- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Számításokat is végző HBM memóriára szavazna a Samsung
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Projektor topic
- Objektívek topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Napokon belül megjön az új, M4-es Mac mini is
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
"Partially Resident Textures" - látom ez a félrehallás rage3d-s transszkriptből jöhetett.
[ Szerkesztve ]
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
Blom
aktív tag
Kiváló írás köszönet érte.
-
TTomax
félisten
Kíváncsi vagyok az első tesztekre...A szokásosnak mondható "úttörő" hangulat megvan,de engem inkább a nyers erő érdekelne.Minden esetre ha komoly teljesítmény meglesz,akkor lehet elcsábulok
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
patex1983
őstag
A ZeroCore Power szolgáltatás nagyon tetszetősnek hangzik, remélem a mérések is bebizonyítják, hogy készenléti monitorállapot mellett valóban csak 3 W-ot fogyaszt a VGA
X
-
nagyúr
Semmi összehasonlítás a teljesítmény terén? Gondolom aludjunk arra még... majd jövőre.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
mghltm
addikt
par teszt:
eleg erosnek tunik, de nem zabalja feleslegesen a wattokat
[ Szerkesztve ]
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Vegtor
csendes tag
Nekem már mind1 milyen szuper
IDE VELE -
sirzollee
tag
Nah erre kíváncsi leszek nagyon + az épp aktuális majdani árakra... de ATI FOREVER!!!
-
V!ck
senior tag
Ó, nagyon meggyőző lett mást nem is tudok rá mondani...
Valami hasonló átütésre számítottam a Bulldozertől, de gondolom más is...Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
Kapanyél
őstag
Fasza cikk, igazi Mélyvízes! Öröm volt olvasni.
Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
stranger28
addikt
Jó cucc ez. Elolvastam a külföldi teszteket, béta driverrel is elég ütős.. Örülök, hogy nem lett Bulldozer belőle. És végül 549 dodó lett, ami még elmegy.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nem semmi azért, hogy hová fejlődik a GPU "piac"...
Lehet ez lesz az a család, amire majd cserélem a HD5750-et.
Véleményem szubjektív...
-
Stukker1987
senior tag
Érdekes a PCI-E 2.0 és 3.0 összehasonlítás is.
Várhatóan a driverek hatására még 10% plusz lesz szerintem(remélem).
[ Szerkesztve ]
Eredendő bűnünk: vagy mindenben hiszünk, vagy semmiben sem.
-
stranger28
addikt
válasz Stukker1987 #18 üzenetére
Várható volt, hogy nem lesz semmi különbség, mert a 6990 még 4 sávon is csak pár százalékot veszít a teljesítményből. 16 és 8 sávon szinte semmit nem jelent, mint látod.
[ Szerkesztve ]
-
ProEvoFan
nagyúr
szép eredmények
na de nincs játék ami kihasználja, és amíg nincsenek itt a nextgen konzolok, addig a 6os szériát nem kell lecserélni
tehát erő az megvan, csak már játék kell alá
csak nehogy jöjjenek az optimalizálatlan konzolport játékok csakhogy mindenki vegyen új 7970et.... -
Valdez
őstag
-
deicide
veterán
Kíváncsi vagyok, hogy a várható 170-180 ezer forintos árat hányan fogják tudni bevállalni...
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Stukker1987
senior tag
válasz stranger28 #19 üzenetére
Tudtam én csak nem sejtettem
Eredeti témához:
Szeretettel várjuk a 7850/7870 megjelenést és teszteket,amik földi halandók számára jóval megfizethetőbb kategória.Eredendő bűnünk: vagy mindenben hiszünk, vagy semmiben sem.
-
Gaboman
nagyúr
Erre sem kell lecserélnem a 6870CFem, teljesítményben hol alatt hol egy szinten van vele a 7970.
Árban meg jóval többe lesz az új széria.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
stranger28
addikt
-
imibogyo
veterán
Már csak az a kérdés, hogy aki nem "Fusion"-özik, annak mennyi mindenről kell lemondania?
Én most cseréltem le a Phenom 2 955BE-met, egy 2600k-ra. Nem vagyok az AMD ellen, csak most ez volt a jobb választás. Viszont ha nagyon megéri akkor később, mondjuk egy 79xx-es társaságában visszamegyek én szívesen AMD-re.
Csak lássam akkor, hogy miért is éri ez meg nekem!
-
Gróf...
aktív tag
Tetszetős grafikonok.
Már csak az Nvidiának kell szépet lépnie, különben monopólium lesz, oszt leshetjük az árakat!
(suttyomban nekik drukkolok)Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
wdtv
tag
nagyjabol lemasoltak a fermit, kicsit hozzatoldottak itt ott, mert most tobb tranzisztor all rendelkezesre
a tesztek szerint 20%-al gyorsabb az 580--as nvidianal , hat ez eleg verszegeny, az uj nvidiarol 100%-os gyorsulast beszelnek
[ Szerkesztve ]
-
bagyusz
őstag
Nagyon jó és részletes cikk
Muszáj volt valami új Architektúrával előrukkolni ATI-nak, mivel nem lehetett arra alapozni a jövőt, hogy kisebb csíkszélesség ->nagyobb tranzisztor szám , magasabb órajel...
Remélem az Nvidia stratégiája is bejön cuda forráskódjának kibocsájtásával.
-
Valdez
őstag
válasz stranger28 #25 üzenetére
Ha a játékokban is elterjednek a gpgpu-s számítások, akkor ott is lehet előnye, lásd a játékok közül csak a dirt 3-ban volt előnye a pci-e 3.0-nak ( még ha elhanyagolható is, de kimutatható), mert ott ha jól tudom 1-2 dologra directcompute-t használ.
-
wdtv
tag
-
helkis
veterán
miért érzem úgy, mint minden ATi-AMD kari megjelenésekor, hogy immár eljött a kánaán és minden szép és jó lesz, mert ők kitalálták a mindenben legjobb gpu-t..
de mégis mindig mire beérik a zöldek vga-ja is, kiderül, hogy annyival nem jobb az új vörös, addigra jönnek a megmagyarázó szövegek, hogy megelőzte a korát..., még nincsenek olyan programok, amik ki tudnák használni..., majd az új driver..., majd a next-genben megjön ennek az előnye... , stb..
és így sajna csak egy mérnök-programozó-geek-karivá válik az új kari..
ez kell a népnek? a jelennek?nyilván kell valamerre menni nem vitatom és én is szeretem az ATi-AMD innovációit, de olyan ez, mint az F1-ben az időjárás jelentés, hogy 5perc múlva eső lesz, páran bejönnek intermediate gumikért, hogy egy lehetséges eseményre felkészülve a többiek elé kerülhessenek, a kommentátorok, és a nézők is bíznak bennük, "izgalom-o-meter" az egekben, de sajna 10-9-szer annak van igaza, aki a jelen helyzetre reagál, és csak akkor megy ki, amikor már az extreme-eső gumi kell..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
dangerzone
addikt
Csak átfutottam a cikket, úgyhogy az a kérdésem, hogy mikor is jelenik meg a kártya hivatalosan?
-
Turbolada II
őstag
Csak beszélnek. Ez a prototípus sokkal jobban bevált mint a 2900XT, és ez bizakodásra ad okot. Az AMD sokkal olcsóbban tud energiatakarékosabb kártyákat gyártani. Ezt hívják technológiai fölénynek.
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
wdtv
tag
en csak azt nem ertem hova lett a hype, maskor mindenki meg volt orulve mikor uj kartya jott ki , mostmeg mintha semmi nem tortent volna
-
LackoMester
addikt
Na ez elég erősre sikeredett, tetszik nagyon.
Az ára viszon kiábrándító, nálam valószinűleg a 79xx kimarad, amit én játszok arra bőven elég a mostani is.wdtv
Az ára a bűnös, azért nincs akkora hype, mert csak nagyon kevesen engedhetik meg magukank.[ Szerkesztve ]
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
Youri
veterán
Várós, kíváncsi leszek a tesztekre
RTX ON
-
leviske
veterán
A guru3d tesztje alapján (még ha itt-ott igen meg is keverik rendszeresen a jelöléseket és az összehasonlításban résztvevő kártyákat) úgy vettem le, hogy DX10 és 11 alatt meglehetősen csúnya pofonokat oszt le a 6970-esnke és a GTX580-nak is. Már csak a GTX680-ra kell várni.
A HD7870 és HD7770 bejelentésére amúgy mikor lehet számítani? CES? CeBIT? Esetleg a Computex alkalmával?
-
PC-rev-RM
tag
A cikken érezni, hogy még így is csak annyit közöl a hatalmas információmennyiségből, amit feltétlen muszáj. Most szótárazom a szakszavakat.
A szoftveres folytást olvasva eszembe jutott, hátha mókolt bios-driver kombóval firepro-vá aélakítható lesz egy "utcai" radeon. Érdekes lenne.
Egyébként örülnék, ha ennek hatására a hpc piac is elkezdene nyitni a radeonok felé komolyabban, mert eddig mindenhol csak nv-val építettek."My GPU maker took more money from me than yours did from you! My GPU maker is #1!"
-
ViiiiktorOC
senior tag
Ez nagyon jó lett! Sávszéle egyszerűen lenyűgöző!
Ez iszonyatos:
"Maximum stable clocks of our card are 1075 MHz core (16% overclock) and 1715 MHz Memory (25% overclock).Both overclocks are spectacular. It's amazing to see over 15% overclocking potential on a brand-new GPU design, using a brand new production process. Over 1700 MHz memory clock is actually the highest memory speed we have ever seen!"
LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
Angel1981
veterán
# 38 LackoMester
Meg talán az is belejátszik, hogy már a HD6970 / GTX580 is elvisz szinte minden játékot max. beállítással, vagyis egyszerűen "nincs annyira értelme" epekedve várni az új, erősebb generációt, mert nem fogunk annyival jobb élményt kapni, mint a mostani csúcskártyák esetén.
Egyébként nézegettem a teszteket; szép és jó, de a teljesítménynövekedés elmarad az előző csíkszélességváltás esetén tapasztalttól, vagyis érződik az általános felépítésből adódó hatékonyságvesztés - már ami a játékokat illeti.
HD6970 (40 nm) ---> HD7970 (28 nm): kb. +40%
HD4870 (55 nm) ---> HD5870 (40 nm): kb. +70%[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
jogos, sokkal jobb lenne ha minden kártya a voodoo1 képességeivel rendelkezne, csak épp gyorsabb lenne...
nyugodtan irj az amd-nek, ha van jobb ötleted, mint az előremenekülés
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
joi29
őstag
Ha esetleg valaki nem tudná a gyárakban mérnökök, technikusok, műszerészek
garmadája dolgozik akik fizetésből élnek csak úgy mint mindenki más.
Az elektronikai piacon ez már rendszeresen bevet szokás, hogy az újabb
technológiailag fejlettebb termékért sokkal többet kell fizetni de egy idő után
a termék ára mérséklődik mihelyt az exkluzivitása csökken és a jobb módú
családok sarjainak igényei kielégítést leltek.
Ezen idő után jön a termék árának mérséklése mikor a minél nagyobb
mennyiség értékesítésére kerül a súly.
Vagyis még mielőtt itt sokan infarktust kapnának előbb kicsit
gondolkozzanak el az elmúlt 10 év vga piacának eseményein és máris
normálisnak fog tűnni a jelenlegi árazás.[ Szerkesztve ]
-
PC-rev-RM
tag
válasz ViiiiktorOC #45 üzenetére
Nálam is ütött, gyorsan meg is néztem a dupla gpu-s kártyák sávszéleit, még a gtx590 is "csak" 2x163GB/s-t tud. (tudott )
Érzékeltetésképpen a 4850-em teljes memsávszéle alapon 64 gb/s, ez a kártya ezt a mennyiséget tudja tuningban...[ Szerkesztve ]
"My GPU maker took more money from me than yours did from you! My GPU maker is #1!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest