Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • King Unique

  félisten

  válasz ceia #239 üzenetére

  Itt is megint osztod az észt, ahogy a Linuxok ekézése kapcsán, de se 8.1, se azok terén nincs semmi gyakorlati tapasztalatod, azt se tudod hogyan működik egyik, másik... :U
  Egyébként a topik alapjául szolgáló cikbben, az említett Classic Shell-ben beállítható, h Win gomb lenyomására ne jöjjön elő a Metro és aktív sarkok is full letilthatóak.

  De ahogy látod még asztalra boot is beállítható, ami igaz eddig is adott volt tálca--->tulajdonságok--->navigáció menüben és U1 óta alapból azt hozza be.
  Ha a képen látott be van állítva, akkor szinte nem is találkozol a Metroval, nem is lehet elérni, ha csak nem a Start menüben célirányosan rá nem kattintasz a "Kezdőképernyő" elemre.
  most biztosan azt mondanád az is mért van ott, mert meglátnád, hú de zavarna... :W

  Aztán egy rakás beállítási, testszabászi lehetőség van benne, még a sz@r, régi XP-s faszerkezetű Start menü, XP-s Start gomb, erre való Luna skin is gyárilag benne van.
  Sőt, telepítésnél van benne tool, "Classic Explorer/ Classic IE", ami még azokat is a régi stílusúra szabja, fájlkezelőnél Ribbont kikapcsolja.
  Szal csak egy ilyen ingyenes programot kéne feltenni és az egész Metro mizéria javarészt bőven letudható 5 perc alatt.
  Persze, akinek még ez se elég, h nem is kell jóformán belebotlania és továbbra is azon problémázik, h mért van a rendszerben, az tényleg ne használjon Win8-cat, de szerintem újabb Windowst se... :DDD

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  félisten

  válasz ceia #242 üzenetére

  Classic Shellnél arra gondoltam, h legfelül a menüben, ott marad a "Kezdőképernyő" megnyitás lehetősége, de amúgy a fenti dolgokat letiltva, szinte sehogy se tudsz azon kívül kimenni a Metróra. Gondolom ezért tették bele "mentőövként", mint lehetőséget.
  Ez nem elég? Nem, akkor nem fogsz W8-cat használni, ennyi. :D
  Egyébként a linkelt kép az eredetileg nem a 8.1 start menüje (ha használnád, tudnád...), mert abban nincs ilyen...csak a fejlesztők jobb híján azon mutatták be, külön a kis belső rendszerükön. De a W9-ben ilyen lesz, ami ha nem is fog tetszeni, ugyanúgy lehetőség lesz Classic Shell és társai felrakására, amivel pár kattintással lecserélheted.
  Azt meg ne mesélje be nekem senki, te se, h ez esetben néhány youtube-os videó és review végignézése = reális tapasztalattal, mert ez marhára nem igaz... :N

  Szerintem, amit leművelsz, v amilyen érvekre hivatkozva megtagadod az új rendszereket, az már kicsit túlzás, mondhatni már-már eszement...
  Mond ki kerek perec, NEM akartál/ akarsz XP-ről amúgy se váltani (5-10 évig jó lesz még), aztán kész (nyilván a te dolgod), de ne ilyen hülyeségeket felhozni, főleg kipróbálás nélkül, mert ez már tényleg ez vicc...no comment. :D

 • King Unique

  félisten

  válasz ceia #245 üzenetére

  Látod, pont te vonsz engem kérdőre, h mutassak már vmit, de ugyanakkor azt se tudod a számológép milyen Win8-ban, ahogy a Classic Shell és t ársai működésével, testreszabási lehetőségeivel sem vagy tisztában...youtube-os videókon, netes cikkekben nem látszik. :U

  Szerintem van néhány dolog, amihez ki kell próbálni a rendszert mindenképpen, h fogalma legyen róla a usernek.

  HF

  1. Mi az a Secure Boot, hogyan tudsz gyári W8-cas notira másik Windowst felrakni, v ha W8-cat telepítesz UEFI-s laptopra és nem felel meg neki a partíció??

  2. Hányféleképpen és hogyan tudsz zárolási képernyőről a bejelentkezési képernyőre lépni, illetve 8.1 U1-ben milyen lehetőségek vannak a gép kikapcsolására?? Hányféle módon tudsz bejelentkezni a rendszerbe??

  3. Zárolási és bejelentkezési képernyő milyen hasznos infókat tud megjeleníteni??

  4. Multi-boot rendszeren (I)(pl. Win7 + 8.1)(/I) mit jelent a kettős rendszerindítás, hogyan tudod egyik-másikat beállítani alapértelmezetté, illetve csökkentett módba hogyan tudsz belépni?? Hol tudod a a rendszerindítás időzítőjét beállítani??

  5. Mi a lehúzás, ledobás az appoknál, miben különbözik ilyen téren a WIn8 és 8.1??

  6. Mi történik, ha a Metro felületen Win+D/ E billentyűkombinációt nyomsz??

  7. Hogyan működik az összekapcsolás/ szétkapcsolás felhasználói fiókóknál, hogyan váltasz live fiókra, mit kell megadnod hozzá??

  8. Miiben különbözik a Win8 az XP-től és Win7-től, ha RAW partíciós USB-s háttétárt csatlakoztatsz a géphez??

  9. Miket lehet rögzíteni a kezdőképernyőre és honnan, iiletve onnét máshova lehet rögzíteni az adott elemeket??

  10. Melyik böngészőket tudod Metro módban futtatni és mi a feltétele, illetve hogyan tudod inaktivvá tenni a beállítást, h az asztli könyezetben nyissa meg??

  +1: "Frissítéskor sem?" alatt, ha WU-ra gondoltál, akkor szerinted Win8.1-ben hol lehet a rendszert lefrissíteni??

  Amúgy meg én esetedben nem látom nagyon értelmét se magam, se más által a győzködésnek, mert ha mindig újabb és újabb indokokat gyártasz, üres kifogások mögé rejtőzöl, akkor nem lesz az egészből semmi, se Windows, se más rendszerek kapcsán...így nem érdemes nekiállni, de túrázni se a témán. :N

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  félisten

  válasz ceia #245 üzenetére

  Windows 8.x asztali vs. modern felületi alkalmazások, Start menü hozzáadás

  Számológép

  Asztali felület:

  Modern felület: beépített és áruházból külön telepíthető egyéb verziók is:

  1. Számológép (beépített)

  2 Számológép X8 (áruházi app)

  Start menü: Classic Shell-ben, ha bejelölsz bizonyos opciókat, akkor nem tudsz kimenni a Metro felületre*, mivel :

  - Start gombot megnyomva
  - Windows billentyűt megnyomva
  - jobb oldali Charms bart előhívva
  - asztalt lehúzva, felosztva

  lehet átugrani/ átváltani modern felületre. Első kettőt alapból letiltja és lenyomva a Start menü jön elő, de harmadik és negyedik is beállítható Betöltéskor meg alapból az asztalt hozza be, mint már csomószor le lett írva.

  Classic Shell és Windows Start menü beállítási lehetőségek:

  * Csak a beépített Windows billentyűkombinációkkal (Win+C, Win+S/Q) tudod előhívni, viszont azok, mivel mélyebb rendszerbeállításokat érintenek, nem lehet csak úgy kiiktatni :N
  Esetleg registryben lehet vele mókolni [link].
  Ezt leszámítva, van több Start menü alternatíva is a Classic Shell mellett, amely képes a többit letiltani.

  Hibrid Start menü: amit fentebb betett képet GoodSpeed kollega, az a Win9-ben fog debütálni, mint Start menü, 8.x-ben már vsz nem lesz, de hírek kapcsán is kicsit le vagy maradva...viszont minek is, mert 8.1-be is tudsz vagy kb.10 féle ingyenes Start menü pótló közül válogatni [link]

  Amúgy én csak végigpróbálgattam mindet, de le is szedtem őket, mert számomra feleslegesek, csak összeszemetelik a rendszert. Így ilyenformán a Win9 nagy Start menüje se hoz lázba, az maradjon meg a népnek fő szenzációként...
  Meg lehet szokni bőven a Start képernyő + Start gomb menüje kombót, és nekem valahogy szabadabb érzést, rugalmasabb munkavégzést biztosít. :))

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  félisten

  válasz ceia #248 üzenetére

  Látom elslisszolsz a kérdések elől :D , de ezek azért olyan dolgok, h hiába"nem érdekel, nem kell neked", mert a mindennapi használatban, találkozol ilyen és ehhez hasonlókkal.
  Mért kellett 2 külön számológép? Ha belegondolsz 2 különálló felület van, ahogy modern felületen külön módban fut a böngésző, úgy nyilván egy számológép is arra lesz kialakítva, logikus. Amúgy meg nem kell ebből ekkora ügyet csinálni, mert, ha Classic Shellt belövöd és csak desktopon dolgozol, akkor bőven ottani calculator fog csak eléd kerülni. Na meg persze, ki mire használja, mert azért akad áruházas alkalmazások közt néhány extra, ami többet tud a desktop változatnál, illetve aki nem szereti a mütyüröket, annak a nagyobb gombok, jobban látható felület előnyösebb lehet.
  Amit betettél kép, gondolom netről van, W8 desktopról vmi átskinezett verzió :F

  "egyetlen másodpercre bármilyen metro képernyőt vagy alkalmazást látok, mehet a kukába"
  Ezt én kicsit túlzásnak tartom ezt, főleg, h még nem is használtad, de ha 1 másodperc is elég lenne hozzá, akkor neki se fogj, mert maga a bejelentkezési képernyő is metrós és azt nem tudod lecserélni... :N Max, ha jelszókérést utólag kikapcsolod és automatikus bejelentkezést használsz.

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  félisten

  válasz ceia #250 üzenetére

  Jobban szemügyre véve, valóban...mert csodálkoztam is, h én W8.1 desktopon sehol se láttam ilyen számológépet... :D
  Amúgy meg nem kell ezt túlreagálni, pont tegnap telepítettem másik gépre 8.1 U1-et, érzékeli van-e érintőképernyő, aztán ha nincs ahhoz állít be mindent. Tehát esetemben egyből asztalra boot stb. + ugye a fentebb bemutatott Classic Shell segítségével full letiltható minden.
  VISZONT én azt mondom, h 8.1 desktop + modern felület együttes használatával az igazi, ha vki annyira óczkodik utóbbitól, akkor használjon inkább Win7-et, v próbálja meg a Win9-et, abből már szeptember végén elérhető lesz a Technical Preview verzió.
  Bár látom a topikjaiban megy az új csempés Start menü ekézése (ahogy számítani lehetett rá) :D , de Classic Shell és társai ott is adottak lesznek, tehát nem kéne abból se akkora problémát csinálni, szerintem.

 • King Unique

  félisten

  válasz ceia #252 üzenetére

  Megint elhamarkodottan következtetsz és ítélsz...
  Nyilván számítani lehetett rá, h "azt" a vonalat viszik tovább és nem fogják több év fejlesztését a kukába dobni, még ha vinnyog is miatta egy réteg.
  Ezek az előzetes képek, videók meg sok esetben annyit jelentenek, h az adott új funkciókat a meglévő (8.1) rendszeren mutatják be, mert én nem vagyok abban biztos, h Technical Preview, v majd végül az RTM is így fog kinézni.... :N messze van még utóbbi, bő fél év.
  Mert videók alapján inkább lehetne 8.2 valóban, skin, Modern UI uaz, mint a 8.1-ben.
  Egy másik videóban pontosan látszik, h Start menüben meg lehet ritkítani a csempék számát, szerintem manuálisan kitűzhetőek, levehetők a listáról az adott alkalmazások. De hisz uez van a 8/8.1 Kezdőképernyőnél is csempékkel, szabadon kipakolhatók, levehetők, átméretezhetők, csoportosíthatóak stb.
  Másik topikban vki nagyon jól kifejtette ezt a kinézet, gyártói oldalról való megfelelés dolgot [link] nem lehet a jövőben csak a XP/Win7 stílusra építeni mindent...

  Tehát majd akkor legyél benne biztos, miután kijött az RTM és boltokba került, meg miután te rászántad magad végre, h valamelyiket élőben is kipróbáld... ;)

 • King Unique

  félisten

  válasz ceia #254 üzenetére

  Az ilyen userek, mint te, a tipikus "rémálom" az MS-nek, mert nektek tényleg nem újat fejleszteni, te csak akkor lennél boldog és elégedett, ha Win9, de 10,11 stb. 9x, v 100%-ban az XP-re hajazna... :D
  Az asztali része uaz az szinte az újabb rendszereknek is, mint a Win7-nek és ki mondta , h 8-cason csak Metrón kell dolgozni? Ahogy azt a kis eltérést sokan az XP-ről 7-re váltásnál bőven meg tudták szokni, kényelmesebbé is tette a használatot úgy új rendszerekre váltásnál is meg lehet.

  Itt eleve az a röhejes, h akiket te próbálsz támadni és okítani, mindenki hosszú évekig használt XP-t, van aki azon nevelkedett (pl. én), de ellenben itt mki használta talán a Vistát is, de Win7 és Win8/8.1 rendszereket biztos, van aki még Linuxot is kipróbált. Tehát van mkinek összehasonlítási alapja és tudja miről beszél.
  Ellenben itt vagy te, aki életében XP-n kívül más rendszert jóformán nem használt, fogalma sincs új Windows-okról úgy igazán (fenti kérdéseket is kerülted) és úgy látszik nem is akar és nem is lesz.... :U
  Mert ha lenne, tudnád, h nem érdemes ilyen pitiáner dolgokon leragadni, mint az ikonok és társai.

  Egyébként 8.1 Metro felületen is be lehet állítani, h mutassa az asztali háttérképet, "Asztali háttér megjelenítése indításkor" [link], és ha desktopon az van beállítva, h x percenként váltogassa, akkor az Metrón is megjelenik.... ;)
  És még te állítod erővel, h minek kipróbálni, mikor még ilyenekkel sem vagy tisztában...

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  félisten

  válasz ceia #262 üzenetére

  Nem nagy szám manapság az SSD és nem kell vkinek IT-szakinak lennie, h ilyen legyen a gépébe, de fogjuk rá, h még nem annyira elterjedt a nép körében.
  Innen fúj a szél, h pénzt kell kiadni érte... Nyilván, aki technológiai analfabéta és nem érdekli semmi, annak elég XP is, csak vannak olyan fogalmak is, mint kényelem, biztonság, stb. Ilyen hozzáállással maradhatna még 10 évig az XP, bár nem biztos, mert a Full HD filmeket a régi gépek 1 magos procija már most se annyira viszi, sőt alig, a 4K-t meg biztos nem fogják. És mivel egyre terjed, egyre gyorsabb a net, még mielőtt ráfognád, átlag user igenis tölthet le Full HD filmeket lazán.

  Azért, mert az pont nem igaz :N , a megszokott bevált módon tudod asztalon használni a Win7/8.1/ és vsz 9-cet is, programtelepítés, felépítés, netezés, filmnézés stb., ugyanúgy történik azokon is. Azt a kicsi változást, ami pl. XP-hez képest pl. egy W7-nél van, meg bőven meg lehet szokni. Ha ugyanezt Linuxra állítanád, na ott már kicsit máshogyan vannak a dolgok, azt többet kell szokni, azzal még egyetértenék. De, azok állítják az előbbit jellemzően, akik ki sem próbálták és nem használták az új rendszereket...
  Leírtad, h bajod van Metroval, de ott asz asztal, aminek jobban tetszett a kinézete, mint a Win7 féle Aero Glass, akkor?? Te felrakod a 7-est, mikor nem tetszik? Ráhúzol XP témát, v kikapcsolod Aerót, v mit csinálsz vele? És, ha már 8-ra sajnálod kiadni a pénzt, akkor 7-re mért tennéd, nem virágbolti lesz az majd? :D
  Az, h a 8 nem jobb semmivel, nem tud többet semmivel, azt is megint az olyanok állítják, akiket e téren nem érdekel semmi és nincs vele tapasztalatuk...
  De hisz jön a Win9, akkor az se, az se fog megfelelni igényeidnek, mert már a korai előzetes, korántsem kész tesztverzióból látod, milyen lesz az RTM??

  Illetve ott a bibi, h a kritika részedről nagyon egyoldalú.... :U Linuxok, új Windows-ok --->szarok, 0 grafika, nem kell semmi újdonsága, de hisz mi értékelhető van bennük? Aztán egy XP vajon mi?? Technológiailag elavult, kényelmetlen, szépnek és jó grafikájú rendszernek nem igazán mondható....Szerintem akit megkérdeznek, jellemezze felületét 2-3 szóval: puritán, fapados, ronda jutna először eszébe.
  Itt PH-n felmérést végeznénk, h aki használt XP-t (mki szinte) és újabb Windows-okat, azok közül ki akar visszaváltani XP-re ??? Szerintem SENKI....

  Azt meg mki tudja, aki kicsit is benne van az IT világában, h egy programról, OS-ről csak akkor tudsz teljes képet alkotni, ha használod. És nem minden csak pusztán a felület, hanem élesben tapasztalsz csomó dolgot, ami adhat más pluszt, illetve kinézet is szokható bőven.
  Mondhatnám a saját példámat Linuxok kapcsán, amíg nem használtam, nagyon sok dologról fogalmam se volt és hiába néztem videókat, teszteket...elsőre nem tetszett az Ubuntu, aztán másodjára nekifutva, kifejezetten bejött. :)

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  félisten

  válasz ceia #264 üzenetére

  És ez megint ki mondja, használsz SSD-t...???
  Egy rendszernek való (60-120 GB), azért nem annyira drága manapság, élettartam terén is max vezérlés szállhat el benne, de az is inkább csak a gagyibbakban. Komplikált használatot nem értem?
  HDD-k terén rengeteg a selejt manapság, abban is jóformán csak a drágább, felsőbb kategóriás típusok az igazán megbízhatóak.
  Lehet nem mkinek van Blu-ray lejátszója, de azt akkor úgyis azon nézné, HD-Ready/ Full-HD filmeket meg nem nagy cucc letölteni. A másik, h neked még jobb géped van, amibe kéne +RAM és Win7/8.1 vígan menne rajta, de nézz meg egy átlag XP-s, régi P4-es, 1 magos Celeron procis, 256 MB - 1 GB RAM-os gépet...azon 1920 x 1080-as filmek már akadnak rendesen... ;) Akinek meg erősebb gépe van, az jellemzően így-úgy tesz rá legalább egy Win7-et.

  Atya ég, komolyan azzal a videóval akarsz érvelni... :U Ismerős a sorozat, mert a hölgy egyébként Linuxokat és egyéb rendszereket szokott tesztelni, többnyire elégedetten. De egyrészt ez 1 db user, másrészt sima 8.0 és 2012...folytassam még?
  Win7-et így elcseszni, W8 téma + külső Start menü, kikapcsolni ezt-azt, ujj.... :W Esélyt se adsz neki, máris egyből át akarod szabni XP-re, mert ha ugye nem úgy néz ki, v vmi máshogy van benne, akkor más mindjárt sz@r...de te dolgod, felőlem.

  Hát lehet Modern UI, metro appok nem az Aero Glass jegyében készültek, de eleve mit vártak sokan, egy RT-n, WP-n is ilyenek, ott mégse kritizálják a felületét. Másrészt azért XP fapados kinézetéhez képest, még ezek is dízájnosabbak, de igaz ez szubjektív. Az, h XP-t máig használják nem kevesen, 2 fő oka van: anyagi és kényelmi/ lustaság....nehogy már költeni kelljen új gépre, OS-re, nehogy már le kelljen menteni adatokat, újra felrakni programokat stb.
  Ha sokaknak megfelel Win7, de egy 8.1 is nem kevés usernek, neked meg egyik se, akkor talán azon kéne elgondolkozni, h nem feltétlen az OS-ben van a hiba... MS meg külön a te kedvedért nem fog Win9 néven XP 2.0-t kiadni, de 7.1-et se...

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  félisten

  válasz ceia #266 üzenetére

  Akkor még nem próbáltál SSD-t, mert minden jóval gyorsabb, nem csak a boot, de programok indulása is azonnali stb., de felesleges mondani...TRIM új rendszereknél eleve támogatott, élettartam meg korántsem annyira kritikus, mint amilyennel ilyesztegetik a népet...[link], [link].
  Aztán ki az a Diana, elé tettek egy sima 8.0-át, nyomkodta 10 percet, szerinted ez mérvadó, ez tapasztalat...?
  Csak azért lájkolod az XP-t, mert csak azt azt ismered, ahhoz vagy szokva...nem csak itt PH-n favorizálják újabb Windows-okat (amúgy nem véletlenül), szerintem más, akár külföldi fórumokon is, ha megnéznéd. Aki tudott, menekült róla és semmi pénzért nem váltana vissza. Ad, akár egy 8 is felület terén extrákat, bizonyos "effekteket", de főleg egy 7, de akármelyik modern KDE, Cinnamon felületű Linux is simán veri ilyen terén az XP-t. Egész ablakmegjelenítése, bizonyos programfelületek megjelenése is kicsit "lepukkantabb" rajta. Akinek annyira számít a szép felület, annak nem az XP féle lesz a No.1, max annak, aki mást még nem használt.
  Az, h xy akár itteni, akár külföldi fórumon, a sok agyas mit, hogyan tákol a rendszerben, egy dolog, de aki használja, az pontosan tudja, h a Charms Bar se csak úgy random ugrik elő a semmiből, hanem csak jobb felső/alsó sarokba mozgatva a curzort és előbbi rendszerszinten is letiltható, ha láttad feljebb.

  De kár ezeket magyarázni, mert, míg nekem, v másnak itteni topikból van mind2 oldalról tapasztalata e terén, napi szinten használja új rendszereket és használta hosszú évikig XP-t is, addig neked (még) nincs....ergo egyszerűen bizonyos kijelentések HITELTELENNEK hangzanak a te szádból...
  Majd több rendszer és x hét/ hónap gyakorlati tapasztalat után kéne újból előhúzni a témát... ;)

  Win Server 2012 Win8 felületre épül, még csempe is van benne, Windows/ Microsoft Azure meg megint más (felhő alapú), ezeket átlag user nem nagyon próbálgatja.

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  félisten

  válasz ceia #267 üzenetére

  Az Azure felülete nyilván kicsit más néhol, nekem ez a kékes nem is igazán tetszik. :N
  Viszont a második kép, az alsó, az full Win8 stílus, nekem is hasonló van egyik gépen beállítva. Eleve a témától, háttérképtől függ, ahhoz állítja automatikusan az ablakkeretek, tálca színét is, de az asztal ---> jobb klikk --->személyre szabás résznél tetszőlegesen variálható.
  Amúgy, meg ha alapból a 8-cas asztala jön be, akkor megfontolandó, h valóban a 7-essel kéne-e szórakozni, mert ahogy arra 8.1 skint, úgy 8.1-re 7-es skin téve se mindig teljesen olyan, mint az eredeti...

  mondjuk az röhejes, h ha annyira ocsmány a többség által, akkor mért csináltak W7-re, W8 skint, de mindegy...? :D

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  félisten

  válasz ceia #272 üzenetére

  Többiek leírták SSD kapcsán, amit kellett, sokat nem is akarok hozzáfűzni...
  Itt eleve árával van a fő problémád, ennyi. Ha adnának ingyen egyet, szerintem ugyanúgy beraknád a gépedbe a HDD helyére/ mellé és ámulnál milyen gyors.
  Ha kezdetektől nem jön be a W7, minek akarod feltenni, ez az "átszabás" se annyira az igazi ám...? Olyat meg, h melyik Windows a jó, melyik nem, szerintem látatlanba, használat nélkül nem kellene kijelenteni... :U
  Ezt a 8 GB RAM dolgot nem értettem, annyi lesz majd gépbe pakolva :F
  Csak mert ugye 32 bites verziók eleve 4 GB-ig kezelik, 64 bites Home Basic ---> 8 GB (de ilyet kapni nem nagyon lehet kereskedelmi forgalomban itt nálunk). Professional ---> 16 GB, Ultimate/ Enterprise ---> 192 GB.

  Nem tudom meddig akarod még húzni ezt az XP dolgot, de pl. fő AV gyártók is 2015/ 2016 körül megszüntetik XP-re a supportot, igaz Kaspersky 2018-ig kitolja, de régi gépekre az felejtős....bár a tieden talán még elmenne ??
  8+ felfelé nem veszed meg, jó...akkor a 7-est mégis, ja hisz le lett írva, az megfelelne félig-meddig talán, v ki tudja, ilyen speciális igényeknek eleve nehéz megfelelnie bármely OS-nek? :D
  Még most lehet kapni pár hónapig gondolom Home Premium verziót, de év végére, illetve jövőre elvileg csak Professional lesz elérhető, legalábbis hivatalosan.
  Egy 8.1, v egy 8.1 Pro sem nagyon drágább és vsz Win9-nek is hasonló árazása lesz majd.

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  félisten

  válasz #19617792 #279 üzenetére

  Na, nézd csak, tényleg, HP kimaradt, Prof is 192...ott a pont. hiába, éjjel már...
  Basicet eredetileg inkább fejlődő országok (pl. India) piacára szánták, nem az EU-ba, az, h itthon lehetett e kapni, passz, de most biztos nem. és amúgy értelme sem volt, mert elég fapad kiadás
  Azért g2a egy kicsit rizikós, kulcsok eredete is kétes...persze volt akinek bevált W8 topikban, de ott van a DE...

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  félisten

  válasz King Unique #280 üzenetére

  Tudom, azért is írtam a DE szócskát... :)
  Amúgy nem tudom milyen kulcsok azok, v honnan szerzik, esetleg MSDN kulcsokat adogatnak el egyesek, de kicsit sántít a dolog...
  De még így g2a-val is, ha úgy nézzük, még ez is jobb megoldás, mert legalább hajlandó érte fizetni vmennyit a user, de a többségnek eleve derogál és ugye tudjuk honnan szerzi be és aktiválja be a rendszert... :D

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  félisten

  válasz Storms #283 üzenetére

  Hali!

  Mint már írták W8 topikban, maga a rendszer gyorsabb, xy újítása miatt alapból érdemes lehet felrakni.
  DE, az a kérdés, sztereotípiák, mítoszok mennyire lettek beléd rögzölve az új rendszerrel kapcsolatban :F
  Mert Start menü az nincs, csak Start gomb és annak menüje, ami szintén hasznos, de nyilván előzőt nem váltja ki, illetve tudsz rá felrakni külső Start menüt, amiben szinte minden modern UI-hoz kapcsolódó dolgot le tudsz tiltani. Korábban írtam is róla [link].
  Tehát összegezve, ha ez a megoldás így elfogadható, akkor bátran meg lehet próbálni a 8.1-et, ha nem és már a csempe puszta megléte zavar a rendszerben, akkor szerintem nem kéne erőltetni és maradj inkább a Win7-nél.
  Vagy megvárod a Win10-et, bő fél év múlva kint lesz az is, viszont Modern UI, csempe lesz abban, igaz visszafogottabb, szolidabb tálalásban. Illetve minden bizonnyal W8-ról ingyen lehet majd W10-re upgrade-elni.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés