Hirdetés
- Vélemény: ezt teheti majd az új vezető az Intellel
- Itt a legtöbb kézikonzolra telepíthető SteamOS előzetese
- Annyira örül az SNES öregedésének Super Mario, hogy idővel nagyobbat ugrik
- Vélemény: nem valószínű, hogy jönnének dedikált neuronháló gyorsítók
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- iPad topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
vaakuum
addikt
HD202-m van, 20 éves körül. Idén akartam venni egy másik fülest, ami zárt, körbeöleli a fület (a HD202 sajnos néhány óra után szétnypomja a fülcimpát), és van hozzá egy jó mikrofon is (a HD-ra barkácsolnom kellett sajnos), meg esetleg tud valami surroundot, mindezt esetleg kábel nélkül. Logitech vonalon is próbálkoztam, de még a gpro X hangja is olyan "furcsa" a HD202 után, hogy nem tudtam vele megbarátkozni. A Fiam meg azt szereti, mert neki az az első komolyabb fülse. Ahhoz szokik hozzá. Sajnos a Sennheiserek között már nem igazán találtam magamnak megfelőt, amit nyugodt szívvel kifizetnék a következő 20 évre. Szerintem valahogy nem találták el a konzumer vonalon semelyiket mostanában.
-
Én mondhatni Sennheiser fan vagyok, nagyon sajnálom, hogy számomra kvázi megszűnik a márka.
Anno egy mx 470-nel kezdtem, akkor még nem volt BT füles, kellett valami kicsi, utazós cucc. A korábbi Panasonic earbudhoz képest nagyon jól szólt. Sokáig ez elég is volt, aztán beruháztam egy HD 221-be... Ez hatlamas ugrás volt az mx-hez képest. Akkoriban nagyon nehezen adtam ki 18k-t egy fejhallgatóért, de minden forintja megérte. Aztán elkezdett piszkálni a gondolat, ha ez ilyen jó, akkor mit tudhat a felsőbb kategória... Úgyhogy pár év múlva lett egy HD599. Akkor 52k-ért jutottam hozzá, az nagyon jó árnak számított, de még így is fájt. Viszont, nekem a mai napig etalon, most is az van a fejemen. Úgy tűnik nem vagyok túl audiofil, mert nem érzem, hogy jelenleg többre vágynék. Igaz, jobbat eddig még nem próbáltam, így nem is tudom, innen hova lehetne tovább lépni.
Itt már a fülhallgató régen nem adta az érzést, kellett valami mobil, viszont az agybadugós cuccokat egyszerűen nem bírom elviselni... úgyhogy egyik black friday alkalmával 20k-ért megleptem magam egy HD 4.40 BT-vel. Ez nem hozza a HD599 minőségét, de ennyiért ajándék volt ahhoz képest, amit tud. Megüti az élvezhető kategóriát, és sokáig bírja.
Aztán úgy alakult, hogy munkahelyet váltottam idén, és hát kellett egy füles oda is... És tegnap meg is érkezett egy HD 559. Még csak ismerkedünk, 25k-t szerintem megért, de valahova a HD 4.40, és a HD 221 közé lőném be. Egyelőre nekem túl sok a mély, nincs olyan jól kiegyensúlyozva és nem olyan dinamikus a hangzásvilága, mint a HD599-nek... de még csak most került ki a dobozból, bőven bejáratós. Viszont majdnem olyan kényelmes, mint a nagytesó (kicsit szorosabb), a HD 4.40 BT-nél, és a HD 221-nél sokkal jobb viselni, főleg órákon át.Egyébként, amit kapnak a fülesek az punk, rock, metál vonal, abból is mostanában leginkább szimfónikus metál, ami azért már eléggé kihasználja a hardvert. Néha egy kis rave (Scooter) és magyar retro (Republic, Demjén, Zorán) irányú elferdüléssel.
-
alaves
addikt
válasz
Geri Bátyó #17 üzenetére
Egyetértek. A HD230-asom a Kraftwerk-től az ABBA-n át Polgár Lászlóig jól szól. A Sennheiser audiophile kategóriás fejhallgatói évtizedekig nagyon lineáris, kiegyensúlyozott hangzásvilágot képviselt.
-
hoffman_
nagyúr
LTT podcastban múlt héten volt téma, abban volt érdemi infó még, hogy a névhasználati jogot nem kapta meg a felvásárló, tehát mostantól nem lesz Sennheiser fejhallgatója az utca emberének, csak a profi stúdió hardverre kerülhet fel a branding.
a HD800 és társai is konzumernek számítanak, így tehát minden kuka, ami az átlagember otthonában eddig Sennheiser volt. -
paljani
aktív tag
Nem csak én mondom, hogy el van szállva az árazás, hanem a piac is azt mondja. Ezért adják el a konzumer üzletágat, mert nem profitábilis. Ez minden érzéstől független, a tiedtől - és az enyémtől - is.
Van egy trend, miszerint a technológia fejlődésével az alsókategória (=kommersz kínai) idővel elég (!!!) jó az átlagfelhasználásra ezért nehezebben fizetik ki a fogyasztók a közép- vagy felsőkategória felárát. Mert nem érzik, hogy annyival több értéket kapnának érte, mint amennyivel többet fizetnek. Ilyenkor egy ideig drágul a közép-felső kategória (ellensúlyozva a kieső vevők miatti bevételkiesést - gondoljatok csak a mobilok felső kategóriájának a drágulására az utóbbi években) majd egy idő után elindul a piac(i szereplők) konszolidációja. Itt is ez történik, nemsokára több szereplő követni fogja.
-
Sinesol
veterán
Igazabol a Sennheiser nincs is annyira elszallva, több cucca is kb. az egyik legjobb adott arszinten, talan alsobb kategoriakban rosszabb valamelyest az arazasa, de egyreszt itt sem annyira veszes, plusz ugye a kommersz kinaiakkal nehez versenyezni.
A hifis konkurrenseknel még erösebben is fog az a bizonyos ceruza. -
nubreed
veterán
Ez így van sajnos és mennyi japán és egyéb márkánál láttuk/látjuk ezeket. Aztán csodálkoznak, hogy csökken durván a piacuk és koreai és kínai és egyéb távolkeleti versenytársak a fejükre másznak. mondom mindezt úgy, hogy egyébként japán mániás vagyok elektronikában, ha tehetem csak ilyen cuccokat veszek.
-
paljani
aktív tag
Itt is azt látom, mint sok más cégnél (pl. Onkyo): próbálták egyre feljebb és feljebb pozícionálni magukat miközben az érdemi fejlesztések vagy elmaradtak és/vagy a volumen kategóriában megfizethetetlenné váltak. Aztán (jó)pár év után rájöttek, hogy csupán a brand miatt nem fogynak az eszközök megfelelő mennyiségben, pár audiophil meg nem tart el egy komplett üzletágat.
Mindig mondom, hogy nincs rossz termék, rossz ár van (nem saját). Itt véreznek el a “patinás” gyártók, túl sokat képzelnek a brand mögé de a piac idővel megmutatja a valódi “értéket”.
Bízom benne, hogy az új tulaj helyén kezeli majd a fentieket mert egyébként én - személyesen - meg voltam/vagy elégedve a minőséggel csak az árakkal nem.
-
kromatika
veterán
válasz
-Skylake- #13 üzenetére
"olyan megoldásokat kínálnak amiken a klasszikus ÉS más zenék is nagyon szuperül szólalnak meg" Na ez az ami nincs. És soha nem is lesz. Ami klaszikus zenéhez jó,pl Senheiser vonalon a HD 600,vagy Hifiman Sundara,vagy AKG 712 Pro stb..soha nem lessz az igazi elektronikus zenéhez.
-
tothzoltan
tag
válasz
-Skylake- #13 üzenetére
Erre a többi gyártó rájött és olyan megoldásokat kínálnak amiken a klasszikus ÉS más zenék is nagyon szuperül szólalnak meg, a sennheiser meg olyat amin klasszikus / jazz és viszlát.
Mhm, tulajdonképp ez azért van mert ha egy kicsit tájékozottabb lennél - és nem youtube-os zenehallgatóközegből indulsz ki, hanem mondjuk a pro consumer kategóriából (ami a Sennheisernek évtizedek óta célpiaca volt) - akkor nyilvánvalóvá válik, hogy pontosan ez a két műfaj az ami a legnagyobb pontosságot ún.'flat' hangzást igényli. Tehát, mondjuk részben igazad van, csak egy kicsit szűklátókörű a megjegyzés.Nagyon sok méregdrága pro füles színezi a hangot, otthoni lehallgatásra szánt és stúdiófülesek egyaránt. Színezés alatt azt kell érteni, hogy a szükségnél nagyobb teret ad, bizonyos frekvenciákat emel míg másoknál süllyeszt, szélesebb sztereóképet ad - azaz látszólag (hallhatólag) kedvezőbben szeretne megszólalni. A hulladék Beats és de pl. a Apple Pro Max is ilyen. De pl. van olyan csilliárdoba kerülő Beyerdynamic is amitől sokan lefordulnak székről. Pro szériában ezt nem igazán kultiválja senki, mert ha csal füles akkor fals lehet a mixdown is.
Nomármost, a Sennheiser nagyon sokáig híres volt az ennek ellentmondó részletgazdag 'flat' hangzásáról. A HD280 Pro a napig a stúdiók / rádiók olyan monitorzásra használt alapfelszeretsége mint egy építkezésen a sisak. Az in-ear stúdiómegoldásaik rendre lógnak ki a dobosok és énekesek füléből a koncerteken. A HD25 pedig ugyanezt hozza DJ-füles téren, gyakorlatilag ipari sztenderd. (nem a mókamiki rágógumi DJ-kről beszélek)Ennek a cikknek is tulajdonképp az a lényege, hogy a Sennheiser a nézőpontját szeretené visszahelyezni a pro kategóriára, amit mondjuk az utóbbi 10 évben nem igazán erőltetett, mert elkövette azt a hibát, hogy terjeszkedni szeretett volna más szegmensben is. Nem jött be. Cipész a kaptáfánál tipikus esete, de a Sennheiser nagyon is elismert és igényelt márka, egy bizonyos közeg számára pedig majdhogynem szinte pótolhatatlan kategóriát képvisel, legfőképp ár-érték arányban.
-
Sinesol
veterán
Nem tudom miert az az alapfelütés, hogy nagyon rosszul ment az üzletág, mivel több százezernyit adtak el csak a 600-as szériabol az elmult években és akkor még egyéb cuccokbol is bőven ment, több egyéb fejesük is közkedvelt, keresett. Sok céget adnak el úgy, hogy különösebb gond nincs vele, egyszerűen csak ki akarnak szállni belőle.
Arrról lehet szó inkább, hogy nem látnak sok lehetőséget további növekedésre/bővülésre, nem akarnak már pénzt sem ölni a kötelező fejlesztésekbe, inkább kiszállnak belőle. Ami egyébként nem is meglepő, eléggé telített a piac, itt már nehéz nagyot kaszálni, miközben a fejlesztés sok pénzt felemészt. -
bteebi
veterán
válasz
-Skylake- #13 üzenetére
Szerintem ez ebben a formában nem igaz. Ami neutrális, részletező, dinamikus, az a jó. Pont. A Sennheiser (nagyjából) ilyen volt, de már nem. Aztán felültek a popvonatra, de már túl későn, így nem igazán jöttek új rajongók, viszont legalább a régiek is elpártoltak.
Amúgy meg egy fejhallgató az nem egy póló vagy cipő kategória. Nem vagyok nagyon öreg, de már nekem is van 15+ éves Sennheiser fejesem (mondjuk "csak" egy HD590, de az akkor nekem nagyon nagy szám volt). A párnája már szétment, de könnyen cserélhető, akárcsak a kábele. És mivel jól szól, nem cserélném le, legfeljebb vennék másikat (vettem is). Hibahatáron belül mindenevő, persze nyilván nem high end (az ára se volt az). Elektronikus zenére is jó, bár a nagyon zúzós, basszussal szétszaggatott zenék tényleg nem valók hozzá, ahhoz elég bármelyik mélykiemeléses bluetooth-os 10-15 ezres fejhallgató is....
Egy jó fejhallgató nagyon sokáig használható lehet, és erre nehéz építeni a "minden évben vegyél újat" világban.
-
Hoplitész
junior tag
Itt is ki lett tárgyalva ugyanez.
-
válasz
gyerecske #18 üzenetére
Azért ez nem teljesen igaz. Én nagyon sok elektronikus zenét hallgatok (főként pszichedelikus irányzatban), és bizony sok apró, finom részlet megbújik bennük, amiket egy olcsóbb fejessel lehetetlen kihallani.
Nemrég váltottam Marshall Monitorról Sony MDR-1AM2-re és rongyossá hallgatott zenéknél is fel tudtam fedezni új hangokat, főleg balanszolt kimenet + kábellel.
Nem csak az 1 bites tuctuc meg a rádiós kommersz szarok léteznek ám. -
törölt tag
válasz
-Skylake- #13 üzenetére
Érdekes, hogy a Sennheiserrel szemben éppen azt a kritikát olvasom sokszor, hogy elhagyták a hifis vonalat, és "bulizós" hangzású termékeket gyártanak inkább. Illetve hogy drágák.
Nekem csak rádiós fül- és fejhallgatóim vannak tőlük, illetve egy CX 5.00-t hallgattam korábban telefonról, ezek alapján nem mondok véleményt.
-
-
válasz
scott_free #7 üzenetére
Ne vészmadárkodjunk kérem.
-
Sinesol
veterán
válasz
-Skylake- #13 üzenetére
Azert a 580-650-660 azert eléggé mindenesnek mondhato, epp ezert is nagyon nepszerüek. Az Apple fejese nem a legjobb pelda, mivel azt mondjuk a hype miatt veszik, ugyanugy ahogy pl. a Beats-et is, ezzel a divatkonzumer kategoriaval nem tud/nem is nagyon akar egy komolyabb hifigyarto sem versenyezni. Szvsz amugy az emlitett Sennheiserek böven jók a legtöbb elektronikus müfajra is. Az Airpod Max-ot hallottam már, de nem vagyok elajulva töle, nehany esetben jobb elektromos mufajokra, cserebe sok minden mason elegge gyatra.
-
-Skylake-
addikt
De, pont ugyan az. Épp ez a gond, nagyon ráfért ez az eladás, ha van isten akkor kicsit más irányba viszik el a fejlesztéseket és olyan megoldásokat kínálnak, amik lefedik a kor igényeit. Mert a sennheiser jelenleg olyan termékeket gyárt, amik nagyon nem, egyszerűen nem követték le a zenének mint olyannak a változásait és azoknak gyártanak terméket akik lassan már nem is hallanak. Valahogy 10 év múlva és el kéne tudni adni fejest, márpedig azok akik 10 év múlva komoly pénzt akarnak invesztálni hifi-be és túllépni az AirPods Max-on (amiből szerintem hetente több fogy mint sennheiser összes modell egy év alatt) , azoknak nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagy része nem klasszikust hallgat. Erre a többi gyártó rájött és olyan megoldásokat kínálnak amiken a klasszikus ÉS más zenék is nagyon szuperül szólalnak meg, a sennheiser meg olyat amin klasszikus / jazz és viszlát. Konkrétan nem alkalmas a termékük semmiféle elektronikus zenére, ami jelenleg a fogyasztás túlnyomó többsége. Niche cuccnak jó, nekem is van komolyabb senki (sajnos) , másra nem. Ma már nem az a zene amit a sennheiser maga elé képzel.
-
Novver
senior tag
*looks nervously at my Sennheiser RS 195*
-
alaves
addikt
Akkor most már marad a 38 éve vásárolt HD230-as audiophile fejhallgatóm, amelyet ausztrál stúdiók is előszeretettel használtak stúdió fejhallgatónak.
-
nubreed
veterán
Egy orvosi eszközöket gyártó cégnek mégis hogy vághat a profiljába a Sennhesier?
-
mad823
őstag
Én nem emlékszem, hogy a Philips valaha is tulajdonost váltott volna, főleg, hogy nyrt-ként működik, és a legnagyobb tulajdonos is <3%-ot birtokol. De az igaz, hogy egyes üzletágakat és a kapcsolódó márkanévhasználatot valóban értékesítette.
-
-KP-
addikt
A Sennheiser már rég nem ugyanaz, mint 10-15 éve volt.
-
sTERNI
senior tag
Rossz helyre nem került, ez tény, de nyugtával a napot.
ps: Ez kb egy hete volt hír más portálokon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A patinás német cég a jövőben a professzionális megoldásokra kíván koncentrálni, a divíziót pedig a márkanévvel együtt eladta egy svájci cégnek.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Gigabyte 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest