Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • #06658560

  törölt tag

  válasz Tikakukac #69 üzenetére

  Egy I-CH nem táv, azért sírni hiszti. Egyébként mintha nem ertenéd a másik oldalt. Neki teljesítmény is kell, de nincs kedve-pénze több gépet tartani. KA26,,K148,CH-MAX, AUD-MAX mind alkalmasak 15"-os noti hasznalatára.

 • nemlehet

  őstag

  válasz Tikakukac #69 üzenetére

  Ki mondta, hogy subnoti? Mondom 15-ös átlaggép. De ha az értő olvasás nem megy akkor igazából kár is társalogni.

  Ami egy egyetemistának kell az meg bőven nem G56 szint. Az egy max 100k-s használt gép.

  Megint tök jó, hogy mindenki hülye, csak te vagy villamos. Kérlek futtass egy komolyabb terhelési vizsgálatot egy 100k-s használt gépen. Vagy esetleg egy 50.000 soros táblázatot makrókkal kezelj rajta idegbaj nélkül. Mert biza nekem ezek kellenek az egyetemen.

  Mondom én, fütyiharc lesz, de még be is írod, kegyetlen jól nyomod. Én meg a kocsikat tartottam faternak kézben 1 óráig miközben lakatolta!44néégy

  Kamuzni nem kell. Konkrétan ilyen panelt raktunk amiből a 7 méteres nagyjából 80 kiló. Ezt kézi erővel kell feladogatni az ollós kocsira, mert a daru sok helyen nem tud odaállni és elég költséges is, míg nem sokkal gyorsabb mint kézi erővel.

  Öröm nézni, hogy max fél órát hordozod. Én Kőbányán voltam régen. Onnan 45 perc alatt beszenvedtem. Ugyanennyi vissza. Közben cibáljad a valamidet. A Q és CH között meg 10 perc van nagyon optimális esetben. És ez 2 épület amit nem egyszer kellett lenyargalni.
  Felétek gondolom ilyen nincs és szolga van mindenhez. Remek :K

  Örülök hogy a személyeskedés az helyből megy, még nekifutnod sem kell. Gondolom gyalog jártál be Kőbányáról hogy annyit kellett cipelned. Én Szentendréről járok be méghozzá a távolabbi végéről úgyhogy 15 perc volán+40 perc hév+ 10 perc metró a bánkira. Leteszem a pici seggem az ülésre, ölembe veszem a táskát és mindjárt nem fáradok el annyira a cipelésben. De ha nem is tudok leülni akkor lerakom a lábam közé a táskát. Párnázott, semmi baja nem lesz hétvégente meg kimosom. És még mindig kb 1-1,5 kiló különbségről beszélünk nem 10-ről.
  Gyakran kell átjárnom a bánkiról a tavaszmező utcába a kandóra. Az kb 15-20 perc gyalog vagy 5 perc villamos 5-8 perc gyalog. Nem szakadtam még bele, de majd figyelek hogy mikor fogja eltörni a gerincem a 2,8 kilós laptopom a hátizsákban.

  Amúgy meg milyen előadás az ahol egyszerre használod a laptopot és a füzetet? Nem hinném, hogy az előre kiadott (már ahol feltöltik előre) pdf-re jegyzetelnél. A tanár úgy is kivetíti a diákat ha arról tart előadást tehát még csak azt se kell nézned. Ha csak szöveg van (pl nekünk vállgazd) azt írod laptopon, ha sok az ábra (mondjuk forgácsolástechnológia) azt meg úgy is a füzetbe írod. Szóval elég kevés olyan helyzetet tudok elképzelni amikor reális igény egy órán, hogy egyszerre elférjen a füzet meg a laptop.

  #71) Francia91
  És ki mondta, hogy kötelező zsír új gépet venni? :D
  Jó TP-ket és Precision-okat egész jó áron lehet már venni, és hasonló teljesítményt kapsz töredék áron.

  Nah jah, csak azokra nincs 3 év garancia, nincs fHD IPS kijelző, billentyűzet világítás jellemzően kisebb teljesítményűek (azért a i7 4700HQ szintű modell nem gyakori a használtpiacon) és jellemzően nincs dedikált videókártya ami pedig nem hátrány mert már majdnem minden modellező program támogatja. Tehát almát a körtével. Amelyik üzleti gép meg ugyan ezt tudja nem kerül töredékébe még használtan sem.

  Jah, nektek 2 hetetek volt egy rajzra, nekünk meg 4-5 napunk.
  Erről nem tudok nyilatkozni. Sokat számít, hogy milyen rajz, kell-e hozzá dokumentáció, hány nézet kell, szabványalkatrészeket kell-e használni stb. Ha minden hétre kell egy rajz akkor gondolom nem fogaskerék áthajtómű meg tengelykapcsoló vagy fogprofil szerkesztés volt mindegyik feladat. Nekünk 5 feladat volt egy félévben összeállítási+műhelyrajz+méretezési számítások+dokumentáció. Az utolsó mindig valami komolyabb feladat amire kb 2x annyi időt kellett szánni mint a többire.

  Ha ennyit kellett utazni akkor miért nem mentél koliba? No offense de pl nálunk is a tétényi koli kb 9000 Ft/hó azt pedig nem hiszem hogy van olyan aki ne tudná kifizetni ha akarja. Ilyen távra a bérlet sem olcsó, még a diák sem szóval nem hiszem hogy annyira megérte ilyen távról bejárni.

  Én sem akartam senkit minősíteni, mert mindenki úgy teljesít az egyetemen ahogy tud vagy akar, de azt azért be kell látni hogy a bukottak kb 70%-a egyszerű lustaság és nemtörődömség miatt bukik. Vannak olyan tárgyak ahol a szerencse is sokat számít de ha mindenki csak balszerencse miatt bukna nem csak 20-25-en végeznének a 400 elsőévesből.

  [ Szerkesztve ]

  Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

 • Sheepczx

  tag

  válasz Tikakukac #69 üzenetére

  A súlykérdésre:
  15 éve amikor 6.os általános iskolás voltam 12 kiló volt a táskám és senki nem kérdezte meg hogy kényelmes-e vagy sem...

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés