- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
Új hozzászólás Aktív témák
-
MacCaine
őstag
Elsőre az jött le, hogy az ügyvédek kitalálták, hogyan lehetne több munkájuk. Azaz fizetésük.
-
dabadab
titán
válasz
DUNKENSTEIN #20 üzenetére
Sracok, mi lenne ha mondjuk elolvasnatok a hirt, esetleg a korabban szuletett hozzaszolasokat?...
-
ChipKng
aktív tag
válasz
DUNKENSTEIN #18 üzenetére
Sehogy. Az ilyet meg lehet tamadni. Volt mar ra idehaza is precedens ahol a biro kijelentette, hogy az ember nem mondhat le a torvenyes jogairol akarmilyen szerzodesben.
Attol, hogy valaki alair egy papirt miszerint ot meg lehet olni, attol meg ugyanugy torvenyellenes a gyilkossag. -
DUNKENSTEIN
tag
Hogyan tilthat olyat egy EULA ami benne van az ország törvényeiben?
Egy cég EULA-ja hogyan tudja felül írni a törvényt?
-
dabadab
titán
válasz
#16820480 #16 üzenetére
Magyarorszagon 2010-ben a Parlament megszavazta az ezzel kapcsolatos torvenymodositast, de a Solyom visszadobta, aztan nem tudom, hogy mi lett vele, mert pont akkor jott a kormanyvaltas, lehet, hogy elfeljtodott a dolog, mert a perrendtartasrol szolo torveny hatalyos valtozataban igy hirtelen nem talaltam nyomat.
Mindenesetre EU-s szinten arra jutottak, hogy ez hatekony fogyasztovedelmi eszkoz es jo lenne bevezetni mindenhol - szoval nem veletlen, hogy ilyen lelkesen tamadjak mindenfele nagyvallalatok.
-
ChipKng
aktív tag
Elegge mocskos dolog, hogy alapveto jogaiban korlatozhatja az embereket egy ceg. Meg szerencse, hogy nalunk az ilyen szerzodesek ervenytelenek de ki tudja mennyi ideig tart megkenni a megfelelo honatyat, hogy ez maskepp legyen....
-
dabadab
titán
Ja, csak mert tenykent allitottad, azt hittem, lemaradtam valamirol.
Igazabola az EULA irokat nem nagyon szokta erdekelni, hogy mi torvenyes meg mi nem, az meg plane nem, hogy mi torvenyes egy oceannal arrebb (egy oceannal arrebb meg a helyiek siman leforditjak azt, amit a kozpont kuld nekik).(#12) Edenyke: ha "nekik" alatt a sima USA polgarokat erted, akkor igazad van, viszont a torvenyeket nem ok hozzak, arrol meg nem tudok, hogy barmelyik hazban felvetodott volna az uggyel kapcsolatos torvenymodositas
-
dabadab
titán
"Amúgy kíváncsi vagyok, hogy ez az előzetes tiltás mennyire állja ki a jogszerűség próbáját"
Kiallta, ahogy Pali is irta, van mar ra precedens 2011-bol, egy 1925-os torveny szerint ki lehet kotni a csoportos perek tilalmat, ha a szerzodes lehetoseget ad arbitrationre (ez az alternativ vitarendezo forum, nem jut eszembe, hogy magyarul hogy hivjak).
(#4) anulu: az EU? Van ra valami linked?
-
wednesday
őstag
Ezeket a dolgokat a cégek üzletpolitikája szabályozza és nem az előírt törvények? Vagy már a törvényeket "harmonizálták" (lobby) ezekhez a lépésekhez?
-
wetomi
aktív tag
Amúgy értesítik a felhasználókat az ÁSZF változásról? Vagy csak ha valakinek baja van, akkor mondják neki, hogy bocsi, nézd meg még egyszer, viszlát!
Tehát pl. a windows felhasználóknál jön egy frissítés, vagy egy ímél, vagy levélben egy nyomtatott változat? -
GAlli
tag
Sajnos ez az eladásokban nem fog tükröződni , így a vásárlók gyakorlatilag maguktól lemondanak erről a lehetőségről.
-
Zirowe
nagyúr
Értem, tehát ne a termékek tökéletesítésére fordítsuk a forrásainkat, hanem arra, hogy minél jobban ki tudjunk tolni a felhasználóval.
Amúgy kíváncsi vagyok, hogy ez az előzetes tiltás mennyire állja ki a jogszerűség próbáját, itthon biztos nem, de kétlem, hogy usákoknak is megfelelne.
Az egy dolog, hogy ő mit ír a feltételekbe, és megint más, hogy mi a jogszerű.
De az átlag embert könnyű megtéveszteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Egy erősödő trendhez csatlakozva a vállalat az elégedetlen ügyfeleit a peren kívüli egyezség, illetve a választott bíróságok felé igyekszik terelni.
- Latitude 9430 2-in-1 27% 14" QHD+ IPS kihajt érintő i5-1245U 16GB 512GB ujjlolv IR kam 4G LTE gar
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Lenovo X13 Gen 5 garanciális laptop
- PlayStation 5 30th Anniversary Limited Edition (bontatlan)
- iPhone 13 Pro 128 GB grafitszürke - kártyafüggetlen
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest