- Vélemény: ezt teheti majd az új vezető az Intellel
- Itt a legtöbb kézikonzolra telepíthető SteamOS előzetese
- Annyira örül az SNES öregedésének Super Mario, hogy idővel nagyobbat ugrik
- Vélemény: nem valószínű, hogy jönnének dedikált neuronháló gyorsítók
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- Milyen egeret válasszak?
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Itt a legtöbb kézikonzolra telepíthető SteamOS előzetese
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ttt1
őstag
válasz
Geri Bátyó #42 üzenetére
Én a notim (subnotit ráadásul) cseréltem surface pro-ra billentyűzettel. Teljesen kiváltotta az előző notit amire használtam eddig is (nem azon futott a bf4-5). Akuideje 8-10 óra ami akár egy munkaidőre is elég. töltője meglepően kicsi ettől függtlenül. Bár valóban asztali gépem is van. A tablet "lázban" volt androidos tabletem is ami valóban első 1 2 hónapban izgalmas volt onnantól pihent a dobozban. Ez viszont napi használatban van, gyönyörű a képe, teljes értékű windows fut rajta (cezuza támogatás stb.), azaz bármit el tudok rajta végezni és ölben használni is nagyon kellemes akár billentyűzettel. Tartalom fogyasztásra pedig bill nélkül. Jah és passzív hűtéses azaz nincs benne mozgó alkatrész
-
Vesa
veterán
válasz
Geri Bátyó #42 üzenetére
"A legfőbb gondom az, hogy jönnek ezek a piaci elemzők a marhaságaikkal és egy rakat ember bedől nekik, mert nem értenek hozzá"
Nem dől be senki. Éppen azért válik nevetségessé az IDC, mert sorra buknak a jóslatai. Ha igaz lenne, hogy bedőlnek az emberek, akkor az előrejelzés is bejönne, mivel forgalmat generálna a jóslat. Ezzel szemben, a tablettel és WP-vel kapcsolatos hülyeségeik is bebuktak.
flimo
Én pl. azt vettem. A tabletet gyűlölöm. Meg minden olyan eszközt, ahol egy üveglapon kell bármit is csinálni... -
törölt tag
válasz
Geri Bátyó #42 üzenetére
Én pont azért vettem tabletet, amit a végén írsz: notebook se nem elég erős, se nem elég mobil. Egy jobb árából kijön bika asztali gép meg tablet. Szerintem tablet+billentyűzet elsősorban így fog hódítani, akiknek amúgy is van asztali gépük, azok nem laptopot vesznek hurcolós gépnek.
-
Geri Bátyó
addikt
Nyilván, aki a munkájában is elvan egy world+böngésző kombóval, annak elég lehet, de nálunk a titkárnők is több dolgot használnak. (Például nyomtatni és szkennelni már eléggé macerás lenne egy tabletről)
Játéknál sem a flesh alapú izékre gondoltam.A legfőbb gondom az, hogy jönnek ezek a piaci elemzők a marhaságaikkal és egy rakat ember bedől nekik, mert nem értenek hozzá. Aztán megveszik azt az eszközt, amit nem is akarnának.
A tablet tulajok 60%-a nem is használja az eszközt, mert nem tudja mire. Megvette, mert azt mondták, hogy jó.
A notebook felhasználók fele hazaviszi a cuccot, ráköti a monitort, egeret, billentyűzetet és szitkozódik, hogy nem megy rajta a krájsziz (na jó, ez csak vicc volt, de ez is előfordul). Azért nem desktopot vesznek, mert "anótbúkajövő" pedig semmi szükségük rá. -
Reggie0
félisten
Nahat, 15 ev utan rajottek arra is, amire a HP
-
BatchMan
senior tag
ASUS cuccot használtam, de alapvető probléma a levett bilinccsel, hogy hova tegyem. Így jellemzően akkor is rajta hagytam, amikor nem kellett. Kettő együtt viszont nehéz. Nekem nem jött be a kombó.
-
Pötyi
őstag
Van egy Toshiba Satellite Click Mini típusú levehető billes netbookom. 2017-ben vettem, . Ezzel csak arra próbálok utalni, hogy mennyire ez a JÖVŐ... Ééérted, két éve kifutott termék, már nem lehet sehol se kapni, de az IDC szerint ez a jövő.
-
Dr. Akula
félisten
Sajnos van szerencsém sokat találkozni Dell Venue-vel. A tablet túl nehéz a billentyűzethez képest, könnyen borul, USB csati csak dísznek van, megoldhatatlan hogy dokkoló + levehető billentyzet _együtt_ használható legyen. Ha egyben van a billentyűzettel, akkor már majednem akkora mint egy rendes 12" noti, amivel nincsenek ilyen korlátozások, erő is több van benne, aksi is.
-
SidCorky
őstag
válasz
Geri Bátyó #18 üzenetére
Kinek mi a munka és a játék.
Újságíróként kivált egy notebookot (pont most léptem meg) egy BT billel, egymás mellett két ablakra (Word + böngésző) teljesen használhatók munkára is, ágyban/buszon/repülőn pedig főleg inkább egy iPad, mint egy notebook. Hozzáteszem, hogy ugyanezen az áron.
Az a notebook, amit 150 ezerért megkapsz, minden lesz, csak jó élmény nem.
A játék pedig szintén szubjektív, nekem sem jutna eszembe iPad-en játszani PC/Xbox helyett, ezért vannak ezek is, de barátnőm például egy tablettel megoldja az életét, jegyzetel egyetemen, tanul otthon, Youtubeozik/Netflixezik/Facebookozik, és az iOS-es játékokkal is vígan elvan, sosem tudtam rávenni, hogy konzolon vagy gépen játsszon.
De nem téríteni akarok, mert azzal én is egyetértek, hogy a tabletek sosem váltják le a PC-ket, viszont van akinek egy ilyen kütyü is elég. Ahogy vannak, akik robogóval járnak és vannak akiknek meg egy SUV sem elég nagy.
-
törölt tag
Nálam az utóbbi 2 évben a tablet kiszorította a notebookot. Pencillel jegyzetelés, tömeg veri a notebookokat, üzemidő partiban van plusz a töltő sokkal könnyebb, 90%-ban kényelmesebb használni. A maradék 10%-ra kell billentyűzer, esetleg egér. Egy ilyennek nagyon tudnék örülni touchpaddel, kicsit javítva az ipados egérkezelésén teljesen kiváltaná a laptopot, mert az utóbbi időben a vékonyítás mánia, throttling miatt azt is leginkább úgy használtam, hogy beremoteoltam asztali gépre ha teljesítmény kellett. Erre meg egy tablet is bőven elég lenne.
-
mike1334
veterán
Alapvető irodai feladatokra pont jó sztem..éveken át gondolkoztam, hogy csak venni kellene egyet..aztán rájöttem, hogy az irodán kívül már nem akarok dolgozni
De ha olyan munkám lenne, amiben sokat vagyok géptől távol / sokat utazok, akkor biztosan ilyet vennék, mondjuk ha ügyvédi irodában dolgoznék és eljárnék tárgyalni, akár vidékre is..az ic-k kis asztalain lehetne dolgozni, meg a tárgyaláson is jó lenne, ha gyorsan utána akarnék nézni valaminek. -
Tigerclaw
nagyúr
Az elemzők, kutatók jó része megrendelésre dolgozik, ahol a végeredményt előre megadja a megrendelő. Pl. egy csokigyártó megrendel olyan kutatásokat ami a csokievés tényleges vagy légbőlkapott előnyeiről szól. Vagy nagyobb volumenben beharangozzák a gazdasági válságot egy-egy országra, aztán megtörténik mert beharangozták. A gazdaság szereplői úgy kezdenek el viselkedni mintha jönne a válság és azzal elő is idézik. Ez is csak egy ilyen marketing célú bullshit, aminek lehet némi hatása a 2 in 1 forgalomra.
-
VirsLee
őstag
Az nem 400 000, hanem 400 millió.
-
Vesa
veterán
Parádés tényleg! De ha ilyen szinten bénák, akkor miből élnek vajon, mert idiótáktól nem szokás szolgáltatást venni. Ezzel az erővel mehetnének a multik egy jósnőhöz is. Lehet persze néha tévedni, senki nem lát a jövőbe, de az IDC sorozatosan mellényúl, ráadásul már sokadszorra jósol olyasmit, amiről egy komplett hülye is képes azonnal átlátni, hogy teljességgel megalapozatlan és logikátlan. Érthetetlen, miből élnek az ilyen kamu cégek...
-
tegbashar
tag
Nekem ez három okból visszás.
Egy felől maradi vagyok, más felől többnyire táska nélkül közlekedek.
A maradiság miatt a jelentős gépelést igénylő feladatokat otthon, melóban asztali pc billenytyűzeten végzem.Menet közben meg hova a fenébe akasszam a szuperül lekapható keyboardot? Sőt, hova tegyem a több, mint 10" eszközt?
A harmadik ok meg az időelem.
Mert, ha igaza is lesz a kérdésben a válaszadóknak, akkor sem hiszem, hogy a dolog ne hullna koporsóba maximum pár év alatt. -
Solten
őstag
Az un. 2-in-1 ossze-vissza-hajtogathato laptop sokkal hasznalhatobb es ertelmesebb szvsz mint a fel-le csatolhato papirvekony billentyuzet.
-
MeszesKPT
őstag
válasz
Depression #20 üzenetére
Ha egy cég nem képes normális eszközt adni a munkavégzéshez (pl. ultrabook), ott a céggel van a gond.
-
Dr. Akula
félisten
Szerintem meg valódi aksikapacitással rendelkező notikra lenne igény. Remélem hamar eltűnik már a papírlap vékonyságú, 2 percet kibíró "aksi".
-
Syl
nagyúr
Bohóc társaság ez az IDC. Nekem külön tetszik a 2012-es mobilpiaci "előrejelzésük": [link] Tipikusan az a fekveröhögős olvasmány
"Az IDC továbbra is kitart amellett, hogy a Windows Phone meghatározó szereplővé válik az okostelefonok szegmensében, sőt, 2016-ra a második legelterjedtebb platform lesz, hajszállal megelőzve az iOS-t." -
Depression
veterán
A legnagyobb tragédia inkább az, hogy a legtöbb olcsóbb laptop használhatósága is nagyon gáz.
Amit a meetingeken leszenvednek az emberek, miközben pötyögnek, az valami fenomenális. Valójában egy tablettel szerintem sokkal gyorsabban lehetne haladni.
Ilyenek pl.: A touchpad használata, amikor a lapos felett görnyedve próbálja elolvasni a miniatür szöveget, a billentyűzeten a szokásostól eltérően elhelyezett karakterek keresése. Ezek mind mind sok időt vesznek el.
Fontos, hogy ezek a saját tapasztalataim azokkal, akikkel kapcsolatban álltam eddig!
Hajszolják, hogy minél vékonyabb, meg könnyebb legyen, közben meg egytől egyig kért konnektort, és elővett vagy egy kilós töltőt mellé.Mindettől függetlenül én sem hiszem, hogy bármi változna, leginkább a felfogás miatt, mert hogy nézne ki, ha egy meetingen mindenkinek az ölében lenne egy tablet, lefele nézve pötyögnének, pont úgy mint a buszon a gyerekek a mobiljukkal.
-
Peter13
senior tag
A baj nem a használhatósággal van, hanem az általánosítással. Van, akinek nagyszerűen megfelel egy ilyen kettő az egyben gép, és van, akinek nagyon nem. Utóbbiból, számomra legalábbis úgy tűnik, sokkal többen vannak.
Szóval, nem, nem az a jövő, hiába próbálják már egy pár éve lenyomni ezt a szélesebb tömegek torkán. Nem vevő rá a nép nagy tömegben. Van egy réteg, aki veszi, viszi, és boldog vele, és én speciel örülök hogy ilyen is van (nekem csak jó hogy több mindenből lehet választani), de ez nem jelenti azt hogy ez lesz a "mainstream" megoldás a belátható jövőben. Amióta PC-vel foglalkozom (kb 25 éve), folyamatosan temetik szegényt, de csak annyi történik, hogy szegmentálódik a piac. Szerintem ez jó, és legyen választék, de ne akarjuk már folyton megerőszakolni a piacot...nem fog menni.
(egyébként nem vagyok "hívő", kicsiny kétfős háztartásunkban 1 asztali PC, 2 laptop, és 4 tablet van jelenleg, plusz egy amazon stick, szóval eléggé változó hogy éppen mihez nyúlok - mindig ami a legjobban megfelel arra amit csinálni készülök)
-
Vesa
veterán
IDC, haha, komolyan veszi még valaki ezeket az idiótákat? Olyan 10 éve hallgatom tőlük, hogy a PC-nek annyi. Amikor a tablet megjelent, elkezdték temetni a PC-t, mondván a tablet minden területen ki fogja váltani, ami már akkor is nyilvánvalóan logikátlan hülyeség volt. Ellenben azóta a tablet eladások folyamatosan csökkennek, ennyit erről.
PC, Notebook, Telefon. Ez a hármas az, amire igazán szükség van. A többi maximum réteg igényt elégít ki.
-
Depression
veterán
Vettem csatolható bilentyűzetet a tablethez.
Egyrészt párezer ft-os tétel volt évekkel ezelőtt, másrészt azt sem tudom, hogy hol van.
Ha ez a jövő, majd előkeresem... -
MeszesKPT
őstag
Minden elismerésem, hogy ezért fizetést lehet felvenni. Mondhatnak bármit.
-
Sinesol
veterán
n+1-edik légbőlkapott, semmitmondó jövendölés.
-
Geller72
veterán
Én is pont ilyet tervezek venni. Sokszor/legtöbbször elég a tablet, ágyban filmnézéshez az utolsó pillanatokban -
. - , ahova a noti már nyűg. Viszont sokszor jó írni is rajta, a tab meg alapból ebben szintén nyűg.
-
nap
addikt
Amíg mindenféle perifériák igénylik a madzagos összeköttetést a számítógéppel, addig ezek csak pótlékok maradnak.
-
Akula
őstag
ezekre a klaviaturákra úgy kell vigyázni, mint a hímes tojásra. szükségmegoldás ez, nem a jövő
-
Male
nagyúr
Szuper, azt is megmondták, hogy a Nook Tablet letarolja a teljes Android piacot, és az egyetlen menekülő út a Windows 8 lesz az androidos tablet gyártóknak... szuperül bejött
a hír 2012-ből.
(2016-ra már a store-jukat is bezárták, annyira letarolták a tablet piacot, kinyírva ezzel minden Androidos tabletet... illetve a Win8 egyeduralmát is megfigyelhettük a tablet piacon)
A hozzászólásokban meg idézik szintén tőlük, hogy az Android elbukik, és a Windows Phone milyen sézpen emelkedik majd, sőt, az iPhone-t is lenyomhatja... az is bejött
-
ledgeri
nagyúr
Mondjuk nekem ott bukik az elemzés, hogy "Idén volt sok eladás, mert nemsokára kifut a win7"...
nekem inkább az lenne értelmes, hogy majd szétbombázza az MS az utolsó frissítéssel a win7-et, hogy most már támajdák a géped, és ekkor lesz nagyobb realizáció, hogy mi legyen az új eszköz, ha legyen új eszköz... -
bzoley
veterán
"A leválasztható billentyűzetes tableteké a jövő"
Nem. -
Amúgy az 5G mitől növelné az eladásokat? Most is lehet rajtuk netezni, akár wifin, akár 4G-n, nem tűnik valós forgatókönyvnek, hogy az 5G-től hirtelen sokaknak eszébe jutna, hogy ez kell nekik...
-
Ribi
nagyúr
Újabb piackutató baromság?
Eddig sem volt kelendő az ilyen, van egy gyanúm, hogy ez után sem lesz.
Összes pad problémája, hogy hordozni telóhoz képest túl nagy, onnantól pedig egy noti sokkal használhatóbb.
Telefonok lassan pad méretűek, szóval egyáltalán nem lesz létjogosultságuk.(#4) pilóta: Biztos most pihentetni kell az AI bázz wördöt, mert túl elhasználódott. Most kicsit nyomni kell az 5G-t, hogy attól lesz minden jobb és szebb.
Persze az is lehet, ha az ápül csinálja meg akkor hirtelen mindenkinek ez kell majd. Mert há ápül.
-
Monttamén'...
:proud T100TA user: -
Tigerclaw
nagyúr
Azért nagyon nem mindegy hogy milyen is annak a 2 in 1 tabletnek a dizájnja. A legtöbb nem épp ergonómikus. Még a legnagyobb nevek is hibáznak. Olyan kellene amit ölben és asztalon is lehet használni. Jó kérdés hogy kell-e touchpad rá, de sokszor nem rossz ha van.
Az Apple féle verziók nekem azért nem tetszenek, mert nem védik a tabletet oldalról. Leejted oszt annyi neki. A Surface-t még nem használtam, de ott az ölben való használatban kétkedek. Lehet mutogatni beállított promó képeket, videokat, de szerintem nem kóser. Anno Google Pixel C indult el jó úton a rögzítést tekintve szerintem csak nem követte senki.
Amúgy egy jó ultrabook mellett nem hiányozna a 2 in 1 megoldás, főleg hogy továbbra se ideális tabletnek egy windows-os gép appok hiányában, és egy iPad sem ideális irodai eszköz. Lehet hogy nem kellene összeboronálni a két dolgot erőszakkal, mert erősen kompromisszumos lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az IDC piackutatása alapján csökkenni fognak a hagyományos PC-k és notebookok eladásai, de a 2 az 1-ben eszközök számára még van remény.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fillérekért futott be a Redmi A5
- Apple asztali gépek
- AliExpress tapasztalatok
- Kuponkunyeráló
- Nem fogy rosszul az iPhone 16e
- Milyen egeret válasszak?
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- További aktív témák...
- Lenovo T495 14" AMD Ryzen 7 3700U 16GB 250GB SDD laptop notebook eladó
- ÚJ ASUS Zenbook 14 Laptop Ultrabook -40% Ultra 7 155H 16GB/1TB 3K OLED 120Hz Intel Arc
- Lenovo Yoga Slim 7 Pro 16ACH6 R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX3050 16" Win10
- Dell Inspiron 7386 Ultrabook i7/16GB/240GB SSD/Magyar/Érintőkijelző!
- Lenovo T450s intel Core i5-5200u,4GB,FullHD,Led bill,+Sim
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook X360 1040 G6 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest