Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• imibogyo

veterán

válasz Cifu #17 üzenetére

Dettó. Bár mióta van két pici, azóta a játék egyre inkább háttérbe szorul, de az a kevés idő amit viszont mégis ezzel tudok tölteni, az továbbra is Win-hez köt, linux helyett...

A fenti pár százalékos statisztikák is ezért csalókák, mert én biztosan full time linuxos lennék, ha nem játszanék, de most mégis a Win statisztikát "nyomom meg", mert a dual-bootot nagyon rühelltem (azt is használtam pár évig), ezért most visszatértem only Windows rendszerre és ebből kifolyólag még tovább rontom a statisztikát...

Mondjuk egy pillanatig sem állítom ettől függetlenül, hogy hatalmas tömegeket kellene mögé vizionálni a potenciális "desktop linuxos játékos" tábornak, de az biztos, hogy ha a játékok jelenlétét megoldanák (és sikeresen, jól, elfogadható felhasználói élménnyel) linuxon, akkor az az "1-2%" gyorsan felkúszna mondjuk hasra ütve "5-10%" környékére. Például csak a szűk (20-30 fő) ismerősi körömben legalább még 6 emberről tudok, aki dobná a Win-t, ha az a 3-6 játék, ami érdekli futna rajta hibátlanul (még az sem kell, hogy tökéletesen ugyanolyan sebességgel, mint Win-en, de élvezhető sebességgel és alapvetően anomáliamentesen).

• Luskan

tag

válasz Cifu #17 üzenetére

"az utolsó szálat is el lehet vágni, ami a Windowshoz köt..."

Na ugyanígy vagyok ezzel én is. 1 db windowsom van feltelepítve, egy böngészővel és egy steammel. Még filmeket sem nézek rajta. Sokkal egyszerűbbé lenne nem dual bootozni. Az anti cheates játékok egyelőre nem fognak még elindulni linuxon.

Új hozzászólás Aktív témák