Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • nemlehet

  őstag

  Kinek van szüksége "gamer" gépre? Pl egyetemistáknak akiknek kell egy mobil, hordozható, akus eszköz, hogy órákra tudják vinni magukkal de esténként szeretnének valami komolyabb játékkal is játszani, vagy esetleg nem full minimumom. Vagy olyanoknak akik CAD-eznek, de emellett sokat utaznak, vagy prezentálniuk kell a vevőknek a modelleket és nem csak ppt-ben. Esetleg akik nem akarnak asztalit tartani, de mégis szeretnének egy nagy teljesítményű gépet.

  Szerintem teljes mértékben van jogosultsága ennek a gépnek. Ezzel meg mernék jelenni egy komolyabb nem geek társaságban is míg egy Alienware-el nem. Szerintem baromi undorítóak és inkább aksis asztali gépek mint laptopok. Ráadásul az Alienware nem annyival erősebb mint amivel többet elkérnek érte.

  Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

 • nemlehet

  őstag

  válasz Francia91 #52 üzenetére

  Jah csak amúgy egy közepes gamer gépet megkapsz 300k körül a workstationok ici picit magasabb áron kezdenek. Másrészt diákként nincs szükséged quadro-ra, bőven elegendő egy sima dedikált videókártya (ha támogatja a program, de pl Catiában van gpu gyorsítás). Modelleknél egy erősebb processzor csak-csak elég, de mondjuk fizikai szimulációnál nagyon sokat számít. Bizony egyetemen is kell végeselem modellezést csinálni, de nem napi 8 órában heti 5 napot.

  Amúgy a gamer gépeknek sok olyan extrája van ami csak itt kapsz meg vagy a felső kategóriás üzleti laposoknál (amik szintén jóval drágábbak és jellemzően gyengébbek is) pl IPS fHD, billentyűzet világítás, normális 2 körös hűtés, normálisan elhelyezett és mennyiségű csatlakozó stb...

  Én is gépésznek tanulok és az a véleményem, hogy akinek nincs ideje aludni sem az egész évben lustálkodott aztán év végén akar mindent behozni. Persze tudom, mindenki dolgozik, meg a beteg nagymamát ápolja meg napi szinten utazik 14 órát és a többi és a többi, de érdekes módon én bejárok egész évben rendesen és időben nekiülök a feladatoknak, már év elején elkezdem összerakni a tanulnivalókat a zh-ra így igazából a szorgalmi időszak vége csak 9-10 zh/hét miatt stresszes. Pl géprajzból is állandóan mindenki mondta, hogy egész éjszaka fent lesztek és így meg úgy lehet ébren maradni... Basszus minden rajzra van 2 hete az embernek. Napi 1 órát foglalkozol vele olyan gyönyörű lesz hogy megszólal és még csak meg sem erőltetted magad.....

  #53) Tikakukac
  Tökéletes, valóban. Amennyiben önszívatás a cél. Megpusztulsz mert nehéz, melegszik, nem fér el tőle stb stb. egy igazi álom, ja.

  Jah biztos. Egy consumer 15,6-os noti kb 1,8-2 kg. A G56-om 2,8. Tényleg meg kell halni tőle. Van laptophátizsákom, abba szépen belefér a kaja, innivaló, füzetek, laptop, tartozékok és meg se terheli a hátam. Nem minden gamer gép batár 17" és 5 kiló.

  Aki gémer gépekkel mentek egyetemre szinte kivétel nélkül kihullottak. Egyetemistáknak agy kell, nem gémer gép. Én is voltam ilyen, szerencsére hamarabb megjött az eszem.

  Még jó, hogy te ilyen okos vagy és megmondod kinek mi kell. Bár én se gamer géppel mentem az egyetemre, de amikor felmértem az igényeimet elmentem dolgozni és vettem egyet. Érdekes még mindig itt vagyok és nem teljesítek rosszabbul mint mások. Sőt sokszor hozzám jönnek végeselem modellekkel, mert a saját notijuk szétfagy a terhelés alatt...
  Amúgy a szorgalmi időszak 14 hét. Főleg az elején alig van dolgod, feladatokat sem kapjátok ki, órán is alig haladtok. Szóval van kb 3 heted amikor alig csinálsz valamit. Másrészt ha valaki rendesen tanul év közben lesz szabad ideje. Én is mérnök vagyok és van szabadidőm. 39 kredit mellett is volt, bár nem sok.

  Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

 • nemlehet

  őstag

  válasz Tikakukac #67 üzenetére

  Konkrétan kb fél centivel nagyobb mint bármelyik átlagos 15,6-os noti. (de erről sem vagyok meggyőződve) Egyedül a management laborban vannak olyan retardált padok amin nem hogy egy laptop, de egy a4-es füzet sem fér el. Szóval nem tudom te hova jársz, de én eddig minden olyan helyen elfértem ahol egy a4-es füzettel is. This is magic...

  Ha szétfagy terhelés alatt, akkor gondok vannak, szervizt javaslok nekik. Nekem meg olyan cuccaim vannak amik meg a G56-adon "fagynak széjjel". Akkor most fütyiharc?
  Nem azt mondtam, hogy ez az ultimate gép és mindenre tökéletes, csak hogy sokkal többre mész vele mint egy consumer géppel, de sokkal olcsóbb mint egy workstation és ugye nem utolsó sorban mobil. Nem ezen fogom lerenderelni az új star wars összes CGI effektjét, de amire egy egyetemistának kell azt bőven kiszolgálja teljesítményben és megbízhatóan.

  Meg azt se felejtsük el, hogy bár lehet kapni consumer gépeket is i7-el meg dedikált kártyával de azokon ergya hűtés van míg egy gamer notin meg mondjuk kétkörös, tisztességes ventillátorral ami nagyon nem mindegy.

  Én is elbírtam tegnap is 2db T60-at, ami tasistól mindenestől volt vagy 7-8 kiló. Ezzel nincs gond. De aki szerint ez ugyanannyira kényelmes és nem megterhelő, mint egy 1,5 kilós subnoti, az gyorsan forduljon orvoshoz. Hiába tudok én is elvinni egy 25 kilós cementeszsákot, marhára nem akarom egész nap vinni egész évben. Ha így már leesik a harangnyelv.

  Tök jó, hogy te ilyen kemény vagy. Én meg 80 kilós szigetelőpaneleket pakoltam nyáron 12 órában. Akkor most fütyiharc? Amúgy is hova cipeled egész nap? Gyalogolsz max. fél órát vele amíg beérsz (de inkább pár percet pl pesten) meg órák között viszed egyik teremből a másikba. Egyébként meg viszi neked a BMV.... vagy nálatok nincs pad és sétálni kell körbe körbe előadás alatt?

  Ó, milyen jó dolga van valakinek, ne cseréljünk akkor :N
  Mindig van 1-2 ember akik mindent elsőre megcsinálnak és jellemzően 4-5 eredménnyel zárnak, megcsinálnak 1-2 TDK-t és még dolgoznak is egyetem mellett. Szóval nem lehetetlen csak éppenséggel nem kell elbaszni az időt hülyeségekre. Szépen megkérdezed, hogy ők hogy csinálják azt fogják válaszolni időben el kell l kezdeni foglalkozni a dolgokkal. De persze könnyebb panaszkodni, meg osztani az észt, hogy így meg úgy lehetetlen.

  Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

 • nemlehet

  őstag

  válasz Tikakukac #69 üzenetére

  Ki mondta, hogy subnoti? Mondom 15-ös átlaggép. De ha az értő olvasás nem megy akkor igazából kár is társalogni.

  Ami egy egyetemistának kell az meg bőven nem G56 szint. Az egy max 100k-s használt gép.

  Megint tök jó, hogy mindenki hülye, csak te vagy villamos. Kérlek futtass egy komolyabb terhelési vizsgálatot egy 100k-s használt gépen. Vagy esetleg egy 50.000 soros táblázatot makrókkal kezelj rajta idegbaj nélkül. Mert biza nekem ezek kellenek az egyetemen.

  Mondom én, fütyiharc lesz, de még be is írod, kegyetlen jól nyomod. Én meg a kocsikat tartottam faternak kézben 1 óráig miközben lakatolta!44néégy

  Kamuzni nem kell. Konkrétan ilyen panelt raktunk amiből a 7 méteres nagyjából 80 kiló. Ezt kézi erővel kell feladogatni az ollós kocsira, mert a daru sok helyen nem tud odaállni és elég költséges is, míg nem sokkal gyorsabb mint kézi erővel.

  Öröm nézni, hogy max fél órát hordozod. Én Kőbányán voltam régen. Onnan 45 perc alatt beszenvedtem. Ugyanennyi vissza. Közben cibáljad a valamidet. A Q és CH között meg 10 perc van nagyon optimális esetben. És ez 2 épület amit nem egyszer kellett lenyargalni.
  Felétek gondolom ilyen nincs és szolga van mindenhez. Remek :K

  Örülök hogy a személyeskedés az helyből megy, még nekifutnod sem kell. Gondolom gyalog jártál be Kőbányáról hogy annyit kellett cipelned. Én Szentendréről járok be méghozzá a távolabbi végéről úgyhogy 15 perc volán+40 perc hév+ 10 perc metró a bánkira. Leteszem a pici seggem az ülésre, ölembe veszem a táskát és mindjárt nem fáradok el annyira a cipelésben. De ha nem is tudok leülni akkor lerakom a lábam közé a táskát. Párnázott, semmi baja nem lesz hétvégente meg kimosom. És még mindig kb 1-1,5 kiló különbségről beszélünk nem 10-ről.
  Gyakran kell átjárnom a bánkiról a tavaszmező utcába a kandóra. Az kb 15-20 perc gyalog vagy 5 perc villamos 5-8 perc gyalog. Nem szakadtam még bele, de majd figyelek hogy mikor fogja eltörni a gerincem a 2,8 kilós laptopom a hátizsákban.

  Amúgy meg milyen előadás az ahol egyszerre használod a laptopot és a füzetet? Nem hinném, hogy az előre kiadott (már ahol feltöltik előre) pdf-re jegyzetelnél. A tanár úgy is kivetíti a diákat ha arról tart előadást tehát még csak azt se kell nézned. Ha csak szöveg van (pl nekünk vállgazd) azt írod laptopon, ha sok az ábra (mondjuk forgácsolástechnológia) azt meg úgy is a füzetbe írod. Szóval elég kevés olyan helyzetet tudok elképzelni amikor reális igény egy órán, hogy egyszerre elférjen a füzet meg a laptop.

  #71) Francia91
  És ki mondta, hogy kötelező zsír új gépet venni? :D
  Jó TP-ket és Precision-okat egész jó áron lehet már venni, és hasonló teljesítményt kapsz töredék áron.

  Nah jah, csak azokra nincs 3 év garancia, nincs fHD IPS kijelző, billentyűzet világítás jellemzően kisebb teljesítményűek (azért a i7 4700HQ szintű modell nem gyakori a használtpiacon) és jellemzően nincs dedikált videókártya ami pedig nem hátrány mert már majdnem minden modellező program támogatja. Tehát almát a körtével. Amelyik üzleti gép meg ugyan ezt tudja nem kerül töredékébe még használtan sem.

  Jah, nektek 2 hetetek volt egy rajzra, nekünk meg 4-5 napunk.
  Erről nem tudok nyilatkozni. Sokat számít, hogy milyen rajz, kell-e hozzá dokumentáció, hány nézet kell, szabványalkatrészeket kell-e használni stb. Ha minden hétre kell egy rajz akkor gondolom nem fogaskerék áthajtómű meg tengelykapcsoló vagy fogprofil szerkesztés volt mindegyik feladat. Nekünk 5 feladat volt egy félévben összeállítási+műhelyrajz+méretezési számítások+dokumentáció. Az utolsó mindig valami komolyabb feladat amire kb 2x annyi időt kellett szánni mint a többire.

  Ha ennyit kellett utazni akkor miért nem mentél koliba? No offense de pl nálunk is a tétényi koli kb 9000 Ft/hó azt pedig nem hiszem hogy van olyan aki ne tudná kifizetni ha akarja. Ilyen távra a bérlet sem olcsó, még a diák sem szóval nem hiszem hogy annyira megérte ilyen távról bejárni.

  Én sem akartam senkit minősíteni, mert mindenki úgy teljesít az egyetemen ahogy tud vagy akar, de azt azért be kell látni hogy a bukottak kb 70%-a egyszerű lustaság és nemtörődömség miatt bukik. Vannak olyan tárgyak ahol a szerencse is sokat számít de ha mindenki csak balszerencse miatt bukna nem csak 20-25-en végeznének a 400 elsőévesből.

  [ Szerkesztve ]

  Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

 • nemlehet

  őstag

  válasz Francia91 #82 üzenetére

  Most erre mit mondjak? Tudom másnak mindig könnyű dolga van.

  Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés