Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ombre85

    tag

    Múlt héten kipróbáltam a Lime rollereit. Akkor kerültem először kapcsolatba elektromos közlekedési eszközzel, így viszonyítási alap nélkül is nagyon megtetszett. Furcsa volt kicsit, hogy az appban megadott hatótávnak csak kb. a felére volt képes, de nagy élmény volt vele száguldozni. Ennek hatására szerettem volna megvenni a Xiaomi M365-ös verziót, de féltem, hogy mivel sokkal kisebb méretű, gyengébb, hatótávban is elmarad a „hivatalos” verziótól, ezért kevésnek fogom találni, és erre semmilyen adatot nem találtam, a Lime-ok pontos típusát sem sikerült kiderítenem. Végül megvettem a hétvégén a Xiaomit, végigolvastam ezt és a másik ezzel kapcsolatos fórumot is, így kicsit betekintést nyertem ebbe a világba, ennek mentén próbálom a szubjektív tapasztalataimat megosztani veletek, hátha valaki hasonló tudatlanságban szenved, és nem mer belevágni egy ilyen szerkezet megvásárlásába.

    Kényelem: A Lime magasabb, vaskosabb, nagyobb az állófelülete, ugyanakkor sokkal nehezebb is, mint a Xiaomi. Átcipeltem egy aluljárón és majdnem beszékeltem, mire kiértem a túloldalon. A kerekei ugyan tömörnek tűnnek, de van rajta lengéscsillapító - ennek ellenére a Xiaomi szerintem légiesebb, puhábban gurul. Nekem, a 182 cm magasságomhoz elégnek bizonyult a kisebb gépezet is magasságra és állófelületre egyaránt.

    Erő: Nem tudom, a Lime-ban mekkora a motor, 22 Kmh-val sikerült vele száguldani, a Xiaomival ezzel szemben elértem a 26-ot is, dinamikusabban gyorsul, igazi kis vadállat a nagy Lime-hoz képest.
    Azonban tehetetlenségéből, vagy a vezérlés sajátosságaiból adódóan a Lime sokkal kisimultabban irányítható, a Xiaomi-t nehéz egy köztes sebességen tartani úgy, hogy ne rángasson (legfrissebb gyári firmware van rajta).

    Hatótáv: A fullra töltött Lime 13-16km-es hatótávot ígért, de nekem 4-6km után meghalt első alkalommal. Másodikra is 12km-es ígérettel 4km után kb. az 1/3-ára merült. Jó, sokkal nagyobb és nehezebb, le is vannak strapálva rendesen, de ez elég sovány a Xiaomihoz képest.
    Megvétel után első nap azon ügyködtem, hogy a ház körül rohangálva sikerüljön kihúznom belőle mindent, de már egyszerűen nem volt hova mennem vele, 22km után, 17%-on feladtam.

    Képek összehasonlításnak:

    Aki tehát Lime-on nevelkedett és fél belevágni egy kisebb, csenevészebb típusba, azt csak buzdítani tudom, mert hozza a szintet.

Új hozzászólás Aktív témák