- SONY LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ASUS notebook topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
nexplo
őstag
válasz
Dragon3000 #59 üzenetére
Használtan is megvan az árkülönbség később. Sőt.. A piros karik ára jobban szokott esni. Pláne ha majd a bánya totál megszűnik
-
nexplo
őstag
válasz
Dragon3000 #57 üzenetére
Én simán megvenném ha esne az ára és jobb teljesítményben lenne az épp akkor egy árban lévő NV vagy más AMd karikhoz képest. De a jelen példa szerint nem lesz tucat termék
Nekem is freesync van, mert az is nagyságrenddel olcsóbb az NV megoldásánál ugye... -
nexplo
őstag
válasz
Dragon3000 #53 üzenetére
Nekem is általában AMD karijaim vannak de sosem csúcsot hanem 1-2 éves eltolással majdnem csúcsot veszek. Addigra beáll a teljesítménye és az ára is. NV-vel ezer éve nem voltam kapcsolatban , mert ha tesztet nézek hogy melyik kari melyik karival (NV-AMD) van erőben pariban, akkor az NV mindig drágább. Ezen szempont alapján most ezt az AMD karit sem venném meg
A kulcsszó: még. Az idő nekem dolgozik
-
awexco
őstag
Csak engem zavar az , hogy akik csinálták a hűtőt azok idióták ? Pont ott lenne leghatékonyabb a hőleadása a hűtőbordának ahol letakarták , elzárták a levegő áramlást a radeon felirattal .
-
awexco
őstag
válasz
Dragon3000 #53 üzenetére
Akkor nyomj rá autó uv-t .
-
Dragon3000
nagyúr
Előbb vennék amd-t, mint nv-t, de jelenleg a 2080 jobb választás, mint a radeon VII-t, sokat fogyaszt, ami a melegedés zaj miatt fontos, nem az a pár ezer miatt évente és jelenleg drágább is és gyengébb is, ha ezek közül csak az egyik lenne, akkor már más lenne. Akkor éri csak meg, ha munkára kell.
-
nexplo
őstag
válasz
MeszesKPT #50 üzenetére
Így van. Én azt sajnálom hogy az AMD mindig virít valamit ami tök jó fejlesztés csak kb sebességben vagy abban az időben amikor megjelenik nem igazán használható. Ez sem rossz kártya de korántsem best buy vagy leg leg leg kari. Ez a bajom. Sajnálom, mert jó lenne egy kiélezettebb verseny a zöld-piros tengelyen. Ez a kari remélem csak előszoba egy nagy fullos tesónak.
-
MeszesKPT
őstag
Ez a hír is csak azt bizonyítja, hogy a VII egy félprofi kártya, ami adott munkára tökéletes. Az csak mellékes folyománya, hogy játszani is lehet rajta bizonyos korlátok mellett.
-
vicze
félisten
"hát sajnos nem igazán jó a tesztelési metódusuk, mivel régi játékverziókkal és windowsokkal tesztelnek, ráadásul szinte sehol sehol nem használnak DX12-t / Vulkan leképezőt, hiába elérhető."
-
Nem sok köze van ennek a fanboykodasnak. Pont azt írtam, hogy nincs vagy minimális lemaradása nvidianak vulkan vagy dx 12 alatt. Nézd meg a teszteket,nezd meg az itteni SB vulkán tesztet a Radeon 7 tesztnel.
Vagy nézz meg egy Wolf tesztet TPU nal. Most erre te leirod, hogy azért nincs mert NV raoptimalizalt. Én meg leirom, hogy ez nem igaz szerintem. Már béta alatt is a wolfeinsteinnel és a doomnal a V100 köröket vert a Pascalra. Mindenféle optimalizálás és normál driver nélkül.
Dx 12 ben pedig szinte a játékok 80% resze lassabb mint 11 ben AMD alatt is. -
Haggyad, minden topikba beírja.
A TPU-nál tényleg így jöttek ki az eredmények, csak hát sajnos nem igazán jó a tesztelési metódusuk, mivel régi játékverziókkal és windowsokkal tesztelnek, ráadásul szinte sehol sehol nem használnak DX12-t / Vulkan leképezőt, hiába elérhető. Persze mindennek előnye az, hogy sok grafikus kártyát lehet betenni a grafikonba, minimális munkával.
-
DX11-nél ez működik persze. De explicit apiknál nem feltétlenül érdemes játékspecifikus optimalizálásokat csinálni, mivel ha frissül a játék, akkor az speciális optimalizáció megy a levesbe, volt erre már nem egy példa, pont te értetlenkedtél egy ilyen esetnél, hogy szar a teszt. Általános optimalizáció persze ettől még lehet olyan, hogy egyes játékokban sokat hoz.
Jaj ne fanboy fejjel gondolkodjatok már.
Tény, hogy az NV abszolút teljesítmény és perf / watt terén jóval előrébb van. És csak nála van Tensor meg RT. Ezt nem vitatja senki. És nem is akarom ezt csorbítani.
De az tény, hogy az NV 2 évvel le van maradva az explicit API-kban driverileg. Jórészt ennek köszönhető az, hogy DX11-hez képest DX12-ben és Vulkanban jobbak az AMD-k. Csodadriver powa.
De ez, mint látható, minimális csak, sokat nem lehet vele nyerni. De azt legalább biztosan. És akkor még így is el van maradva az AMD. Szóval sokat nem ér.
-
válasz
Dragon3000 #40 üzenetére
Hát igen, ezért nem értem én sem, mert a Vulkan adott verziójához hozzá lövik az a ott hardvert.Ráadásul a Win verziónak is fontos szerepe van ebben gondolom. ÉN ebben a 2 éve fejlesztik dologban nem igazán hiszek, szerintem Nvidiának szimplán hardveres lemaradása volt a pascallal, amit mosta Turing áthidal.
vagy ennyire jóa Turing Vulkan alatt , hogy még elavult szoftveres támogatottsággal is így megylezso6: mindegyik cég játékspecifikus optimalizálásokat csinál manapság, elég megnézni az aktuális drivereket mikor melyik játékhoz jön támogatás, javítás.
Én ennek nem csak Abu miatt hanem úgy általában sem hiszek,mert valaki leírja ezt itt a PH fórumán. A 2 év lemaradásban meg főleg nem.
Elég megnézned a wolfi 2 tesztjét vulkan alatt vagy Hitman 2 tetsztjét dx 12 alatt. vagy itt a Strange Brigade tesztjét.semmi / minimális lemaradása az RTX nek ezekben vagy előnye van. Mindkét cég abban villog az új API-k alatt amit támogat és ráoptimalizál nem változott ez a nóta. AMD is csak azért gyorsabb valamivel egy egy játék alatt, mert fizet és optimalizál, nem mert modern a hardver vagy 2 éve fejlesztenek szoftvert egy azóta 8 frissítést megért relasevel és teljesen új creator updatekkel Windows alatt. Szerintem. -
-
válasz
Dragon3000 #37 üzenetére
Azért a Turing se annyira új, még mindig Fermi alapú. Az GCN annyiban különbözik, hogy ott a CU-khoz kevésszer nyúltak hozzá, míg az NV-nél az SM-ekhez mindig. Végül a Voltánál / Turingnál olyasmi lett, mint a GCN-es CU.
Persze mielőtt valaki félreértené, nem ez nem jelenti azt, hogy a GCN mindig is jobb volt.
A lényeg az, hogy a hardver és a DX12 / Vulkan közötti általános szoftverréteget kéne fejleszteni. AMD az utóbbit nyomja ezerrel, ebben kb 2 éves elmaradása van az NV-nek. Főleg ezért van benne sok tartalék.
-
válasz
Dragon3000 #34 üzenetére
NV-nél óvatósnak kell lenni sajnos. Abu nemrég írta, hogy teljesen más a stratégiája az NV-nek és az AMD-nek. Röviden: amíg az AMD általános optimalizációkat csinál, addig az NV alkalmazás-szintű optimalizációt, amivel ugyan sokkal több gyorsulást lehet elérni, azonban ha az alkalmazás frissül, akkor az optimalizáció megy a levesbe, s kezdhetik elölről. De azért elvileg csak csinál az NV általános szintűt is, itt rengeteg tartalék van még az GeForce-okban.
-
nexplo
őstag
válasz
Dragon3000 #34 üzenetére
Szerintem is így lesz kb. Remélem már készül egy jobb kari az új alapokra épp
-
nexplo
őstag
Mind a zöld mind a piros oldal szokott ilyet. Gondolom ebben egyet értünk. Mint ahogy abban is hogy ez az új ati bocsánat amd nem váltja meg a világot. Ezért marad a reménykedés hogy hátha gyorsul. Amennyiben nem fog akkor marad egy szép kárász életű új széria első gyöngyszemének. Az irány jó, már csak jó vasat+szoftvert kéne kihozni. Szerintem drukkoljunk mert ha a zöldek egyedül maradnak akkor irány az 1 milliós karik utópiája...
-
válasz
Dragon3000 #31 üzenetére
szerintem ezek a "gyorsítások" egy egy népszerű tesztjátékon belüli optimalizálások. nagyjából arról szól melyik cég mennyi pénzt időt szán arra, hogy adott játékhoz finomítsa a meglévő hardverét. Talán az utóbbi időkben ez a múlt heti Nvidia driver volt az, amire mindeni elégedetten csettintettem, hogy általános gyorsulást hozott Turingon és valamennyit Pascalon is., nem pedig egy játékon belül lépett csak előre.
Nem sok ilyen általános gyorsítás lehet mindkét oldalon, hanem inkább célorientált, bizonyos játékokon belüli. -
Dragon3000
nagyúr
Amiben ugyanúgy vannak változtatások, ami miatt lehet hozzá optimalizálni a dolgokat és lehet nyerni pár százalékot, de ugyanúgy igaz ez az nv esetében is amikor majdnem ugyanazt adja ki, nem a jelenre gondolok most. Egy jó pl, erre még az rx580, kb egy oc-zot 480 mégis sikerült későbbiekben is gyorsítani rajta....
-
nexplo
őstag
válasz
Dragon3000 #28 üzenetére
Egy ideig igen. Aztán rendre csökkenni. Vagy legalábbis bizonyos tesztekben ez látszik... mintha tudatosan lassítanák vissza amikor új jelenik meg..
-
nexplo
őstag
Igen láttam. Ezt érzem kb: ""A probléma az, hogy amikor autót veszel és megkérdezed, hogy hány lóerő, majd azt válaszolják hogy 100. De majd 130lesz hónapok múlva... Akkor inkább visszajövök hónapok múlva""
Na ilyen érzésem van az AMD karival. Valószínű hogy majd 2-3 év múlva nekem is lesz egy mert addigra már elérhető árban lesz. De most több sebből vérzik... -
vicze
félisten
Nem hackelték eléggé ezt az MI50-et... Elég durva mennyire kapkodás ez a kártya.
-
hardzsi2
aktív tag
A Radeon VII az 1080 Ti és a sima 2080-as szintjén van (játékonként változik, melyik tud épp többet pár fps-el), sajnos árban is...
-
egy profi gamer VGA-t nem lehetne kérni inkább az AMDtől? Legalább egy 1080 Ti szintet pls, köszi!
-
Z10N
veterán
Varhato volt. 16GB-tal a content creatoroknak fog ezzel egyutt kedvezni. Ennyiert pedig kivalo vetel szamukra.
-
Z10N
veterán
DUPE
-
Beerheart
csendes tag
Az FP64 teljesítmény fizikailag van ellehetetlenítve, esélytelen, hogy az új illesztőprogram bekapcsolja?
Illetve kicsit off-ként: Van valami infó arról, hogy esetleg a következő AMD vagy nvidia generáció tud-e majd értelmes FP64-et?
Egy szinte nem létezően kis csoporthoz tartozom, akinek a hobbijában jól jönne, de nem tud 1 milla feletti árakat kifizetni ilyen kártyáért. És ha jól tudom évek óta nem volt consumer szinten ilyen kártya, talán az R9 280X volt az utolsó. -
Az ok de így az MI50 nek mi értelme?nem saját magának állít így konkurenciát AMD? ráadásul ahova jó a Titan V( CUDA) ott nem biztos hogy ez a kártya megoldás.
-
Na, akkor a maradékot is elviszik a home CAD-esek.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A szoftveres háttér tekintetében gyakorlatilag a Radeon Vega Frontier Editionhöz hasonlót kínál majd az AMD.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest