- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Monitorkalibráló eszközök
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fujifilm X
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
Használt GH2 is jó ötlet, ugye ott már kiforrott a firmware hack is. Moiré és aliasing szempontból sajnos több helyről olvastam, hogy a GH3 kicsit rosszabb.
Az az igazság én a fullframe gépre első sorban mint árszintre gondoltam. Közvetlen mintákból egyértelműen látszik, hogy sem a Canon, sem a Nikon videója nem hordoz 1080p részletet. Moiré és aliasing is van dögivel. Kivetítve a videókat Panasonic GH szériában sokkal több részlet van, viszont egy kicsit definiáltabb képe van, nem olyan lapos mint a fullframe gépeké.
Így a kategóriák között ugrálva végülis azt mérlegeli az ember meddig ne egyen

-
t72killer
legenda
Szerintem a videósok venni fogják ezerrel. Rendben van, hogy nem a legújabb a szenzor, de videóban még mindig az összes DSLR-t maga mögé utasítja, nemhogy az árkategóriában. Ha valaki egy fotót nem csinál vele akkor is megéri. Én is elgondolkodtam ezen, de mivel még semmim sincsen ezért tejes választási paralízisben vagyok. Itt a Blackmagic Pocket Cinema Camera, a GH3, Nikon D7100, illetve az "olcsóbb" fullframe gépek. Mindegyik választásban lenne ráció, de sajnos az sem igaz, hogy a fullframe mindenben a legjobb lenne. Nekem egyaránt fontos a fénykép és a videó is. Az is zavar, hogy dxomark tesztekben a micro 4/3 lencsék nem kapnak jó értékeket. Oké, hogy nagyobb a geometriai torzítás és ha jól tudom az aberráció is, de akkor is zavar.
Ha profi videó, akkor GH3.
"sajnos az sem igaz, hogy a fullframe mindenben a legjobb lenne."
Ez így van. Fullframe-en pl f/4-es blende mellett is elég/túl vékony a mélységélesség."Az is zavar, hogy dxomark tesztekben a micro 4/3 lencsék nem kapnak jó értékeket. Oké, hogy nagyobb a geometriai torzítás és ha jól tudom az aberráció is, de akkor is zavar."
Vannak szuper m4/3 obik. Főleg a fixek, pl 1.8/45. 1.7/20, stb.
-
madgie
titán
Szerintem a videósok venni fogják ezerrel. Rendben van, hogy nem a legújabb a szenzor, de videóban még mindig az összes DSLR-t maga mögé utasítja, nemhogy az árkategóriában. Ha valaki egy fotót nem csinál vele akkor is megéri. Én is elgondolkodtam ezen, de mivel még semmim sincsen ezért tejes választási paralízisben vagyok. Itt a Blackmagic Pocket Cinema Camera, a GH3, Nikon D7100, illetve az "olcsóbb" fullframe gépek. Mindegyik választásban lenne ráció, de sajnos az sem igaz, hogy a fullframe mindenben a legjobb lenne. Nekem egyaránt fontos a fénykép és a videó is. Az is zavar, hogy dxomark tesztekben a micro 4/3 lencsék nem kapnak jó értékeket. Oké, hogy nagyobb a geometriai torzítás és ha jól tudom az aberráció is, de akkor is zavar.
Használt GH2? Multiaszpi óriási jóság, videóban is

-
M@trixfan
addikt
-
t72killer
legenda
-
sphe
senior tag
-
MC Pite
veterán
-
t72killer
legenda
Újab bőrt húznak le egy több, mint egyéves szenzorról. Most akkor mivel is tud ez többet, mint a sokkal pofásabb, kisebb OMD? Ja, 50Hz-es fullHD. Ezért nem volt érdemes egy egész gépet kiadni...
-
MC Pite
veterán
+1
Méret miatt kéne valami mellé, bár emberinek tűnik elsőre a fogása. Felpattintani rá (az egy szem?) nagyfényerejű zoomot, meg várni hogy a tamron (ill többiek) is kezdjenek kicsit több mindent termelni.
-
madgie
titán
A lufi és a krumpli szavak között őrlődöm

Nem rossz, nem rossz ,de ha már pofátlanul újra elnyomják a GH2 érzékelőjét ,akkor kéne bele az a nyüves multiaspect is.
-
BatchMan
senior tag
Tetszik. Kíváncsi leszek tesztképeken mit tud. Wifi csak képmegosztó, vagy távvezérlő is?
-
Dr.FantastiK
őstag
Nagyon komoly gep, de valahogy a NIKON-ok bejovosebbek. -
FEDman
addikt
750$-on nyit a sima kit obival.
-
sebgutkopf
őstag
Nocsak. Akár egy gh3 light.

Viszont nem bírom felfogni, hogy a panának hogy van képe egyedül a piacon megcsinálni azt, hogy nem ugyanazt a szenzort használja a gépeiben. Ezzel ma már senki se differenciál. Illetve miért nem fér bele az a sony szenzor, ami a gh3 mellett a legolcsóbb oly e-pm2-be is belefért? -
HUNgabus
senior tag
-
Sefter
veterán
Árról van valami infó?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Gaming notebook topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Így lopja el Kína a nyugati frontier modelleket
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Linux felhasználók OFF topikja
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- SAMSUNG PM9E1 4TB M.2 NVMe GEN4 SSD (7250-6300MB/s)
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple, hardver akár KAMATMENTESEN!
- -75% Dell XPS 13 (9320) i7-1260P 16GB Ram/1TB SSD FHD+ Gari
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 0 perces Samsung Galaxy Xcover 7 5G 6/128GB Dual Sim, Kártyafüggetlen, Fekete, 12 hónap garancia

Meg nem randa ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nagyon komoly gep, de valahogy a NIKON-ok bejovosebbek.