Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • ceia

  őstag

  válasz King Unique #253 üzenetére

  Szerintem GoodSpeed kolléga meg pont zöldségeket írt (előfordul ha XP-ről van szó ;) )

  Az egyiknek csak az lenne a fontos, hogy motárháztető alatt legyen új az OS, nekik jó lenne még a Windows XP kinézet is, sőt lehet a Win9x UI is megfelelő lenne. Minden legyen a szokott helyen aztán kész. Ha valakinek enyire mindegy hogy néz ki, de minden maradjon a szokott helyen, akkor miért akarna annyira új OS-t??

  A másik még igénytelenebb mert nekik a rendszer komponensek is maradhatnának változatlanul (Windows XP-t használók a támogatás lejárta után). Mik azok a rendszerkomponensek? Mert ha a desktop, tálca, startmenü, ablakok, ikonok, akkor igen, ezek maradjanak csak, ezektől vindóz a windows. Igénytelenek? Pont hogy nem azok, van egy jogos igényük arra, hogy az évek alatt jól megszokott és bevált módon használhassák a gépüket. Hiszen az nem változott, a PC még mindig PC! Az eközben bejött mobil érintős eszközök felülete hogy jön ahhoz?

  Igazából ők a rémálom az MS-nek, mert nekik nem lehetne új rendszert fejleszteni. Igen, ők a rémálom a M$ részére, de nem azért. Ők is szeretnének új OS-t, ami jobb mint az XP. (miért ne?) Hanem azért, mert nekik nem lehet bármit eladni mint azoknak, akiknek mindegy milyen, csak új legyen és még egy primitív ákom-bákom grafikájú felületet is szépnek kiáltanak ki. Én azt fogadom el, ami tetszik. <-- és itt a pont. Csináljanak olyat, ami nekem is tetszik. A 8 olyan lehetett volna, ha nem erőltetik a metrot hanem választhatóvá teszik, és ha minden új mizéria is kikapcsolható lenne, ha valakinek nincs rá szüksége. (lásd charms bar) Felhasználók tömege tüntetett érte, de a M$ pont le...ta őket. Megoldhatta volna jobban? Meg. Fogadja el és szokja meg akinek 7 anyja van. Az erőszak nem jó megoldás.

  Aztán ott vannak, akik kívül belül újat akarnak, de nekik is meg kell felelni, mert az a tény, hogy újat kapnak még nem jelenti azt, hogy el is fogadják az újdonságot abban a formában. Én meg a M$ helyében rájuk tojnék nagy ívben. Újat akaranak kívül-belül, meg is kapják, és akkor még nem fogadják el az újdonságot abban a formában?? ..mi van? Kik ezek, valami gazdag részvényesek? :DDD

  Szerintem fél év alatt a 9 már nem fog sokat változni, és ha új számot kapott, lehetne nagyobb is a változás, így csak parasztvakítás, bőven elég lett volna a 8.2 is. Majd emlékezz, hogy én már ekkor leírtam! ;) Nem az a gond a csempékkel, hogy ne lehetne pakolgatni, méretezni, átszínezni - hanem hogy csempék! Egyszínű négyszögek, amiken szintén egyszínű piktogrammok vannak - ez az alapvető csempe. Sz@rul néznek ki 2014-ben egy számítógép monitorán! Nekem jobban tetszenek a szép ikonok, az művészi GRAFIKA de a csempe maximum ipari grafika kategória, mint a túristajelzés, vagy a jelzőtáblák. Persze lehet kép is a csempén, meg ikonok is. Előbbivel kis képekké válnak, utóbbi módon meg még idétlenebbül néznek ki. :P És akkor mi lesz a háttérképekkel, a metro felület nem nagyon kedvez nekik. Sokan szeretik a háttérképet, kifejezi az aktuális hogylétünket, évszakot, időszakot, ki mi szerint váltogatja. Azt vártam, hogy végre beállítható legyen a háttérképnél, hogy a nap folyamán cserélődjön, mert este nem az jó, mint pl. amikor süt a nap. Jöhettek volna az animált ikonok, vagy legalább a rákattintás után megváltozók, mint Amigán anno. Én a desktop még személyreszabottabb megvalósításában reménykedtem, és akkor jön a metro.. Primitív felület, amit nem desktopra találtak ki. Nem én vagyok igénytelen.
  Na jó, a "kipróbálásra" mégegy válasz: Mutatnak neked egy négyszögletes kerekű autót. Új. Azt mondod, ez hülyeség, neked nem tetszik már ránézésre sem, jó ahogy eddig volt. De erőlködnek, hogy próbáld ki, csak utána mondjál róla véleményt, majd megszokod ezt is, ja, de ha nem akarod.. Érted már? Lehetne négyszögletes kormánnyal is, a lényeg, hogy lehet valamin látni is, hogy az nem tetszik és ezen semmiféle próbálgatás nem segít.

  [ Szerkesztve ]

          it's more fun to compute

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés