt noti de ez a környezetvédősdi része csak marketing semmi más. Ha tényleg akarnának tenni a környezetért akkor tegyék kötelezővé amit csak lehet (Pl: Csak újrahasznosított gépházat lehet használni) és megindulna a technológiai fejlődés ebbe az irányba is (ami segítene a jobb árazásban és ténylegesen a környezetnek is).
-
HujperPatrik
tag
Pontosan. Trendi zöldnek lenni, ez meg pont azt tudja. Rá van írva, pár ezrelékkel környezetbarátabb mint egy tetszőleges másik gép és le is futott a sztori.
Szeressetek tettetés nélkül, irtózzatok a rossztól, ragaszkodjatok a jóhoz. (Róma 12,9)
-
Noukoum
veterán
válasz túróslaptop1 #21 üzenetére
Nekik teljesen mindegy milyen sz@rt adnak el. Ha a vevők kifizetik az újrahasznosított gépház árát, akkor olyanból lesz. A gond az hogy a plebs b@szik kifizetni.
-
túróslaptop1
csendes tag
-
Noukoum
veterán
válasz túróslaptop1 #24 üzenetére
Lehet kötelező azt gyártani, csak akkor drágább lesz az áru.
-
zetor2000
senior tag
Az árat nagymértékben képes befolyásolni a darabszám. Ha ebből eladnak 1et, vagy 1M-t, akkor minden költség szétoszolhat a legyártott darabok közt, így olcsóvá válhat.
Én azt nem értem, miért nem csinál mindenki csak 1 félét, ami ha kell, üzleti, ha kell irodai, ha kell, otthoni. Mint pl. az Apple, van 2-3 terméke, ami ilyen, azt jónapot. Nézzük meg a "nagy" gyártókat, mindnek van 6-8-10 terméke ugyanabban a termékvonalban. Belépő, üzleti, melós, csiribiri villantós, divatos-színes "anyának" stb. Csak Thinkpadból mennyi is van? E, L, W, T, P... de nem hegyezném ki Lenovora, mert sokan vannak, akik ilyenek.
A környezetvédelmet meg gyártói oldalon kéne elkezdetni, mert Ő akar hasznot realizálni azzal, hogy eladja nekem a termékét. Aminél ha látom, hogy van jobbabb olcsóbbabban, akkor azt veszem meg. Ha a vackát úgy gyártja le. hogy bedarálva "újralaptop" lehet, akkor az profit. Csak egy darálógépet kell vennie. Ha pl. a gép burkolata teszem azt alu, akkor ezen elemek cca. végtelenszer reciklálhatóak. Ez neki is jobb lenne, csak szrik rá, mert eladni akarja, nem reciklálni.De mivel a fogyasztóval azonos planétán él a gyártó is, az érdek közös - vagy annak kéne lenni. Lehetne ösztönözni, hogy ne káros plasztikokat használjanak, hanem olyat, amit újra lehet hasznosítani, csak az amíg minden Kínában készül (meg távolkeleten, ahol az emberélet nem túl drága) nem lesz túl népszerű. Innen az EUból szerintem senki nem fog azért lobbizni, hogy a nagy távolkeleti összeszerelők/gyártók, akik amerikai / kínai termékeket gyártanak, környezetbarátabb módon tegyék. Indiából se.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Noukoum
veterán
válasz zetor2000 #26 üzenetére
Inkább olcsóbbá. Ne feledjük el hogy ez egy 400 ezres műanyag laptop. Azaz van hová csökennie az árnak. És nem tudjuk mennyi haszon van rajta stb stb.
Az Applenek elképesztő marketinggépezete van, ezt egy sima brand nem tudja megcsinálni tech világban.
Nem a gyártónál kell elkezdeni mert neki mindegy mit ad el. Ahogy a vásárlónak is mindegy mi vesz, így tartunk ott ahol.
Olyan érdekes hogy mindenki panaszkodik hogy jaj ezt így meg azt úgy lehetne környezetvédelem szempontjából, aztán ha valamelyik gyártó csinál valamit akkor szarnak bele az emberek. Aztán mint az ártatlan szűz lányok nem értik miért nem folytatta a gyártó.. talán azért mert egy másik gépet vettél ahelyett hogy ezt vetted volna.. És ez nyilván nem neked szól.[ Szerkesztve ]
-
Foglalt név
addikt
válasz Alchemist #18 üzenetére
Ráadásul nem "csak 11" csavart kell kiszedni, ha hozzá akarsz nyúlni, ha a háttértárhoz 1-et, a billentyűzethez kettőt, hogy a végleteket nézzük. Az akksi meg gyorszáras. 2 slot van a ramoknak, ergo nekem 16GB van benne, így SSD-vel a mai napig teljesen vállalható gép.
Ja, a szerelési útmutató elérhető a lenovo oldalán.
Nem hinném, hogy zöldnek tervezték, csak hagytak rendes mérnököket dolgozni. Erre nem volt igény, színház kell, ahol be lehet követni valami nyomorékokat, akik ma kirakták a melegzászlót, hogy hárommal több zoknit tudjanak eladni.
Összességében ég a képem, hogy abból amit pár száz év alatt az egész világot kizsigerlve összelopott a nyugat, ezt sikerült elérnünk. YOLO! -
moleculez
veterán
#4 Igen, ez nagyon idilli lenne, egyetlen akadálya a kapitalizmus.
#5 Erre talán (fél)megoldást jelentene, egy előfizetéses rendszer, melyben béreljük a gépet hosszútávra. Így kaphatnánk minőségi gépet, cserébe havonta(?) fizetnénk valamennyit (fix bevétel a gyártónak) Jelenleg eszközt gyártani nagyon nem éri meg, csak a prémium kategóriában lehet értelmezhető árrést kicsikarni.. Telók esetében pletykálják ezt már évek óta, gondolom majd az Apple meglépi.
Ez a laptop meg ilyen futottak még kategória... az a pár % recycled tartalom aztán óriási megkönnyebbülés a fődnek.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
azbest
félisten
arra azért kíváncsi lennék, hogy a nagy környezettudatosság jegyében gyorsan lebomló műanyag ház 1-2 év múlva széthullik-e a bomlást segítő adalékoktól. A billentyűzetről lekopnak-e a gombok pár hónap után.
Az árazásban csak apró csepp a konkrét készülék gyártási költsége.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz zetor2000 #26 üzenetére
Nem hasznosítható újra az alumínium sem jobban, szennyeződik, fárad, az újrafelhasználás teljes költségéről meg ne is beszéljünk. Nem szép, de ez van, a számok is ezt mutatják a környezetvédelem és az anyagok egyéb területein is. Egybevág a dolog az érdekükkel, a nagy közös, hosszú távú érdekkel nem egyedül, de mindenki ma akar élni, nem a még meg sem született unokák hasa üres, hanem a ma dolgozoé, főleg a 3. világban. Onnan nézve ez a mi lesz velünk vinnyogás abszolúte 1st world problem. A gyártók mindenkor előnyben vannak, a népek birkaösztöne mindenkor túlmutat a termékpalettán, a kínálati oldalon, hiába fullasztó a kínálat, amögött felvevőpiac van. A kereslet trigerelésén kell pöccinteni, alakítani jobbra-balra kicsit, aktualizálni, strukturálni, de az alap adott.
A ma is használható üzletik gyártási éveiben is volt piac, ma meg használtpiacuk, oda és ahhoz kellene valahogy visszatérni, igaz, akkor még kevesebben voltunk.
-
törölt tag
Samsung + Micron RAM Ennyire hiány van, hogy keverni kell a gyártókat?
Kornyezetvédelem ott kezdődik, hogy tartósság, amiben az Acer Nem tetszett kategória Fizetős Aldis lebomló nejlonszatyor is sokáig rohad, cserében hamar szakad.Egy fémkosár meg évekig szolgál…ez csak egy pelda
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
garantálom hogy nem lebomló csak szétmállik mikroműanyaggá. ezt kb az összes "lebomló műanyagos" történetnél megtapasztaltuk, nagyon kevés van ami ténylegesen kémiailag is le tud bomlani de közben használható is valamire.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
zetor2000
senior tag
Annyit megjegyeznék azért, hogy a műanyagtól azért jóval többször újra lehet olvasztani.
Láttam az indiai papucsos embereket is, hogy mindenféle sörösdobozból tömböket olvastanak, meg tárgyakat.A kínálatot kéne csökkenteni, szerintem. Igazából felesleges ugyanazt a tartalmat 2-3-5 féleképp előállítani ->eladni.
Pl. Lenovo-nál tuti van 15"/i5/8GB/256-512GB SSDvel 4-5 féle gép. Az egyik Ideabook, a másik ThinkPad T, a harmadik mittudomén... Thinkpad X sorozat, vagy ilyesmi. Ennyi "trágyát" marketingelni is sok, nemhogy piacot találni rá. Egyet kéne (vagy legalábbis belül) gyártani, még ha a külső más is kicsit. De ezek ahány, annyifélét csinálnak. Azt sírnak, hogy Apple...Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Tex Murphy
tag
Köszönöm a Prohardvernek, hogy elolvashattuk azt, amit a VR-os srácoknál már kb. egy éve megnézhettünk.
Itt viszont nem éreztem azt, hogy nem beszélünk a hibákról, nehogy megsértődjön a gyártó/forgalmazó.
Az i5-ös változat most 300k, az i7-es akkor 420 volt. Most nem láttam. Ennyiért olyan ThinkPad-ezt veszek, ami 15 évig működik és nem törik el a háza.
Ez így lóf@sz. Ez semmit nem ment meg.
Holnaptól nincs PET palack, na ez érezhető dolog lenne. Ja, csak sz@r a profitnak..... KépmutatásA4000T "Only amiga makes it possible"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DIGI kábel TV
- Mobil flották
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Filmvilág
- Politika
- Elfelejtettem a film címét
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Lenovo legion y520 i5 7th gen. GeForce GTX1050
- Eladó HP Elite Thunderbolt 3 dokkoló - kiváló állapotban + új utángyártott 120W-os tápegységgel!
- HP Laptop 15-dw1216ur (4L5Y9EA) új
- Gyári laptop töltők: Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, Samsung
- Asus ROG Zephyrus G14 fehér 6800HS - RX6800S verzió eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen