Hirdetés
- Bemutatta az RTX PRO generációt az NVIDIA
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Akciókamerák
- Epson nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
P@ly
tag
Futtában megnéztem ezt a mikrotik-et. Itt úgy kell őket elképzelni, hogy van valamilyen keretprogram amivel tudom konfigurálni/programozni, vagy van benne valami saját kis iOS és "azt csinálok vele amit akarok"? Bocs ha lámának tűnik a kérdés, de nagyon tetszenek ezek a kis ketyerék
-
P@ly
tag
Többet ért ez a hozzászólásod, mint jó pár év főiskolai/egyetemi idióta laborom. Bár ott ilyenekről nem is volt szóMeg a fősuli az ezer éves őskövület műszereivel méretet velünk, előfordult, hogy nem is működtek a műszerek...
Természetesen nem is veszem 100%-nak ezt a programot. Ez csak egy "játék mérő" program
"Amúgy meg egy mérés nem mérés"Arra jó, hogy meglessem, hogy a szomszédok melyik csatornát használják. Lehet van más módszer is rá, meg Linuxba 1000%, hogy nagyon könnyű megnézni ezt, de nem nagyon értek a Linuxhoz.
-
And
veterán
-
And
veterán
Én is hasznosnak tartom. De sajnos a kinézete okán sokan olyan képességeket is hajlamosak belelátni, amelyekkel valójában nem rendelkezik (nem is rendelkezhet, hiszen ez csak egy program, amely a wifi-adapterre támaszkodik). Egyrészt nem spektrumanalizátor, vagyis kizárólag az elérhető wifi-hálózatokat mutatja, más szabványú eszközt vagy bármilyen más jelet, zavart a sávban nem. Másrészt hiába a dBm-ben történő térerő-indikáció, az így kapott rendszer nem műszer, az általa kijelzett adatokat nem szabad kritika nélkül nagy pontosságú mérési eredményként elfogadni. Térerőt indikálni meg lényegében minden kliens tud hálózatkeresésnél, legfeljebb nem dBm-eket mutat, és a szkennelés sem folyamatos.
-
And
veterán
(Valóban jó program, bár semmi olyan új infót nem tud közölni, amit a kliensek saját kezelőprogramja ne tudna, csak szemléletesebb, meg hozzá színes-szagos is. Mellesleg wifi-n a 'csatorna' nem ugyanazt jelenti, amit eddig tévé vagy rádió esetén megszokhattunk, mivel egy AP /avagy wifi-hálózat/ több csatornányi sávszélt is beszór, másképp fogalmazva a csatornák átfedik egymást.
#49: Ne szívasd már, tudod, hogy nem csillapítást akart írni, hanem jelszintet.)
-
P@ly
tag
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Dr. Romano #38 üzenetére
Na ez hazavágott, megyek is aludni!
Mr.Csizmás: kíváncsian várom
-
riedgras
tag
válasz
Dr. Romano #41 üzenetére
Minden az, amire használod
, ha játékos csapol, akkor az
-
riedgras
tag
Egy ilyet akkor is beszúrnék
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Dr. Romano #38 üzenetére
gamer szotyi neeeeee
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #32 üzenetére
Egy igazi gamer, gamer székben ül, gamer pólóban és közben gamer kaját rágcsál amit a gamer táskájából vett elő, de csak sima wc-t használ
Mr.Csizmás
De bizony és lehet hogy van üdítő is, arra már nem volt erőm rákeresni -
riedgras
tag
Játékra természetesen vezetékes nyet, csak annyit írtam, hogy elkél a router már lassan mindenhol, relatív olcsón lehet venni jókat.
WC-be még azért beraknék egy sörhűtőt. Biztos, ami biztos...
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #34 üzenetére
majd csinálok neked egy olyat, hogy az öblítőkaron egy nagy piros "alarm!" felirat lesz. vagy achtung. még dolgozunk rajta.
-
Tikakukac
titán
válasz
Mr.Csizmás #33 üzenetére
Most kisütöttél, így 2 tizensok soros egyenlet között
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
Mr.Csizmás #33 üzenetére
Ez csak egy sima wc, semmi led, meg vörös felirat, se tár alakú wc tartály.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #32 üzenetére
-
-
Béééla
őstag
-
nicu71
addikt
bizony,bizony,amióta van wifi képes telefonom azóta én is WC-n, fürdőben,erkélyen,ágyban,ház előtt....
-
riedgras
tag
Szerintem meg akinek kell, az használja, akinek meg nem, az pedig nem használja a wifit. Ennyi.
Én nem rég vettem egy routert, és jó. Hasznos, ha fater is akar netezni, esetleg barátnőmnőmnek is laptopon kell dolgoznia, illetve ha este még ágyban híreket szeretnék olvasgatni kicsit.
Szerintem van jövője, nem is kicsi (ahogy a cikkben is van, minden rá tud lassan cuppanni)
Mobilnetet meg ne hasonlítsuk a kábelnethez
-
Psych0
őstag
Nálam kis terhelésnél a router és gép között Ethernettel <1ms, Wifivel 2ms a válaszidő. Teljesen leterhelt Wifivel átlag 5+-2ms nagyritkán 10-12ms. Ennyi a Wifi pluszkésleltetése. Mivel egy játék nem használ nagy sávszélességet, így bőven jó közelítés a 3-5ms plusz késleltetés, ami még mindig kevesebb, mint a másodperc kétszázada, még akkor sem venné észre a GÉMER, ha nem lennének a játékok kompenzálva, de még az is van.
Persze, ha a gyerekek nem hinnének a mesékben akkor a kutya se venné meg a GÉMER hálókártyát.
-
P@ly
tag
Nekem van wifi a lakásunkba és meg vagyok vele elégedve. Természetesen SSID elrejtve, MAC szűrés bekapcsolva. És játszottam wifin keresztül multis játékot. Nem volt gond vele...
Akkor is jól jön a wifi amikor laposról netezek az ágyból, vagy reggel amikor felkelek gyorsan megnézem az időjárást az okos telefonról.
De tény, hogy jobb a vezetékes, főleg ha hálózaton keresztül adatokat mozgatok, meg a technológiából adódóan stabilabb is.
Nem voltam sose nagy fórumozó, de elég régóta olvasom a PH-t és régebben nem ilyenek volt a fórum hozzászólások, de ez valami új, hogy megy a flame meg a trolkodás... nem tetszik ez nekem
-
rudi
nagyúr
Gondolom a csomagok nem érnek célba olyan hatékonysággal, mint vezetéken, összeszedi a mindenféle zavart, és ott van még a minimális többlet, ami a Wi-Fi titkosítás lekezelésére kell. Ebből jön ki például az, hogy nálam az optikai interneteléséren vezetékkel 5-12, wi-firől 10-20 ms a késleltetés a speedtest.net mérőszerverek felé.
-
Callmaster
tag
Szerintem ezt nem nagyon lehet kiszámolni(én legalábbis nem tudom ezt tudományosan alátámasztani).
De a technológiából adódóan nagyobb a jelveszteség, valamint ingadozó az átviteli sebesség. Ennek egyenes következménye, hogy nagyságrenddel rosszabb a válaszidő. Valamint nagy távolságokon a szakadások miatt megbízhatatlanabb is.
Saját tapasztalatom szerint majd dupla annyi a válaszidő, de egyébb környezeti tényezők is befolyásolhatják, hiába fix a kliens helyzete.Üdv.
-
mikej95
aktív tag
Ja, vettem észre, az enyémen kívül 6 jelet fogok és falun lakok. Ha elmegy a net, akkor ott a szomszédé!
-
BiP
nagyúr
Te tudsz valamit rosszul. Számolni
)
Ha 439millió a 25%-a, akkor összesen 4x ennyi van. Tehát nem 16, hanem 4fő/háztartás. (7milliárd emberrel számolva)#1: tényleg rossz a következtetés. Attól mert van wifi a lakásban, nem kell mindig azon lógni. Ha meg kikapcsolod a wifit, akkor miért vettél olyan routert, ami tudja?
Amikor beköltöztem a mostani albérletembe, és még nem volt bekötve a net, így rohadt jól jött, hogy volt elérhető wifi a környéken. Igaz, csak a kiszoba közepén, megfelelő szögbe fordítva a laptopot, stb, kb. 10centis körzetben, de valahogy ment.
(utólag is köszi a szomszédnak
)
A durva, hogy ez csak 2,5 éve volt, akkor volt összesen kb. 6elérhető wifi, abból 1 darab, ami nem levédve, ma meg már olyan hosszú a wifi lista, ha rákeresek, hogy csomót görgetni lehet, és mind védett. Szóval nálunk eléggé megnőtt a penetráció, és tudatosabbak is. -
Psych0
őstag
válasz
Callmaster #17 üzenetére
Kérlek magyarázd meg, hogy a Wifinek mennyi a pluszkésleltetése az Ethernethez képest.
-
Puma K
nagyúr
Múltkor láttam egyik ismerőst írni mosógépről FB-n...
Bezzeg mióta frissítettem az iPod-omat azóta az FB alkalmazás nem tudja, hogy iPod-ról vagyok bejelentkezve
-
Callmaster
tag
Fejlődik a világ, valaki akar haladni a korral, valaki meg nem.
Szvsz a wifi hasznos dolog, de a hagyományos LAN-t jelenleg ez a technológia nem fogja tudni 100%-an kiváltani(támadhatósága, jelvesztesége miatt). Aki játszik és fontos a PING nyilván nem Wifi-n keresztűl fogja kedvenc játékát játszani(FPS). -
Hani
aktív tag
"439 millió háztartásban működik Wi-Fi hálózat, ami egyenlő az összes háztartás 25%-ával"
Érdekes háztartásokkal számolnak, persze lehet, hogy én tudok rosszul valamit és a 16 fős háztartás az átlag... (vagy az is lehet, hogy a 25% szebb, nagyobb, jobb szám, mint mondjuk a 10% vagy 5%)
-
Béééla
őstag
Nekem meg elkerulhetetlen, hogy wifizzek: ugyanis a szomszedbol jon a net, es a kis szoloskert pont hosszabb, mint amit az utp kabel megengedne (meg leszaggatodna a kabel)
igy viszont van egy WDS kapcsolat, mindket hazban wifi ES drotos net. Melle a WRT router kapni fog egy usb-s vinyot es kesz a NAS.Otthonra meg mindig belovom a wifit, hiaba van mobilnetem, gyorsabb
A wc-n / furdoben netezesnek megvan a filingje, foleg ha beesik a kadba a noti. -
KevinMulder
tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #11 üzenetére
Én az első hozzászóláson akadtam ki, annak is a " Akkor miről beszélünk" részén. Alapfelállás, hogy van neki wifi-s routere, de nem kapcsolja be, mert szerinte felesleges. Ha egyedül él egy szoba-konyhában, akkor vállalható a kábel. De az egyéni élethelyzetből és feltételekből levonni egy technológia szükségességét, az mindenféleképpen meredek dolog.
(Nekünk a szűkebb családban legalább 8 wifis eszköz van. Ha a rokonok, barátok átjönnek, akkor a 20 db sem szokott ritka lenni. Ezt kábellel nem lenne olyan egyszerű megoldani, mint ahogy az sem kényelmes, ha felmegyek az emeletre, akkor ki-be dugózni kellene a gépet. Ha nagy sávszélességre van szükség, akkor ott a 48 db gigabites fali csatlakozó valamelyike a házban. )
-
Tikakukac
titán
5 gép meg 2 telefonnak kell olykor net. Ehhez kell egy jóféle router és kész, van az egész lakásban, olykor még a garázsban is.
Albiban meg alaptétel, mert itt mindig telóról olvasgatok este az ágyból. Jó dolog -
Lenry
félisten
válasz
Ł-IceRocK-Ł #11 üzenetére
jó, nem konkrétan ezt írta, hanem hogy szerinte totálisan fölösleges
-
Lenry
félisten
"franc se akar állandóan a neten lógni"
de ha igen, akkor meg kapcsolgassam ki / be? akinek meg notija van és mondjuk nem egy íróasztalon használja, hanem a nappali közepén, az bukdácsoljon át a kábeleken?Ha meg az ember elmegy otthonról, úgyis mobilnet
jó, de én otthon akarom használni.A sok divatmajom ipades-t meg hagyjuk
köszönjük, pont hiányzott a flame a topikból(#8) Ł-IceRocK-Ł de igen, ezt írta. attól, hogy van WiFi a lakásban, nem egyenlő azzal, hogy mindig azon lógunk. a kolléga viszont ezt általánosította, hogy de. tehát de igen, ezt írta.
