Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gigantikus fordulatot vett a GeForce RTX 50 Super sorozat törlése
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Mini-ITX
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
Lyézus ereje, már leírták ketten, hogy ha meló/film, kihúzzák tévére, külső monitorra.
Áruld már el légy szíves, hogy a 15,6" gamer notinak miben jobb a kijelzője, mint ennek? Ja, hogy ugyanaz a foshenger sRGB-nek messziről integető TN+Film, és ha minőségi notipanelt akarsz, akkor igazából negyedmilla alatt (de inkább fél...) max arconröhögnek? Tudod te ezt nagyon jól, nem?
Esküszöm nem értem a hozzászólásaidat, az égvilágon semmi építőt nem tettél eddig hozzá a topikhoz, ellenben megsértődsz, ha valaki ezt szóvá teszi. Részemről ennyi volt a kommunikáció ezügyben.
-
Mercutio_
félisten
Nagyon nem akarod érteni a mondandóm lényegét
de megpróbálom tömören, hátha így átmegy a lényeg: Alapvető cél a kis méret, jó akkuidő, hordozhatóság biztosítása, valamint emellett egy szükség esetén erős CPU (és GPU) kapacitást is biztosító megoldás.
Mivel a két cél - hosszú akkuidő, minél jobb CPU+GPU teljesítmény - egymással ellentétes, így valamennyi kompromisszumot kötni kell persze, de ha a - nem vérpisti szintű - játék is cél, akkor egyértemű a Trinity APU főlénye grafikus teljesítményben az Intel procikhoz képest.
A linkelt tesztben olyan egetverő eltéréseket nem igazán láttam, megjegyzem az egy 35W-os trinity-ről szól, mi pedig itt a 17-19W-os procikról és azok kisméretű gépekbe való pakolásáról beszélünk, szóval nem is értem miért kellett idekeverni
Ja és nem ártana kicsit figyelmesebben olvasni - mert remélem nem csúsztatás volt a cél - én ugyanis nem dekódolást, hanem videó kódolást írtam, "kicsit" más a gépigénye a kettőnek...
Szerk.: Egyrészt az alap képszerkesztési lépésekhez nem kell nagyméretű és színhelyes kijelző, aki ismeri a felszerelését, a gépe jellemzőit, az rutinból végignyomja a default szükséges lépéseket, másrészt ha ennél mélyebb beavatkozás szükséges, akkor 20-onX colos IPS/PVA paneles kijelzőre kötve fog feldolgozni és a lényeg, hogy megfelelő procierő esetén ehhez nem kell egy másik gépet (asztali, nagyobb noti) fenntartania.
-
madgie
titán
Ja, csak a kolléga meg én is mondjuk fotózik. Egy Brazos meg meghal fotófeldolgozás közben (két Brazos tapasztalata, nem a teszteké).
Azzal meg nem tudok mit kezdeni, hogy te nem ismersz minőségi tabletes progikat, csak butuskázol. Azt hiszem nem az én hangnememmel, hanem a te tudásoddal van a gond.
-
Mercutio_
félisten
Szerinted mire való a HDMI kimenet?

Egyébként az, hogy legyen egy kis méretű, könnyű, nagyobb mobilitást biztosító, de a brazosnál nagyobb CPU erővel rendelkező eszköz, ami lakásban egy 27"-os monitorra vagy TV-re kötve játékra, filmezésre, batárnagy excel-táblák kezelésére, film kódolásra, stb. használható az nem egy lehetetlen elvárás azt gondolom.Az Acer egyébként szokás szerint elcseszte a dolgot, ugyanúgy melegszik a V5-171 intenzívebb használat esetén mint a gyengébb Celeron/Pentium procikkal szerelt Aspire One-ok, holott a Lenovo az ugyanezen procikkal szerelt E130-cal megmutatta, hogy nem szükségszerű a combok megsütése

-
freemanone
addikt
tableten és telefonon is játszanak, még 3,5"-on is...

cikkhez: nekem is a felbontás szúrja a szememet, valamint a méret. A 140 PPI-t igazán tekinthetnék alapnak. Nemrég linkeltek egy Acer Aspire V5-171-et, aminek 11,6"-on van 1366*768-as felbontása, ami 136 PPI-vel közel megegyezik a 15,6" FHD felbontás párossal. Ezt az arányt lehetne szépen tartani.
Nemrég vettünk páromnak egyet a már említett Acer-ből és öröm ránézni. Eredetileg 13,3"-os, 1600*900, A4-A6 apu-val szerelt könnyű subnoti volt a cél, de mivel egyszerűen nincs, vagy nem elérhető, maradt az intel ulv-s megoldása. Főleg hogy 127k-ért, 6gb rammal, nagyon jó áron volt.120gb-s samu 840 ssd-re le lett cserélve a gyári vinyó és pöpec kis masina lett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- FOTÓS beárazás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen routert?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Dell Precision 3560 - Core I7-1165G7, 32GB ram, Nvidia T500, Vil.magyar bill, 12 hó gar.
- Lenovo IdeaPad Slim 3 16ABR8 Ryzen 5, 16GB RAM, 512GB SSD, dedikált grafika, garanciás
- Hp Zbook Fury G7 " Gyári magyar Bill " Sok - Sok darab!!!!
- Bomba áron GIGABYTE G5 /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 15" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN NULL Perces
- Apple iPhone 14 Plus 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akksi,MS2148
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
de megpróbálom tömören, hátha így átmegy a lényeg: Alapvető cél a kis méret, jó akkuidő, hordozhatóság biztosítása, valamint emellett egy szükség esetén erős CPU (és GPU) kapacitást is biztosító megoldás.