Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • freemanone

    őstag

    válasz TheProb #1612 üzenetére

    Ha valami járművel haladót előzök, legyen az akár gördeszka vagy bringa akkor csengetek mindenképp, amikor már csak 2-3m van köztünk. Úgyis 30alatt mennek, így onnan egy gyors nyélgáz és már ott sem vagyok, gyorsíthat, de ő nem fogja tudni tartani azt a tempót, kiköpi a tüdejét is.... :DDD (kivéve tükörsima aszfalton, rendes országúti, azt mindig elengedem, ők haladnak) én meg jöt röhögök ahogy magában hörög. Nem versenyezni akarok..... nem egyenlőek az erőviszonyok, csak ezt a büszkeségük nem bírja lenyelni, hogy egy villanymotor jobb náluk, hiszen milyen pici.... :U
    Amíg 25 a vége a rollernek, sok bringás lesz problémás, mert azt még éppen tudják tartani az átlag bringával, felette véreznek el drasztikusan. Azért köztük is akadnak normálisak!

    Ami viszont megtanított arra, hogy MINDIG kell csengetni, az egy szerencsés kimenetelű majdnem komoly baleset.
    Nagyjából 5m széles járda, közel tükör felülettel, kissrác békésen (sima)rollerezik előre haladva a járda jobb oldalán. Na mondom jól messziről balról, legtávolabbról fogom megelőzni, abból nem lehet baj. Igen ám, de a kissrác izomból berántotta balra a kormányt, (félkörívet leírva...) olyan 10-15ös tempóval mehetett, ezzel azt érte el, hogy amikor én 15-20 közötti tempóról épp felgyorsítottam volna, mert már tövig nyomtam a gázt, pontosan elém érkezne be egy hatalmas csattanással...... teljes testsúly hátra, satufék, gumi sikít és hála a gyors reakcióknak, meg a gumi hangjának, amitől a kissrác odafigyelt, fékezett ő is, így szinte nulla tempóval értünk össze. Nagy volt az ijedtség, de nem lett belőle egy kacrolás se.
    Ez már nem a gyári fékkel történt..... abból baj lett volna.

    Hasonló eset volt egy másik, ott szemből mentem össze egy bringással, kvázi súrolva egymást, na ott gyári fékem volt még, nem is bírtam megállni időben, de még elfogadható tempóra lassítani se..... én voltam a hülye, nem bálatható a kanyar és bizony gyalogos és bringás is jött, plusz van egy becsatlakozó bringás út, ahonnan szintén jött valaki, így a nekem szemből jövő bringás őt leőbb látva el akarta engedni, ezzel kvázi elém jött.... de ezt nem tudhatta, hiszen én takarásból nagy tempóval érkeztem. Nem lett baj ebből sem.... csak a sárvédő merevítő tört el.... de ez is megtanított arra, hogy minden beláthatatlan helyzetet lassan közelítünk meg...... akkor is ha jó a reakció időm és jó a fékem.

    Sok baleset mentes km-t!

Új hozzászólás Aktív témák