Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Cifu

  nagyúr

  @Abu: Remélem viccből próbálod úgy kezelni a dolgot, mintha DIY módra lenne célszerű egy szervert összerakni. :U

  Elolvastad Frescho tapasztalatait? Augusztus végén a HPe és a Dell sem tudott semmi értékelhetőt lerakni...

  @dokanin: A szerverüzemeltetés nem úgy néz ki, mint egy desktop PC használata. Itt több ezer dolláros CPU-król és szerverekről beszélünk. Gondold magad az adott cég pénzügyesének a helyébe, bejön egy hardveres, és közli, hogy próbaképpen akkor most rendelne két, egyenként 7700 dolláros procit, hogy kipróbálja a meglévő, nemrég kifizetett első generációs Epyc procival szerelt szerverben. A művelet miatt mondjuk 24 órára kiesik az adott szerver a munkából (tehát egy fillért nem termel), és ugye a rajta dolgozó ember(ek) óradíja is ketyeg. Tegyük hozzá, hogy a szerverhez innentől macerás lesz a támogatás, hiszen aligha fogja a szerver gyártójának supportja tudni, hogy valami nem megy, akkor ott pontosan mi lesz a probléma.

  Visszakérdez tehát a pénzügyes, hogy mégis mikor térülne meg ez a befektetés. A hardveres pedig tördelheti a kezét, hogy ha minden rendben megy, akkor a következő szerverek rendelésénél mondjuk 15-20-25%-os ár/teljesítmény javulás várható az azonos teljesítményű inteles szerverekhez képest. Ami szép, de van benne egy nagy nagyon nagy ha.

  Biztos van olyan cég, ahol erre unottan rálegyintenek, hogy persze, csináljátok csak, de a nagy többségnél szvsz azt mondják majd, hogy sorry srácok, várjátok meg, amíg lesznek valós tapasztalatok másoktól, és majd ha komplett, élből beállítható szervereknél tartunk, akkor majd visszatérünk rá...

  [ Szerkesztve ]

  Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Hozzászólok Aktív témák