Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MLaca
őstag
hát nemtom, én nem mernék másokat levakuzni, ki tudja, épp mit kapok le
http://mlzphoto.hu/
-
atike
nagyúr
Igen, pontosan ilyen helyzetek adódnak elég sűrűn. Én csináltam itt helyben egy klub weboldalát még évekkel ezelőtt - az egyik haverom volt a fotós - és minden buli utáni délelőtt azzal telt, hogy jöttek a telefonok meg az emailek, hogy ezt meg azt a képet le kéne venni.... Sok olyan dolog szerepelt a képeken aminek nagyon nem kellett volna...
(Óvónőképzős bulik voltak többnyire - ez mindent elmond... )
[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
Én is partifotózok, az ismerősöm discojában, de ott már a bejáratnál ki van írva hogy kép és hangfelvételek (videó és fényképek) készülnek Aki ezt nem fogadja el, nem lép be, probléma megoldva
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
daninet
veterán
Nekem a csúcs partyfotó színes, elénk. Mondjuk a pécsi jakabhegyi kolesz az a legsötétebb hely szerintem a világon, valószínű fotózásra nem túl jó. De egy fényes színes diszkóban nagyon jó képek készülnek, vaku is csak nagyon kevés kell, így nem lesz fekete a háttér, és nem lesznek jégcsapok az emberek.
Itt egy példa a kecskeméti blingbling klubból (valami baj van a weboldalukkal, ugyhogy barátom myvip-jéről szedtem le fotót)Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Stiky
senior tag
Mi haverommal olyat találtunk ki, hogy random-fotózás©. Ugye egy ultrakompakt megfér az ember tenyerében, és 2 másodperc alatt el lehet sütni egy kézzel. Így akárki elé/mellé/akárhova odatarthatóak.
Aztán ha már sötét van csak arra reagálnak, hogy vakuzott valaki. Nah ekkor születnek az igazán kínos és többnyire reális képek
Persze a hirtelen odatartom és lövök mellékterméke a '3-ból 1 kép éles' aztán nincs rajta a képen a téma meg hasonlók, de nembaj mert jó szórakozás.
**ja és persze csak házibulikon sütjük el, ahol ismerjük az emberek 3/4-ét. Egy szórakozó helyen nyilván nem lenne egészséges ezt alkalmazni.~ http://pancakespeedy.tumblr.com/ ~
-
daninet
veterán
sok helyen nemcsak a bejáratnál van kirakva, hogy ha nemtetszik húzz el, hanem az első és utolsó kép a weboldalon is egy fekete alapon vörös és fehér szöveg halálfejjel, hogy ellehet menni a pitizéssel máshova
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
PNP
őstag
A partifotós oldal szerintem nem médium.
-
Champipi
aktív tag
Szerintem a legfontosabb, hogy az embereknek a fotón normális feje legyen! Nem vicc! Abban a pillanatban, ha grimaszol vagy bután néz ki, már rakják is ki a különböző vicces kedvű oldalak, mintegy gúnyt űzve a fuxos-józsi, szopósszájú-gizi fejekből.
-
Sir Riccio
addikt
Nálunk másképpen van, a presskártyáinkon a háttérben is szerepel, hogy ha valakinek nem tetszik egy kép akkor x mailcímre írhat, hogy szedjék le, és leszedjük. Rólam készült a múltkor egy fotó ami nemtetszett, 2 mailt írtam a konkurens oldal üzemeltetőjének, hogy nemszeretném ha fent lenne és még csak válaszra sem méltatott. Meglepődnék, ha pl ezért nem kereste volna többször is az oldal szerkesztőségét a képen szereplő hölgy, még akkor is ha nyilvánvalóan Ő volt aki részeg volt és hagyta magát így fotózni, ettől még ilyen képeket nem rakunk fel senkiről...legalábbis normális helyen nem.
PNP:miért nem?képeket, videókat, hanganyagokat publikál, igen széleskörű látogatottságot termelve.(napi 5-20ezer egyedi látogató)
Champipi: Nehéz ilyen képeket lőni, sokszor sötét van és ha Ő hülye fejet vág azt én nem látom, nem rajtam múlik milyen feje lesz a képen, viszont az már igen, hogy felrakok-e egy rosszul sikerült fotót.
[ Szerkesztve ]
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
hejesírásó
senior tag
válasz Sir Riccio #9 üzenetére
ejh, őt vki\vkik hazavitte\vitték pedig nem egy nagy szépség, de nem is vészes.
Stiky: ha jó a fizikumod, nem érhet nagy baj.
[ Szerkesztve ]
-
donzoli
aktív tag
tetszett az írás
nekem egy olyan észrevételem van ezzel a területtel kapcsolatban, hogy rettentően felhígult a "fotósok" minősége, mondom ezt úgy, hogy én csak hobbiból fotózóm..
sajnos az utóbbi időben többször láttam, hogy Canon xxxD -vel nyomják auto modban 18-55-el beépített vakuval
félreértés ne essék nekem is ilyen vázam van s nyilván a megfelelő körítéssel ezekkel is teljesen megfelelő képet lehet készíteni, de a többi....
és nem, nem akarom a technikára fogni, hogy csak drága géppel méregdrága fényerős üveggel és 50+ kulcsszámú vakuval lehet nekiállni..
de az rendkívül idegesítő amikor azt érzi az ember, hogy 5 sör után is szinte biztos, hogy jobb képet készítene mint a "fotós" (és ezt nem a sör mondatja..)PS: akinek nem inge!!
-
Sir Riccio
addikt
Nem csak az eszközökön múlik.
Való igaz, hogy a beépített vaku használhatatlan ilyen célra, mert ugye ha beépített vaku van az villog egy sort (vagy többet) mire sikerül fókuszálnia a lencsének, a delikvensek pedig azt hiszik le lettek fotózva és már mennek is vissza tombolni.
Én bulifotóra a 400D vázamat egy 430EXII vakut meg egy 18-55 II-t használok. A DJFestival-on készült galériámhoz egy 580EX sietett a segítségemre, a többi ugyanaz volt, nem hitték el, hogy ez az obi volt a vázon, pedig de.Hangsúlyoznom kell, hogy egy alap dSLR beépített vakuval is sokkal jobb ilyen célokra mint egy kompakt, már csak a zaj miatt is.
[ Szerkesztve ]
-
donzoli
aktív tag
válasz Sir Riccio #12 üzenetére
igen ezt ki is hangsúlyoztam, hogy nem csak a technikán múlik..
nekem is 400D és 18-55 IS szóval tudom, hogy jó
jah az említett példát BP-en láttam a B7 -bencsak arra próbáltam rávilágítani (amit nyilván Te is nagyon jól tudsz), hogy valóban sok a kókler aki "partifotósnak" nevezi magát és ez szúrja annak a szemét, aki picit is ért a fotózáshoz...
gondolom ezzel egyetértesz
valamint nyilván a Te szemedet is szúrja, ha ilyet látsz.. -
luw2win
őstag
Azt nem szeretem amikor van egy partyfotós, és kérdezzük hogy hol lesznek fent a képek ( ez pl Ibiza Party 5 Orosháza), és mondja hogy nem tudja . Másik 28.án voltunk bulizni Babylon-ba Békéscsabán, 4óráig nem volt partyfotós, aztán előkerült, ez csaj volt lehet hogy pultos volt és beállt fotózni nem tudom, de a képeket sehol nem találom...
Amúgy nehéz dolga van egy partyfotósnak, mival a nagycsomó térdig izzadt fiatal között rohangálni, vigyázva hogy ne legyen semmi baja a gépnek, nehogy ráöntsenek valamit stb stb... Meg azért egész éjszaka talponlenni.
De legalább azt tudják már hogy hova teszik fel a képet
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
Sir Riccio
addikt
donzoli: Egyet hát, és az ilyenek miatt kapok én kevesebb fizetést...sokkal kevesebbet.
Nálunk az a bevett szokás, hogy van ilyen névjegykártyaszerű cucc amiből általában van nálunk 150-200db és ha valaki kérdezi akkor a kezébe nyomunk egyet. Hatásos mert nem felejti el a címet, és nincs bajlódás azzal h nem érti, nem hallja amit mondunk. A probléma az, hogy vannak igénytelen tuskók akik ezeket utána szétdobálják, ami viszont a hely szempontjából nem a legkedvesebb megoldás.
-
h-yle
addikt
Próbálkoztam én már 5 sör után (volt az 2x annyi is ) partifotózni... Meg kell mondjam lószar se lett belőle
Mondjuk én a beállított képeket szeretem, ahol mindent én kontrollálok, a legutolsó porszemig, szóval ez nem az én műfajom.A dslr meg kb. alap bármikor amikor az ember nem csak kattintgat, hanem valamit kezdeni is akar a képekkel, főleg rossz fényviszonyok mellett, ahova azért nem árt ha legalább ISO800at tud használni úgy hogy a kép utána kilátszódjon a zajból.
Egyébként én azért respektálom a partifotóst, mert tényleg ipari szar körülmények között kell módosult tudatállapotú "amatőr modellekkel" képeket készítenie, ami valljuk meg nem egyszerű feladat.
Már csak belegondolni is rossz, mi történne akkor, ha épp egy olyan IQ < izom embert sikerül lefotózni, aki 2 csík fehér után a titkárnővel partizik a színpadon, és eszébe jut mi lesz, ha meglátja otthon a képeket anyus, majd kedve támad kib@szni a gépet a kezemből...Sir Riccio: Én most épp tárgyfotózok, és a főnöktől mindig megkapom, hogy szar a kép, meg nem értek semmihez. Látni kéne mi van mikor épp nem vagyok benn, és más csinál fotókat. Ha azt mondom szánalmas akkor a közelében se járok az igazságnak. Persze utána az is az én hibám, hogy más szar képet csinált, mert átbabráltam az ő beállításait...
Az meg már egy másik téma, hogy olyanokhoz ragaszkodik egy csomó megrendelő, ami szarul néz ki, de persze ú jobban tudja.[ Szerkesztve ]
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
törölt tag
"A teszt még folytatódik"
Hmm. Partifotó. Asszem soha nem vállalnám, érdektelenség miatt. De sírni remek a képeket nézegetve, milyen emberek járnak szórakozni.
-
Sir Riccio
addikt
Már csak belegondolni is rossz, mi történne akkor, ha épp egy olyan IQ < izom embert sikerül lefotózni, aki 2 csík fehér után a titkárnővel partizik a színpadon, és eszébe jut mi lesz, ha meglátja otthon a képeket anyus, majd kedve támad kib@szni a gépet a kezemből...
Rendőrség, majd számla alapján kifizettetem vele a komplett felszerelésem és veszek egy újat.
-
luw2win
őstag
válasz Sir Riccio #15 üzenetére
Tudom, meg ha nincs névjegykártyája akkor a telomat szoktam odanyomni neki hogy irjba bele, ennyi. Nincs nekem semmi problémám ezekkel.
De a Babylon Club és azért az Ibiza Party se egy falusi disco hogy ne legyen normális partyfotósuk.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
Integra
titán
mekkora manapság az átlag életkor? 13-15?
lol...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
h-yle
addikt
válasz Sir Riccio #18 üzenetére
Na ja, de azért én ezt inkább kihagynám, ha egy mód van rá
Mondjuk ezen esetek azért elkerülhetőek, ha az ember megválogatja a helyet ahova dolgozni megy, már ha megteheti.Az utolsó kép a cikkben egyébként nagyon tetszik Kézből csinálod ezeket, vagy esetleg monopoddal?
[ Szerkesztve ]
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
Sir Riccio
addikt
Kézből...monopoddal esélytelen lenne mozogni.
Integra:Sajnos igen...engem anno 17-éves korom előtt nem engedtek az éjszakába, ez is megváltozott sajnos, volt olyan, hogy egy fesztivál után a szervezők közölték, hogy túl fiatalok a képeken látható emberkék. Akkor miért engedik be őket? Ja, hogy akkor üres lenne? Na ezen meg akkor van mit gondolkozni.
-
veterán
A médium szó nagyon rád ragadt, de néhány helyen rosszul használod (a sok ismétlés mellett). A médium az egyes szám, többes száma a média és olyan nincs, hogy médiumok. Talán célszerűbb lett volna weboldal, honlap vagy egyéb "szinonímák" használata. Így valahogy olyan érzésem van, mintha azt akarnád hangsúlyozni a sok ismétléssel (nyomatékosítás), hogy a CNN és egy partifotós oldal egyenlő. Amúgy tetszett a cikked és felkelti a figyelmet.
Kiskorúakat nem veszélyes így fotózni? Mert manapság csak azok vannak bulikban szinte.
Be nem vinném egy szórakozóhelyre a gépemet, az biztos. Tutira leöntenék az első percben valamivel.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Sir Riccio #24 üzenetére
Amilyen szerencsém van, már az ajtónál egy pohár sörrel várnák a gépemet. Amúgy mindig csodáltam azokat, akik iylen körülmények között is igényes és jó képeket készítenek. A hulladék munka persze lefelé húzza a megítélést, de aki ért hozzá, biztosan nem nézi le a jó partifotóst.
A kiskorúaknál a szülő így elég sok dolgot megtudhat porontyáról, ha élelmes.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
"többes száma a média"
a "média" magyarban nem többes szám, mert nincs ott ennek jele, a beszélőnek pedig nem kell tudnia, hogyan értendő egy átvett, idegen szó az eredeti környezetében
viszont pont emiatt (és mert a "médium" más jelentéssel már foglalt), valóban célszerű hagyni a fenébe az egészet, és szinonimákat használni helyette
-
félisten
Be nem tudnék menni egy diszkóba, b+...
Pedig nem mondhatnám, hogy felnőttem.
Olyan, mintha egy szennyvízcsatornába kellene alászállnom.
Milyen arcokkal van tele a legtöbb disco, hát na.. tisztelet a kivételnek, mert azért én is ismerek olyanokat akik képesek kultúráltan szórakozni, de nem az a jellemző...
Szóval ez kemény munka, pláne hozzám hasonló emberkének... -
PNP
őstag
válasz Sir Riccio #9 üzenetére
Szerintem a médiának a zsurnalisztikához van köze, tudod, negyedik hatalmi ág, tömegtájékoztatás, ilyenek.
Ez csak egy képgyűjtemény, ennyi erővel a fotozz.hu is lehetne médium, de nem az. -
hdanesz
őstag
Sziasztok!
Én kb. másfél évig voltam bulifotós. Még 2001-2002-ben. Akkor még rajtam kívül egyetlen ember volt aki fotózott bulikon és felváltva dolgoztunk. (Legalábbis itt Db-ben) Egy éjjel több helyszínre is kellett menni. Akkor még nagyon gyerekcipőben járt a bulifotózás. Akkoriban nem volt jogsim sem, így minden éjjel egy órás gyalogút következett hazáig a bulik után. A bulifotósok megbecsülése akkoriban ha lehet mondani még rosszabb volt. Újdonságnak számított, sokan szinte támadásnak vették, hogy buli közben fényképezem őket. Pedig nyugodtan, udvariasan kértem őket. Már az első "bevetés" előtt elmondták a cégnél, hogy mit várnak, hogyan viselkedjek az alanyokkal. Először is, el kellett mondanom,hogy milyen cég megbízásából vagyok ott, majd megkérdeztem, hogy megengedik-e hogy képet készítsek róluk. A kép elkészítése után, szinte mindenki megnézte az LCD-n az elkészült képet és úgymond már a helyszínen jóváhagyta a képet. Ha pedig nem tetszett neki, akkor töröltem. Képzelhetitek ez csajok esetében hogy nézett ki....: ezt a képet azért töröld mert pislogok, a másodikat azért mert 2szál hajam balra áll, a harmadikat pedig azért mert meggyűrődött a ruhám.. Ráadásul másnap reggel, amikor leadtam a fotókat, az egyik szerkesztő is végignézte a képeket, hogy minden okés-e.
Konfliktusom szerencsére nem sok akadt. Két konkrét esetre emlékszem: az egyik alkalommal kaptam egy jobb fajta izmos rugást a bokámra, a mai napig nem tudom mi volt az oka. De annyi érezhető volt, hogy nem az a véletlen rádlépek a tömegben tipusú volt. A másik pedig amikor egy srác karomat megragadva, a képembe ordítva "kért" rá hogy töröljem azokat a képeket amin akár csak a karja is belátszik 2cm-re.
Vicces helyzet viszont annál több akadt. Egy példa: az egyik drum'n'bass (nem tudom jól írtam-e) dj fellépésére indultam. Beállítottam fél 11-11környékén. Mire a jegyszedő pasi meglepődve megkérdezte: mit keresel ilyenkor itt? ezek a bulik 1-2körül indulnak be, itt éjfélig egy lélek sem lesz.
Mindent összevetve - annak ellenére,hogy nem kedvelem a táncos-zenés helyeket - jól szórakoztam. Sok emberrel megismerkedtem, akik a későbbi fotózások alkalmával már messziről integettek, vagy jöttek oda hozzám a bejárat előtt,hogy fotót kérjenek. Sőt még sörözni is meghívtak...
2002-ben felhagytam a fotózással, nem volt rá időm. Kb. 3éve megpróbáltam ismét, de akkor épp nem kerestek bulifotóst. -
Paarthurnax
senior tag
Először én is olyan 2004 körül csináltam egy ideig a party fotózást. Nem én akartam először, de egy haverom beajánlott a Deadcode szervezőinek, és azok kérdezték meg, hogy elvállalom e alkalmanként, amikor Hyperspace bulik vannak. Akkoriban asszem 3-4ezer Forintot fizettek a fotósoknak, úgyhogy mondtam, hogy ilyen bulira 10 alatt nem vállalom. Aki volt valaha Hyperspace bulin az tudja miért... Mivel hivatalos fotós voltam volt mindig parkolóhely, innivaló egész estére és főleg a VIP részlegben voltam meg a DJ pult körül. Néha akkora tömeg volt, hogy képtelenség volt körbe-körbe járkálni a tömegben és a kordonon belül lévő vendégeket vagy a kordonon "belógó" tömegből az embereket fotóztam. Szerintem jóval több embert engedtek be a bulikba, mint ami biztonságos volt, mert gyakran egyáltalán nem lehett megmozdulni, semennyit, úgyhogy ilyen esetben maradtban a VIP-ban. A tömeget, a jobb arcokat, jobb csajokat meg a DJ-t innen lehetett a legjobban fotózni. A rendezők külön kérésére a képek nagyrészén csak jó csajok voltak, a maradékon meg jóképű srácok. A csúnya embereket cenzúrázták. Akinek nagyon tág volt a pupillája annak mondtam, hogy rakjon fel egy napszemüveget, mert különben nem fotózom. Sokáig ott kellett maradnom, mert minden DJ-ről kellett fotó, tehát sokszor a reggel 5-6kor kezdőt is le kellett fotózni, de mondjuk ezek a bulik 1 előtt nem voltak érdekesek. A tapasztalat az volt, hogy a tömeget meg a DJ-t lehet egészen a végéig fotózni, de az arcokat csak olyan reggel háromig, mert utána mindenkinek olyan zombi arca volt, hogy még napszemüveggel is rémisztőek voltak, pláne a nélkül.
Aztán kijöttem külföldre és itt is csináltam egy ideig, volt jó referencia anyagom, hamar felvettek. Itt úgy működött a dolog, hogy péntek vagy szombat este elmentem valamelyik szórakozó negyedbe, és 3-4 szórakozó helyre kellett elmennem. Helyenként 30-40 képet kértek és egy weblapra kerültek ki másnap. A szórakozó helyek menedzsereit persze délután hívtam és szóltam nekik, hogy megyek, mert különben nem engedtek be senkit SLR géppel és vakuval. Ez egy kicsit jobb volt, mint a Hyperspace, mert itt két óra alatt letudtam a feladatot és fizettek érte 15 ezer Forintot átszámítva. Aztán a weblapnak nem ment és nem érte meg nekik engem fizetni. Kérdezte a weblap tulaja, hogy ingyen elvállalom e? Ingyen be tudok jutni a klubbokba. Mondtam neki, hogy kösz nem és ezzel véget érte a party fotós karrierem. Szép volt, de többet nem.Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
glutamin
őstag
Én sem vagyok túl jó véleménnyel a partyfotósok többségéről. Nem egy buliban voltam, ahol szinte már több fotós volt mint vendég.
Ami szerintem alap lenne az egy jó tükrös gép (a gyenge fényviszonyok miatt), egy komolyabb vaku, és hasznos lehet egy nagylátószögű obi is, hogy ne a terem másik végébe kelljen menni, hogy ráférjenek az emberek a képre.
Egy jó fotós vakon is villám gyorsan kezeli a gépét és rögtön meg is mutatja a készült fotókat.
Bár a fotós nem szórakozni megy alapvetően, szerintem az öltözéke neki is legyen azért az alkalomhoz illő. Tehát a szakadt farmer+póló együttes nem való sehova.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Életemben egyszer dokumentáltam tudatosan egy bulit, azt is a barátnőmnek, akinek a kedvenc DJ-je látogatott el Magyarországra. Emiatt én csak a fellépőket fotóztam, a tömeg teljesen hidegen hagyott mindig is - pedig többen jöttek oda hogy fotózzam le őket, de közöltem velük (amennyire lehet ilyen zajban), hogy van vagy 3 partifotós a bulin, zaklassák őket, mert én pont leszarom az emberek fotózását. És akkor én voltam az antiszociális, nem is értem...
Igazából én sajnálom a partifotósokat. Egy csomó - a saját értékrendem szerint az "idióta" kategóriába sorolandó - majmot fotóznak egész éjjel egy büdös, zajos helyen. Mondjuk a partifotók nagy része is szemét, művészileg nulla, még csak nem is "tisztességes iparosmunka"."«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
glutamin
őstag
válasz Sir Riccio #35 üzenetére
Nekem pl. nagyon szimpatikus, ha egy fotós férfiember módjára inget tud magára venni.
A másik dolog, amit már korábban is említettek, az ismerkedés. Akaratlanul is sok emberrel találkozik így az ember, ami nem feltétlenül hátrány.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
Ren Hoek
veterán
Huhh, csináltam egy ideig... Őszintén szerintem nincs sz*rabb meló ennél Biztos valakit jól megfizetnek... deh nekem sosem érte meg. Jó igaz, én jó koncerteken voltam főleg amit pl állatira élveztem, de közben meg iszonyat stresszes az egész. Ahogy viszonyulnak az emberhez, egy darabig még pozitív, de amikor a részeg csaj beordít, hogy "k*rva anyád takarodj innen vagy kiverem a szemed!!!" Sajnos ezek annyira degradálják az egész munkát...
Ráadásul hétközben is melóztam, és ugye hétvégén szén józanon, a cuccomra vigyázva kellett kerülgetni a kívülről irtó szánalmasnak tűnő részegeket (ami egy normál nem melós bulin fel sem tűnik ) Hát nemmondom jókis kikapcsolódás
[ Szerkesztve ]
-
glutamin
őstag
válasz Sir Riccio #38 üzenetére
Vicces, de ha egy szórakozóhelyre bemész egy komolyabbnak tűnő géppel a kezedben már jönnek is a csajok fotózásra
-
cucka
addikt
A média szó nem elterjedt a köznyelvben, hanem át is vette a magyar nyelv. Latinul valóban többes számban van, magyarul viszont egyes számban. Ha feltétlenül többes számban szeretnéd leírni, akkor médiák vagy médiumok. (bár mindkettő elég esetlenül hangzik, ezért sem szokás használni a szó többes számát)
[ Szerkesztve ]
-
Sir Riccio
addikt
"amikor a részeg csaj beordít, hogy "k*rva anyád takarodj innen vagy kiverem a szemed!!!"
Ilyenkor finoman a biztonságiak felé fordítom (akiket nem mellesleg név szerint ismerek) és rájuk mutatok, hogy "Látod azokat a marcona kopasz bácsikat? Na ők fognak kidobni és összevissza verni ha nem tudod, hogy hol a helyed és nem tudsz normálisan viselkedni. " Ez általában hat, ha meg nem akkor szólok a srácoknak és kidobják mint a macskát, kulturált helyen ez így megy. A biztonságiak rám is vigyáznak.
-
madgie
titán
válasz Sir Riccio #44 üzenetére
Csak hajnalban hazafelé már nem vigyáznak rád, amikor a kiccsaláddal visszatérve megkocogtatja a hátadat
-
Degeczi
nagyúr
magyarban csak az többes szám, aminek végén ott az erre utaló jel, a "k"
ezért vagy médiák (mint ahogy az ugyanilyen eredetű, ugyanilyen alakú "fólia" szónak is "fóliák" a többesszáma, senki nem bohóckodik "fóliumok"-kal), vagy médiumok - de ismét: inkább a hanyagolás, más szinonima használata a szerencsésebb
logikailag persze már lehet egyfajta gyűjtőfogalom: a "média" alatt érthetsz mindenféle sajtóterméket, együttesen - de magyarban nyelvtanilag sosem lehet többesszám, nem mondhatod, h "a média azt írják"
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Egyébként csak nekem tűnik ez a cikk reklám-szerűnek, a feleslegesen sok oldalra bontott, általánosságokat megfogalmazó szöveggel (hogy legyen helye minél több képnek)?
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
rup1u5
nagyúr
válasz bLaCkDoGoNe #36 üzenetére
Jó izlése van a barátnődnek!
Pár évig én is "dolgoztam" partyfotósként. Valahogy nem sírom vissza azokat az éveket.
[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Ren Hoek
veterán
válasz Sir Riccio #44 üzenetére
Igen, ezért jó ha egy jólismert szórakozóhelyen vagy. De amikor mobilizált vagy, és mindig más bulira mész, más helyekre... Ahol néha a biztonsági őrök is szívózhatnak (bár ez velem még nem fordult elő, fotós cimbivel igen)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest