Hirdetés
- Nagyon érdekli az Intelt a PC-s kézikonzolok piaca
- Speciális hővédelemmel bírnak az ASRock nemrég bemutatott tápjai
- Csúszni fognak pár hónapot a megjelenéssel a Noctua idénre tervezett termékei
- A biztonságra és a friss VGA-kra gyúr az új AIDA64
- Kell-e új tápkábel a GeForce RTX 50-es sorozatú VGA-khoz?
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nagyon érdekli az Intelt a PC-s kézikonzolok piaca
- Milyen TV-t vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nekomajin
aktív tag
Én ezt a lehető legkevesebb öntőszerszámos dolgot sem értem. Túl drága ahhoz egy notebook, hogy ilyen dolgon kelljen benne spórolni. Ráadásul egy jól megtervezett billentyűzetet több generáción keresztül is lehet használni, a belépőtől a felső szintig, tehát jelentős példányszámról beszélünk. Mivel a kiosztás miatt úgyis költeni kell a logisztikára, ezért még az sem plusz költség.
-
simonzé
addikt
Ebben a tesztemben nagyon sötéten írtam le a billentyűzetet. Az eltelt bő fél év alatt eléggé megszoktam, bár megszeretni sosem fogom.
A kikapcsológombért jár a tökönrúgás a tervezőnek, de szerencsére a rövid megnyomást figyelmen kívül hagyja a gép. 1mp-nyi lenyomásra reagál csak, vagy az 5mp-es Forced shutdownra. Sokkal nehezebb megszokni a Del gombot a Backspace-től balra fentebb, illetve a page up-down párost, ami megintcsak tök logikátlan helyre került.
Nemrégiben kicsit beleláttam a kül. nyelvek eltérő billentyűzet kiosztásaiba, és valamennyire értem a sok rossz billentyűzet okát. A tervezők a lehető legkevesebb öntőszerszámmal megoldhatóra kell hogy tervezzék abillentyűzeteket, ami sok összevonást, Enter+Ű-t, félszéles í-t, fizikailag el nem különített gombot, vagy épp a többi közé suvasztott power gombot eredményez. Nincs rá mentségük, de ha csak magyar nyelven szar a kiosztás, de angolul, vagy az "EU" kiosztás mellett normális a billentyűzet, akkor nem végeztek rossz munkát. A baj csak az, hogy rengeteg olyan EU, vagy US kiosztás van, ami ugyanúgy el van cseszve, mint az Acer újabb gépeinél a HU kiosztás. Ezért viszont jár a tökönrúgás (nekifutásból, mert erre rászolgáltak).
Amúgy megszokható a bill., sőt azt vettem észre, hogy pont a vakon megtalálhatatlan DEL gomb miatt egyszerűen elkezdtem kevesebb hibával gépelni. Tehát van jó következménye is a szar tervezésnek.
-
janos1988
addikt
Szokjanak már le a 12x-es ssdkről. Min. 25x GB.
-
Nekomajin
aktív tag
A kurzormozgatóknál egy kis perem elférne, hogy érintésre is lehessen tudni, de világosban lég jó az a szegély a billentyűkön. Mondjuk egy kis eltolás éppen beleférne.
Azt a hatos elrendezést viszont hogy oldod meg 15,6"-os kijelző mellett?
@Gzolo
Az a power gomb tényleg büntet. -
Gzolo
senior tag
A kurzormozgatók még hagyján, de a Del helyére tett Power gombtól falnak megyek. Egy 6 éves 3750-em van 13" méret, szakdogát és sok egyéb dokumentumot megírtam már rajta, a Del kb a második legfontosabb gomb, megőrülnék, annyiszor kapcsolnám ki vakon megszokásból.
Anno meg tudták oldani kisebb méretben is normálisan, most a legtöbb gyártónak miért okoz ez a feladat gondot?
Ennél jobb elrendezés (persze hazabeszélek kicsit) szerintem nem létezik ebben a méretben, csak a világítás hiányzik néha:
-
Nekomajin
aktív tag
Azért nem értem, mert egyszer már feltalálták ezt:
Éppen még a felső gombsor is lehetne teljes méretű, de szerintem az nem annyira zavaró, mert érzed a szélét. Viszont a kurzormozgatók elég fontosak ahhoz, hogy kényelmesen lehessen őket használni. De amitől még falnak tudok menni, az az egybelógó Ű és Enter. Tényleg, mintha óvodások terveznék a billentyűzeteket.
[ Szerkesztve ]
-
Nekomajin
aktív tag
Miért kell ezeket a nyomorított kurzormozgatókat erőltetni? Miért nem lehet teljes méretben betolni a Shift-Enter-Num1 alá?
-
Raymond
titán
NVIDIA 940MX
Meg mindig van raktaron...
-
BenceShearer
aktív tag
Jó lesz ez!
Új hozzászólás Aktív témák
ph Megújulnak az Acer notebookjai – ezekből az új modellekből járt most nálunk egy elegánsabb kivitelű változat.
- Videós, mozgóképes topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Proxmox VE
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Avowed teszt
- Megmosolyogtató tárterülettel indít az iPhone SE
- További aktív témák...