Hirdetés

2019. augusztus 22., csütörtök

Hozzászólások

(#1) leviske


leviske
(veterán)

"A Tonga cGPU egyébként technikailag a Tahiti teljesítményét próbálja elérni Pitcairn Curacao cGPU-hoz mérhető dizájnnal és fogyasztással."

Woah. Ez akkor feltételezem azt is jelenti, hogy a Carrizo-ba még abban az esetben is számottevően erősödni fog az IGP, ha ugyanakkora területet foglal majd el. (Vagyis az újítások alapján gondolom, hogy ezek már azok a cuccok, amik a Carrizo-ban is lesznek.)

Amúgy a 295 név nekem fura. Akkor végül is a tervük valami olyasmi lehet, hogy kidobnak egy R9 285(X)-et majd asztalra és kiveszik a piacról a sima 280-ast és 270-est? Más szóval a 300-as széria még nem jön?

(#2) Cythyel válasza leviske (#1) üzenetére


Cythyel
(aktív tag)

Kb nekem is hasonlóan esett le ez az egész. Próbálnak egy a jelenlegi szériával azonos teljesítményű és átdolgozott GCNv2-es gpu családot kihozni, de jóval alacsonyabb fogyasztással és kisebb lapkamérettel, de még mindig 28nm-es csíkszélességen. Kíváncsi leszek a végeredményre.

(#3) atti_2010


atti_2010
(nagyúr)

Akkor még elhalasztom a VGA vásárlást.

1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.

(#4) smkb


smkb
(őstag)

Hát rájuk is fér, hogy valamit reszeljenek a fogyasztás/teljesítmény arányon mert a jelenlegi Maxwell architektúrás mobil NV csipek durván aláznak... az AMD semmit nem tud felmutatni, még közelítőleg sem egy GTX850M fogyasztás/teljesítmény ellen. Az új Asus N550JK-ban már ott figyel a csip és a GTX765M feletti GTX750M SLI környéki teljesítményt hozza, miközben sokkal kevesebbet fogyaszt. Kicsit lemaradt az AMD most erről a vonatról...

Amúgy nem is értem miért erőlködnek egy dvgaval, ha úgyis az IGP-re gyúr ma már minden a DX12-től kezdve konyhás néniig...

(#5) Gobbo


Gobbo
(csendes tag)

Valószínüleg most nagyon utol akarják érni dzsítíeksz' 750ti-t.
Az a 60as szám nagyon zavarhatja őket.

(#6) santosa


santosa
(csendes tag)

Ja kicsit elkényelmesedtek a fiúk,az elmúlt években ráérősen mentek az átnevezések ezerrel.

[ Szerkesztve ]

(#7) oraihunter válasza santosa (#6) üzenetére


oraihunter
(aktív tag)

Ha így is el tudják adni a cuccaikat akkor ez a leg kényelmesebb, és leg olcsóbb megoldás, a profithoz. ;]

oraihunter felhasználónak 381 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon! Ha sürgős, akkor az adatlapon a telószám (06-30-293-42-53), de számkijelzés nélküli hívást már 21-éve nem fogadunk!

(#8) kkf válasza smkb (#4) üzenetére


kkf
(aktív tag)

és a helyzet változott valamit a mobil intel procik + Nvidia grafikus processzorok közötti együttműködés tekintetében? amikor egy éve utoljára olvastam ebben a témában, minden játékos kedvű laptopost óva intettek az intel+nvidia-tól, mert minden második proginál kompatibilitási teljesítménybeli gondok voltak, ellenben nem meglepő módon az AMD saját termékei szépen működnek együtt, még ha papíron nem is olyan erősek.

[ Szerkesztve ]

"Vigyázzá, mer Vindózt rakok fel rád, aszt összeomlasz!"

(#9) Abu85 válasza smkb (#4) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Ha a DMA transzferre gondolsz, akkor nekik van egy Mantle-jük, ami ezen a ponton nem helyezi háttérbe a dGPU-kat az IGP-k kedvéért, és ugyanazokat az előnyöket megadja, amit a DX12 megoldása, azaz az adat a leképzés megkezdése előtt garantáltan ott lesz a VRAM-ban.
Mindemellett a DX12 is kap több GPU támogatást jó QoS-sel, kb. úgy ahogy a Mantle kínálja. Mivel a jövőben nagyon általános lesz az IGP+dGPU konfig, így a kettő erőforrás egyesíteni lehet egy nagy logikaiban, amivel a két egység teljesítménye összeadódik. Itt törnek előtérbe a platformtervek olyan szolgáltatásokkal, amit gyártók keverésével nem lehet elérni.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#10) Abu85 válasza kkf (#8) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Ez nem teljesen van így. A szoftveres átkapcsolás, mint az Optimus és Enduro hackelt megoldás, számos játék egyszerűen nem támogatja magát az átkapcsolást, így az IGP-n indul el. Ez igaz Intel+NV-re és Intel+AMD-re is. Nem a mobil VGA-val van probléma, hanem azzal, hogy muxless szinten kötik be a gyártók, miközben a szoftverek, a WDDM és az API erre nincs is felkészítve. Az AMD-nél csak a Dual Graphics működik, mert az egy CrossFire, ami évek óta a piac része, és a program oldali támogatás kedvezőbb. De ettől még a Dual Graphics nélküli AMD+AMD Enduro ugyanazokkal a gondokkal küzd, mint az Intel+dGPU, azzal a különbséggel, hogy az AMD bizonyos gondokra a platform miatt jobban tud reagálni, de ez több program esetében semmit sem ér. A szoftveres átkapcsolás a probléma, azt kell kerülni.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#11) kkf válasza Abu85 (#10) üzenetére


kkf
(aktív tag)

köszönöm a választ, de ettől nekem még mindig az a konklúzió, hogy jelenleg AMD proci IGP-vel + AMD dVGA, ha nem akarsz sokat anyázni :)

"Vigyázzá, mer Vindózt rakok fel rád, aszt összeomlasz!"

(#12) vinibali válasza smkb (#4) üzenetére


vinibali
(őstag)

amig teljesen más az architektúrák célja, addig ez egy átgondolatlan megszólalás volt.
arról nem beszélve, hogy a GCN már 3 éve debütált és az első 28nm-es tömeggyártás volt, szemben a fogyasztásra optimalizált, sokadik 28nm-es nV kisérlettel :U

BIOS írás, helyreállítás, törlés, mentés! http://vinibali.x3.hu/bios.html

(#13) Meteorhead


Meteorhead
(aktív tag)

Jól sejtem, hogy ezek a szálütemező újítások APU-ban a következő (Carrizo?) eresztésben lesznek benne? Milyen csíkszélességen készülnek majd azok a lapkák?

(#14) SylverR válasza santosa (#6) üzenetére


SylverR
(senior tag)

Ez most komoly?
Én örülök, hogy "elkényelmesedtek". Most legalább szereznek egy kis profitot.
Ezen felül, mi a francnak évente új VGA? Anno is mondtam, hogy előbb-utóbb elérik azt a pontot, ahonnan már nem fognak tudni fejleszteni. S mint látható, egyre inkább afelé közelítenek.
Így az APU-kba levő IGP is képes felnőni a dVGA-khoz.
Ez a fejlesztés most nyílván a Carrizo miatt van. Bár így se tudom van-e értelme. Kicsit hamarabb kellett volna talán.
Új széria meg jó lesz 2015-ben, 14 nanon.

[ Szerkesztve ]

Nem!

(#15) leviske válasza Meteorhead (#13) üzenetére


leviske
(veterán)

28nm

(#16) santosa válasza SylverR (#14) üzenetére


santosa
(csendes tag)

2015-ben 20nm lesz.ha jól tudom és az amd próbálja átvinni a vga gyártást a globalfoundries-hoz..

[ Szerkesztve ]

(#17) Zeratul válasza santosa (#16) üzenetére


Zeratul
(addikt)

Nem csak próbálja hanem kénytelen átvinni, mert a TSMC a low power mobil (főleg ARM) chippekhez optimalizálja a gyártástechnológiáját.

(#18) santosa válasza Zeratul (#17) üzenetére


santosa
(csendes tag)

Lehet,hogy jobban is jár az amd,tekintve a 14nm finfet csíkszélességet a glofonál 2016-tól
Sőt szerintem eza tonga cgpu is 28nm a glofonál fog készülni.

[ Szerkesztve ]

(#19) Sanya válasza Abu85 (#10) üzenetére


Sanya
(veterán)

ezzel csak az a baj, hogy jellemzően nagyon kevés az intel gpu nélküli notebook.

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#20) Zeratul válasza santosa (#18) üzenetére


Zeratul
(addikt)

Miután a PS4/XBoxOne apukat is ott gyártása is részben át lett hozva, logikus lenne.

(#21) ermisukrám


ermisukrám
(tag)

A GF messze nem tud olyan sebességgel fejleszteni/átállni az egyes csíkszélességek és gyártósorok között mint a TSMC... Kíváncsi leszek mi sül ki ebből

Aki másnak izébizé annak nyelve szabadlapos

(#22) Abu85 válasza ermisukrám (#21) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

A kérdés alapvetően az, hogy mit ér az a 28->20 nm-es átállás, ahol a 20 nm-en lassabb GPU-kat lehet tervezni, mint most 28 nm-en.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#23) prolad válasza kkf (#8) üzenetére


prolad
(őstag)

Nálam nincs ilyen gond,4700hq és 750m szépen dolgozik együtt,750m be van állítva alapértelmezettnek és gond letudva,még a régebbi játékoknál is (ahol az intel IGP valamiért nem az igazi,egy Mafiával vagy san andreassal is meg lehet akasztani).

(#24) sb


sb
(veterán)

"A Tonga cGPU egyébként technikailag a Tahiti teljesítményét próbálja elérni Pitcairn Curacao cGPU-hoz mérhető dizájnnal és fogyasztással."

Ez konkrétabban milyen teljesítmény és fogyasztás? 7950/70 és 100W?

eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

(#25) ermisukrám válasza Abu85 (#22) üzenetére


ermisukrám
(tag)

ja az is érdekes lesz, de szerintem áthidalják valahogy, nem igazán engedheti meg magának az AMD hogy az új csíkszélességen készült újdonságok lassabbak legyenek mint az előző "széria"

Aki másnak izébizé annak nyelve szabadlapos

(#26) Solesz84 válasza prolad (#23) üzenetére


Solesz84
(aktív tag)

Bocsi de megkérdezhetem hol lehet beállítani alapértelmezzetnek a dGPU-t?nekem z510 van gt 740m-el és 3550m a proci és majd megnézném h nekem melyik az alapértelmezett ha hazaérek.köszi!

Asrock Z170 Extreme4, i7 6700K+ARCTIC Liquid Freezer 240, Kingston Fury 32GB DDR4 2400Mhz, Palit SJS Gtx 1080Ti, Samsung 860 EVO 1 TB SSD, 850 EVO 500GB SSD, HDD Hitachi 500 GB 7200 SATA 2,WD 3TB 7200 SATA 3, CM 922M Haf Mini, LG OLED 4K 55'', Fanatec DD1+CS V3 Pedal+TH8A Shifter

(#27) daa-raa válasza smkb (#4) üzenetére


daa-raa
(titán)

"Amúgy nem is értem miért erőlködnek egy dvgaval, ha úgyis az IGP-re gyúr ma már minden a DX12-től kezdve konyhás néniig..."

Akkor az nV miért nem húzta még le a rolót?

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce XL

(#28) leviske válasza daa-raa (#27) üzenetére


leviske
(veterán)

Mert pár olvasóval ellentétben tudnak teljes cikket is értelmezni és felfogni, hogy az IGP kihasználás nem egyenlő a "csak IGP" használattal. :DDD

Bár lehet, hogy azzal keveri, hogy az Intel a MIC mellett nem szeretne se rövid se hosszú távon GPU-t látni a piacon.

(#29) prolad válasza Solesz84 (#26) üzenetére


prolad
(őstag)

NVIDIA vezérlőplult>3d beállítások kezelése>Globális beállítások,ott tudod kiválasztani,hogy melyik legyen az előnyben részesített.A programbeállításokban pedig külön megadhatod,melyik program mit használjon.

(#30) Solesz84 válasza prolad (#29) üzenetére


Solesz84
(aktív tag)

Köszönöm szépen! ☺

Asrock Z170 Extreme4, i7 6700K+ARCTIC Liquid Freezer 240, Kingston Fury 32GB DDR4 2400Mhz, Palit SJS Gtx 1080Ti, Samsung 860 EVO 1 TB SSD, 850 EVO 500GB SSD, HDD Hitachi 500 GB 7200 SATA 2,WD 3TB 7200 SATA 3, CM 922M Haf Mini, LG OLED 4K 55'', Fanatec DD1+CS V3 Pedal+TH8A Shifter

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.