Hirdetés

2019. augusztus 22., csütörtök

Hozzászólások

(#1) Gainka


Gainka
(őstag)

"Úgy néz ki, hogy vállalat kísérletei nem igazán váltak be, hiszen láthatóan még mindig van az a pénz, amiért az NVIDIA képes a Tegrára extra effekteket vásárolni. Ez persze jórészt áldozatokkal is járt, hiszen a PC-s játékfejlesztői támogatás a GeForce oldalán érezhetően megcsappant"
Áhhá szóval ezért ... :R

[ Szerkesztve ]

(#2) Gusztáv


Gusztáv
(addikt)

Nem biztos, hogy hosszútávon ez megéri a fejlesztőnek. A potenciális vásárlók túl nagy részét zárják ki. Az Nvidia megoldása meg csak simán gusztustalan.

Laci

(#3) banhammer válasza Gusztáv (#2) üzenetére


banhammer
(veterán)

Mind a két húzás gusztustalan.

Ezzel azokat az embereket büntetik akinek más SOC-kal ellátott Android-os hardvere van.
És azt azért ismerjük el, hogy tőlünk nyugatabbra se kolbászból van a kerítés, hogy mindenki megengedheti magának a 2-3 különböző SOC-kal ellátott Android-os hardvere van.

A Google helyében én szétcsapnék a fejlesztők között, mert az ilyen hardvere gyártói hozzáállás csak ront az Android helyzetén.
Előbb vagy utóbb eldurran a felhasználók agya és vesznek egy tudjuk milyen telefont, táblagépet amin a megvásárolt játék 100%, hogy elindul és nem kell arra várni, hogy a fejlesztő nagy kegyesen kiadja a frissítést amivel a méreg drágán megvásárolt játék végre működni is fog.
Ugye kedves EA Mobile, Gameloft!?!?

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#4) atti_2010


atti_2010
(nagyúr)

Hála a jó égnek lassan eltűnnek a PC-s piacról így remélhetőleg a mobil frontot vágják tönkre azokért a játékokért meg nem olyan nagy kár.

[ Szerkesztve ]

1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.

(#5) zsigus válasza banhammer (#3) üzenetére


zsigus
(őstag)

Lehet, hogy én vagyok vak, de én egy EA vagy Gameloft játékot sem látok a listában.

(#6) Abu85 válasza Gusztáv (#2) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

A Qualcomm megoldása sincs messzebb a gusztustalantól. Sőt, egy olyan kiterjesztésre építeni, amit tudják, hogy soha senki sem fog támogatni rajtuk és az AMD-n kívül igen megkérdőjelezhető. Még ha valami killer dologról lenne szó, de az ATC az nem túl modern már, hiszen az OpenGL ES 1.1 része volt anno.
Egy csomó olyan AMD kiterjesztés van OpenGL ES alatt, amit soha senki sem fog támogatni, egyszerűen azért, mert már van rá jobb alternatíva szabványos, vagy szélesebb körben támogatott specifikus kiterjesztés formájában. Így tök logikátlan az AMD-nek fizetni ezek használatáért. A Qualcommnak is csak azért van meg ez, mert az ATI Imageon üzletág megvásárlásával licencszerződést kötöttek az AMD-vel ezekre.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#7) Xaels


Xaels
(félisten)
LOGOUT blog

Ez nem semmi... Amikor beszállt az NV az Arm bizniszbe valahogy sejtettem, hogy ez lesz. Szerintem jobb lett volna el sem kezdeni. Mondjuk az idei év egyelőre siralmas NV szemszögből.

(#5) zsigus: a frissítésekre gondolt. Egyik említett cég sem iparkodik velük.

[ Szerkesztve ]

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#8) zsigus válasza Xaels (#7) üzenetére


zsigus
(őstag)

Akkor elnézést. :R

(#9) sti


sti
(tag)

Na ezekért idegenkedek mostanában az NV től meg a nevetséges nyilatkozataik miatt a konzolokról. Ha megcsinálják a Shield-et úgy ahogy az be lett jelentve(és tuti hogy megfogják, vannak olyan hülyék) és kizárnak mindenkit a buliból akinek AMD vagy más, régebbi NV kártyája van, akkor nálam azt hiszem jó időre el is lesznek felejtve! Miért nem látja az NV hogy ők nem Google, MS, Apple?? Ők nem tudnak saját ökoszisztémát kiaalakítani. Nekik pont az lenne az érdekük hogy az ő dolgaik mindenkihez elérhessenek erre folyamatosan keménykednek valami saját dologgal ami nem is rossz ötlet, csak megbukik mert nem tud rendesen elterjedni. Kicsit "régi" Sony-s hozzáállás ez. De úgy látszik hogy szerencsére a Sony váltott. Kíváncsi vagyok az NV fog e??

(#10) gbors


gbors
(nagyúr)

újból bebizonyosodott, hogy senki sem angyal. miért is nem vagyok meglepve? :)

"... and d’you know what the moon said?" "That you’re mad as f**k?"

(#11) n.p válasza Abu85 (#6) üzenetére


n.p
(csendes tag)

Azért kiváncsi lennék, hogy szerinted ES2 alatt milyen jobb szabványos textúratömörítési eljárás létezik?
Mert az ETC1 jelentősen rosszabb (és pl. alpha-t sem tud), a többi pedig (DXT, PVRTC, ATC) gpufüggő.

Egyébként az összes Adreno támogatja az ATC-t, szóval csak emiatt simán futhatna a játék 225 és 320 alatti gpu-n (akár egy 200-on) is. Bár tény, hogy azok jelentősen lassabbak.

(#12) Crytek


Crytek
(veterán)

Ez a Bladeslinger király meg is vesszük majd!

Gigabyte Z170 D3H, i5 6600K@4.4ghz, 2x4GB Kingston Fury Hyper X DDR4, EVGA Supernova 650 G1, Zalman Z9, CM 212+,Zotac 1070Ti AMP! Extreme / Xbox One X

(#13) Abu85 válasza n.p (#11) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Szabvány szinten az ETC2/EAC megoldás lesz, amíg nem lesz széles körben támogatva az ASTC.
Az ETC valóban nem elég jó, de semmivel sem vagy előrébb, ha kizárod a többieket. Ez a legrosszabb lehetséges alternatíva. Megértem, hogy a Qualcomm meg akarja mutatni, hogy ők is képesek keményen versenyezni, de akkor is ez erős szegmentáláshoz vezet majd. Egy fejlesztőnek nem dolga eldönteni, hogy melyik hardver legyen a legjobb. Ezt majd a tesztek eldöntik.

Valószínű, hogy ha már úgyis gyártóra van korlátozva az alkalmazás, akkor a Qualcomm úgy döntött, hogy csak a gyorsabb hardvereken fusson. Nyilván ez pusztán üzleti kérdés volt.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#14) L Balázs


L Balázs
(tag)

Azért nem teljesen ugyanaz a hozzáállás, mint PC-n: ott van egy alap játék, és a gyártó fizet azért, hogy olyan extra dolgokat (pl.: Physics) is támogasson ezen felül a játék, amik csak az ő hardverein elérhetőek. Ezzel szerintem nincs is gond, mert ezek általában előre mutató kiegészítések, és többet-kevesebbet hozzátesznek a játékhoz. Az sem elhanyagolható, hogy ez a versenytársakat is ösztönzi, és egy idő után megszületik egy általános szabvány ezekre a funkciókra.
Itt viszont arról van szó, hogy ugyanazt a funkciót valósítják meg többféleképp, és annak a használatára kényszerítik a fejlesztőket, amelyik csak a saját hardvereiken érhető el. Ez egyrészt nem innovatív, mert nem plusz funkcióról beszélünk, hanem ugyanannak a megvalósításáról n+1 féle módon, másrészt épphogy a szabványosítás ellen hat :(

(#15) Pinky Demon válasza Gusztáv (#2) üzenetére


Pinky Demon
(addikt)

Nem is fogja megerni (mmint Tegra szemszogbol), mert ugye az android kiralya a Samsung, o meg leginkabb odzkodik az nVidiatol, ha teheti inkabb sajat vagy qualcomm SoC-okat hasznal. Es amig a Samsung egyetlen telefonnal hoz nagyobb eladasokat mint az osszes Tegra egyuttveve, akkor nem igazan eri meg a vevokor javat kizarni.

(#16) etel89


etel89
(csendes tag)

A szomorú helyzet az,hogy a mai világban valahogy fordítva működnek a dolgok. Olyan emberek döntenek IT. ügyekben cégeknél,akik egyszerüen nem értenek hozzá. Ugyanis nem hiszem el,hogy egy ilyen döntés következményeit nem látja előre az,aki ezzekkel napi szinten foglalkozik. Minden a pénzről szól,a fejlődés meg másodlagos...

(#17) O_L_I


O_L_I
(őstag)

Az a szép az egészben, hogy az Nvidia a Tegra Zoneal kinyitotta pandora szelencéjét, de közben a Tegra Zone egy rakás sz@r alig jönnek rá címek és még kevesebb az olyan ami jó is tehát ez tipikusan az az eset amivel mindeki rosszul jár.
Arról ár ne is beszéljünk, hogy a T3-ra fejleszett Horn szaggat a Transformer Primeon :)

(#18) arty válasza L Balázs (#14) üzenetére


arty
(addikt)

Az nvidia kivásárolt (pc) effektjei soha az életben nem ösztönöztek semmiféle (nyilt) szabvány megvalósulását - azok ugyanis már léteztek. Pontosan ugyan az történt pécén, ami most megy mobilon.

Undorító.

De az nv-t ismerve nem is vártam mást, kár hogy a vásárlók ennyire buták és magukra húzzák a "rendszert". Így aztán lassan MINDENKI szív, akinek nincsen MINDENFÉLE hardver a telefonjában/tabletjében. (márpedig ilyen eszköz ugye nincs)

stadion, kisvasút, freemail

(#19) n.p válasza Abu85 (#13) üzenetére


n.p
(csendes tag)

Már az ETC2 elterjedéséhez is az kellene hogy elég sok ES3 device legyen és a fejlesztők is ES3-ra készítsék a játékokat.
Itt mondjuk pont arról van szó, hogy csak Qualcommon menjen a játék, de Android-on lehet extension-től függően különböző verziókat feltölteni. Mondjuk már jelen pillanatban is 4 félét kell csinálni aki komolyabb 3D játékot készít.
A vicces, hogy high-end Mali-kon is csak ETC1-et lehet használni...

(#20) BatchMan


BatchMan
(senior tag)

Lehet, hogy magamra maradok a véleményemmel, de ugyebár itt játékokról van szó. Nem élet-halál kérdés.
Xbox-on nem lehet Máriózni, Hexic nem megy a PS3-on stb.

Miért baj az, hogy a NVidia a saját vásárlóinak támogatja a játékkínálatot? Ha ők adják a pénzt, a hardver-exkluzivitás szerintem rendben van. Eddig a TegraZone kínálatától nem estem hasra - látványos, de játék szempontjából átlagos vagy gyenge. Ráadásul nincs ingyen.

Nagy híve vagyok a szabad szoftvernek, platformfüggetlenségnek, de ez itt egy piac, és nem érzem, hogy mint vásárló kárt szenvednék bármiben is.

(#21) sti válasza BatchMan (#20) üzenetére


sti
(tag)

Pont ez a bajom az NV-val azt hiszik, vagyis úgy viselkednek mintha platform holderek lennének de nem azok. Ők "csak" alkatrész gyártanak a játékokhoz pontosan ezért ne próbálják megosztani a játékosokat, meg a piacot. A legutolsó dolog amivel egy casual PC játékos mint én foglalkozni akar, az az hogy milyen gyártmányú VGA van a laptopjában vagy PCjében. Legyen jó az ár/érték aránya, és fusson rajta közepes/magas beállításokkal MINDEN. Remélem felhagynak ezzel. Hülyeség!

(#22) BatchMan válasza sti (#21) üzenetére


BatchMan
(senior tag)

Ők viszont a hardver eladásából élnek. Neked mindegy milyen kártya van a gépedben, nekik nem. Küzdenek. Jobbat, olcsóbbat nem tudnak csinálni. Amúgy PC-n is találkoztam már NV-kártya támogatással.

(#23) Abu85 válasza BatchMan (#22) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Csak látod hova vezetett ez a küzdés. A Qualcomm fogta magát és konkrétan exkluzívvá tett egy teljes játékot. Nem csak pár effektet. A PC ezek mellett piskóta, mert ott tényleg viszonylag normális a fejlesztői hozzáállás.
Most két dolog lehetséges. Az NV belátja, hogy más is képes úgy játszani ahogy ők, így legalább a szabványos effekteket nem zárják el más hardvere elől. A másik opció, hogy az NV is megmutatja, hogy képesek még keményebben játszani, és akkor még a maradék PC-re szánt TWIMTBP támogatást is a mobilra fordítják.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#24) sti válasza BatchMan (#22) üzenetére


sti
(tag)

Értem de a platform nem az övék! Csak megosszák, visszavetik az elterjedését egy-egy dolognak úgy hogy a platform soha nem volt és soha nem is lesz az övék. Persze hogy sokat akarnak eladni, de az ilyen NV only dolgok nem működnek. Miért nem látják hogy jó ár/érték arány és széles támogatottság így lehet sokat eladni nem az ilyen kizárólagos támogatással!

(#25) Bull1 válasza Abu85 (#23) üzenetére


Bull1
(aktív tag)

Azért ne keverjünk már egy droidos Oil rush-t össze pl. egy pécés Tomb raiderrel. -.- Főleg h az előbbi alkalmazás ingyenes.

[ Szerkesztve ]

Schmitt Pál szolgálati készüléke: Sony Experia SP ókostellefon - Bip

(#26) Abu85 válasza Bull1 (#25) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Az Oil Rush messze van az ingyenestől. Maximum a demó az.
A PC-s Tomb Raider egy rendkívül jól megírt program. Kifejezetten ügyelve arra, hogy minden hardveren fussanak az effektek, ha megvan hozzá a hardver teljesítménye.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#27) Bull1 válasza Abu85 (#26) üzenetére


Bull1
(aktív tag)

Legalább van demó belőle. Nomeg Play-en sz*rásig vannak játékok, még ha 1 telón ez a játék nem is fut, ott van még 999 fajta játék, senki nem fogja kidobni a méregdrága telefont, PC-n legalább gyorsan lehet GPU-t cserélni. Tomb raider annyira azért nem lett jól megírva indulásra...

[ Szerkesztve ]

Schmitt Pál szolgálati készüléke: Sony Experia SP ókostellefon - Bip

(#28) Abu85 válasza Bull1 (#27) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Nem erről van szó, hanem arról a hülyeségről, amit az exkluzivitás jelent. Erről le kell szokni, mert nem vezet eredményre, ráadásul a Qualcomm erőben sokkal nagyobb, mint az NVIDIA. Jóval egyszerűbb meggyőzniük egy céget az exkluzív programfuttatásról, mert sokkal nagyobb részesedést birtokolnak a piacból. Az NV a pénzt beleöli, de ennek az eredménye nem igazán látszik. Cserébe a PC-s TWIMTBP teljesen leépült, olyan programokba készítenek DX11-es támogatást az NV-nél, mint a Sniper: Ghost Warrior 2. Eközben az AMD az AAA címekre nagyon ráállt.
Azt elhiszem, hogy a Tegra fontosabb mindennél, de a mobil piacon az ami PC-n működött nem fog működni, mert a felhasználó addig jut el a terméken, hogy rá van írva, hogy Samsung.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#29) Bull1 válasza Abu85 (#28) üzenetére


Bull1
(aktív tag)

Sniper 2 az sztem tökjó. :) Qualcomm részben saját sírját ássa ezzel, én is sok esetben addig jutok h Samsung, még egyes termékeken belül is szórnak a chipek (pl. Galaxy S4...). NV legalább nem korlátoz ennyire.

[ Szerkesztve ]

Schmitt Pál szolgálati készüléke: Sony Experia SP ókostellefon - Bip

(#30) FragMaster válasza Abu85 (#23) üzenetére


FragMaster
(addikt)

Sajnos nv oldalról is volt már rá példa, hogy nem indult más hardveren el, pl. dark meadows.

"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml

(#31) Abu85 válasza FragMaster (#30) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Az hivatalosan csak extra effekteket ad a Tegra 3-hoz. Valszeg más probléma volt, mert nekem az Adreno 205-ön elindul, csak az extra effekteket nem látom.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#32) Dr. Akula


Dr. Akula
(nagyúr)

Naigen, az ilyen húzásokkal max azt érik el hogy nem fogom beszerezni a játékot.

Xbox One X - PS4 - Dell 5491 - i9-9900K, G.Skill Trident Z 32GB 3200/CL14, MSI 2080Ti Lightning Z, ASUS Maximus XI Extreme, Samsung 970Pro 1TB, Corsair K95 RGB Platinum, Logitech GPro, Benq PD3200U, Phanteks Enthoo Elite

(#33) Ed3r_X_


Ed3r_X_
(veterán)

Megszokhattuk már lassan hogy az agyonhype-olt Tegrára mindig több effekt van, de most a Qualcomm is beszállt. Gratulálok nekik is :(((

"The best things in life aren't things"

(#34) BatchMan válasza Abu85 (#31) üzenetére


BatchMan
(senior tag)

Nem tudom pontosan mi volt a fejlesztők és a NV megállapodása, de feltételezem NV pénzzel, hardverrel, szoftverrel támogatta a fejlesztést. A tesztelés spec hardveren kevesebb ideig tart, fejlesztés közben kihasználhatod a hardver teljes képességeit.

Ha viszel hardvert, pénzt, val'szeg Neked is kifejlesztik az Adreno205-ön is futó változatot, hacsak a játék jogait is el nem adták. Lehet ezen búslakodni, mérgelődni, de a lépés legális.

Egy kicsit olyan ez, mint a M$Office csak vindózeren és macen fut, nincs linuxos változat - de ez utóbbi jobban fáj, mint NV kis magánjátékai.

(#35) Abu85 válasza BatchMan (#34) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Itt nem csak az NV csinál magánakciókat, hanem a Qualcomm is, ahogy a hír írja, és azzal, hogy legalább két cég exkluzivitásra tör a júzer szív, holott az Android egy olyan platform, ahova a Google nem hiszem, hogy tervezett exkluzivitást. Ez nem az a piac.

A mobil gaming hidegen hagy, azt viszont látni kell, hogy az NV akkora erőforrásokat fektet bele, hogy a PC-s AAA konzolportok 99%-át már az AMD menedzseli. Ez már az NV fórumán is feltűnt a júzereknek. Egyszerűen túl sok anyagi ráfordítást igényel, hogy szabványos effektek legyenek exkluzívak.

Ez abszolút nem olyan. Ez nem operációs rendszertől függ, hanem a hardvertől. Az Office bármilyen hardveren fut.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.