Hirdetés
- Mesterségesen kötne az NPU-hoz bizonyos funkciókat a Microsoft
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- RAM topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
Hirdetés
-
A Samsung fontolgatja, hogy megveszi a Nokia egy részét
it A Nokia mobilhálózati ágazatát veheti meg a Samsung, de a részletek még bizonytalanok.
-
IFA 2024: Maradtak a gombok, búcsúzott az Android
ma Az AGM az M7 mellett bevezeti az M6-ot és az M6 SE-t.
-
Hollowbody - Premier előzetest kapott a tech-noir túlélőhorror
gp A játékot egy ember fejlesztette, a látványvilággal a PS2-es érát próbálta megidézni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
Mióta újratelepítettem a Win10-et, azóta a Stalker Call of Pripyat elindításánál megjelenik egy kis zöld ablakban a WIN+G kombinációra felhívó üzenet. Akkor nekem már Creators Update-es Win10-am van?
Eléggé lehangoló, hogy közepes beállításokkal is CPU limites a Stalker CoP játék 4GHz-es FX-4100-on, mivel egy szálon terheli a processzort. Ezzel a móddal esetleg jobban fog futni ez a régi játék?
#tarcsad
-
Egon
nagyúr
nagy átlagban 2-5% teljesítménynövekedést el lehet majd érni vele
Ez kellene hogy meggyőzze a Win7-et használó réteget arról, hogy váltson Win10-re? LOL...
A Game Mode opcionálisan kapcsolható be a Win+G billentyűkombinációval
Véletlenül nem a Win gomb az, amit a vérgémerek élből letiltanak?
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
t72killer
titán
Megvárom az első 4 kumulatív frissítést (még 2 hét?) és adok neki egy próbát. Ha ez is kékhalálozik pendrive-bedugásra, akkor jöhet a pingvin.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Syl
nagyúr
Ez a verzió nekem például abszolúte semmi pluszt nem ad. Tízen éve nem játszom, nincs is dedikált vga kártya a gépemben, DX, WDDM, VR, stb. nem érdekel stb. Nem is Creators Update lenne a helyes megnevezése. Inkább Gamers Update...
(#2) Egon
Le kell tolni pár
lassit.dll
-lel megtűzdelt frissítést a win7-re és majd váltanak a játékosokNever let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
GreatL
őstag
Game mode... i7 + 16 GB ram és GTX 1080 ti mellett lesz értelme? Akár uwp-ben? Kíváncsi leszek... eddig minden gyorsító amit kitaláltak megmaradt az ökörség szintjén.
[ Szerkesztve ]
Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Voda Samsung Galaxy A54 | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
gabor7th
addikt
Az győzött volna meg, hogy váltsak, hogy nincs benne ez a sok telemetria, meg egyáltalán nincs ez a sok erőszakosság és hallgatnának azokra a felhasználókra akiknek ez gond.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
gabor7th
addikt
Persze a játékok miatt talán kell egy Windows 10 is... de azon már csak szórakozó dolgok lesznek. A többi, komoly dolog majd megmard Linuxnak.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
törölt tag
"a Windows 10-nek nincs lényegesen nagyobb hardverigénye, mint a régebbi verzióknak"
Ezen kijelentés előtt, meg kellet volna nézni, hogy a háttértár felé mennyire intenzív I/O-t generál, és mennyire befolyásolja ennek a késleltetése a felhasználói élményt. Nem HDD-SSD viszonyában értem, az egyértelmű helyzet, hanem SSD-SSD viszonyában!
Szerintem játékra akkor lesz alkalmas, ha kigyomlálják belőle a rengeteg extra / aminek 90% felesleges játékhoz / funkciót, ami a háttérben futva rapszodikusan eszi az erőforrásokat és variálja a responzivitást.
Tudom hogy az üzlet, hogy minél többet tudjon, de ez ellent mond a használhatóságnak, amikor a gép képességeit közel 100%-ban kellene kihasználni. Szóval el kellene dönteni hogy mit akarnak, mert mindent egyszerre nem lehet.
Ezektől függetlenül, ha egy régi játék W7-re van optimalizálva, akkor nem szabad csak azért, mert "MS azt állítja" W10-re váltani, mert azzal minden jobb lesz...A francokat.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Igen. Anniversary előtt semmi baja nem volt, de szűz anniversary felrakása után egy sereg ok miatt kezdett a Haswelles gépezet kékhalálokat dobni, de win98-at megszégyenítő tempóban. Első körben a CPU alulfeszelésnek kellett búcsút mondanom, majd az előlapi USB-im intenzívebb használatának (mostmár pár frissítés óta a bedugás tényétől nem rosál be, csak ha valamilyen médiafájlt akarok lejátszani róla). Driverprobléma? Igen. A chipsetgyártó intel a hibás? Erősen kétlem, a M$ változtatott drivermodellt két FRISSÍTÉS (!!!= új OS!) között.
#8: lesz értelme, ha megvéd a M$ nettó b@romságaitól, pl a random frissítésletöltéstől és az ezt követő, meccs közepén való újraindítástól Persze ezeket az értelmesebb felhasználó már telepítéskor kiiktatja.
[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
válasz t72killer #13 üzenetére
afaik driver modell váltás utoljára a W8-nál volt
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
W7 időben meg az volt a gond, hogy képtelen eltalálni az MS, h merre kéne fejleszteni.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Bounti
aktív tag
"a Microsoft készít egy listát is a létező játékokról, amelyek indításakor a rendszer automatikusan aktiválódik"
Ez a lista hol tekinthető meg?
Ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól... Mert én vagyok a völgyben a legesleggonoszabb!
-
t72killer
titán
Akkor valami mást cseszett el Redmond az eszközkezeléssel kapcsolatban, mi másért válna instabillá egy 2nappal korábban betonstabil fesz és pár USB-port? Amúgy kevésbbé radikálisan, de a nejem 1éves Broadwell win10-es laposán is vacakolni kezdett az USB anniversary után.
[ Szerkesztve ]
-
Mondjuk ha kivágnák belőle az adatgyűjtő/-lopó/-hazaküldő modulokat, az is jelentős teljesítménytöbbletet hozna, és nem csak játékok alatt.
A tej élet, erő, egészség.
-
gege547
tag
És akkor most tegye fel a kezét az aki ilyen géppel nyomul. Senki? Ja de Józsi a hátsó sorban. És most az aki régebbi vagy nem az aktuális csúcskonfiggal. (Millió kéz a magasban) Nocsak Józsikám segítenél számolni? Közben áruld már el miért is van neked Win7-ed egy olyan gépben ami egyértelműen win10 ért üvölt?
- Há mer szaravin10 a haver is megmondat és ő nagyon ért hozz mert tud alaplapot pasztázni meg processzorhűtőt vizelni. És világít is neki a gépe. A direkt ix 12 meg az a másik na mia neve aza Pompejes cucc ... vulkán na meg átverés úgysem használja azt semmi. Például a kontersztrájk meg a májnkraft sem. Szóval tök haszontalan.
Én is tudok hasonló baromságokat mondani. Miért fut egyáltalán játék a wineken amikor egyértelműen mindenki csak az Office csomagra Facebookra meg Visual studio futtatásra használja a gépét? Ráadásul csak a sírás megy ha adnak valamit akkor azért ha meg nem akkor azért. Egyértelműen baromság erre a rétegre bármi időt is szánni. Sőt oprendszer is baromság nekik az mert i7 meg GTX 1080 ti jük van megoldják izomból majd.
Rohadt gáz hogy ez a színvonal egy szakmai fórumon is. -
Zoz
őstag
válasz t72killer #13 üzenetére
Valamit csak variáltak a driverekkel, mert az AU óta nagyon sok cucc vált bizonytalanná, vagy nem működővé.
Több ügyfélnél is visszatértünk a 8.1-hez, mert AU óta megbízhatatlanná vált a gép. (1511-es 10-es is stabil lenne, de az meg előbb-utóbb úgyis felfrissíti magát.)
Egyébként az meg csak marketing, hogy frissítés, ugyanúgy cseréli le az egész rendszert (a régit a WINDOWS.OLD-ba rakva), mint amikor 7-ről vagy 8-ról frissítesz, szóval ez bizony új OS.
Csak valami hülye kitalálta a Microsoftnál, hogy mostantól csak Windows 10 van.
Így innentől nem elég azt kiszedni az ügyfélből ha valami baja van, hogy milyen Windowst használ, meg kell tudni azt is, hogy melyik év melyik hónapjában kiadott hányas bulidja van... tényleg sokkal egyszerűbb... -
t72killer
titán
Köszönöm a megerősítést, pár fórumtárs nagyon nem akarta elhinni a jelenséget, zavar driverfrissíteni - mintha nem lesném hetente, van-e valami/nem hagynám, hogy a win leszedje, amit akar. Poén amúgy, hogy támogatott, viszonylag új gépekről van szó, nem c64-re akarom felnyúzni az új windózt...
Nálatok milyen gépekkel akadt amúgy gond?
[ Szerkesztve ]
-
MongolZ
addikt
VGA tesztnél 2% előny miatt ölni tudnának az emberek...
(#24) Kopi31415: Én használom. Főleg a Win+D-t.
(#4) Syl: Akkor neked a Win 98 a lehető legjobb választás, mert az azért jóval többet nyújt, mint a 95, viszont az XP és a 7 már csak apró ugrás onnan. Szerintem rakd vissza. Azon még a CS 1.6 is elfut, hátha újra támad kedved játszani
[ Szerkesztve ]
-
FLATRONW
őstag
AMD részről miért csak a Polaris a virtuális valóság minimuma? Gondolom ez csak egy ajánlás és régebbi GPU-val is működőképes.
-
-
raskolnikoff
őstag
2-5%, lol.
Amúgy a másik nagy feature a gém módban hogy az új procik megkapták a middle fingert win7 alatt. Nagy feature a w10től
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
pengwin
addikt
Ez tök jó, hogy kötelező aláírt drivert telepíteni, csak a probléma ott van, hogy kiadni viszont nem kötelező.
Simán el tudom képzelni, hogy a Win10 az automatikus driver letöltésnél visszanyúl a legfrissebb hivatalos driverért, ha nem talál aláírt változatot. Ugyan ezt te nem telepíthetnéd, de a Win automatikusan szerintem felteszi.Üdv, pengwin
-
t72killer
titán
válasz raskolnikoff #32 üzenetére
"az új procik megkapták a middle fingert win7 alatt. Nagy feature a w10től" +1
[ Szerkesztve ]
-
Zoz
őstag
válasz t72killer #27 üzenetére
Itt se volt semmi buhera driver. ASUS laptopok voltak, több egyforma gép. Ahogy lefrissültek AU-ra onnantól kezdve sorban azt játszották, hogy vagy nem működött a wifi, vagy működött a wifi, de a felhasználói felület pár perc után merevre fagyott.
A poén az, hogy az ASUS oldaláról letöltött gyártói driverrel működtek a gépek. Csak aztán Windows felrakta a sajátját, és megint meghalt a dolog. És akkor is felrakta ha le volt tiltva a driver frissítés!
Pár hónapig szenvedtünk velük, kb 5x volt visszarakva a gyártói driver, utána megunták, azt mondták töröljük le ezt a szart és rakjuk vissza a 8.1-et. Pedig a 1511-es verzióig boldog Win 10 felhasználók voltak.Az AU USB kékhalál ügyeben a világsajtót is megjárta, hogy valamelyik Kindle-től kék halál lett.
-
arabus
addikt
Jó lesz ez.
Nekem már fent van az rtm.
Tölthető a MS szerverről.
t72killer:ugy gondolom a te alulfeszelős találmányod bukásárol nem mások tehetnek.
ha kaptad a whea meg hasonló kék képeket a procid olyan kevés feszt kapott hogy
elkezdett folyamatosan hibázni bene az l1-l2-l3 cash valamelyike.
(amugy tedd ösze két kezed a win10 ezeket egy bizonyos szintig elég jol türi)[ Szerkesztve ]
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
t72killer
titán
És ezzel a fesszel miért nem volt semmi baja a win7-8.1-win10(1507-1511)-nek, videofeldolgozós munka alatt se? Az USB-s ügyességet is át teccett ugrani, pedig nem öntöttem barackpáleszt a nejem laptopjára, se az asztali gépemre.
#35: Ja, az e-bookolvasós sztorit is láttam, szép... Ennyit arról, hogy "egy win oprendszer" lesz a következő 10évben. Ja, neve ugyanaz, csak a kiadáskor támogatott hardvert 2-3év múlva feljethetjük is el.
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
virtualgepeken fejlesztek
jott egy update (vagy nem tudom mi) es mindegyik inditasakor kek halal jott egybol
virtualboxot ujraraktam, frissitettem, semmi
neten nem talaltam infotugyhogy visszaraktam a win7-et, azota minden szep es jo
(szerk: lehet, hogy 10 eve meg tokoresztem volna vele, hogy megoldjam, de nem volt mar ra se kedvem, se energiam)(arrol nem is beszelve, hogy 2x is megcsinalta, hogy ugyfelnel ultem, mikor kerdes es engedelykeres nelkul frissitett par orat (+ lezabalta a mobilnetem))
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz #16939776 #12 üzenetére
"Szerintem játékra akkor lesz alkalmas, ha kigyomlálják belőle a rengeteg extra / aminek 90% felesleges játékhoz / funkciót, ami a háttérben futva rapszodikusan eszi az erőforrásokat és variálja a responzivitást."
Szerintem pont erre van a Game mode, hogy ezeket a sz*rokat kikapcsolja, amíg aktív.
(#16) Bounti: 1 sor az egész: Ami a Windows Store-ban megtalálható
-
t72killer
titán
A frissítéseket mondjuk csoportházirendben lehet kordában tartani, de elég nyögvenyelős a dolog. Home edisönnél meg ugye nincs házirend se.
Az új fícsörök miatt gondolom megint végig kell nyálaznom vagy 100 oldalt a házirendben, míg a m@rhaságaikat kimagozom....
#39: ha olyan hatékonysággal kapcsolja ki, mint pl ahogy a "metered mode" "védi" a költséges mobilnethasználatodat, akkor sokra nem mész vele, marad a sz@r kézzel történő kipucolása. (tavaly nekem egyiptomban nekiállt spotlight-háttereket töltögetni...)
[ Szerkesztve ]
-
doooo
veterán
A második oldalon szereplő gépigények... valamilyen "reality-re" vonatkoznak, vagy magára a Creators Update-re? Gyanús, hogy az előbbi lesz az, jól mondom? Vagy annyira sötét ez a hétfő, hogy semmit se értek abból, amit elolvasok?
-
cskamacska
addikt
És akkor visszaveszik a rakás tesztelőt akiket kivágtak, és most a telemetria helyettesít?
Yutani: Szerintem felesleges ilyen (álszent?) visszakérdezéssel megint flémet generálni. A bugok többsége nem fordul mindenhol elő, ami mégis azt könnyebben be lehet azonosítani és kipeccselni.
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
válasz cskamacska #43 üzenetére
Amilyen frissítések időnként kimennek, azért vannak némi kételyeim a tesztelők (úgy értem: nem valamilyen Windows licencet pénzért megvett felhasználók, akiket tesztelőnek használ az MS) létszámát, és hatékonyságát illetően.
Lehet, hogy az én nézeteim elavultak, de úgy gondolom, egy terméket kiadás előtt kell kitesztelni, és legfeljebb a bétateszterektől gyűjteni részletes használati adatokat.A tényleges hibákról, összeomlásokról pedig eddig is ment az Error Reporting, a folyamatos kémkedés nélkül.
A tej élet, erő, egészség.
-
törölt tag
De még azzal együtt is maradhat bőven sz@r benne: Windows 10 Game Mode tested
Legalább rosszabb ne legyen, mert akkor ezt is felesleges lesz ki-be kapcsolgatni, és idővel kiveszik az OS-ből, mondván: kevesen használták, nem volt rá igény. Konklúzió: alapból is tökéletes a W10 ![ Szerkesztve ]
-
Zotya84
őstag
válasz #06658560 #31 üzenetére
Már csak 13:
Win+D, M, L, E, R, X, P, Pause, Space, Tab. És ezek csak azok, amiket gyakran használok. Bár, ha játszom, már véletlenül sem szoktam rányomni.[ Szerkesztve ]
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
kromatika
veterán
Köszi a cikket. 2-5% javulás miatt senki sem fog váltani Win 7-ről aki szereti, az tuti." Windows 10-nek nincs lényegesen nagyobb hardverigénye" Ez pedig szerintem nem így van.Win 10 jelentősen több ramot igényel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CaNNa3IS: Gépház az asztalon. Soha nem fogom ezt megérteni.
- Mesterségesen kötne az NPU-hoz bizonyos funkciókat a Microsoft
- TheLázs: Munkakeresés
- Politika
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Formula-1
- iPhone topik
- iPhone 16 és 16 Pro: amiről az Apple nem beszélt
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- GAMER PC: i7-12700KF/14700KF - RX 6700 XT 12GB GDDR6 - 1TB-4TB NVMe SSD - 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!
- Pioneer PD-D6-J CD/SACD Player Gyönyörű Újszerű Állapotban!
- Kedvező ár! Acer Aspire ES1 laptop (Intel/8GB/256SSD/Magyar) - 1 év garancia
- X1 Extreme Gen5 27% 16" QHD+ IPS i7-12700H RTX 3060 32GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Kedvező ár! HP 650 G1 laptop (15,6FHD/i5-G4/8GB/500GB/Magyar) - 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen