- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amazon Fire TV stick/box
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- hdd hibás fizikai méret
Hirdetés
-
Beült egy AI-cég igazgatótanácsába James Cameron
it A Titanic rendezője a Stability AI igazgatótanácsához csatlakozott.
-
Jövőre jön a Suikoden I&II HD Remaster Gate Rune and Dunan Unification Wars
gp PC-re és konzolokra is megjelenik tavasszal a remaster kiadás.
-
Kétféle verzióban jön az Addlink PCI Express 5.0-s SSD-je
ph A belépőszintű megoldás 1-től 4 TB-ig fedi le az igényeket, és PS5-kompatibilis hűtőbordával vagy anélkül egyaránt listázzák.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Northern78
csendes tag
Jók ezek a Noctua ventik, nekem az NF-P14 FLX típusból van a gépemben néhány darab, halkak, erősek. Az igaz, hogy elég drágák, de egyszer megveszed, utána elfelejtheted évekig.
-
djculture
félisten
Jó cikk, nem rossz ventik ezek.
"hanem csúcskategóriás processzorhűtők továbbfejlesztéséhez ajánlják, ezért is a nem megszokott helyzetűek a rezgéselnyelő betétek."[ Szerkesztve ]
-
Sofian
őstag
Nem gondoltam, hogy egy reklámvideó ventillátor vásárlásra gerjeszthet engem.. de ez a videó nagyon izgató..
-
Physicist03
senior tag
6 év garancia az nem gyenge. Jó kis ventik ezek
-
nagyúr
Jók jók, de megkérik az árukat
-
sing1ep1ayer
őstag
Az utolsó különösen szimpi. Ha épp aktuális lenne, akkor nem is vennék mást a házba.
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz sing1ep1ayer #6 üzenetére
Kimaradt és már lejárt a szerkesztésre adott idő:
Esetleg ha nagyon számítanak az anyagiak, akkor a Gelid Silent ventikből választanék. Bár ennyire nem impozánsak a mutatóik, de azért még bőven jók és töredék áron vesztegetik őket a Noctuákhoz képest.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz sing1ep1ayer #7 üzenetére
Hát az 55 CFM légszállitás 25 db mellett nem valami acélos, legfeljebb a hangja
Viszont 7 eur, az is igaz..."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
tvse1995
senior tag
Továbbra sem tudok kibékülni ezzel a színnel...
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz RetepNyaraB #8 üzenetére
Én korábban Glacialtech Silentblade ventiket használtam, amiknek még 55 CFM sincs a légszállíása (mérések szerint nagyjából 43) és állítom, hogy ház hűtésére még így is kíválóak voltak. Nem véletlen ajánlották szinte minden tesztben őket. Hozzájuk képest a Gelid Silent sorozat erősebb, hangban meg nagyjából ugyanott van. Szerintem a ház hűtésénél a folyamatos, egyenletes és lehetőleg megfelelő irányú légmozgás a legfontosabb, nem pedig annak a sebessége. Na nem mintha nem számítana, de az alacsonyabb légszállítású ventik igazán csak extrém körülmények között maradnak le. Az mondjuk nem árt, ha a kifelé fújó légkavarók légszállítása összességében nagyobb, mint a processzorhűtőn lévő ventijé, de ennyi elég is; nem kell hogy kilómétereket verjen rá. Persze ha futja rá, akkor egyértelműen ez a Noctua a Gelid helyett.
-
edward2
addikt
Igen mint minden Noctua topikban szeretném pár ember helyzetét megkönnyíteni és megmenteni őket a jövőbeli kommenteléstől így én összefoglalnám helyettük (csak jelezném hogy én nem értek ezzel egyet):
1. borzalmas a szín
2. borzalmasan túlárazott
Minden utánam hozzászólónak jelezném még 1x ezek nem a saját véleményeim sőt én szeretem a noctua hűtőim a gépemben csak szeretném megkímélni a topikot a további ilyen jellegű kommentektől.
-
zetor2000
senior tag
Szerintem nem a szín számít, mert azt konkrétan letojom. Ha használom a gépet, a dobozon belülre nem is nézek, csak a monitort nézem, max az előlappot, merthogy pendrive meg ezaz amaz megy előre. Nade hogy mi van a dobozban, meg hogy az milyen színű, az konkrétan nem érdekel akkor. Amúgy szerintem vállalható ez az érdekes szín. Vannak elborultabbak is. Legalább tudod, hogy Noctua van a gépben :-)
Az árazása meg érdekes, mert a Papst se csinál rossz ventiket, és azokat néha ócsóér meg lehet venni. Azt nekik sincs kisebb tapasztalatuk ventillátor téren, mint a "friss" Noctuának. Mondjuk a Papst nem gumifelfogatós alapban, meg nem adnak hozzá ellenállást, hogy ne forogjon sokat.Cserébe szerintem 2/3ad áron van ilyen, mint ezek ...[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
edward2
addikt
-
csuszi
aktív tag
tőled neked:
"Minden utánam hozzászólónak jelezném még 1x ezek nem a saját véleményeim "
Te nem a véleményed írtad le, hanem másokat korlátoztál volna.btw véleményem szerint nem autó és nem ruha. szín utolsó szempont. ja nem, mégse. nem szempont, tőlem lehet pink is. az ár megint nem, csak az ár/érték arány...
(tehát ebben egyetértünk, csak abban nem, hogy egy fórum mire való )[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
Nagyon jók ezek a Noctua ventik, de pl. nekem Arctic Cooling F12 pro és coolink swif2 120p hűtőim vannak igen jó légszállítással, alaplapról szabályozva semmi hanggal és harmad ilyen áron lehet megvenni őket.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
bsh
őstag
épp le kéne cseréljem a hűtőn a ventiket pwm-esre, amik eddig nem voltak a noctuánál ilyen méretben, úgyhogy pont jókor dobták őket piacra.
-
sing1ep1ayer
őstag
Szerintem nézd meg a saját blogbejegyzésedet és azt, mit gondolnak róla mások. Utána lehet színvonalról diskurálni.
Ha valakinek annyi a mondandója a Noctua cuccokról hogy drágák és csúnyák, akkor joga van leírni még akkor is, ha ő a századik ilyen kommentelő. Ebből a sokaságból alakul ki az általános, közösségi vélemény és ha esetleg kissé információszegény, még akkor is több haszna van egy szakmai fórumon, mint a te másokat bíráló postodnak.
[ Szerkesztve ]
-
ViiiiktorOC
senior tag
Minőségnek ára van, néha túl sok is!
LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
RetepNyaraB
veterán
Ez erdekes, mert nekem is van ilyen (AC Pro), az viszi kifele a hazbol a levegöt, pwm szabalyozos es ha teljesitmenyt akarsz, akkor igen jo nagy szelet csinal (ertsd zúg, mint a bóra télvíz idején). A sima 12 centis AC (az meg a hazam oldalan van), egyertelmüen hangosabb, mint a maxon pörgö, tuningolt, ketventis videokartyam. Not Good Siman kidobnam, de mar csak egy uj hazzal együtt. Es akkor beruhazok egy Noctuara, hogy legyen mit fikaznom majdnan
[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
törölt tag
És gondolod, hogy csak egyeseket zavar, hogy a Noctua áráért hasonló, de többnyire jobb karakterisztikával megáldott termékekből akár hármat is lehet venni? A kalsszikus példa erre még mindig a TY-140, ami 1700HUF körül volt mikor lekerült a gyártó palettájáról. Az "ellenfel" a Noctua színeiben meg (Noctua NF-P14 FLX) ugyan akkor 6500HUF-ra volt beárazva. A TR ventilátora mindenben felülmúlta a Noctua-ét, mégis utóbbi került ~4x annyiba. Hogy miért arra senki nem tudna válaszolni, mert nem is lehet. A TR azóta ugye fejlesztett a ventilátorán, a TY-141 jelenleg 2200HUF körül van, továbbra is jobb bármelyik hasonló Noctua-nál. Utóbbi ára jelenleg 6900HUF-ot súrólja, tehát még mindig >3x annyiba kerül, mint a nála jobb.
Ja, és a Noctua gyakorlatilag az egyetlen gyártó, amelyiknl a PWM jelentős felárral jár.
Szerinted csoda, hogy rendszeresen megjegyzik, hogy a Noctua irreálisan túlárazza a termékeit?
-
ledgeri
nagyúr
válasz Physicist03 #4 üzenetére
Autóban is ritka... a tápom is 5 év garis...
Egyszer lesz egy konfigom ilyenekkel hűtve!!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Lipton
őstag
válasz RetepNyaraB #21 üzenetére
Ha a ház oldalán van és a szívó oldal előtt rács van, akkor ott mindegyik ventilátor hangos lesz.
-
edward2
addikt
válasz sing1ep1ayer #19 üzenetére
Most mire is akartál kilyukadni a blogbejegyzésemmel kapcsolatban?
-
Lipton
őstag
válasz RetepNyaraB #26 üzenetére
Aha.
Nekem is AC ventik vannak a gépbe, de szerencsére semmi hangjuk. Az összes 5 Voltra van kötve. -
F34R
nagyúr
válasz #65675776 #22 üzenetére
Nah jah de nem csak a 140mm-es ventik dragak hanem a 120-ok is.
Ezt a teljesitmenyt olcsobb ventilator is tudja. Igen sajnos hogy a Thermalright-nak nem olyan jok a 120-as ventijei (ellenben a 2 altalad felsorolt igencsak jo )Hasonlo cipobe evez a Noiseblocker is , dragan adnak ok is ventiket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen