Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- Színes-szagos Radeont kotyvasztott a Yeston
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
- Dell notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
XMI
csendes tag
válasz
antikomcsi #3 üzenetére
Viszont kár ilyen photoshoppolt képeket berakni a cikkbe, mert komolytalannak hat.
Bazz, és tényleg.
Első ránézésre nem tűnt fel, de alaposabban megnézve kb semmi nem stimmel a második (képen alsó) die-al. Perspektíva kishibás, mélységélesség rossz helyen van. Az underfill meglepően pont ugyanúgy csillog és a jobb felső sarokban még egy szösz is pont ugyanott van mindkét die-on.
-
sb
veterán
APU: Ja igen. Kár, hogy ez lejárt pár éve. Mutatóban van APU azóta, most sem jön Zen2-es jó ideig.
Ha annyira kéne mégis akkor meg rá kéne dobni végre a HBM-et. Ott van már évek óta a HBCC is, még csak telepakolni sem kell a rendszert HBM-el, elég cache-ként.
Ez a vonal láthatóan teljes érdektelenségbe fulladt az utóbbi időben (egyébként sajnos).PCI 4.0: Itt meg az a kérdés, ez mire lesz jó desktop vonalon. Egy ideig kb. semmire. Oké, nyilván lehetne rá lógatni akár holnap 10GB/s nagyságrendű SSD-ket, csak szintén minek.
-
sb
veterán
Egyetértek, ez így a cikk alapján fordítva lovon ülés. Annyi jön le belőle, hogy nem megy az IF gyorsabban, nem az, hogy csillióherces ram is mehet mellé és ez előrelépés.
Mellesleg most is inkább az IF miatt népszerű (és hoz 5-10%-ot bizonyos szituációkban) a ram tuning, nem önmagában a ram sávszélesség miatt. Jelenleg egyébként 2666-3000 között van a sweet spot. Felette már alig gyorsul, pár %, inkább mérési hiba.
Én azt vártam ezt ütik ki valahogy, hogy emiatt se kelljen gyorsabb ramot alápakolni. Bár nem mintha most már gondot okozna egy 3000-es kit a normalizálódott árak mellett.Ram sávszélességre meg továbbra sem látom hova lenne szükség, mondjuk a tömörítőkön kívül.
-
DraXoN
addikt
válasz
Permet Elek #32 üzenetére
vannak topikok ahol tudnak segíteni, hogy biztos ne fusson lyukra az ember ... bár B-die a legjobb, de egyes hynix ramok is "egész jók" ...
intel azért jobb, mert főképp azokra optimalizáltak a gyártók (régebb óta létezett DDR4es intel). De újabban több modelbe is bekerül AMD féle XMP profil.. csak máig vannak "régi tervezésű" még forgalomban levő memóriamodellek.. azokkal lehet gond, bár elindulnak (nagyon ritka ha nem), csak a sebességet maximum manuálisan lehet JEDEC szabvány tempó felé vinni... -
Chaser
legenda
válasz
Permet Elek #32 üzenetére
ahogy látom ugyanaz történik mint az első genes core i-nél, ott sem volt túl fényes sok minden, memória kompatibilitás sem, 2. gennél sok minden javult, 3. lett úgymond az igazi, sztem a zennél is ez lesz
gskill 16gb-ot - 2x8gb - kapsz most 26e ft-ért 3000-es, az első genessel is megy, biztos ami biztos megvettem, nagyon sokat nem hiszem h esne már az ára, de felfelé már láttuk csúnyán elszállni a memóriákat -
DraXoN
addikt
válasz
Permet Elek #30 üzenetére
attól függ mit értesz ez alatt, már pár hónappal a megjelenés után kb. minden rammal működött.. a sebesség kompatibilitás is javult egy fél év alatt, de a Zen+ nál már avval se volt gond (ha nem kimondottan "csak" intelre optimalizált ramot vett az ember hozzá)
-
Permet Elek
senior tag
Amúgy lehet tudni, hogy kinövi e az új ryzen azt a betegségét, hogy csak bizonyos ramokkal működik?
-
Cathulhu
addikt
Szerintem ha a latency a gond, akkor az ember jobban jár majd lassabb, de nem felezős RAMmal, ha viszont a sávszélesség a kevés, akkor fordítva. Felhasználás függő lesz szerintem, de majd meglátjuk, túl sok a változás a Zen2ben, hogy jósolni lehessen.
Jelenleg a Zen1 azért profitál sokat a magasabb órajelű RAMmal, mert az IF miatt ezzel arányosan csökken a késleltetés és nem azért főként mert kicsi a sávszélesség, mert akkor az Intel is ugyanolyan érzékeny lenne. Most bejön a külön IO, ami ezen ront(hat), viszont jönnek optimalizálások és dupla cache
-
Chaser
legenda
semmi gond
Pinky Demon
akkor ha jól értem jól kapisgálom, h az if órajele nem tud lépést tartani a memóriával, a mostani genben sem, és így lehet elérni, h akár 5ghz-es ram is menjen vele, viszont akkor a kérdés, a memória sebességének növekedése az if csökkenésével gyakorlatban hoz-e pluszt, esetleg minuszt hoz? - egyáltalán nem vágom ezt az if témát, de matek alapján ha egyik tényező nő, másik csökken, nem feltétlen lesz pluszos a végeredmény -
valami olyasmi lehet mint anno az "fsb" volt intelnél, ha memóriát csapatta az ember akkor az fsb-t le kellett osztani, c2d-s korszakból ez rémlik -
Cathulhu
addikt
Nem mennek a mostani ryzenek feles módban, hanem a DDR órajelét szorozzák be kettővel utólag, de az IF sebesség eddig is a memória órajellel van kapcsolatban (ami a fele a DDR után írt számnak). A Zen2 ezt lesz képes még lefelezni extrém órajelű memóriák esetén, fura is lenne, ha most hirtelen rá tudnának duplázni a Zen+ IF órajelére gyengébb gyártástechnológiával.
-
Chaser
legenda
Ha szamottevo teljesitmeny tobbletet hoz akkor nincs vele baj, akinek tenyleg kell megfizeti, egy agyon oc-zott k-s intelen lehet nyerni 20-25% gyorsulast, 50-100% fogyasztas tobblettel, es 70-10%-kal dragabban mint amit egy non-oc tud alapon, megis van aki megveszi es hajtja az ilyen cpu-kat is
Szerk:
h_143570
Sztem nem kopkodtem semmit -
Vartanus
őstag
Egyéb iránt ez a chipletes dizájn sebbeség(a 2db 7nm-es CPU és 1db 14nm-es I/O chiplet közötti kommunikáció)szempontjából az eddigi IF infói alapján mennyire számottevő, ahhoz képest mintha egy nagy die-on lenne a monolitikus Ryzen SoC?
A témában szakértőbbekhez szól kérdésem
-
h_143570
addikt
Kompatbilitasi opcio extreme gyors ramokhoz, pl extreme overclocking. A jellenleg kaphato Ryzenek most is 1/2 modban mennek.
A ZEN2 lesz lehetoseg teljes sebesegu modra, ertelmes memoria sebesseg mellet.
Azt, hogy milyen gyors ramhoz kell a 1/2 opcio majd csak a megjelenes utan lesz ismert. Elore nem erdemes kopkodni egy sima kompatbilitasti opcio megletetol.
-
Parano1d
tag
Ha nincs integrált GPU a proci mellett, akkor nem nagyon van értelme ekkora órajeleknek. Egyrészt megdobja a rendszer fogyasztását is, másrészt lassan bordákat kell rakni a modulokra is, és befűtik a házat is. Ráadásul gondolom aranyáron fogják árulni ezeket. A késleltetések meg az egekben. Parasztvakításnak mondjuk megteszi.
-
Chaser
legenda
-
opr
nagyúr
válasz
Permet Elek #15 üzenetére
Ezt konkretan senki nem fogja tudni megmondani neked most. Azert, mert aki tudja (AMD-s mernok), az nem mondja el, a tobbiek meg nem tudjak, mindenki csak tippelget. Sajnos nincs megoldas, meg kell varni, 1000%, hogy lesznek ilyen tesztek, hogy milyen memoriaval milyen infinity fabric beallitasokon mi a kulonbseg, mi a sweet spot.
Annyi, hogy majd esznel kell lenni es kifigyelni a sok kekszemuveges tesztet, ahol berak valami 2000mhz-es ramot, meg felezi az infitity fabric orajelet is, aztan mehet a fika. Zennel, meg Zen+nal is volt pelda hasonlo mokakra. Oda kell figyelni, aztan majd kiderul minden. -
Kupszi
aktív tag
100% hogy Samsung B-die memók fognak csak olyan órajelen menni. Jelenleg is aki 3200 felett akar memóriázni akkor csak is ilyen b-die RAMokkal érheti el.
-
S_x96x_S
addikt
hivatalosan ( és garantáltan ) lehet, hogy csak ~ 4000 MHz ;
BIOSTAR X570 RACING GT8
"Have you been waiting for X570 release at Computex? It seems BIOSTAR had enough waiting and they put an unreleased product in their product catalog. The X570-based RACING GT8 is a 12-phase VRM flagship AM4 motherboard. It supports DDR4 memory up to 4000 MHz.
The specs sheet confirms that X570 chipset supports PCI Express Gen 4, although this information is only mentioned for the M.2 interface.
"https://videocardz.com/newz/biostar-leaks-its-own-x570-racing-gt8-motherboard
-
carl18
addikt
Nagyszerű, nagyon erős cucc lesz. Egyre több Zen 2 pletyka jön , ami kifelejtettem RIp intel.
-
törölt tag
Mintha visszafele mennénk az időben.
-
DraXoN
addikt
vajon a 1/2 mellett lesz 2/3 és 3/4 sebesség módok is? ... mert sokat jelenthetne.. nélküle durva visszaesés lehet, persze ha mondjuk az IF adatbusz szélességét megdupláznák, akkor lehet mind1 (bár így is sok tranzisztort "eszik")...
-
Gróf...
aktív tag
válasz
antikomcsi #3 üzenetére
Két hetet! Köbö. Én is nagyon drukkolok, annak az 5GHz-nek is!
-
Én a végleges órajelekre lennék már kíváncsi, de úgy tűnik arra várni kell a hivatalos bejelentésig.
Viszont kár ilyen photoshoppolt képeket berakni a cikkbe, mert komolytalannak hat.
-
Watchdog
aktív tag
... és ez a felező mennyit fog lassítani? Mert akkor ugye az lesz a kérdés, hogy meddig húzható nélküle...
-
leviske
veterán
Ebből ítélve akkor az 5GHz-es memória használata nem igazán éri meg, ha az IF órajele egy 3GHz-es modul használata mellett magasabb. Egyedül a 16 magos AM4 processzoroknál tudom elképzelni a hasznát a memsávszél hiány miatt.
Egyébként az IF elérhető legmagasabb frekvenciája merre tanyázik? 2GHz körül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Matisse kódnevű fejlesztés számos korábbi, RAM-okat érintő korlátozáson emelkedik felül: kitárt karokkal várnak az effektív 5 GHz-es modulok.
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Samsung S23 256GB Fekete / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest