Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • arty

  addikt

  válasz Piftuka #6 üzenetére

  az lcd a 80as évek technologiája, az akkori elvet próbálja meg mindenféle trükkökkel jobbá tenni a samsung - valójában rég túlvagyunk a korlátain és régóta látszik, hogy sose lesz IGAZÁN jó :)

  semmi másért nincs velünk, csupán kényszerből (más technologiák drágának bizonyultak, más egyéb gyermekbetegségeik voltak, stb), így helyes a meglátás, miszerint korszerűtlen (és mivel már láttam plazmát, oledet, nem lehet elvárásom a háttérvilágított 3000:1-es lcd....)

  stadion, kisvasút, freemail, digi

 • arty

  addikt

  válasz mad823 #15 üzenetére

  persze, hogy van az lcd-hez illő terület - csak az nem a nappalidban a filmnézés :)

  pl a termosztátom hőmérsékletkijelzésére perfekt technologia!

  stadion, kisvasút, freemail, digi

 • arty

  addikt

  válasz Piftuka #16 üzenetére

  Hogyne nevezné bárki korszerűtlennek az otto motort?! Ki az a botor? :)
  Tragikus hatékonyság jellemzi, csak eddig - hasonlóan az lcd-hez - nem volt ami "kiszorítsa".
  Most van. Megy is a levesbe hálistennek (nyilván nem minden területen... álá lcd).

  (#17) Piftuka 6-12k:1 kontrasztal még nehéz egy jó plazmával versenyezni.... (nekem egy 50G30 -as Panasonic a "monitorom" otthon, próbáltam-próbálom kivárni a "tökéletes" és árban is megfelelő oledet, egyelőre hiába :D (LCD monitorom "túl sokáig" volt, arra a szintre nem szeretnék újra lesüllyedni :D A Q9 nem opció, árak figyelembevételével értendő a kommersz lcd-t becsmérlő mondandóm!)

  Igen, az OLED-el is vannak komoly bajok. De amíg tart, páratlan minőség.
  Nem hiszek benne, hogy valaha is "tökéletessé" válhatna, viszont egyelőre nem látok jobbat a kanyarban sem.... (micro led szvsz méregdrága lesz, emellett "sokára")

  [ Szerkesztve ]

  stadion, kisvasút, freemail, digi

 • arty

  addikt

  válasz mad823 #21 üzenetére

  Nem nagyon értem hogy jön most a plazmám a nappalidhoz... #19-ben a #15-re válaszoltam... ;)

  Mindenféle 55" Q9XXX variáns 5-600k körül van árukereső szerint.
  Elavult háttérvilágításos elcédére nem költeném egy oled árát, többet meg pláne nem.
  (...egy B9-et 350-ért el lehet hozni, ha hihetek az árössszehasonlító oldalnak ;) )

  De akkor konkretizáljuk már, melyik 12000:1-es Q9 variánsról van szó, ami (legalább) árban versenyez egy OLED-el? Amiket én látok drágák és az rtings.com szerint rendkívül impresszív 3000:1-es nativ kontrasztra képesek :D

  [ Szerkesztve ]

  stadion, kisvasút, freemail, digi

 • arty

  addikt

  válasz mad823 #23 üzenetére

  nézőpont kérdése ;)
  az nem opció, hogy kimondjuk: a nappalid 10:00 és 18:00 óra között filmnézésre alkalmatlan, így ebben az időszakban a legjobb kompromisszumot egy lcd adja? :D

  és nyilván hasonlóan nem relevánsak az én filmnézési szokásaim, az én nappalim... DE a legjobb filmélményt ELVILEG mégiscsak egy sötét(ített) szobában kapnád, oleddel... (mozi/hangulat/hdr/mittomén) ... tehát ELVILEG csak erre "kellene" "mindenkinek" törekednie... eleve nagyrészt úgyis akkor ér majd rá (ez természetesen általánosítás)... és akkor számára máris az oled válna az üdvözítő megoldássá ;) (egyéni preferenciákat nyilván nem lehet egy kommentel lekezelni, tehát csak az ideálishoz/átlagoshoz(ha lenne(van?) ilyen...) lehet viszonyulni...)

  És bocsánatot kérek attól, aki tündöklő napsütésben szereti filmet nézni, nem érdekli a kontraszt, a hdr, semmise, csak a "sztori" - ami számára tökéletesen élvezhető 13:27 perckor is, a hét minden napján ;)

  B9 vagy CX, a lényeg h a speciális eseteket kivéve (te nappalid és filmnézési szokásaid) miért venne valaki ugyanannyiért "rosszabbat" ? (és bocsánat, hogy megint ide lyukadok ki, de a hiradónézés szvsz pl a termosztát kategoria megintcsak, midnegy min nézed és mivel lcd-ből van kellően olcsó.... nyilván azt veszed rá)

  stadion, kisvasút, freemail, digi

 • arty

  addikt

  válasz mad823 #26 üzenetére

  Oké, a "te fajtádnak" megengedem, hogy elcédét nézzen... :W

  stadion, kisvasút, freemail, digi

 • arty

  addikt

  válasz Piftuka #27 üzenetére

  Nekem meg a CRT hiányzik. Nem lesz elavult tech valami, mert nekem-neked hiányzik? ;)

  Természetesen az elektromos hajtásra gondolok. Egyszerűbb és hatékonyabb a villanymotor.

  A sony tévéd sem bevilágítástól mentes lcd, ebben bizonyos vagyok :D 6 év távlatában a homogenitásáról sem vagyok (látatlanban) meggyőződve, de hátha nyertél a panellottón.... Szóval maximum "félrenézel" vele kapcsolatban. (De ha valami mikroledes prototipusod van, hallgatlak!)

  Natív kontrasztban a mai elcédék rosszabbak, mint a korábbi, 6000:1-es VA panelesek. Ideje megbarátkozni a visszafejlődéssel, mégha ezt az egyre "okosabb" FALD ellensúlyozGATja is. (és ezt a rosszabb számot magasabb fényerő mellett tudják!! :( )

  Bár a G30 kontrasztja leírva valóban nem sok (a fényereje pedig megmosolyogtató, de azért nem nyolcvan (volt, újkorában :D ) ), mégis a közvetlen mellette levő KS7000-em szánalmasan néz ki egy sötét jelenetet szemlélve, esti filmnézés közben (pl). Az elcédék között "páratlan" nativ kontrasztú KS7000 pedig nyilván azért jó papíron, mert a magas fényerő adja a nagy számot... érdemes mögénézni a számoknak, nem csak "abszolutértéken" kezelni ;) (+ennyi erővel a dzsillió:1-es dinamikus összevarázsolt kontrasztot is tarthatnánk mértékadónak...)

  Félre ne érts, én nem vagyok plazmasznob! :D Tisztában vagyok a tévém korlátaival, egyszerűen csak az lcd-k minősíthetetlen képi világa értékeli fel számomra bármi más technológia képét. (Olyannyira, hogy pl a vetítőm DLP, holott egy LCD sokkal racionálisabb döntés lett volna... vagy legalábbis mostanra az lenne :) )

  stadion, kisvasút, freemail, digi

 • arty

  addikt

  válasz mad823 #30 üzenetére

  :R
  Persze. De ahogyan te is általánosságot próbálsz megfogalmazni, így én is ezt tettem.
  Legtipikusabb használati módokból kiindulva.

  stadion, kisvasút, freemail, digi

 • arty

  addikt

  válasz Piftuka #32 üzenetére

  Ha így látod, nem érted a "plazmasznob" jelentését vagy nem találkoztál kellően vaskalapossal ;) (értsd: én nem tagadom el a plazma hibáit, az időnként elégtelen fényerőt, a beégést, a ghostingot, a poszterizációt... most hogy van oled, vissza se vágyom őket gyártásba ;) )

  Ebben egyetértünk, nem az egyéni nosztalgiánk határozza meg az elavultságot.
  Sajnos erre jól rácáfolsz a következő soraidban, miszerint a turbó hangja.... ;)

  A 2010-ben gyártott (2105-ös) LADA sem volt elavult 2010-ben, mert akkor újonnan gyártották? :P

  "Miért lennének rosszabbak? Ez egy egzakt viszonyszám. Ráadásul a sokak által "lesajnált" Samu QLED-ek FALD nélkül ennek a dupláját, vagy még annál többet is hoznak. (Q9, a kezdetektől a mai szériákig.)"

  Mert az rtings.com lemérte őket és mivel valóban "egzakt" szám, így a kisebb az rosszabbat jelent, lévén itt csak LCD-t mérünk LCD-hez. Várom a 12.000:1-es tévé linkjét, ami trükkök nélkül, nativan tud ennyit "panelből" ;)

  Persze, hogy számít a fényerő, csak ha feketéje nincs a tévének, akkor a sötét jelenet lesz "ótvar". És ez igencsak szembeszökő hiba, a kontraszttalanság sokkal inkább zavaró lesz a fényben erős lcd-n. (nem véletlen, hogy a plazmáknál "sose" a kontraszttalanságot rótták fel nekik, hanem a fényerőt... holott az "egzakt" számuk a béna fényerő miatt akár még kisebb is lehet)

  Képernyőfotókat nem tudok értékelni :)
  És simán lehet, hogy tényleg kifogtál egy homogénebb panelt, de az edge led az edge led ;) (a ks7000em is az :D )

  [ Szerkesztve ]

  stadion, kisvasút, freemail, digi

Hozzászólok Aktív témák