-
KevinMulder
tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #8 üzenetére
Az, hogy Ti mitől mentek a falnak, teljesen magánjellegű probléma. Attól hogy titeket idegesít, attól még lehet létjogosultsága.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
KevinMulder #4 üzenetére
Összefoglalva: értelmező olvasás kb talpas egyes.
Roh@dtul de nem ezt írta, és igaza van. Én pl a sógoromtól megyek falnak néha, van wifis rúter, és állandóan a hülye telefonját nyomkodja. Szerintem ez már beteges... -
Angel1981
veterán
"A 2011-es adatok szerint világszerte összesen 439 millió háztartásban működik Wi-Fi hálózat, ami egyenlő az összes háztartás 25%-ával."
Meg vagyok lepve! -
törölt tag
Mi ezer éve wifi-vel osztjuk szét a netet vasbeton házban, és tökéletesen működik.
Az gondolom alapvető, hogy párezret rá kell áldozni nagyobb nyereségű antennákra. -
wetomi
aktív tag
Sajnos én pont az albérleteim miatt vagyok rákényszerítve.
Az előző helyen "nem akartak kábeleket, mert az kényelmetlen és csúnya" persze a lakótársak feneke alatt volt a router, ott persze, hogy rendben volt a jel, nálam a lakás másik végében meg alig.
A mostani helyen meg a földszintre van behúzva a vezeték, de a tetőtérbe nem akar fúratni semmit a tulaj, maradt a wifi, itt legalább normális routert vettem, jó a jel.Szóval sok esetben kényszerűségből használja az ember, nem csak kényelemből, hogy szó szerint a kádból és a wc-ről is lehesen mobilon jutúbról zenét hallgatni...
Ezen a téren konzervatív vagyok, vezeték párti vagyok.
-
Mr.Csizmás
titán
falu szélén wifit lopni, ijjájóóó....
új népdal
-
Amikor a családi házba vezettünk net-et, akkor a ház bonyolult fal-felépítése miatt elgondolkodtam azon, hogy semmit nem vezetünk sehova, és WIFI lesz, de aztán egy próbahónap után inkább nekiálltam a fúrás-faragásnak.
Sajnos a vasbeton födémen sehogy nem akart átmenni a jel normális sebességgel és stabilitással, ráadásul a folyamatos torrentezést sem bírta. :/ Pedig minőségi cuccokat vettem mindenből.Jelenleg egy wifi-képes eszközöm sincs.
-
törölt tag
Hát nem tom. Én fejlesztő vagyok, IT buzeráns, nagyon régóta tud a routerem wifit, de ki van kapcsolva. A franc se akar állandóan a neten lógni még a WC-n is. Ha meg az ember elmegy otthonról, úgyis mobilnet. Akkor miről beszélünk. A sok divatmajom ipades-t meg hagyjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Strategy Analytics piackutató cég szerint a jövőben Kína lehet a trend mozgatórugója.
- Bemutatta az RTX PRO generációt az NVIDIA
- Kés topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Egy fotó, CMF Phone 2, három kamera
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Bemutatta a Pixel 9a-t a Google, ennyibe kerül itthon
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Eladó új, bontatlan Samsung Galaxy A16 (4/128 GB, fekete)
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 15 Multimédiás Laptop -35% 15,6" Bivaly i5-1235U 10Mag 8Gb 256GB SSD FHD IPS 120Hz
- Keychron Q3 Pro ISO UK RED hot swappable switch
- MacBook Air M4 -új 2025- 435.000 Ft (magyar)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- TP-Link TD-W9980B dualband Router / modem szinte új, pormentes, dobozban
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Pro WS X570-ACE X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 10700 / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest