Hirdetés

 • frescho

  addikt

  LOGOUT blog (1)

  Nem, tökéletesen pontosan értettem. Ami nem rendelhető, azt nehozd ide. Ha az Intel csinál paper launchot, akkor rájuk is ugyanúgy megorrolok.

  A linkelt gépekhez egyelőre csak a 7402P az egyetlen elérhető és már rendelhető darab amit már október elején szállítani is fognak. Ezt közvetlenül a beszállítótól kérdeztem meg. A 7402P nagyjából azt tudja amit a jelenlegi 2 foglalatos Intel Silver alapú compute gépeink. Talán kicsit olcsóbban (1 foglalat vs. 2) és lehet gyorsabb is valamivel, de még várom ,hogy a kezeim közé kaparintsak egyet. Ráadásul ott van a firmware bizonytalansági faktor.

  Az USA-ban már nem kell sokat várni egy másik gyártónál egy érdekes bejelentésig. Ezt pénteken délután erősítette meg a kinti partner, de már EU-ban is hallottam.

  Most érzésre azt mondanám, hogy 2020 Q1-re kialakul a Ryzen 2 alapú szerver kínálat. A nagy gyártóknál kint lesz az elérhető paletta és beállnak az árak. Talán addigra kiderül, ha valami nem 100%-os, de ez általános minden újabb szériánál. Szurkolok az AMD-nek, mert nem volt jó a monopol piac és van olyan felhasználás ahová simán el tudom képzelni, hogy jövőre Ryzen alapú gépeket rendelek.

  Cifu: Megfelelő méretnél a gyártónál van kapcsolat és ha szépen megkéred őket, akkor küldenek 1-2 hónapra teszt szervert. Kaptunk már try and buy-ra komplett Apollo cuccost is. Ha nem tudnak/akarnak, akkor az azt jelenti, hogy még nem alkalmas vagy akkora az igény rá. De ez utóbbinál a saját laborjukban vagy egy partnernál legalább meg tudod taperolni, pl. Cisco cuccokat pár napra elérhetsz, vagy jártam már a Bécsi Műszaki Egyetemen is mérnöki bejáráson. Most erre sincs lehetőség, de legalább elmondták, hogy miért és meddig.

  [ Szerkesztve ]

  https://frescho.hu