Hirdetés
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
troviko
senior tag
Én 50K-ért szeretnék kapni egy 2TB-s SSD-t, és egy életre megszabadulok a HDD-ktől.
-
BiP
nagyúr
7 év alatt 4x kapacitás nem tündérmese. Sokat fejlődött, és tényleg egyre olcsóbbak lettek az SSD-k (az idei áremelkedést leszámítva), egyre nagyobb méretet kapunk a pénzünkért.
De azért jóval lassabb a növekedés, mint amiről anno a mesék szóltak. Szerintem ezt nehezményezte. -
^Clown
addikt
Hány év után is jutottunk el ide, és mióta hallgatjuk a mesét az egyre olcsóbbá váló SSD-kről?
-
törölt tag
Ez egy réteg kapacitása, amiből többet tokozhatnak egy chipbe. A hírben is írják, hogy 16 ilyen már kiad egy 2 TB kapacitású chipet.
Eddig 256 Gb-en voltak, ha jól tudom. A link végén említik a terabites lapkát.
-
BiP
nagyúr
Miért olyan fura az 1terabites chip? Abból is 8db kell egy terás SSD-hez, ami m.2-es formátumban kb. a maximum, amit rá lehet tenni. És ma már az 1terás m2 ssd sem egy elérhetetlen dolog.
Persze, amúgy tényleg nem semmi technikailag 1 kis chipbe 128Gigát belepakolni, van fejlődés.
-
bteebi
veterán
1 terabites chip?
OMFG, nem gyenge. Mint ahogy a 16 terás NGSFF SSD se
. Sebesség, tárkapacitás, megbízhatóság rendben van, már csak az árra kellene gyúrni, de arra nagyon durván
.
#20 és #21: Ha óccsón kell nagy tárhely ,akkor 8 terás Seagate Archive HDD. Kevesebb, mint 70k. Ezek a héliumos WD-k viszont szerintem 150-200k körül fognak rajtolni, ha nem még többért
.
-
BiP
nagyúr
-
Cs1csó
titán
Leszarom milyen tekknolóógia van benne de nagy legyen és ócsóóó!
-
kromatika
veterán
Up neki.
-
r92king
tag
4 éve nyúzom semmi baja. Csak az árak miatt írtam. Ennek terméknek emlékszem az árára, mert nekem is ez van. Kb ugyan az van mint hddnél. 2010 nyarán 1tb hdd 10k volt, aztán jött a "víz" és 3x-os áron adták. Még most se ment le 10k-ra. A nagyobbak lesznek olcsóbbak. A kisebbeknek meg alig megy le az ára.
-
r92king
tag
@mzso
Van az most is, emlékszem olyan 2015 vége fele 12k volt 120as v300as kingstone, én 25ert vettem 2013 tavaszàn, most meg 18-20 ezer -
bindike01
aktív tag
Ha 30000 ft ért lehet majd kapni 1 tb os ssdt akkor karaj lesz!
-
mzso
veterán
Nem lepődnék meg ha néhány év mulva SSD kartellről szólnának a hírek. Kapnának jó nagy büntetéseket, amiből természetesen a felhasználó semmit nem lát. Mindenki jól jár a gyártók bezsebelik a nagy pénzeket, a felügyeleti szervek a büntetést, a felhasználónak meg nem lesz gondja a sok pénzzel.
-
törölt tag
Itt az eredeti közlemény, ha valakit érdekel.
-
Chp
őstag
Igazából elég kétségbeejtő, hogy már a félvesém se lenne elég egy ilyenhez.
-
Massmurderer
őstag
Biztos hogy átlag,és középosztály nem fogja megengedni magának azt amibe kerül.És tutti hogy 6 számjegyü lesz.
-
nbg
senior tag
Na, Samu újra feltalálta a raw device-t?
-
TeeJay
félisten
Olcsó 1TB-os SSD-t a népnek!
-
Ez szép és jó, mindenesetre tartok tőle, hogy elég messze esnek a jelöltek a nemrégiben vásárolt 10terás seagate enterprise winyóm fajlagos árától... 10ezer dollárokért meg köszi, inkább házat+kocsit veszek
-
"A vállalat nem fogta vissza magát, mivel tipikusan a terabájtos magasságot ostromolták, ami 2018-hoz közeledve érthető irány."
Miért, mi lesz 2018-ban?
-
Ribobon
tag
A cikkben van egy apró elírás: az 576GB téves, helyesen 576TB
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat a Flash Memory Summit alkalmával számos érdekes újdonságot leplezett le.
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Facebook és Messenger
- Skype topic
- Tomb Raider IV-VI Remastered teszt
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Windows 11
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 (5K vagy 2 x 4K felbontás) (DisplayLink)
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest