Hirdetés

2019. augusztus 20., kedd

Hozzászólások

(#1) Dany007


Dany007
(veterán)

Húh most nem is tudom mit fogok csinálni bánatomban... : )

(#2) D.Orion válasza Dany007 (#1) üzenetére


D.Orion
(veterán)

Bocs, de szerintem némelyik Optiarc modell magasan verte írásban a többi odd-t. A legtöbb Samsung és LG a kanyarban sem volt, hozzá képest.

Döp Döp Döp Dödödöpdöpdöp Dö Döp Döp Döp Dödödöpdöpdöp

(#3) FRENK1988


FRENK1988
(veterán)

"A PC-s Blu-ray meghajtókon már nagyobb a nyereség, de e termékek iránt viszont a kereslet nagyon alacsony." Na ezért kellene ott is egy kis árcsökkentést csinálni...

Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :) <3 dCI

(#4) kromatika válasza D.Orion (#2) üzenetére


kromatika
(veterán)

így igaz,az optiarcok az élmezőnybe tartoznak.szerintem korai még a dvd írókat temetni.

(#5) Dany007 válasza D.Orion (#2) üzenetére


Dany007
(veterán)

Ez nem is kérdés. Bár én anno még Plextrot használtam. LG-t semmi pénzért.
Csupán arra próbáltam utalni, hogy mostmár cirka 5 éve nem használtam ODD-t. Se írásra se olvasásra. De még a munkahelyen se.
Egy pár év és úgy ahogy van szükségtelenné válnak az optikai meghajtó ha már most nem azok... Egyedül BD lemezek otthoni lejátszásában látok még némi értelmet. De igazából amint áttérnek filmek online kölcsönzésére / streamelésére ott is feleslegessé válik a dolog.

@kromatika:

Hoppá, akkor amit fentebb írtam ne olvasd el. =)

[ Szerkesztve ]

(#6) gyiku


gyiku
(nagyúr)

kár. NEC es Plextor, a tobbi sehol sem volt/van.

hüllő

(#7) benedekco


benedekco
(őstag)

Mennyi idő kellhet még ahhoz, hogy a floppy meghajtók szintjét elérjék? Vagy is arra vagyok kíváncsi, hogy meddig lesz még egyáltalán bármiféle optikai meghajtó az átlagos asztali pc-kben és notebook-okban.

Nem hiszem, hogy sokaknak fog hiányozni a Sony, erről a piacról.

szerk.: látom azért van akinek mégis fog... nem gondoltam volna... manapság már sokan inkább hdd-n konzerválják a dolgaikat, az hosszútávon biztosabb és olcsóbb is lehet

[ Szerkesztve ]

Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

(#8) blackrulz válasza benedekco (#7) üzenetére


blackrulz
(veterán)

nem hiszem hogy sokaknak fog hiányozni ez a piac.

nekem teljesen megfelelne ha végleg kihalna, bár tudom hogy sokan itt tonnaszámra archiválnak, de ha a pc fronton elapadna, akkor talán nagyobb lenne a késztetés a kiadókban egy masszívabb, több helyen is elérhető online bolt létrehozásában...

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#9) HuMarc


HuMarc
(addikt)

Emlékszem a CHIP-Magazin egyik 2001-es vagy 2002-es számában arról írtak, hogy a mellékelt CD-t (valami film volt rajta) nem játssza le a Sony XY123-as meghajtója, mert CD-XA-t nem játszik le. Nosztalgia :DD

(#10) Hitman


Hitman
(aktív tag)

A Blu-ray ODD részleget legalább a látszat kedvéért meghagyhatták volna, elég felemás benyomást kelt, hogy a formátum oszlopos támogatója hátat fordít ennek a piaci szegmensnek (PC). A kínálat szűkülése pedig nekünk fogyasztóknak lesz igazán rossz!

(#11) RyanGiggs válasza FRENK1988 (#3) üzenetére


RyanGiggs
(őstag)

Ha megfeleznék az árát, akkor valószínűleg beruháznék egyre!
De így hogy 20k körüli áron van.... semmi értelme!
Abból a pénzből akkor inkább már egy külső winyót veszek!! :K

(#12) Dany007 válasza benedekco (#7) üzenetére


Dany007
(veterán)

Ezt mondom én is. Asztali cuccokban még egy ideig menni fog a piac, mert a BD-t kihasználni egy TV-n PC nélkül csak így lehet. Meg ez az egyelőre még "hivatalos" út.

Viszont PC-n semmi szükség sincs rá. Annyi pénzből amennyiből veszel egy komolyabb írót és márkás minőségi lemezt ami mondjuk nem fog tönkremenni 5-6 év után sem, na annyiból már simán veszel egy NAS-t mondjuk 2TB-os vinyóval aztán viszontlátás. De nem fontos NAS sem. Elég egy mezei 2 terás vinyó ha az ember csak archiválni akar. Cégekhez viszont kiváló megoldás egy NAS. Fajlagosan (GB/forint) sokkal olcsóbb egy HDD. Talán tartósabb is. Arról nem is beszélve, hogy sokkal gyorsabb.

(#13) norbee2244


norbee2244
(senior tag)

Remélem kidobálják féláron az összes írót ;]

never look back...

(#14) Angel1981 válasza kromatika (#4) üzenetére


Angel1981
(veterán)

Temetni valóban nem szabad még őket, de tény, hogy évről évre csökken rájuk az igény, és a profit szinte nulla rajtuk.

(#15) Energie X


Energie X
(senior tag)

Én sajnálom, igaz elég ritkán veszek írót, de a NEC-ek nagyon is szuper írók voltak. Most is egy 7201S van a gépemben és én nagyonis meg vagyok elégedve vele. Az árak közt meg nem túl nagy a differencia, míg egy LG-t vagy Samsungot 4500 Ft-tól kap az ember addig egy Optiarcot 5500-tól, ami nem egy vészes összeg. Kár értük...

Lenovo V310 Palmrest Jó áron >>> https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/energie_x/index.html

(#16) Hobbbyt


Hobbbyt
(őstag)

Nemtudom, hogy ki hogy van vele, de én már a 3 éve épített asztali gépembe nem is tettem ODD-t.

Rendszert telepíteni pendriveról is lehet, sőt.. gyorsabb is.
Adatmentésre meg van 2 db. 500Gb-s vinyóm, nem mellesleg így sosincs elavult fölöslegem.. hisz frissíteni tudom azt amit kell.

Bármi mást letudok szedni az internetről..

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem. |.. sᴧᴍsᴜɴɢ ɢᴀʟᴀxʏ s6e ..| Őskor, Ókor, Középkor, Újkor, DualCore, QuadCore...

(#17) kriszpontaz


kriszpontaz
(veterán)

Hát nem tudom, de ahány Sony vagy Optiarc meghajtóm volt, sorban halálozott el mind, érthetetlen okoknál fogva (egyik nap még ment, másnap döglött, nem írt...stb.).
Egy valamit frankón lehetett vele lassan írni, az audio CD-t.
Amióta ASUS íróm van, semmi bajom nincs vele, már vagy 3 éve. Mondjuk alig használom, mert nem éri meg DVD-re írni, olcsóbban kijössz egy nagyobb winyóval.

[ Szerkesztve ]

(#18) domperke


domperke
(HARDVERAPRÓD)

Nincs is rá szükség...

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

(#19) Yutani


Yutani
(nagyúr)

..a PC-s piac általános szűkölése...

Én is szűkölök, mint a kutya, mert szűkül a PC-s piac... :DDD

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad

(#20) II.Démonlord


II.Démonlord
(tag)

Van egy 5 éves notebookom amibe Optiarc DVD író van és még a mai napig tökéletesen működik pedig nem kevés lemezt írtam vele.

Egyébként nem hiszen, hogy olyan felesleges egy ODD főleg ha azt nézzük mennyibe is kerül egy teljes konfigurációt nézve. Plusz korábban kiirt lemezeket van mivel olvasni.

(#21) LordX válasza II.Démonlord (#20) üzenetére


LordX
(veterán)

Nekem van egy külső USB-s DVD íróm, ha nagyon kellene, csak kivenném a fiókból.

2 éve nem vettem elő.

(#22) Angelo69 válasza Yutani (#19) üzenetére


Angelo69
(senior tag)

Megelőztél... :DDD

"Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat."

(#23) Lenry válasza II.Démonlord (#20) üzenetére


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog

van egy 2001-es Plextor CD-íróm. most is hibátlan, csak nem tudom mikor írtam utoljára CD-t.

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#24) t72killer válasza Dany007 (#5) üzenetére


t72killer
(félisten)
LOGOUT blog (1)

A Streamelés jön/van, bár kétlem, hogy teljes 3D-Bluray minőségben tudnának a mai hálózatokon streamelni sok háztartásba, párhuzamosan.

Online filmletöltés legális/másolásvédett változatban pedig nincs, ha lenne, valszleg a kiadása pillanatában feltörnék. Ergo a kiadók/forgalmazók érdeke, hogy minél nagyobb helyet foglaljon el az adott alkotás (macerás legyen a letöltés, tárolás), és hogy a forgalmazás problémásan másolható médián történjen.

Amúgy meg ne csodálkozzanak, hogy nincs ODD-re igény: a DVD-k ma már nevetségesen kevés adatot bírnak el (1 komolyabb túráról hazahozok 15 giga képet, és akkor még nem is videóztam). A bluray lemezek+meghajtók meg túl drágák. Már nemazért, ki akar piacra dobás után 6 évvel(!!!) 200$-ért írót és darabja 4$-ért médiát venni, még a mostani extrémdrága winyóárak mellett is? Másik dolog: a netbookok, ultrabookok egyre terjednek, egyikbe se fér már ODD.

Amire igény lenne optikai adatrögzítés témában az a(z ultrabookban is elférő) holodisc író/ olvasó, ami egy bankártya méretű holodiscen elraktároz 1TB adatot. Valahol itt kéne tartani 2012-ben, nem a pörgős, tönkremenős CD-lemezeknél.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#25) freemanone


freemanone
(őstag)

ODD.... vicces dolog. Amikor volt, már utáltam a sérülékenysége miatt, így inkább csak másoknak írtam mint magamnak. HDD már elég régóta jobban megéri több szempontból is.
Én azon csodálkozok, hogy még mindig vannak. Nálam cirka 5 éve alap az usb boot és onnan megy fel az oprendszer, minden másra pedig vinyó! A DVD-ről már először az ISO fileok jutnak eszembe és nem a korong! :D

szerk: olvastam, hogy az optiarc meghajtók nagyon jók voltak, valamint pár éve még a NEC nevét emlegették a legjobbak között. Nálam 2 optiarc, 3 különféle NEC és pár full noname író dobta fel a talpát elég hamar és a márkásak gyorsabban mint a többi. Talán ez is közrejátszott abban, hogy így megutáltam a CD/DVD-t mint műanyag lemezt.

[ Szerkesztve ]

(#26) LordX válasza t72killer (#24) üzenetére


LordX
(veterán)

Ma bemész a T-Home-hoz és azt mondod, hogy adjanak IPTV-t HD csomaggal, akkor adnak, úgyhogy legyél nyugodt, a hálózat tudja. (Mondjuk ne tedd, mert szar, de nem a hálózat miatt.)

(#27) t72killer válasza LordX (#26) üzenetére


t72killer
(félisten)
LOGOUT blog (1)

Vidéken asszem gondok lennének a 20MBites bitráta átvitelével, nincs mindenhol üvegszál... Ami meg ennél kevesebb, az nem bluray minőség, arra ott a DVD9.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#28) smkb


smkb
(őstag)

Érdekes, hogy a Sony lassan mindenből kivonul... szinte hetente jelenik meg hír, épp milyen iparágból vonul ki, vagy zár be gyárat, bocsát el embert stb... szép kis negatív spirálba került mára... miben fog maradni? Telefoniából épphogy csorog valami (az eszközök, jók, arról szó sincs, de a profit az egyedül a Samsungnál megfelelő az Applen kívüli világban), szórakoztató elektronikában rettentően lecsúszott, és ott is folyamatosan száll ki az egyes termékvonalak mögül... kézikonzol szegmens ugyancsak halott, saját csipgyárai nincsenek... mi lesz így lassan a profil?

(#29) Béééla válasza freemanone (#25) üzenetére


Béééla
(őstag)

Találják már fel a wifi-s vagy hálózatra köthető optikai meghajtót, bőven elég lenne egy háztartásba.

(természetesen a szabadalmi pénzeket lehet a számlámra küldeni :DDD)

De hogy minden gépbe nem kell, az is tuti.

A Sonyért meg nem kár, amíg azért döglött meg, mert egy 20 Ft-os gumi kiszáradt...

Bélabá

(#30) Rebourne


Rebourne
(aktív tag)

Eh, pedig az új gépembe kell majd ODD... A nyolc éves Pioneer-em, ami már három gépet túlélt, sajnos IDE csatolós. Ma is írtam vele, csak a tálcára kell néha rásegíteni visszafelemenet, egyébként csuda jó!

(#31) LordX válasza Béééla (#29) üzenetére


LordX
(veterán)

(#32) Béééla válasza LordX (#31) üzenetére


Béééla
(őstag)

Sajnos a Samuék a másik fele... Először DVD-t nem ír, majd nem olvas, majd a CD-t is kiveti magából... Háromból három esetben eddig, többel meg nincs kedvem a pénztárcám fogyókúrára fogni.
Továbbra is fenntartom, a Samsung csináljon továbbra is alkatrészeket, de ne ők szereljék össze, és mindenki jól jár.

Bélabá

(#33) vinibali


vinibali
(őstag)

ha most beruház valaki egy jókis SONY-ra, jól járhat. én is vettem magamnak, de feleslegesen nem tartom áram alatt. ha kell évente 1x írni, berakom :) az unokám is ezzel fog majd írni :))

BIOS írás, helyreállítás, törlés, mentés! http://vinibali.x3.hu/bios.html

(#34) LordX válasza Béééla (#32) üzenetére


LordX
(veterán)

Most a minőségről nem tudok nyilatkozni, csak jelzem, hogy már feltalálták :)

(#35) fordfairlane válasza FRENK1988 (#3) üzenetére


fordfairlane
(veterán)

Nincs értelme. A BD elsődleges piaca a tartalomterjesztés, az meg PC-ken már egyre inkább online megy, nem optikai adathordozókon, de ha mégis, akkor DVD-ken. A filmekkel még kissé más a helyzet, de azokat meg elsősorban asztali lejátszókon nézik.

x gon' give it to ya

(#36) ftc válasza Rebourne (#30) üzenetére


ftc
(nagyúr)

Lite-On továbbra is jó vétel marad

(#37) =Mentor=


=Mentor=
(őstag)

Régebben a Pioneer DVD írók voltak a legjobbak, most ha vennék az ASUS lenne

(#38) Flashget válasza Rebourne (#30) üzenetére


Flashget
(félisten)

Sajnálom, hogy így lett vége a történetnek..Az utóbbi 2 évben gyártott pontosabban 2011-ben legjobb DVD írója az Optiarc 7260 volt.

Vegyél hozzá átalakítót! Ha semmi baja az írónak az fw felismeri a midet eszedbe ne jusson lecserélni.
Egyetlen ma kapható DVD író sem ér fel bármelyik régebbi Pio íróval ill. régi LG GSA-4163B, LG GSA-4167B írókkal! Amit most árulnak Pioneer néven írót az egy átcimkézett gyenge közepes QSI író az LG meg egy hulladék. és ezek veszik majd át a sony helyét :O
Témáról bővebben itt.

Xiaomi Redmi Note 5 4/64

(#39) Kronos3000


Kronos3000
(senior tag)

Sajnálom a DVD-t,mint ahogy sajnáltam a bakelit lemezt,meg a szalagos,majd kazettás magnót...mert volt valami "íze" "misztikuma" ami a mai dolgoknak nincs....Mindent azonnal,egy kattintásra,érintésre...Minden elérhető egy pillanat alatt,mégis az emberek mintha nem okosodnának,hanem leépülnének,alapvető dolgokkal nincsenek tisztába....
Bocsi ez már nem idevaló volt. :R

Wasabi...

(#40) Raucher


Raucher
(tag)

Meg kell érteni. Az optikai adattárolást kiszorították a konkurens megoldások.

Az USB meghajtók és SD kártyák 16 - 64GB mérete és ára, beérte az optikai adathordozókat.
Többször, és külön program/hardver nélkül felhasználhatóak. Kevésbé sérülékenyek és könnyebben hordozhatóak.

A merevlemezek alkalmasabbak a tömeges adattárolásra. A jóval nagyobb méretük okán sokkal alacsonyabb az egyetlen lemezen kihasználatlanul maradt hely aránya.

Ha az optikai adattárolás lépést akart/tudott volna tartani a konkurenciával, akkor ma.
A lemez mérete 3 1/2" (floppy) alatti, a kapacitása TB szintű lenne. A kezelése külön utasítások nélkül, merevlemez módjára lenne lehetséges. Az élettartama garantáltan elérné a 20 évet.

Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!

(#41) BalaNce87


BalaNce87
(addikt)

Pioneer és Sony, én ezekre szavazok. ;)

One plus voucher: https://oneplus.net/hu/invite#EZBIHNX2HA7SBC7

(#42) Chepany


Chepany
(senior tag)

Én magam is Optiarcot használok és nagyon nem örülök a hírnek! Annak meg végképp nem, hogy sokan temetik az ODD-t. Lehet Én vagyok maradi vagy konzervatív, de nekem létfontosságú az optikai meghajtó a gépben. Eredeti audio lemezek, adat DVD, DVD film és társai, na meg játékok melyek DVD-n vannak meg. Nem értem sokatok hogy tudná nélkülözni mindenféle hiányérzet nélkül. Ráadásul Windows-t is arról a legkönnyebb szerintem telepíteni. Érdekes téma és kíváncsi vagyok mi lesz 3-4 év múlva.

(#43) Dany007 válasza t72killer (#24) üzenetére


Dany007
(veterán)

"A Streamelés jön/van, bár kétlem, hogy teljes 3D-Bluray minőségben tudnának a mai hálózatokon streamelni sok háztartásba, párhuzamosan."

Jelenleg még nem. De ez is csak idő kérdése. Amúgy a FHD streamelés már megy. Külföldön is van online videótéka. Plusz itthonról is elérhető egy rakás film pl youtube-on FHD-ben. Persze tudom ez még minimális online tartalom, de már látszik az irányvonal.

Plusz nem mindenkinek kell minden FHD-ban. Pl egy ideig gyűjtöttem a South Park epizódokat. Aztán rájöttem hogy nincs értelme, mert a DvD pár év után megpusztul (nem mind), a vinyón meg csak a helyet foglalja. Viszont a neten valahol biztos fent van mind. Szóval egyáltalán minek tároljam?
A filmeknél tényleg szükség van még ODD-re de kizárólag asztali megoldásoknál. Ami szintekkel kényelmetlenebb körülményesebb és jóval drágább, mint egy média lejátszós megoldás.

Ami meg a letöltéseket illeti, hiába illegális, mégis többen töltenek le, mint vásárolnak. Ez nem jó, de akkoris ez van. Ez pedig tovább szűkíti az ODD-t használók körét. Ha valamilyen formában legalizálnák a letöltést akár előfizetés szerű fizetési rendszerrel, biztos hogy többen állnának át a legális megoldásra. Ennek is eljön majd az ideje (bár lehet, hogy a streaming megoldások lekörözik).

A többiben pedig egyetértünk. Fajlagosan GB/ forint semmi sem vetekedhet a HDD-vel.

@Chepany:

Akkor fejts ki bővebben. A korábbi hsz-ekben mi már leírtuk, hogy miért nincs szükségünk ODD-re. Pedig elhiheted mindet csinálom amit te is, csak ODD nélkül! És nem, nem vagyok varázsló! :D Szóval mindenféle bunkóság nélkül azt kell mondjam igen, sajnos te vagy maradi. ;)

De nézzük mire is gondolok:

"Eredeti audio lemezek, adat DVD, DVD film és társai, na meg játékok melyek DVD-n vannak meg. Nem értem sokatok hogy tudná nélkülözni mindenféle hiányérzet nélkül. Ráadásul Windows-t is arról a legkönnyebb szerintem telepíteni. "

Audio fájlok amire szükségem van megvan flacc-ben. Veszteségmentesen tömörítve. Bőven elég, speciel nem vagyok egy nagy zenemániás.
Adat DvD. :) Ez vicc? 4,5GB-os egy normál árú egyoldalas DvD lemez. Ló***ar se fér rá. Ha visszaolvasol kicsit, épp azt írta egy kollega, hogy 1-1 kirándulás alkalmával ~ 15GB-nyi képpel tér haza! Ehhez durván 3 db DvD kellene. Mindet kiírni, kategorizálni, és biztonságban tárolni. Röhej. Ráadásul fölöslegesen sok idő mire az ember újra előveszi ha megakarja nézni a képeket rajta. Kikeresni melyik DvD-n van a kérdéses kép. Azt előkeresni a valóságban, beolvastatni a meghatjóval... Vinyón tárolva meg már mindez másodpercek kérdése csak. Ráadásul elfér minden egy helyen. Egy terabájtos vinyó nem olyan drága. Jóval olcsóbban jön ki, mintha mindent DvD-re archiválnál. A keresés is egyszerűbb mert minden egy helyen van.
A játékok terén már a legtöbben a Steam-es megoldást részesítik előnyben. Jóval olcsóbb, kényelmesebb. Megveszed online, letöltöd és játszol. Senkinek nincs szüksége dobozra meg lemezre meg beolvasásra, pakolászásra stb...
A windows telepítést szintén írták itt korábban. Ami szintén sokkal egyszerűbb és kényelmesebb pendrive-ről, mint DvD-ről. Bár ha azt vesszük, hogy általában 3-4 évente szükséges egyszer telepíteni ha az ember normálisan használja akkor ez gyakorlatilag értelmét veszti. 3-4 évente egyszer még floppy-ról is kilehet bírni. :)

Szóval igen amiket te felsoroltál az mind olyan folyamat, amiket én (mi) kb 5-8 évvel ezelőtt végeztünk. De ma már mindegyiknek van elterjedt bevált és jól működő alternatívája amik ráadásul számos előnyt hordoznak magukban. És így megint visszajutottuk oda, hogy sajnos te vagy maradi. =/

[ Szerkesztve ]

(#44) Flashget válasza Chepany (#42) üzenetére


Flashget
(félisten)

sokan vagyunk még ilyen maradiak, akik nem hisznek a létfontosságú adatoknak a HDD vagy pendrive való mentésében vagy más hasonló cuccra. csak a DVD lemezekben. :)

Xiaomi Redmi Note 5 4/64

(#45) ledgeri


ledgeri
(veterán)

Fura, hogy ha a konfigomat megnézem, már 2 gyártó sem gyártja azt a termék-kategóriát, ami megtalálható benne: Samu HDD, Optiarc ODD (ok, ezzel majd később állnak le..)

szeksziboj -nálam van egy pirospontod! Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#46) lujó55


lujó55
(őstag)

Floppy-history? :F :U

(#47) ledgeri válasza Flashget (#38) üzenetére


ledgeri
(veterán)

http://prohardver.hu/tema/milyen_dvd-irot_vegyek_3/hsz_1-1.html az első hsz ára.... és hova jutottunk...

Bocs a dupláért fórumtársak... :R

[ Szerkesztve ]

szeksziboj -nálam van egy pirospontod! Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#48) Raucher válasza Flashget (#44) üzenetére


Raucher
(tag)

akik nem hisznek a létfontosságú adatoknak a HDD vagy pendrive való mentésében vagy más hasonló cuccra. csak a DVD lemezekben.

Akkor áruld a titkot, mert nálam csak a préselt lemezek tekinthetők megbízhatónak.
Amit én írok, az nem.

Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!

(#49) ledgeri válasza Raucher (#48) üzenetére


ledgeri
(veterán)

Ő neki, és elvtársainak (a törénelmi jelentés csak a nyelvi után jutott eszembe!!!) kell a ceremónia, szeánsz, hogy arhiváljanak.... (szerintem...)

Más élmény az -ha belegondolsz, belátod- hogy egyesével nézed át a fel-filctollazott lemezeket, mint mappákat a filmekben, minthogy rádugod a terrás Winyót az usb porta, és kattingatsz!

Pártatlanul, bár az usb-s irányba haladva irtam ezt!

szeksziboj -nálam van egy pirospontod! Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#50) Flashget válasza Raucher (#48) üzenetére


Flashget
(félisten)

tehát a DVD lemezekre és írókra még jó darabig szükség lesz fontosabb (akár családi fénykép, cégek, vállakozók esetében bevallások, adatok mentésére)
nem hiszek a HDD és egyébb hasonló lemezekre való mentésben..eleve fizikailag sérülhetnek és annyi az adatoknak is. volt akinek fél évig pihent a vinyó a polcon és eltüntek az adatai...kis utánajárás után kiderült mert nem történt semmilyen írás a HDD-re.
Mentést ráadásul 3 különböző márkájú lemezre ajánlatos végezni.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Redmi Note 5 4/64

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.