Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#38075904 #21 üzenetére
Szerintem pont azért maradtak a DMI 3.0-nál, mert 4.0-val nem tudnak még jó energiagazdálkodást csinálni magának a DMI kapcsolatnak illetve a PCH-nak.
Ha ez a 2x-es bemenő sávszél elméletileg megduplázná a PCH peak. (rövid ideig tartó csúcs) fogyasztását, akkor is az 3,5...4W alatt maradna, amihez nem kell még aktív hűtést használni, másrészt az idle fogyasztása továbbra is jelentéktelen kategóriában tud maradni. -
Geri Bátyó
addikt
A múltkor egy hírnél pont elmélkedtem azon, hogy a két generációnyi s1200-as proci vajon kompatibilis lesz-e egymással, de szerintem meg van a válasz.
-
törölt tag
válasz
Dr. Akula #19 üzenetére
Intelnél volt az elmúlt 20 évben jobbnak tűnő pci-sáv átnevezgetés?
Ha arra célzol, hogy pl 2 slot üti egymást, alsó slot osztozik a felette lévő slottal, m2 kilő megint egy slotot stb, az az adott gyártó alaplapjának elb-ottsága. / chipset limitácio
Na az mindig is volt bőven. Vga+ hangkártya + esetlegesen még valami, akkor már keksz van.
Ezért nem vennék semmit workstation kategória alatt.
Anno Z97 nél is
Proci : Up to 1x16, 2x8, 1x8+2x4
Alaplap: Gen3 16 os slotok (16,0,0) (8,8,0) (8,4,4)Crossfire + chipsetre a hangkártya /mást nemszabad mert levált
Ez a köv intel viszont már elégnek tűnhet. 14nm-en kiváncsi leszek kell e rá majd 5 centis venti mint az x570es amd-kre. (eltudom képzelni
DDD hőcsővel)
Sávokat illetően ha hazudtak volna arról lemaradtam.
Amdnél ment a pcie 4 mizéria (x570 előtt). Amit szokás szerint , hát nem jött. -
Lacika112
aktív tag
Neked se jó semmi, ott dicsérem végre felmutatnak valamit erre ez se jó ?
Nem vagyok túl fiatal
emlékszem még az 2000+ os athlon xpk hogy falatozták a 2000mhz northwoodokat, igaz a 2000+ 1667mhzn járt....
Ja akkor még nem figyeltél ilyeneket csak i7 kontra fx?
Persze hogy nem lesz pezsgőbontás. Ez a minimum 2020-ba nem lehet felvágni rá -
MaraTóni
tag
válasz
Dr. Akula #17 üzenetére
Szerintem meg nem. a 20 db a a proci által kínált mennyiség.
Jelenleg 8700k+Z370-el is megvan a 16+8, azaz 24. Nálam ki is van használva, dVGA 16x +2db M.2 SSD 4x-es módban. Szóval Rocketlake-el+Z570-el meg lesz a 28 is minimum. Az meg mainstreamre bőven elég, még sok is. -
Dr. Akula
félisten
"a Rocket Lake-S 20 darab PCI Express 4.0-s sávot kínál"
Ami asszem a szokásos 16, csak a chipset és a CPU közti 4 sávot is beleszámolják már marketing okokból, amit eddig nem. De legalább 4.0-ból van 16 db (+4).
"A megjelenés egyelőre kérdéses."
Ha jönne a mobil Zen2, és még bele is raknák bc notikba, akkor nemcsak kérdéses, de érdekes se lenne.
A Comet Lake az oldschool HD620-as IGP-vel nem nagy konkurrenciát jelentene a Rocketre, szerintem.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
szmörlock007 #13 üzenetére
jo lesz az Ryzen 4000 -nek is, de meglepne, ha mar Zen3 alapon.
Zen2+ ahogy az AMD szokta elbaltazni -
arn
félisten
válasz
szmörlock007 #13 üzenetére
es akkor kell majd 3900xet venni 250 euroert
-
szmörlock007
aktív tag
Hát a Comet-Laket úgy ahogy van törölném, annak semmi értelme sincs amúgy sem, és ezt kihozni év végén. De röhögni fogok, ha a comet miatt ez csúszik
Az amd az év végén ráküld az intelre egy Ryzen 5000 szériát, zen3 magokkal, jelentős IPC növekedéssel, ráadásul az órajelek is nőni fognak. -
holczy
aktív tag
Felesleges kukoricát hoznod. Nem lesz 300 komment pezsgőbontás közepette, mert bekerül a pcie-4.
Max te fogod a poharat üvegre váltani, mert lassan elfogynak az érveid, amivel trollkodni tudsz az inteles hírek alatt. Nem nagyon lesz akkora lemaradása az intelnek, mint amelkora anno az amd-nek volt. Nyilvàn te túl fiatal vagy, hogy emlékezz erre az időszakra. Vagy túl öreg. Utóbbira van gyógyszer. -
MaraTóni
tag
Te mindenhol csak trollkodni tudsz? Végigolvasva a kommentjeidet sajnos ezt büntetlenül meg is teheted... ami elég nagy szégyen!
Én meg részemről lexarom a PCIE verziót, jobban érdekel hogy willow cove magok lesznek benne, amivel alapból +20% clock to clock teljesítmény növekedés várható, és a biztonsági "rések" is a múlté...
-
Lacika112
aktív tag
Dettó, hozom a kukoricát meg más nasit hogy végigolvassam amire eddig azt mondták a kutyának nem kell most "hirtelen" sok év lemaradással miért lett létszükség
Én értékelem hogy végre fel tudnak majd mutatni egy pci-e 4.0 ás eszközt igaz ha ma jelenne meg is egy éves lemaradásba lenne, év végén jelenik meg az 1.5 év lesz HA! megjelenik.
Le a kalappal az intel előtt, ha már cpuban nem tudják behozni a lemaradást legalább ebben igyekeznek utolérni a konkurenciát
-
törölt tag
A CPU-ba sikerült bekötni +4db lane-t az SSD-nek és +4db lanet a PCH-nak, igaz az csak 3.0-ás, ez szerintem komoly előrelépés.
A következő 10 évre nem jósolnám meg, a lane-ek intenzív tovább gyarapodását -
törölt tag
Nem az volt, hogy ezt kihagyják és az 5-ös re ugranak egyből?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A platform elvileg az év legvégén érkezne, de a sokat csúszó Comet Lake-S miatt nem tudni, hogy a régi útitervek élnek-e még.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BestBuy topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- EA Sports WRC '23
- Építő/felújító topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Honor X7 128GB Fekete / Új kijelzővel / 27%-os ÁFÁS Számlával / 12 hónap Jótállással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Samsung S23 128GB / Új állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 2-in-1 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest