- Nosztalgikus húrokat megpendítő házzal rukkolt elő a SilverStone
- Úgy gondolja az NVIDIA, hogy az új GeForce-okon nem olvadhat meg a tápcsaltakozó
- Aktív hűtéssel érkezik a SilverStone legfrissebb M.2 bővítőkártyája
- Gyorsan Snapdragonnal: Acer Swift 14 AI tapasztalatok
- Párban járnak az Intel Arc B580 VGA-k az ONIX háza táján
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Úgy gondolja az NVIDIA, hogy az új GeForce-okon nem olvadhat meg a tápcsaltakozó
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Apple notebookok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
pakriksz
őstag
"de a picit olcsóbb hardvereken már rendesen akad. Láttam a saját szememmel."
én meg azt látom a saját szememmel, hogy a legolcsóbbon sem akad semmit ha a hardvernek megfelelően van használva... tehát nem 40 programmal a háttérben.
win7 akad a pentiumII-n... szóval akkor gagyi a win7?
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
Tikakukac
titán
Felmegy a WP7 meg Droid is a telómra, és minőséginek minőségi az a Winmo, de nekem ingerszegény. Gyors meg kevésbé eszi az akksit, de nekem Sense rom után 2 nappal már agyrobbantóan egyszerű volt. De van benne sok jó ötlet, és ha tényleg ráfekszenek akkor jó dolog lehet ez a 8-as is. De nem nekem...
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
pakriksz
őstag
igen a wp7-nél is ez van. A wp7-es követelményeket már túlszárnyalják a kínai dzsunkák is.
Szóval úgy fél évig fenn lehet tartani ezt a minőségi hardverkövetelmény mítoszt.Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
gabancs
addikt
Ok, csak nem értettél meg! Ez a látszólagos előny nem is előny :-)
Lehet, hogy rafinált teszt programokkal ki lehet mutatni, hogy a W8 1 ezred másodperccel gyorsabb az androidnál, csak, hogy ezt a felhasználó észre sem fogja venni. Tehát amit itt nagy lelkesen bejelentettek, az nesze semmi fogd meg jól kategória. Ez csak reklám semmi több. -
nicu71
addikt
Pontosan.A Wphone annak idején előirt minimálkövetelményei ma már majdnem nevetség tárgyai/mégis hasít rajta az OS/ mire kijön a win8 tábla,azok sem lesznek vészesek,mégis az optimalizált működés garantált lesz.
Nagyon jó lesz ez így,én ha táblát vennék csakis win8-al."-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
gabancs
addikt
"A Windows 8-as tabletekkel kapcsolatban a Microsoft semmit sem bíz a véletlenre, és nagyon szigorúak a minimális rendszerkövetelményeket ír elő az érkező termékekhez."
Ezzel csak egy a bibi! Ezek a szigorú paraméterek csak jelen pillanatban azok. Amilyen gyorsan fejlődik ez a szegmens egy év múlva már elavult lesz. De ha nagyon akarom már az.
Lásd Tegra 4 magos cuccok. MI lesz egy év múlva? -
Pikari
addikt
A Windows 8-as tabletekkel kapcsolatban a Microsoft semmit sem bíz a véletlenre, és nagyon szigorúak a minimális rendszerkövetelményeket ír elő az érkező termékekhez. A Windows 8 tehát elsősorban a minőséggel próbálna az Android elé kerülni.
<- hiba.
A Windows 8-as tabletekkel kapcsolatban a Microsoft semmit sem bíz a véletlenre, és nagyon szigorúak a minimális rendszerkövetelményeket ír elő az érkező termékekhez. A Windows 8 ARM vezriójának gépigénye tehát valószínűleg nagyon magas.
<- helyes.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
T.Peter
őstag
Ajánlom figyelmedbe a feljebb lévő hsz-emet. Nem fogod érezni a készülék árán azt, hogy a szoftver miatt drágább. Ugyanúgy kapni 170k-s Android-os telefont, hiába van ingyen szerinted a szoftver. Lehet, hogy nem lesznek olyan olcsó modellek a Windows-os tabletekből, mint az Android-osokból, de jobb is így, hogy a Microsoft szigorú hardveres követelményeket ad meg és a minőségre ügyel. Mindenki látja, hogy ez a két prioritás milyen végeredményt adott a Windows Phone-nál. Ha meg téged ez nem érdekel, akkor használd az Android-ot. Pláne, ha még rondának is tartod a felületet, akkor nem mindegy, hogy milyen ára lesz?
-
=Mentor=
őstag
Biztosan nem lesznek olcsók a kütyük, de abban is biztos vagyok, hogy a hasonló specifikációjú Androidos tableteket verni fogják gyorsaságban, minőségben egyaránt.
-
mrhitoshi
veterán
Ja igen, az Android sem ingyenes... M$ licenszdíjak.
Szóval ha így nézzük, akkor az Android miért lenne ellenfél ? Az Android hype táplálja az M$ pénztárcáját.
(#40) gabancs: Persze, egy még meg sem jelent rendszerről van szó, ellenben egy bejáratott rendszerrel.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
gabancs
addikt
Nem értetted meg a mondókám lényegét. Ha keresel egy alkalmazást, hamarabb megtalálod, mintha egy listát görgetnél. Különösen, ha pl. az androidon úgy rendezed őket, hogy az egyiken mondjuk a nethez kapcsolódó dolgok vannak kirakva, a másik oldalon a játékok, a harmadikon ,meg multimédiás tartalmak.....
Nekem sokkal kézenfekvőbb így, mint egy listán keresgélni. -
mrhitoshi
veterán
válasz #56573440 #24 üzenetére
Figyelj, ha minőség a cél, akkor első körben elfeljtik az alsó szegmenst, ahogy te is írtad. Majd csak mikor mindenkinek leesett az álla, hogy milyen király a rendszer, stabil stb... be lesz járatva, akkor gondolom szépen lecsorog a közép kategóriába is. Ezt is említetted, szóval ezzel egyetértek. Annyiban volt téves a mondanivalóm, hogy egyelőre nem cél az alsó szegmens.
Az irány mindenképpen jó.
(#30) gabancs : Használtál már WP7-et, vagy így a látottak alapján nyilatkozol ?
Mikor telefoncserére adtam a fejem kb 2 hónappal ezelőtt, akkor azt mondtam magamnak, hogy max 80e Ft. Ebben a szegmensben a WP7 a nyerő (esetleg egy-két Androidos telefon), mert stabil komoly rendszer, de először féltem, hogy nem fogom annyira szeretni. Így 2 hónap távlatában azt mondom, hogy jól döntöttem. Nagyon meg lehet szeretni ezt a kinézetet. De ez nagyon szubjektív dolog.[ Szerkesztve ]
PS4
-
banhammer
veterán
Én egyelőre az Androidra szavazok.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
gabancs
addikt
Nem tagadom, hogy van ötlet ebben a csempe dologban, de elsőre nem szép szerintem.
Ráadásul a mérete miatt eleve korlátozott számú csempe fér el egy telefon kijelzőjén.
Ráadásul a telefon élete nagy részét tokban, zsebben, asztalon....stb tölti, tehát nem igazán értelmezhető ez a fajta információ. Ötletes, de a gyakorlatban semmi értelme. -
törölt tag
telefonok szintjén már bizonyítottak hogy középkat is tudnak értelmes formával megáldott normális dolgokat alkotni. tény hogy még mindig nem a tömegek által megfizethető szint, de az irány jó. itt is hasonló várható, első körben durván alma közeli árazás, aztán ahogy lehet lecsúsznak és végülis középmezőnyben is jelentős alternatívát tudnak jelenteni. 20-30k ért dzsunka kínai egybefröccsöntött hekkelt cuccokkal meg nem foglalkoznak, más kérdés hogy biztos ráhekkelik majd
front3r: hogy új. nem bizonyított, nem kézzel fogható, jó lehet telepíteni erre arra tesztből de vélhetőleg a végleges változat azért jobb lesz. sokan még nem látják hogy mire lesz jó. ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
front3r
őstag
Nagyon helyes amit a MS diktál mostanában. OS-nél most már tényleg a gyorsaságot tekintik az egyik fő szempontnak a biztonság mellett.(Ez a Windows 7-el "kezdődött") Egy operációs rendszernek kell a leggyorsabbnak lennie, hogy kiszolgálja a felhasználót.
Bocsánat, de ezt az Androidos rendszereknél nem látom. Lehet a csúcs hardvereken ott is gördülékeny az android, de a picit olcsóbb hardvereken már rendesen akad. Láttam a saját szememmel.Másik amit jónak látok a Metro/WP7/W8-ban, az pedig a csempék bevezetése az ikonok helyett. Lehet nagynak látjátok, de úgymond élő információkat tartalmaz, ami bármi lehet. Ezt ne felejtsétek el! Tehát úgymond a csempék már tudatják is velem, hogy megnyissam-e az alkalmazást, vagy sem.
Ez forradalmi, még ha nem is estek tőle hanyatt, de használva a rendszert erre magatok is rájöttök.A Windows 8 Metro felülete kicsit, de átszabható, a háttér mindenképpen, és a csempéket meg úgy rendezitek, ahogy akarjátok. Szóval mi is a baj?
PS5 Pro - iPhone 14 Plus, Watch S7, MacBook Pro
-
nagyúr
hát sokkal jobban bejön az ikonos kinézet meg a widgetek, így elsőre az androidra tenném le a voksomat a 3 közül.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
gabancs
addikt
Egy dolgot elfelejt mindenki! Most azt felejtsük el, hogy ronda mint a bűn...
Az android ingyen van! Qrvára nem mindegy! Az Apple szofver nincs ugyan ingyen, de még nekünk magyaroknak is megfizethető.
Viszont a Windows igen csak borsos áron kapható. És a kütyük árához hozzáadódik. Tehát helyből nagyon drága cucc lesz. És ezzel akar versenyezni a két ellenféllel?
Hát.....sok sikert! -
törölt tag
válasz mrhitoshi #17 üzenetére
érdeke lenne mert gondolom ők is az eladásokból élnek ahogy a gyártók is. kérdés a kompromisszum.... jogos hogy ha végső soron az alma a fő cél akkor nem adhatják a nevet mindenkinek, kell a minőség, a stabil futás és a felhasználói élmény a gördülékenység szintjén. innentől a mai technikai szintet belőtték. igazából szerintem ez 1-2 éven belül lesz versenyképes, tömegtermék, amikor a hw is becsúszik olyan szintre árazásban, hogy megfizethető alternatíva lesz sokaknak. más kérdés hogy addig a google se ül a fenekén, bejáratott és hatalmas felhasználó bázis, durva méretű alkalmazásbolt.... nem lesz könnyű menet no... és persze az alma is dobhat addig olyat hogy lesápad megint mindenki. bár erre elég kevés esélyt látok amikor reálisan max felbontás, vastagság, procimagok száma a reális elvárás.
[ Szerkesztve ]
-
Kleroo
veterán
Ez eddig a legdurvább 21. századi robbanás.
A semmiből jött egy Ipad nevű n+1 kütyü.Most meg alig pár évvel később ott tartunk,hogy öldöklő verseny megy a gigacégek között,hisz rövidtávon a "tabletizálódás" tűnik a jövőnek.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
titán
Mindig rá lesznek izgulva az iPad n+1-re is.
Nálam a Android kb 30-40ezer forint árelőnnyel indul, ami a rendszerre megvásárolt alkalmazásaim értéke. Ezt a küszöböt egy másik oprendszernek nehéz lesz leküzdeni. Azért is gáz a késői piacra érkezés, mert sokan vannak ezzel már így iOS és Android esetén is.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
helmet91
csendes tag
"A Microsoft a minőséggel verné meg az Androidot"
Persze. A minőséggel, mi? Nem inkább az UEFI Secure Boot kikapcsolásának a lehetőségének a kiiktatásával?
-
Jhonny06
veterán
Ez a harc már csak a Win 8 és az Android között fog menni, az Apple mindenképp megtartja a pozícióját, egy jól bejáratott termékről van szó, ráadásul már most rá van mindenki izgulva az iPad 3-ra.
-
titán
Érdekes, meglátjuk, mi fog ebből kisülni.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
mmdms
addikt
minimum háromirányú gyorsulásmérő, és a magnetométer
fuu mennyi selejt lesz majd a termékeik gyártásakor, a gyorsulásmérő iszonyat kényes és drága alkatrész.
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
mrhitoshi
veterán
Szerintem egy széthypolt cukros-mázos, agyonikonozott, minden szép, rendszerekkel teli világban, egy ilyen szép letisztult, minimalista dizájn, mérföldekkel jobb, mint az előbb említett cukros mázos valami. Arról nem is beszélve, hogy a csempék különböző információ hordozók is egyben, szóval nem csak minimalista dizájnról beszélünk alapvetően, hanem egy átgondolt dizájnról, amiben az információkat a felhasználó anélkül megkapja az egyes dolgokról, hogy elindítana 1-1 alkalmazást. Szóval egy rendkívül informatív felületről van itt szó, amihez egy tényleg, minden sallang nélküli minimalista kinézet társul. Ez a gyönyörű ebben a rendszerben, kérem szépen!
Szerintem a piac kezd 3 szereplőssé válni: iOS - Android - és WP(vagy W8).
Én úgy gondolom ezzel a mondattal, mindent leírtam.
(#8) blackrulz: Szóval a M$-nek nem érdeke az alsó szegmenst kiszolgálnia.[ Szerkesztve ]
PS4
-
BotaN
senior tag
Nagyon helyes, mert ami a droid telefonokkal meg tabletekkel van manapság az egy nagy vicc. Tömeggyártás folyik, 0 minőség, 0 támogatás, az olcsó részlegben fagy, akad, omlik, ezt-azt nem támogat. A nem geek embereknek ez a rémálom kategória, mert amíg mi (haladó felhasználók) root-olunk, tweek-elgetünk össze-vissza, addig ők egy dolgot akarnak, hogy működjön.
http://www.flickr.com/photos/kristofkulcsar/
-
tableten hogy kell megnyomni az Alt+Ctrl+Del?
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
tomio
tag
A megengedett hibák, vagy kisebb problémák száma egészen pontosan nulla lehet. -
Erre törekszik mindenki ám, minden programozó/fejlesztő. Amúgy ez nem elvárás, hanem cél. Ezt elvárni kicsit gáz. Ezt legfeljebb célkitűzésnek lehet mondani, ami egyébként SOHA nem fog teljesülni a világon sehol senkinek, mert ilyen nincs és kész.
Bla-bla milliszekundumomon meg a megírt szoft fog kirajzolni vmi-t, vagy nem; nem pedig a HW. Jó kis elvárások...Linux, BSD, ReactOS, MenuetOS, Haiku-OS, Syllable... Van még több is! distrowatch.com/
-
descence
tag
Csak szerintem lett rém ocsmány a Win8 kezelőfelülete?
-
T.Peter
őstag
A Nokia Lumia 710 80k. Az LG Optimus 7-et 50-60k-ért lehetett kapni szeptember környékén a Media Markt-ban. Ezek mióta drágák (Mondjuk a 170k kezdőárú telefonokhoz képest. A 40k-shoz képest az)? Plusz ezért a pénzért mikor kapsz olyan Android-os telefont, ami akár csak a közelébe is kerül a Windows Phone sebességének? Szerintem soha. De még jóval drágább, 2 magos telefonok közül is alig találsz olyat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
borítékolható volt hogy ugyanazt a stratégiát folytatják majd mint a telefonoknál, erős megkötések, cserébe gördülékeny munkamenet, de magas ár. gyak itt is ez van, ezért max prémium kategóriában tudnak versenyezni. a gond ezzel csak az hogy a cikk is említi az almát nehéz lesz megverni első körben, a droidnak az eladásai meg nagyon durvák alsó szegmensben ahol ez eleve nem játszik... akkor ott tartunk hogy a droidot a prémium kategóriában karja megverni ami nem egy nagy célkitűzés, de ott meg ráver az ipad? értem én hogy gőzgép de mi hajtja?
egyébként meg teljesen jogos a hozzáállás, nem blamálhatják magukat kínai gyártók miatt akik a hw-n spórolva akadozó recsegő széteső gépeket dobnak tonnaszám piacra esetenként, mert az os lesz hibáztatva első körben. ettől függetlenül nem lesz könnyű kör ez a microsoftnak, ha egy évvel hamarabb jönnek ki akkor talán jobban járnak, bár kétlem hogy direkt húzták volna eddig...
-
Ugyan az lesz, mint a telefonoknál - jó drága, de legalább szmúsz lesz a cucc. Valamit valamiért... Ettől függetlenül szerintem az Android nyomába sem fog érni, legalábbis egy jó darabig biztosan.
-
Hakuoro
aktív tag
Na, hátha ez rákényszeríti az Intelt, hogy kipofozza a Cedar Trail driverét. Legalább egy oprendszerhez legyen normális meghajtó hozzá.
-
Blindmouse
senior tag
Nagyon helyes, nem kell minden kínai gagyinak windows futtatnia. Gyanítom hogy ehez még egyéb követelmények is jönnek (gombok, kamera). 1 év és a win8 tulajok ugyanúgy kinevetik majd az androidosakat, mint most a WP7-esek, meg az iphone-osakat is, mert feleannyiért kapnak csúcsminőséget. Szép munka.
3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
Watchdog
aktív tag
A Microsoft a minőséggel verné meg az Androidot
... a hardverektől megkövetelt minőséggel...
-
Armahun
addikt
Ez szép, de a metro még mindig ronda.
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
Apika
addikt
Ezt majd az idő eldönti. Év végére többet tudunk majd...
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Hegesztés topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Windows 10
- Autós topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- P15s Gen2i 27% 15.6" FHD IPS i7-1165G7 T500 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i7-10610U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Thinkpad T14 Gen1 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe gar
- ZBook Firefly 15 G8 27% 15.6" 4K IPS i7-1185G7 T500 32GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" FHD+ IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus Vivobook Go E1504GA-NJ146 / 2026.01.02 garancia / 8mag-8szál / 8gb RAM / 512 NVME/ WIN 11
- ASUS TUF Gaming F15 - I5 11400H / 144HZ 1080P / 24 GB RAM / RTX 3050 / 512GB NVME
- Dell WD19TB dokkoló állomás, 130W töltési teljesítmény
- Macbook Pro 2018 15" 2,6Ghz i7 16GB DDR4 512GB SSD 4GB VGA - UK bill. 160x akksi
- Alkuképes 17" FullHD ACER Aspire E5-774G - i5-6200U laptop - GeForceGTX - 8GB RAM - SSD - HDD -
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest