Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Pontosan, Példának ott van az én 2004-ben tervezett alaplapos gépem.
ASUS A8N-SLI (2005 végén vettem újonnan), még az AHCI-t sem ismeri, Így NCQ sincs de van rajta SATA 2, és ez az SSD van benne: Kingston SSDNow V100 64GB. Ami már több mint 3 éves. Az AHCI hiánya nem pozitívum, de nem is tragédia mert Windows 7-nél az MS rendesen megoldotta a dolgot:
"1. Igaz, hogy csak AHCI üzemmódban támogatott a TRIM?
Igaz is, meg nem is. Nem igaz, mert a Windows 7 alapértelmezett IDE(pciide.sys) és AHCI(msahci.sys) drivere is támogatja a TRIM parancsot, SATA IDE és SATA AHCI üzemmód esetén is.
Igaz, mert az AMD/Intel stb gyártok driverei csak SATA AHCI módban támogatják a TRIM-et.
Ezen általános megállapításoktól függetlenül lehet találkozni olyan -tipikusan Intel- IDE driver-ekkel, amelyek továbbítják a TRIM-et, de legbiztosabb ellenőrizni illetve én minden esetben azt javaslom, hogy le kell cserélni az OS alap IDE driver-ére.
"Forrás: http://logout.hu/bejegyzes/fire_soul_cd/windows_7_telepitesi_utmutato_ahci_edition.html
Szerk: és igen, dimenzióugrással felérő élmény volt SSD-re átállni annál a két magos rendszernél. Van benne HD-s 4670-es VGA, és 3 GB RAM, és így SSD-vel megtámogatva, majdnem 9 évesen is tökéletes Internetezéshez, Youtube HD Stream nézéshez is.
-
ceia
őstag
De minden a szokott helyen lenne.. Akkor mi is marad? A biztonság, új IE, és olyan dolgok, mint a store, és one drive támogatása. Ezek a userek túlnyomó részét nem érdeklik. Engem sem. Na jó, a biztonság egy kicsit, majd ha netbankolok, mert tervezem. De arra bőven jó a 7. Vagy inkább arra Linuxot fogok használni

Új hozzászólás Aktív témák
- Bundle topik
- sziku69: Szólánc.
- Bestbuy játékok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ZIDOO médialejátszók
- Fotók, videók mobillal
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Gear S3 - második kör
- Kuponkunyeráló
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB GDDR6 Zalman T4 Plus ADATA 600W
- Apple iPhone 16 Pro Max Black Titanium 100% akku / 8 ciklus iStyle Garancia 2028. 10. 19-ig
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok: BLACK NOVEMBER -30%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő