Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen egeret válasszak?
- Apple MacBook
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
-
jerry311
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #59 üzenetére
Már miért ne? Egyre jobbak, pl.: [link]
-
jerry311
nagyúr
Tele van az Google Play is meg a Apple Store is játékokkal, amik igencsak szép grafikával és jó sebességgel futnak FullHD kijelzős telefonokon.
A FullHD felbontás, meg a 30 fps feletti képfrissítés már bőven lefedi a játékosok nagy részét. Erre a célra már simán használható. -
Robitrix
senior tag
azért nekem valami azt súgja, hogy a következő 1-2 évben biztosan nem ARM procis gépeken fogjuk nyomatni a játékokat még.
Ez persze nem jelenti azt, hogy mindenféle olcsóbb eszközökben ne szuperálna remekül egy ARM proci. Hiszen nem mindenhez kell csúcs teljesítmény. egy mai csúcs mobil telefon vagy tablet proci remekül elvolna a 5-7 évvel ezelőtti eszközök és alkalmazások teljesítmény igényével, de baromság egy univerzális igavonó szamarat lóversenyben elindítani a oda tenyésztett verseny paripák közt.
-
ddekany
veterán
Azt fejeztem ki csupán fentebb, hogy általában a hasznos funkcionalitás bővülésével nem arányosan nőt az alkalmazások és OS-ek erőforrás igénye. Finoman szólva. Nem is tudom ezt hogy lehet tagadni, ha valakinek volt régen is gépe (innen a régi Win+Word példám). Olyan területekre, mint pl. renderelés, ahol soha semmi nem elég gyors, ez nem vonatkozik. Hasonlóan gondolom CAD-ek bizonyos műveleteire sem. (ARM-on amúgy gondolom első körben pont a "kit érdekel" alkalmazásoknak kell majd pattognia... most azt mondanám, simán, ha natívra fordítják, de ha így folytatjuk, ki tudja. Új Skype már lehet döcögne rajta.
)
-
törölt tag
Nem tudom, én simán megtalálok minden funkciót ribbonon, sokkal gyorsabban, mint a régi menüsávokon, mert több fér ki rá és jobban van kategorizálva és csoportosítva. Ettől függetlenül nem használok MS Office-t, mert egyszerűen nincs rá szükségem itthoni környezetben, cégnél meg nem igazán használunk ilyet szövegek írására (van rá célszoftver).
Összességében az MS Office egy elég félresikerült termék, de nem csak a mostani, hanem minden egyes verziója az volt. Próbálja az átlagember kezébe adni a nyomdai formázás lehetőségét, anélkül, hogy az megértené mit miért csinál (és hogyan). De ettől még rengeteg új funkció került bele az évek alatt, így nem tudom azt mondani, hogy alig változott. -
nyunyu
félisten
válasz
#16820480 #49 üzenetére
Most őszintén, mi a különbség használhatóságban egy Office 2010 és egy 2016 között?
2010-et is szoknom kellett vagy 2 évig, amíg nem kaptam hülyét a ribbontól. (ha már a köcsög 2010 béta a megkérdezésem nélkül "upgradelte" az outlook.pst-met, így nem volt visszaút a jól bevált menüs 2003-ra
)
Nemrég leültem kolléga Word 2016-ja elé, de abban végképp elvesztem, mert csempe itt, flat(ulence) UI ott, 3x annyi csilivili funkció, de közben az alapfunkciókat alig találtam meg a ribbonjában, mert minden ikont átrajzoltak.
Valamit próbáltam benne formázni, erre sokkal aggresszívebben akarta kitalálni, hogy mit akarok csinálni, és megkérdezésem nélkül áttördelte a doksit, stb.
Úgyhogy egy műveletre minimum 3 undo jutott...Pedig már a 2010 autoformat funkcióit is rühelltem, de ez azon is túltett kétszer.
Szóval termelékenységben nem lett jobb az új Office.
Kb. egy feature hiányzott nekem eddig a 2010-ből: Excel 2010-ben még nem lehet cella színezés alapján oszlopot szűrni, mint az újabbakban.
-
törölt tag
Őszintén, manapság már lassan ott kellene tartani, hogy minden RAM-ból fut, kvázi háttértár nélkül. RAM mindig gyorsabb, és minél több dolog van benne, annál jobban jársz.
Amúgy ha nem látod a különbséget a Word 6.0 és a mostani valamelyik verzió tudása között, akkor te is az a kategória vagy, mint a házmester, aki annyit akar csak leírni vele, hogy tisztelt lakók, keddtől megint elzárják a gázt, mert ki kell cserélni a vezetéket. Ennél sokkal sokkal többre képes, csak legtöbben nem használják ki. Ezért legtöbb ember számára felesleges. Számodra is. Nem kötelező használni. Ott az Abiword, és hasonló cuccok, de írhatsz notepad-ben XML kódot is, az most is elfut pár mega memóriával
-
Fred23
nagyúr
7nm-es Snapdragon 855 van már legyártva bőven, ettől függetlenül tény, hogy -ahogy maguk is fogalmaztak-, ez csak egy útiterv. Nincs garancia rá, hogy mondjuk az 5nm-re váltás úgy fog menni a gyártóknak, ahogy azt éppen ők elképzelik.
Ettől függetlenül, ha igazak a SD855 teljesítményéről az eddigi infók, minden terv szerint megy egyelőre. Intelnél pedig ez nagyon nem így szokás.
Simán lehet, hogy sokkal előbb lesz 5nm-es Snapdragon, mint 5nm-es Intel CPU, és ez bizony számít!
-
ddekany
veterán
válasz
#16820480 #46 üzenetére
Na, kész, jönnek az aaatós analógiák...
Nem beszéltem töltési időkről, sőt az egyéni igényeimről sem. CPU és memória igényt említettem, utóbbit hangsúlyosabban. Semmi köze hozzá az SSD VS HDD-hez. Ha nem érted, fogj egy Win 95-ös gépet, és egy Word 6-ot, Excel, Windows Commander-t, stb. OK, kicsit fapad, de egyébként nem nagyon. És belegondolsz, hogy ez amit nyomkodtál egy 233 MHz-s Pentium MMX, és 64 MB RAM, vagy akár kevesebb. Ne mond, hogy nem meglepő, és hogy arányos a funkcionalitás fejlődése az erőforrás igényével. Nem. Belehízunk a hardverbe, újra és újra. (És mikor azt hinnéd, hogy most vége, akkor meg jön az Electron...
Ez az asztali alkalmazás, ami igazából kb. egy weboldal, és egy beágyazott Chormium motor, amit említettem.)
-
törölt tag
A bootidő csak egy szemléletes demonstráció, mint írtam (ha olvastad volna) bármilyen adat betöltésekor ilyen különbség van. Autós példa gy.k.: ha Ferrarid van, és továbbra is csak földúton használod, akkor ne csodálkozz, hogy nem lesz gyorsabb a zsigulinál
berVi: Grub-nál ha bármit lenyomsz, akkor nem lép túl a menün, hanem megvárja, hogy válassz te az opciók közül. Amúgy megy login képernyőn Ctrl+Alt+F2, TTY2 login és bármit megcsinálhatsz. De ha ennyire nem ért valaki hozzá, az bármilyen rendszeren szívna. Pl. mit csinálnál hasonló helyzetben, ha W10 dobná el magát login képernyőn?
Igen, tudom, a W10 nem csinál ilyen. Nekem Linux sem, pedig 2-3 éves gépen használom GT940M-mel. Sem az open source, sem az Nvidia driverrel nem volt soha probléma. -
berVi
senior tag
Mielott nagyon beleeljuk magunkat, hirtelen par szepseghiba:
1. Az ARM 7nm-es leendo CPU-kat hasonlit mar jelenleg is EOL 14nm-es CPU-khoz.
2. A gyonyoru marketing bullshit grafikon aljan a "graph not to scale" felirat.
3. Szinten a grafikonon a SPECint, mivel az ARM max integerben tengodik el.
4. Videozgatasra, netezgetesre valoban jok lesznek ezek is, a kerdes csak annyi, hogy ilyen felhasznalas melett miert valasztanek ARM-ot mondjuk egy J5005 helyett, 10W TDP-vel, szoftveres kompromisszumok nelkul. Ennel 30%-kal gyengebb CPU-t hasznal most muterom, asztalon, Windows 10, Office 2016, Firefox, OneDrive, minden gond nelkul, fanless.
5. Az "i5 teljesitmenyt" egy mobil CPU alapjan sikerult kijelenteni, marpedig az eleg messze van a leggyengebb asztalitol is, nemhogy egy erosebbol.Satobbi. Marketing bullshit a javabol.
-
berVi
senior tag
Jaja, az folyamatosan itt van
Kollega a heten rakott 18.04.1 LTS-t egy ~2 eves laptopra NV GPU-val, telepites utan ugy indit, hogy nem tudsz bejelentkezni, mert villan egyet a kep, es kidob ujra a login screen-re.
Akkor ujrainditod, amivel meg is birkozik par perc alatt. Belepnel a grup menube, hogy beird a magic keyword-ot, amivel talan lesz valami hasznalhato display-ed (nouveau modeset), de hat abba persze nem tudsz, mert az Ubuntu ugy erezte, folosleges grub menut mutatni 2 masodpercig is. (hasonlo fogyatekos megfontolasbol tiltottak le anno a ctrl-alt-backspace-t is, elvegre az x stack mar annyira atomstabil, hogy sose lehet szukseg az ujrainditasara
)
Akkor kinyomnad boot kozben, hogy elcrasheljen, mert ha elegszer elcrashel, akkor vegre mutatja a szaros grub menut. Ja, hat de nem tudod kinyomni, mert ahhoz kell 5 masodperc, o viszont boot kozben elmegy sleep-be 2-3 alatt, upsz.
Es akkor szerezhetsz live cd-t. Mindezt azert, hogy be tudj jelentkezni elso alkalommal a szaros gepedbe.
Es akkor jonnek a szakertok, hogy ott basztam el, hogy NV GPU-t hasznalok, AMD-t kene. Ha AMD-vel fagy, akkor meg Intel-lel kellett volna. Ha Intel-lel szar, akkor meg NV-vel. Mindig en vagyok a hulye, a Linux meg khiraly.
Linux desktop eve... Unatkozo szandalos-zoknis szabadsagharcosok nedves alma marad ez, amig vilag a vilag
-
ddekany
veterán
Nem gondolom, hogy a programozók lustaságáról szól ez. A valóság, hogy elég jellemző, hogy nehéz a neked megadott határidőre végezni bármivel. Ha meg leállnál optimalizálgatni, akkor kapnál is az arcodra, mert nem azért fizetnek (kivéve ahol/amikor pont de, de nem jellemző). Arról nem is beszélve, hogy sokszor eleve olyan nyelvet/keretrendszert használsz, ami közel sem erőforrás hatékon végeredményt ad, ha fejre állsz akkor sem, mert azzal lehet hatékonyan fejleszteni, vagy még rosszabb, mert történelmi okokból arra lehet könnyen fejlesztőt találni. De ha elbírja gép amin futni fog, akkor ügyfél fizet, és további erőbefektetéssel alighanem a saját versenyképességedet ásod alá. Ez van... piaci mechanizmusok kb. Ja, és ide tartozik még az a következmény, hogy iszonyat sok az absztrakciós réteg. Ez az egyik igen fontos hizlaló tud lenni, ahogy látom. Mert nem elég, hogy a rétegeken való átvergődés eleve némi overhead, de az egyes rétegek sokkal általánosabban/"tudományosabban" oldják meg a feladatukat, mint ahogy neked az adott alkalmazásban elég lenne, hiszen más alkalmazások, amiknek mások az igényei, is arra a rétegre építenek... De a kód újrahasználhatóság meg kritikusan fontos. Na így híznak az alkalmazások bele az aktuális hardverbe, akármilyen erős is legyen az. Csak azért nem eszik 100x többet valami ami 100x erősebb gépekre készül, mert plusz/jobb funkciókra is van igény, ezért "csak" 30x eszik többet...
-
ddekany
veterán
válasz
#16820480 #41 üzenetére
Amúgy engem nem nagyon érdekel, hogy mennyi idő alatt bootol be a gépeim (amúgy 5+ perc lehet, amíg ténylegesen használható lesz, mert a Windows update, meg az Avira már kiélte magát), mert nem szoktam max altatni őket. Aki szerint meg arányban áll a programok felhasználó számára is megtapasztalható tudásának növekedése az erőforrás igényük növekedésével... főleg RAM pl...
-
törölt tag
Akkor még nem tapasztaltál meg igazi sebességet, ha jelenleg is HDD-t használsz, és ez a géped bottleneck-je valószínűleg. Lásd még: [link]
De ezt gondoltam, hogy nyilvánvaló, mert annyi teszt meg cikk született már a témában. POST után olyan 5 másodperc amíg feláll a rendszer (W10 és Linux is), ugyanez HDD-vel olyan 1-2 perc legalább, de lehet akár lassabb is. Ez szerintem óriási különbség, és főleg hogy nem csak bootnál látszik, hanem bármikor bármihez nyúlsz, ami háttértáron van. Szóval az egy dolog, hogy a CPU-d 20x gyorsabb lett, de ha az adatok beolvasásához használt lemez maradt hasonló sebességű, akkor milyen fejlődést vársz?jerry311: Persze, több erőforrást használnak, és ez részben tényleg programozói lustaság is, de nagyon sok dolog változott. Nézz meg egy 10-15 évvel ezelőtti weblapot hogy nézett ki és milyen elemekből állt. Eljutottunk a sima HTML és esetleg pár beépülő (Java, Flash, képek) korszakából oda, hogy minden HTML5, CSS, JS, beágyazott videó, animáció, akármi. Nyilván egy ilyen oldal ha rendereled, akkor jóval többet eszik a memóriában, ha már a letöltött kód is több (tíz) megás.
Amúgy meg igen, program indításnál elvisz egy rakás CPU-t, 1-2 másodpercre, aztán gondolom lenyugszik. Régen meg elvitt ennyi CPU-t, csak fél percig töltött. -
jerry311
nagyúr
válasz
#16820480 #37 üzenetére
Nehezen veszem be, hogy egy Outlook annyit fejlődött, hogy elindítom és rögtön elvisz 15% CPU-t (i7 7700k), meg ~2 GB RAM-ot.
Vagy egy Chrome / FF / IE 8-900 MB-ot 1 nyitott weblappal.
Valami sántít itt, ennyit biztosan nem fejlődtek, legfeljebb a programozók visszafelé. -
ddekany
veterán
válasz
#16820480 #37 üzenetére
Word egy érdekes példa, mert mai gyerek el se tudná képzelni, hogy egy OS + Word 6 tudású valami belefér 64 MB-be, és még marad is mellette másra. Sőt, 32 MB volt azt hiszem a standard irodai gép inkább.
Bootal nekem nem ez a tapasztalatom régről (Win 95-98), nem volt lassabb a boot, mint akár a mostani gépemen. Ja, HDD-m van, nem SSD, de a CPU legalább 20x gyorsabb (sőt, még x4, mert ennyi mag), RAM 256x akkora, a mai HDD is azért lényegesen gyorsabb, és mégis... Egyszerűen nem volt ez a bloat, mert nem is lehetett, meg se mozdult volna régi gépen. Amint lehetett, lett.
Az meg, hogy a használhatósága fejlődött valaminek, sokszor nem kell, hogy plusz erőforrás használattal járjon. (Ráadásul most már egy ideje jobbára visszafelé fejlődik a használhatóság... mióta divat kérdése lett az UI.)
-
ddekany
veterán
Az x86 ördögi kőrből ki kell majd törni... az a tendencia, hogy egyre több minden költözik a böngészőkbe talán majd segít megugrani ezt, de igen, kérdéses. Viszont ami a hardver képességeit illeti, na meg az ár/értéket, itt sokat nyomhat a latba az ARM ISA mindenki számára elérhetősége. Mert így valódi sokszereplős öldöklés lehet, nem pedig az, hogy ketten ülnek az x86 licencen (+ a VIA, igen), abból is az egyik szinte az egész piacot uralja.
-
törölt tag
A Word nem igazán jó példa, mert azt inkább letolták a piac torkán, hogy a házmesteri hirdetőtáblára kitett 3 soros figyelmeztetést sem lehet másban megírni, csak a legújabb Word Pro Enterprise akármi alatt
Ha megnézed, hogy mondjuk egy képszerkesztő mit fejlődött, mennyivel elérhetőbb és egyszerűbb lett bizonyos eszközök használata bennük, akkor láthatod, hogy óriási a különbség. Aztán meg hogy megtanulták a programok kihasználni a több feldolgozási szálat, kihasználni az újabb, komplexebb és erősebb hardvereket.
De talán még az is elég, ha megnézed, hogy egy modern hardveren másodpercek kérdése egy cold boot. Az emlegetett 200MHz-es időkben még egy vacak CLI is percekig tudott tölteni. -
ddekany
veterán
AutoCAD-et konkrétan nem tudom, de általában elmondható, hogy a funkcionalitás bővülésének és az erőforrás igény növekedésének üteme köszönő viszonyban sincs egymással. Régen 200 MHz-es, mai szemmel nagyon szerény IPC-jű CPU-val, meg 64 MB RAM-al(!!!) kb ugyan úgy készült el egy dokumentum, mint most, és ez jobbára mai szemmel sem volt különösebben tetű. OK, hogy a mai Windows, Word, stb. többet tud, na de ennyivel? Főleg a felhasználó szemszögéből... (Egyébként erőforrás használatban éppen szintet fogunk lépni desktopon ahogy elnézem, mert tőr előre az az elképzelés, hogy a desktop alkalmazásokat is HTML/CSS/JavaScript segítségével írjuk, és aztán belecsomagolunk egy böngésző motort az alkalmazásba. Szóval mikor illető elindítja a natívnak hitt alkalmazást, akkor gyakorlatilag elindul egy lecsupaszított böngésző, és az ablak tartalma lényegében egy weboldal, csak a felhasználó ezt nem (nagyon) veszi észre. Na most el lehet képzelni, ez mennyire takarékos megoldás...)
-
arn
félisten
Ettol az x86 nem fog megfelelo sebesseggel futni, masreszt milyen tdposztalyban? Ahogy az x86 szarul skalazodik lefele, ez meg valszeg felfele.
-
jerry311
nagyúr
Hát de minek? Kaphatók elég nagy és gyors microSD kártyák már, hogy egy tisztességes gépet össze lehessen hozni Pi-ből, vagy valamelyik másolatából.
Nekem pl. a Pi mindent nagyobb fájlt hálózati tárhelyről szed, de a Win is, játékok kivételével persze, azok a helyi SSD-n vannak. Inkább szívok NFS-sel és/vagy iSCSI-val, mint USB HDD-vel, de hát ugye kinek mi.(És persze, ahány ember annyi igény.)
-
.mf
veterán
"egy 3 GHz-es Cortex-A76 nagyjából egy 3,5 GHz-en üzemelő Skylake magot közelít meg a SPECint2006-ban"
Azért az ARM mégiscsak RISC, míg az x86 "CISC" (már régóta inkább hibrid), szóval lehet, hogy van, ami a RISC-nek is nagyon fekszik (monjuk hogy C2C jobb lenne, azt már nehezen hiszem), de ha valami összetettebb dolgot kap, már lehet, hogy elhasalna.
Paperboy: "Várom a napot, amikor egy ARM-es asztali konfigot rakok össze magamnak..."
Raksz össze? Bedugod a táp-, monitor-, bill- és egér-kábeleket? Integrált GPU, wifi, Bt; lapra forrasztott proci, RAM, flash - talán-esetleg egy m.2 és/vagy SATA slot a tárhely bővítésére. Szerintem ez első körben az asztali / laptop low-end-et fogja célozni, akik filmen, böngészőn és office-on kívül másra nem használják.
b.: "Szerintem 2 év múlva már megérheti gondolkodni ARM alapú gamer PC ben főleg , hogy Nvdia is erősen melléjük áll majd gamer szegmensben is."
Az tuti nem 2 év lesz
-
solasola
csendes tag
"Várom a napot, amikor egy ARM-es asztali konfigot rakok össze magamnak...
"
Azt én is várom, bár hobbi lapokból tulajdonképpen már most is menne.
Ez a ház egy relatíve erős SOC, az RK3399-esből készült laphoz való:
pl: https://www.cnx-software.com/2018/07/13/rockpro64-dual-sata-nas-enclosure/
A Raspberry hasonló, de abban iszonyatosan hiányzik a SATA v NVMe támogatás, azaz nem lehet belőle tisztességes gépet építeni, csak SD-kártyáról boot-oló, külső USB disk-es szörnyedvényt (szívok már egy ideje egy ilyennel, mert az otthon automatizációs rendszeremet erre próbáltam építeni).
-
BatchMan
senior tag
Anno 486-oson autocad-et, winword-öt stb használtam. A mai processzorok, hardverek sokszorosan verik kenterbe az akkori konfigot. Valaki felvilágolhatna, miért kell a hardvert fejleszteni gőzerővel, ahelyett, hogy használható szoftvereket írnának?
Ami lényeges különbség, hogy a mai játékok nem mennének el az akkori hardvereken sehogy. De ez nem érdekelne, ha lenne egy használható munkás gép. -
ceripapa
aktív tag
Az a baj megint egy ezeréves dologgal hasonlítják össze magukat, már a 8250u is sokkal jobb mint a 2 magos 7300u, stabilan elvan 2.8Ghz-n akkor még alig melegedik . 3.2 -n már zavaró tud lenni a venti egy kisebb notiba. Arról nem is beszélve hogy az ARM megoldásai addigra ryzen2 noti és intel köv cpuival versenyeznek majd . Szóval mire ezek a megoldások kijönnek és támogatva lesznek , kell 3-4 év -.- kiindulva a dx12 és mindenféle világmegváltó ötletekből :]
-
Cathulhu
addikt
Azért elég ”optimista” az a grafikon, ahol az ARM a saját eddig teljesen lineáris növekedési ütemét a jövőben hirtelen exponenciálissá tudja alakítani, de kényelmesen csak pont addig, hogy éppen megugorja az intelt.
Ez eddig semmi, csak marketing bullshit, a mérnökséget megkérdezte bárki? -
Dare2Live
félisten
@Abu: No mégis jó lesz mobilba is nem csak serverben?
-
Sanya
nagyúr
még csak most? de hát a geekbencsben az apple elver mindent! hogy lehet ez?
Akkor mégsenem gyorsabbak? Úristen?
-
aprokaroka87
nagyúr
Most csak az én emlékeimben él egy olyan hogy cortex a77?
Bár rákeresve a neten semmi infó nincs róla, kivéve a kirin980 chipset kapcsán.
De az arm hivatalos oldalán sem látom fent
-
proci985
MODERÁTOR
htc desireHDre anno raraktak az Ubuntut. nem ment tokeletesen, de ment.
itt meg egy linux mint pixel 2 guide
nyunyu: ot eve a steam machinek kapcsan en remenykedtem, hogy megtortenik, aztan vegul 2014 korul az androiddal jott el a linux eve (meg ahogy az embedded teruleten atvette a PLCk szerepet par eve).
-
Fred23
nagyúr
-
Solten
őstag
Passziv hutesu ARM-os Chromebookok mar vannak egy ideje a piacon. Elonye az Intel passziv megoldasaival szemben hogy kevesebb energiaval is beeri gyakorlatilag azonos teljesitmeny mellett ez ugye az meg akkuidore jo hatassal van. Valamint jobb az Android app tamogatas.
Oriasi potencial van bennuk csak szoftver kell hozza. -
Fred23
nagyúr
A TDP értelmezésükre nagyon kíváncsi lennék! Gondolom, az 5W nem peak terhelés mellett lesz, hanem egy amolyan átlagos, napi életben gyakori progi mellett, ami legrosszabb esetben mondjuk a PUBG Mobile.
Snapdragon 821 is kábé 5-6W TDP-n volt emlékeim szerint, de szintetikus tesztekben már volt 10W felett is; és a legújabb SD 845 is képes a 10W-os csúcsra is, miközben átlagosan nagyjából annyit eszik, mint anno a SD821.
-
Béééla
őstag
Ajánlom a figyelmedbe a viszonylag gagyi Raspberry pi 3+-t, az is meglepően erős. Egy kicsit gyúrnak rá, rendes hűtőbordát terveznek egy intel nuc méretű dobozra, neadjisten bővíthető ram (SoC-okról beszélünk arm esetén tipikusan), nvme ssd és főhet a feje az intelnek. Esetleg laptopba, 15W-ból egy arm bőségesen jóllakik.
-
Szerintem ez nem olyan lesz, a Windows és a Microsoft támogatásával egyre potensebb lesz és ez mellé ott van az igencsak jól működő gyártókapacitásuk. Szerintem 2 év múlva már megérheti gondolkodni ARM alapú gamer PC ben főleg , hogy Nvdia is erősen melléjük áll majd gamer szegmensben is.
-
wsanyi
aktív tag
Azért az az 5 nm ígéretesnek tűnik, főleg, hogy intel még a 10 nm bevezetését is tovább tolta. Hiába rosszabb a TSMC 10 nm, mint az intel, azért 5nm vs 10 nm akkor sem egy kategória.
-
Clorf
tag
Biztosan lesz Linux alapú rendszer ezekhez, nem?
-
paperboy
senior tag
Várom a napot, amikor egy ARM-es asztali konfigot rakok össze magamnak...
-
nyunyu
félisten
Ezek is olyanok, mint a Via low power processzorai, amik 3 év múlva agyonverik az aktuális Inteleket?
Aztán a sajtóbeharangozóban hallottunk azokról a paperwareekről utoljára. -
Eduscho
csendes tag
Béláim!
Legaláb a cím helyesírására figyeljetek!
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Cortex-A76 már elég potens lesz a harchoz, de az érkező fejlesztések fenyegetnek igazán.
- Politikai mémek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciófigyelő: két olcsó, de már dokkolós porszívó is akciós a Ranvee boltjában
- iPhone topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Peugeot, Citroën topik
- Villanyszerelés
- Autós topik
- Filmvilág
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest