Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • ceia

  őstag

  válasz King Unique #241 üzenetére

  Ha a képen látott be van állítva, akkor szinte nem is találkozol a Metroval Jó hogy leírtad, mert itt a hiba: szinte Nekem nem szinte kéne, hanem soha. Nem akarok metrot látni a monitoromon. Nagy kérés? Nem szinte, meg néha, a nem az nem. Különben sokan leírták már a tapasztalataikat a 8.1ről, és azokat olvasva is tudhatom, hogy milyen. A kipróbálás nem jó érv. Egy autónál igen, de egy OS-nél nem szükséges, elegendő információt nyújtanak a képek és videók. Hiszen ha én kezelem, akkor is csak látom, itt nincs eltérő fizikai kontaktus, érzékelés, az egeret meg ugyanolyan érzés fogni és kattintgatni vele, mint az XP-nél :) Akkor nem mindegy, hogy amit látok az az én gépemen történik, vagy másén? Értékelem hogy segíteni akarsz, csak nekem nem ugyanaz a jó mint neked Nálam elvi kérdés is a metro teljes megtagadása - nem szeretem, ha rám akarnak erőltetni valamit, ami nem tetszik.

  (#240) GoodSpeed Az mi? 8.1 startmenü? Ritka jó ízlésről árulkodik.. Egy normálisnak mondható menü mellé csakazértis metró csempék, ilyen designert ki kéne rúgni, hiszen ütik egymást, nagyon hülyén néz ki és nincs is értelme.

  [ Szerkesztve ]

          it's more fun to compute

 • ceia

  őstag

  válasz King Unique #247 üzenetére

  Köszönöm a részletes választ! Valóban nagyon jó ez a Classic Shell, kihagyhatatlan win8-hoz. Ha a M$ úgy adta volna ki a 8-at, hogy gyárilag benne lennének ezek az opciók, már nem lett volna bukta. Sajnos azt kell mondjam, amiket leírtál, mindet be lehet mutatni egy videón is, viszont engem egyik sem érdekel. Főleg azok nem, amik a metro felületen tartózkodást feltételezik. Pont az a baj, hogy van nem asztali :Y mód is, és hogy emiatt kell görcsölni.. Ezek szerint van külön desktop és metro calculator is? Na ez csúcs. Két külön számológépet kellett tenniük a rendszerbe, hát nem röhejes már ez is? Egy normális OS-ben elég egyetlen belőle. Persze ha már ilyen a rendszer.. legalább nem csak a metros szörnyella változatot kapjuk. Bár láttam már valahol szebbet, hol is.. :P

  Ez sokkal barátságosabb, kellemesebb színvilágú és a gombjai szebbek, mintha puha, gumiszerű anyagból lennének, olyan hatást kelt. A 8.1-é meg mintha az egész jégből lenne, váhh. Akkor már kinézetre a metros is jobban mutat, csak azt kellett volna ablakosra csinálni, valahogy így.

  Ha már ennyire helyre lehet hozni a M$ hibáit egy ilyen menü programmal, talán majd felrakom a 8-at vagy a 9-et is, próbaidőre. De ha csak egyetlen másodpercre bármilyen metro képernyőt vagy alkalmazást látok, mehet a kukába. :K Nem akarok metrot, ezt vagy megérted, vagy nem, de ez van. Te meg gondolom nem szeretnéd, hogy XP-s kinézetű dolgok jelenjenek meg miközben használod a kiváló metros rendszered, igaz?
  Amúgy meg ne mérgelődj ezen, csak egy OS. Mindenki használja amelyik tetszik neki.

  a Start képernyő + Start gomb menüje kombót, és nekem valahogy szabadabb érzést, rugalmasabb munkavégzést biztosít. -Én meg sikítanék, ha bekapcsolva a gépet a start képernyő fogadna :))

  [ Szerkesztve ]

          it's more fun to compute

 • ceia

  őstag

  válasz King Unique #249 üzenetére

  Azt a calculator képet én csináltam az általad betett képekből painttel :)
  A bejelentkezési képernyőt 1x elviselem majd valhogy, ha ott lesz egy csésze forró tea, menni fog :D aztán kikapcsolom. Amúgy sem szándékoznám meghagyni. Ha bekapcsolom a gépet jöjjön be a desktop.

          it's more fun to compute

 • ceia

  őstag

  válasz King Unique #251 üzenetére

  Láttam a képeket és a videót a 9-ről. Ahogy gondoltam nem új OS lesz, csak a 8.1 "továbbfejlesztése" - akiknek nem jön be a 8.1, azoknak aligha lesz csábítóbb a 9 mert van egy csempés startmenüje. Persze lehet külső programokat használni, csak hát szomorú, hogy a Windows idáig jutott. Az XP-s / 7-es siker ezúttal is elmarad, abban biztos vagyok. :U

          it's more fun to compute

 • ceia

  őstag

  válasz King Unique #253 üzenetére

  Szerintem GoodSpeed kolléga meg pont zöldségeket írt (előfordul ha XP-ről van szó ;) )

  Az egyiknek csak az lenne a fontos, hogy motárháztető alatt legyen új az OS, nekik jó lenne még a Windows XP kinézet is, sőt lehet a Win9x UI is megfelelő lenne. Minden legyen a szokott helyen aztán kész. Ha valakinek enyire mindegy hogy néz ki, de minden maradjon a szokott helyen, akkor miért akarna annyira új OS-t??

  A másik még igénytelenebb mert nekik a rendszer komponensek is maradhatnának változatlanul (Windows XP-t használók a támogatás lejárta után). Mik azok a rendszerkomponensek? Mert ha a desktop, tálca, startmenü, ablakok, ikonok, akkor igen, ezek maradjanak csak, ezektől vindóz a windows. Igénytelenek? Pont hogy nem azok, van egy jogos igényük arra, hogy az évek alatt jól megszokott és bevált módon használhassák a gépüket. Hiszen az nem változott, a PC még mindig PC! Az eközben bejött mobil érintős eszközök felülete hogy jön ahhoz?

  Igazából ők a rémálom az MS-nek, mert nekik nem lehetne új rendszert fejleszteni. Igen, ők a rémálom a M$ részére, de nem azért. Ők is szeretnének új OS-t, ami jobb mint az XP. (miért ne?) Hanem azért, mert nekik nem lehet bármit eladni mint azoknak, akiknek mindegy milyen, csak új legyen és még egy primitív ákom-bákom grafikájú felületet is szépnek kiáltanak ki. Én azt fogadom el, ami tetszik. <-- és itt a pont. Csináljanak olyat, ami nekem is tetszik. A 8 olyan lehetett volna, ha nem erőltetik a metrot hanem választhatóvá teszik, és ha minden új mizéria is kikapcsolható lenne, ha valakinek nincs rá szüksége. (lásd charms bar) Felhasználók tömege tüntetett érte, de a M$ pont le...ta őket. Megoldhatta volna jobban? Meg. Fogadja el és szokja meg akinek 7 anyja van. Az erőszak nem jó megoldás.

  Aztán ott vannak, akik kívül belül újat akarnak, de nekik is meg kell felelni, mert az a tény, hogy újat kapnak még nem jelenti azt, hogy el is fogadják az újdonságot abban a formában. Én meg a M$ helyében rájuk tojnék nagy ívben. Újat akaranak kívül-belül, meg is kapják, és akkor még nem fogadják el az újdonságot abban a formában?? ..mi van? Kik ezek, valami gazdag részvényesek? :DDD

  Szerintem fél év alatt a 9 már nem fog sokat változni, és ha új számot kapott, lehetne nagyobb is a változás, így csak parasztvakítás, bőven elég lett volna a 8.2 is. Majd emlékezz, hogy én már ekkor leírtam! ;) Nem az a gond a csempékkel, hogy ne lehetne pakolgatni, méretezni, átszínezni - hanem hogy csempék! Egyszínű négyszögek, amiken szintén egyszínű piktogrammok vannak - ez az alapvető csempe. Sz@rul néznek ki 2014-ben egy számítógép monitorán! Nekem jobban tetszenek a szép ikonok, az művészi GRAFIKA de a csempe maximum ipari grafika kategória, mint a túristajelzés, vagy a jelzőtáblák. Persze lehet kép is a csempén, meg ikonok is. Előbbivel kis képekké válnak, utóbbi módon meg még idétlenebbül néznek ki. :P És akkor mi lesz a háttérképekkel, a metro felület nem nagyon kedvez nekik. Sokan szeretik a háttérképet, kifejezi az aktuális hogylétünket, évszakot, időszakot, ki mi szerint váltogatja. Azt vártam, hogy végre beállítható legyen a háttérképnél, hogy a nap folyamán cserélődjön, mert este nem az jó, mint pl. amikor süt a nap. Jöhettek volna az animált ikonok, vagy legalább a rákattintás után megváltozók, mint Amigán anno. Én a desktop még személyreszabottabb megvalósításában reménykedtem, és akkor jön a metro.. Primitív felület, amit nem desktopra találtak ki. Nem én vagyok igénytelen.
  Na jó, a "kipróbálásra" mégegy válasz: Mutatnak neked egy négyszögletes kerekű autót. Új. Azt mondod, ez hülyeség, neked nem tetszik már ránézésre sem, jó ahogy eddig volt. De erőlködnek, hogy próbáld ki, csak utána mondjál róla véleményt, majd megszokod ezt is, ja, de ha nem akarod.. Érted már? Lehetne négyszögletes kormánnyal is, a lényeg, hogy lehet valamin látni is, hogy az nem tetszik és ezen semmiféle próbálgatás nem segít.

  [ Szerkesztve ]

          it's more fun to compute

 • ceia

  őstag

  válasz King Unique #263 üzenetére

  SSD nem éri meg átlagos pc használat esetében. Komplikált a használata, rövid az élettartama, drága. Az árából inkább 2TB sata3 HDD és sokkal jobban járok. (most 500-asom van és 1 terás lesz hamarosan)
  4k ma még luxus de még a blu-ray is túl drága átlag fizetéshez. Full HD megy XP-n dual core és alaplapi vga-val.. amiatt nem kell váltani.

  Azért én nem hasonlítanám a 8 kezelhetőségét egy XP-éhez. A 8 komplikáltabb, az XP egyszerűbb. A 7 akkor már kevésbé tér el az XP-től, leszámítva pár irritáló és felesleges dolgot de legalább mindegyik kikapcsolható. És igen, másik skinnel fogom használni, 8-as skinnel és külső startmenüvel! Olyan lesz, amilyennek a 8-nak kellett volna lennie ;) Tessék, egy átlag felhasználó kipróbálta a 8-at és nem kért belőle Mum tries out Windows 8

  Az XP elavultsága szubjektív dolog - bizonyítja ezt a máig magas használati aránya. Számomra kellemes a felülete, nem ronda. A metro a ronda, puritán, lepusztult (mintha karakteres képernyőn menne grafikus helyett) a 7-é pedig egyszerűen unszimpatikus. Kidolgozott felület, csak a stílusa nem jön be.
  Különben miért kéne bármit is "megszoknom"? A M$ csináljon olyan OS-t, ami elnyeri a tetszésem, hogy megvegyem. Nem nekem kell megszokni, ez téves gondolatmenet. Nem ingyenes OS, ha a pénzemre pályáznak, hát szedjék össze magukat :D Na persze, tudjuk jól, hogy monopol helyzetüket használják ki pofátlanul amikor meg sem próbálnak szélesebb igényeknek megfelelni. A desktopra bootolást (még jó..) és a szánalmas start menü változatot aligha nevezném annak.

          it's more fun to compute

 • ceia

  őstag

  válasz King Unique #265 üzenetére

  Az SSD-k komplikáltsága: pl. ott a trim, meg szakértőzni kell ahhoz, hogy úgy használd, hogy ne menjen hamar tönkre, (pl. kevés írás legyen) A HDD-knél nincs semmi komplikáció, partícionálás és formatálás, és használhatod. Nem kell pont attól óvni, ami miatt venné az ember, vagyis hogy dolgozzon! Nekem mindig jól szuperáltak a HDD-k, jót kell venni (WD) Vinyóval is kielégítően gyors minden, nem adok ki pénzt és görcsölök az SSD-vel, hogy másodperceket nyerjek.

  Azok a videók nagyon is jól mutatják, hogy egy átlag userre hogy hatnak a különböző OS-ek, pl. a Win8.. Simán vállalom, hogy egy user kategória vagyok Dianaval, részemről a megtiszteltetés :R Bár ő ekkor már 7-et használt, amire Vista után váltott és mégsem tetszett neki a 8! Megjegyzem, minden Windowst classic felülettel használt. Azóta már ő is 8-at használ, de Classic Shell-el és a megszokott klasszikus felülettel! Ő is utálja a metrot! Láttam sok videót vele, tudom hogy pl. a Linux Mint is tetszett neki. Kevesebb igénye van a felülettel kapcsolatban mint nekem, a logikus és egyszerű kezelés érdekli de azért a metronál már ő is rendesen kiakadt. :DDD Meg is mondta, ez nem fejlődés, ezzel visszatértek a kezdetekhez. Hát kb.

  Igen, a Win7 ilyen "elcseszése" teszi majd használhatóvá számomra. Különben kipróbáltam melóhelyen (baráti körömben nincs 7/8!) és nem tetszett rajta semmi. Egy sci-fi filmben elmenne, de tartósan fárasztó a szemnek (és a jóízlésnek). Én nagyon sokat gépezek, nem is hinnéd, mennyit.

  Abban nincs igazad, hogy az XP fapadosan néz ki és hogy a 8 nem.. Gondolkozz már kicsit, mit jelent a fapados? Puritán, egyszerű. Na most bármilyen két azonos elemet összehasonlítasz a két OS-ben, (tálca, ablak, ablak-ikon, OK gomb, slider, start gomb..) Melyik a puritánabb kinézetű? Az XP-ben ez mind sok színt, színátmenetet használó 3D hatású grafika, a 8-ban pár vonal és egy háttérszín.. Hadd ne demonstráljam már képekkel, tudod, melyiken hogy néznek ki ezek az elemek.. Nyilván az újabb OS-ek felülete több funkciót tud, tehát funkcionálisan fapadosabb (egyszerűbb) az XP. (pont ezért is szeretem) De a kinézetet ne keverd össze a felület nyújtotta szolgáltatásokkal. Kinézetre pont a 8 a fapados, az XP nem. Csak míg a metronál ez a fapadosság primitív hatású lett, a desktop része inkább designos, letisztult ún. clean. A 7 másik történet, az meg túl lett cicomázva szvsz. csicsa a köbön.

  Nem csak nekem nem tetszik a 8, hiszen sokan nem váltottak 7-ről sem, biztos ők is kényelmesek. ;) Csak itt a PH-n van nagy 7/8 hype, más fórumokon osztják rendesen főleg a 8-at, de a 7-ben is sokan letiltják az aerot meg ezt-azt. Nincs is ezzel semmi baj, akkor jó egy OS, ha lehet személyre szabni sőt, lenne igény még részletesebbre is. Csak te áradozol a gyári default használatról, mert neked az pont jó. Örülök neki, de hidd el vannak, akiknek nem tetszik minden okosság. Itt pl. a charms bar előugrásának letiltásáról szól a cikk, és olvasd csak el lent a hsz-eket, csak nem lusták ők is megszokni..? ;]

  [ Szerkesztve ]

          it's more fun to compute

 • #19617792

  törölt tag

  válasz King Unique #278 üzenetére

  "64 bites Home Basic ---> 8 GB (de ilyet kapni nem nagyon lehet kereskedelmi forgalomban itt nálunk). Professional ---> 16 GB, Ultimate/ Enterprise ---> 192 GB"

  korrekció: Home Basic - 8GiB, Premium - 16, Pro/Ent/Ult - 192. ha jól emlékszem, forgalmazás elején a Basicet is meg lehetett venni OEM kiadásban. de erre mérget már nem vennék.
  árra meg esetleg bepróbálhatja 8.1 esetén a g2a-t. átlag 15€ juthat hozzá. ha bejön, boldogság van.

 • #41133696

  törölt tag

  válasz King Unique #280 üzenetére

  Meg attól, hogy "bevált" még nem lesz jogszerű. Persze sokakat ez nem érdekel.

 • King Unique

  félisten

  válasz King Unique #280 üzenetére

  Tudom, azért is írtam a DE szócskát... :)
  Amúgy nem tudom milyen kulcsok azok, v honnan szerzik, esetleg MSDN kulcsokat adogatnak el egyesek, de kicsit sántít a dolog...
  De még így g2a-val is, ha úgy nézzük, még ez is jobb megoldás, mert legalább hajlandó érte fizetni vmennyit a user, de a többségnek eleve derogál és ugye tudjuk honnan szerzi be és aktiválja be a rendszert... :D

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák