Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az első órában, amikor az egész nagyteremben ~30-40-en lehettünk már ez volt a helyzet. A 7-8 DSLR-rel fotózó haladt leginkább, egészen addig, amíg bele nem ütköztek egy-egy telefonosba, vagy kompaktosba. (MILC-es akkor még csak kettő volt ott.) Persze ki lehetett őket kerülni, csak semmi garancia nem volt rá, hogy később hozzá fogsz férni ahhoz a meketthez.
Eleve nem értem miért tolják ennyire túl manapság az antikolást, legyen az weathering vagy wash. Valamennyire szükség van, de ami egy-egy makettre kerül... És tipikusan ezek nyernek, miközben általában roppant giccsesek lesznek ettől. Mondjuk nem annyira, mint a rózsaszín Tiger.
-
törölt tag
Nem dőltem be semminek. Élőben láttam és szenvedtem végig az egészet már több esetben is. Móváron, ahol 1200-1600 közötti makett szokott lenni nem igazán mindegy, hogy mennyi időt kell eltöltened egy-egy makett lefotózásával. Lehet, hogy statikus, de a megvilágítás tipikusan nagyon rossz, amivel a telefonok és kompaktok alig tudnak mit kezdeni. A MILC-ek esetén pedig az szokott lenni a probléma LV esetén, hogy nem támasztja meg a fotós rendesen a gépet, és az bizony stabi ide vagy oda, bemozdul. Úgyhogy nekiugrik másodjára és akár harmadjára is. Arról nem is beszélve, hogy elég jófajta tömeg szokott lenni. Van ugyan a vasárnapi napon fotós óra, azaz egy órával korábban nyit a kiállítás, hogy lehessen fotózni, de a telefonosok már akkor kirajzanak, és értelmetlenné teszik az egész plusz órát. Akkor tudtam rendesen végigfotózni bármilyen kiállítási felhozatalt, amikor szervező voltam (ez nem Móvár volt). Ilyenkor az első napon zárás után volt rá lehetőségem zavartalanul.
Mostanában kezdtem újra. Vegyesen harcjármű és repülőeszköz.
-
törölt tag
Lassú és buta DSLR? Érdekes felvetés. Makettversenyeken a telefonosok, kompaktosok és MILC-esek miatt lehet aránylag lassan haladni a fotózással. Főleg a telefonosok tartják fel folyamatosan a sort, mert csak minden 7-10. kép akár csak kicsit is éles. A DSLR-esek egyedül, akik rendesen haladnak, a legnagyobb lassító tényező náluk a vaku esetleges túlmelegedése. MILC-esek közül csak azok aránylag nem útakadály kategória, akik nem LV-ban fotóznak, hanem EVF-fel. Ráadásul a telefonosok éppen csak bele nem másznak a makettekbe, veszélyeztetik folyamatosan a munkákat. Egyszerűen hozzá sem férsz miattuk az asztalokhoz.
Mondjuk vadhajtások mindig vannak. Pl az a DSLR-es, aki tripodról, időzítővel és hosszú záridővel fotóz ilyesmit.
De igazából ez bármilyen rendezvényre igaz.
-
törölt tag
válasz Rum.cájsz #20 üzenetére
"Na erre a plussz dinamika tartományra emelem a poharam, szvsz ezt a +-t máshol olcsóbbé is megkapom."
Lehet én értelmezem rosszul, de nálam ez a mondat azt jelenti, hogy máshol ezt az esetleges megnövekedett dinamikatartományt kapod meg olcsóbban. A D3300 dinamikatartomány ~12 FÉ. A Canon a 80D új generációs szenzorával ezt csak most érte el. Csak ugye az egy kicsivel magasab kategóriában indul, ahol a D7200-zal kell megkűzdenie. Attól viszont el van maradva 1,5 FÉ-kel.
Tudni kell helyén kezelni a dolgokat. Belépő szint, belépő tudással. Persze ki lehet dobni ezt a vonalat, és akkor a belépő a DSLR világba 300k + obi körül fog kezdődni.
-
törölt tag
Az új 70-300-akat sikerült szépen beárazni. Csak a kitfelára a VR mentesnek majdnem annyi, amennyiből vesz az ember egy Tami 70-300 VC-t. Ráadásul 6.3 a vége...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest