Hirdetés

2019. június 17., hétfő

Hozzászólások

(#101) dabadab válasza kpbendeguz (#98) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Filterezés nélkül semmilyen képnek nincs értelme növelni a felbontását. Ha simán megnégyszerezed a pixelek számát, akkor azzal ugyanazt éred el, mintha a képbe belenagyítanál: alias-os lesz a kép"

1. De, van értelme, mert ha egy 4k tévén csak kirakják a fullHD képet, akkor a képernyő háromnegyede sötét marad.
2. Nem lesz aliasosabb annál, mint amilyen eleve.
3. Mivel a hiányzó képinformáció hiányzik, a filterezés eleve a "vagy sikerül vagy nem"-kategória, mivel a filter nem tudja igazán eldönteni, hogy mi az az átmenet, amit el kell mosni, meg mi az, amit meg kell hagyni élesnek.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#102) DVlad válasza syn7h37ic (#38) üzenetére


DVlad
(őstag)


Vagyis, azon távolságok felett már nem érzékelhető az adott felbontás.

(#103) W.Wilson válasza Dilikutya (#100) üzenetére


W.Wilson
(fanatikus tag)

Te arról beszélsz, amikor javítani akarunk a full hd képen, és ezért olyan skálázást használunk, ami "odavarázsol" pixeleket. Ezáltal a végeredmény lehet bénább, mint az eredeti volt (de mindenképp más lesz, mint az eredeti). Én meg arról, hogy ha a legegyszerűbb felskálázást (a pixelek négyszerezése) használjuk, akkor nem lehet rosszabb a végeredmény, és ugyanazt látjuk, mintha a képet full hd képernyőn néznénk.

%-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, Mhz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel

(#104) Hobbbyt válasza kpbendeguz (#98) üzenetére


Hobbbyt
(PH! addikt)

és (#100) Dilikutya
Ez mind szép és jó, de tökéletesen fölöslegesen írtad le mert én nem erről beszélek!

Saját tapasztalatom is van, otthoni környezetben.. de ezt is leírtam már. Ennél többet nem tudok tenni értetek.

"Aztán rájöttem, hogy akinek nem tűnik fel, hogy amelyik pixel nincs ott, azt nem lehet 100%-ig tökéletesen odavarázsolni, annak hiába mondom. "

Én meg arra jöttem rá, hogy aki nem tudja helyesen értelmezni az olvasott szöveget, annak hiába mondom.

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem. |.. sᴧᴍsᴜɴɢ ɢᴀʟᴀxʏ s6e ..| Őskor, Ókor, Középkor, Újkor, DualCore, QuadCore...

(#105) kpbendeguz válasza W.Wilson (#103) üzenetére


kpbendeguz
(senior tag)

Éppen ez az, hogy ha simán megnégyszerezed a pixelek számát, akkor a lehető legrosszabb minőségű felskálázást végzed, ezért ezt a megoldást egyetlen tv-nél sem alkalmazzák. Azaz ha az anyag nem a tv natív felbontásában érkezik, akkor a tv-k már a legminimálisabb esetben is változtatnak a képtartalmon. Ez nem jelenti azt, hogy felhasználó élmény szempontjából a képminőség különösebben romlana. (Ahogyan a 720p filmek is teljesen élvezhetők FHD tv-ken.)
Mindössze arról van szó, hogy az az állítás, mely szerint magának a nagyobb felbontásnak köszönhetően egy 4K tv-n eleve jobban néz ki egy FHD anyag, mint egy natív FHD tv-n, egyszerűen nem igaz.
Ez azért nem mindegy, mert ha valaki az elkövetkezendő pár évben megelégszik az FHD tartalommal, az ugyanazért a pénzért jobban teszi, ha minőségi FHD tv-t vesz, mintha közép-alsó kategóriás 4K-t, mivel maga a 4K felbontás önmagában nem fog javítani az FHD anyag képminőségén, viszont az olcsóbb panel, gyengébb minőségű színkorrekció, stb. annál többet ronthat rajta.

(#106) dabadab válasza kpbendeguz (#105) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Éppen ez az, hogy ha simán megnégyszerezed a pixelek számát, akkor a lehető legrosszabb minőségű felskálázást végzed"

Az egy teljesen korrekt felskálázás. A nearest neighbor csak akkor ad borzalmasan rossz eredményt, ha az új kép méretei nem a régi egész számú többszöröse, de most erről nincs szó. A felskálázóalgoritmus kiválasztása ebben az esetben inkább ízlés kérdése, mintsem valamiféle abszolút meghatározható minőségé.

"Mindössze arról van szó, hogy az az állítás, mely szerint magának a nagyobb felbontásnak köszönhetően egy 4K tv-n eleve jobban néz ki egy FHD anyag, mint egy natív FHD tv-n, egyszerűen nem igaz."

Miért ne lenne igaz? A finomabb vezérlőrács (ami a nagyobb felbontás eredménye) önmagában szebb képet eredményez.

DRM is theft

(#107) FollowTheORI válasza kpbendeguz (#105) üzenetére


FollowTheORI
(PH! nagyúr)

Nem nagyon lesz már minőségi/prémium FHD tv... már most sem nagyon van. Kihal. :)

Szóval ígyis ugyis meg kell venned a 4K-t ha jót akarsz (átlagnál jobbat).
Ezekbe fogják csak belepakolni az ultra fekete bevonatos, quantum dot, wide color, hdr, 10+ bites kutyafülét tudó paneleket. FHD-ban nem lesz.

Ez egyébként még mindig TV méret függő is... szvsz 55" és felette jobb már a 4K egy normál otthoni kanapétávolságnál is. Észre lehet venni.

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/XBOX: FollowTheORI / BF V Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#108) AndrewPeers válasza DVlad (#102) üzenetére


AndrewPeers
(kvázi-tag)

:R

"Although metal and steel are stronger than flesh, they are not stronger than spirit!" - Korrekt üzlet mindenek felett! :)

(#109) GreatL válasza dabadab (#106) üzenetére


GreatL
(fanatikus tag)

Márpedig a 1080 játékok baromira elmosottak UHD-ben pedig a valódi UHD-s játékok gyönyörűek. És ez 48", Samsung 6742 szóval nem is az alja TV.

i7-4790K | Giga RTX 2080 Ti WF OC | Xiaomi Redmi Note 3 Pro

(#110) dabadab válasza GreatL (#109) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Márpedig a 1080 játékok baromira elmosottak UHD-ben"

Akkor ott valamit nagyon nem stimmel, ha 48"-on a fullHD elmosottnak látszik.

DRM is theft

(#111) Dilikutya válasza dabadab (#110) üzenetére


Dilikutya
(PH! félisten)

A "baromira elmosott" sokszor elég szubjektív szokott lenni. Nyilván az 1080p nem úgy néz ki, mint a 2160p, különben semmi értelme nem lenne utóbbi felbontásra hardvert meg videótartalmat gyártani.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#112) ultradave


ultradave
(újonc)

Szerintetek mennyire problémás az 50hz-es panel játékra?

(#113) dabadab válasza ultradave (#112) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

Konzolhoz lesz? :DDD ;]

DRM is theft

(#114) PuMbA válasza ultradave (#112) üzenetére


PuMbA
(PH! félisten)

Nincs 50Hz-es panel, csak 50Hz-es, tehát valójában 60Hz-es elektronika :) Mivel a TV-re 60Hz-nél többet nem tudsz küldeni és 100 / 120Hz-es interpolációt nem tudsz bekapcsolni a maradék képkockák kiszámolásának késleltetése miatt, ezért semennyire sem problémás :) A Sony TV-i például tudnak fekete képkocka beszúrást Játék módban, ami ha a szemednek nem zavaró, akkor valamivel jobb mozgásfelbontást ad, mint a többi TV 60Hz-en.

[ Szerkesztve ]

(#115) ultradave válasza PuMbA (#114) üzenetére


ultradave
(újonc)

Legfőképpen PC-hez keresek egy normális tv-t.
Tehát csak a PAL szabvány miatt írják a panelhez hogy 50hz?
Valójában simán megjeleníti a 60hz-et 4k-ban?

(#116) dabadab válasza ultradave (#115) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Tehát csak a PAL szabvány miatt írják a panelhez hogy 50hz?
Valójában simán megjeleníti a 60hz-et 4k-ban?
"

Igen.

DRM is theft

(#117) junkpod válasza Dave™ (#8) üzenetére


junkpod
(PH! nagyúr)

Hogy lett volna mar 4000-5000 egy lcd tv kobtrasztja? A mai adatok (már csak lcd-lcd verseny van, nem kell akkorát hazudni) a valósak.

egyenlőre muszály biciglizni külömben... (bármilyen általam feltöltött kép amiben film/zene listák látszódnak csak egy fiktív adatbázis alapján készültek, nem rendelkezem ezen filmek/zenék egyetlen példányával sem semmilyen formában)

(#118) dabadab válasza junkpod (#117) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Hogy lett volna mar 4000-5000 egy lcd tv kobtrasztja?"

VA panellel, azok ennyit tudnak.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#119) Hobbbyt válasza junkpod (#117) üzenetére


Hobbbyt
(PH! addikt)

Az LCD egy gyűjtőnév, rengeteg altípusa van.. TN-IPS-VA és aztán ezeknek is van egy csomó al-al változata. Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya, itt-ott komoly eltérésekkel.

Pl. a VA simán tud 4-5000-es kontasztot, míg a legjobb IPS is megáll 1200-nél. De betekintési szögben az IPS jobb.. a TN pedig iszonyat gyors, de minden másban rettentően gyenge. stb-stb..

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem. |.. sᴧᴍsᴜɴɢ ɢᴀʟᴀxʏ s6e ..| Őskor, Ókor, Középkor, Újkor, DualCore, QuadCore...

(#120) Dave™ válasza junkpod (#117) üzenetére


Dave™
(PH! nagyúr)

Ahogy a többiek írják, VA panel, nem IPS. A hálóban egy belépő Sony van, újkori ára 40"-es méretben 100-110e volt, és annak van 3000:1 kontrasztja (Sony KDL-40R470A). A nappaliban pedig 50W815B, na annak van 4-5000 körüli. 2013 és 2014-es modellek.

[ Szerkesztve ]

(#121) junkpod válasza dabadab (#118) üzenetére


junkpod
(PH! nagyúr)

köszi mindenkinek a választ. Bár azt nem tudom amit írtok az teszten mért vagy katalógus adatok:) Na mindegy lezárhatjuk.

egyenlőre muszály biciglizni külömben... (bármilyen általam feltöltött kép amiben film/zene listák látszódnak csak egy fiktív adatbázis alapján készültek, nem rendelkezem ezen filmek/zenék egyetlen példányával sem semmilyen formában)

(#122) Dave™ válasza junkpod (#121) üzenetére


Dave™
(PH! nagyúr)

Teszt. De nincs ebben semmi csoda, a VA panelnek ez az előnye, az IPS-nek meg a nagyobb látószög. Csak ha nagyjából szemből nézed a TV-t, ami azért sok háztartásban jellemző szerintem, akkor sokat nem érsz a nagy látószöggel, ellenben az alacsony kontrasztot nagyon is megérzed.

(#123) maross válasza EclipseGT (#91) üzenetére


maross
(PH! kedvence)

Jatek valoban sokkal szebb fhd utan (igaz en ocso 4k monitorokat hasznalok). Nem lehet nem eszrevenni a kulonbseget. Persze egy 1070+-10 videokartya nem árt alá. Filmekkel is probalkoztam, a maximum amit mondhattam ra hogy "most eppen taláááán szebb"..szoval akinek felmezeshez kell, az még nyugodtan takarekra teheti magat egy ideig.

eladó társasjátékaim: http://maross.hu/tarsasjatekok

(#124) UnknownNoob válasza Dave™ (#8) üzenetére


UnknownNoob
(kvázi-tag)

2007: 60Hz natív
2017: 800Hz marketing (apró betűkkel egy eldugott helyen: 50Hz natív) :W

(#125) joey04


joey04
(Jómunkásember)

Nem pont ez a modell, de érdekes: [link]

Több Bravia okostévé is használhatatlanná válik, miután frissül rajta az Android rendszer.

(#126) EclipseGT válasza joey04 (#125) üzenetére


EclipseGT
(PH! addikt)

Hmm. Még jó, hogy az enyém eddig nem jelzett, hogy kijött a frissítés.
Október 18.-ai a legutolsó frissítés rajta, és ez még szerencsére 5.1.1.

Sőt, még manuális kereséssel is azt írja, hogy naprakész.
De azért biztos, ami tuti alapon kikapcsoltam az automatikus frissítést. :D

[ Szerkesztve ]

"A gondolkodás nehéz dolog. Ezért csinálják olyan kevesen." -Albert Einstein

(#127) PrinceHerceg válasza Sasal1ty (#36) üzenetére


PrinceHerceg
(őstag)

Ez nem projektor, h sötétítésre jön meg a kontrasztja, pont h világosítani kell, h vmi kicsit szürkésebb feketét láthass...

:P

[ Szerkesztve ]

♪ ♫ X-Fi + D.A.C ♪ < d[(^ ˛ *)]b > ♪ Xtreme Fidelity ♫ ♪

(#128) Sasal1ty válasza PrinceHerceg (#127) üzenetére


Sasal1ty
(fanatikus tag)

Amit linkeltem tv , annál biztosan jobb :)

GTA V : Pacikuki007

(#129) Csonka8809


Csonka8809
(újonc)

Hello! Egy kis segítséget szeretnék kérni. SONY KD-49X8309C tévét vásároltam meg. 2160p-és 4K fájlt hogy lehet a legegyszerűbben rajta lejátszani? SONY BDP-S7200 lejátszóról próbáltam merevlemezről mkv és mp4 fájlt is de the file is corrupted or unsupported. próbáltam közvetlenül is a tévé USB portjára de az meg csak pörög... Köszönöm szépen előre is bárkinek aki tud segíteni! :)

[ Szerkesztve ]

(#130) makikutya


makikutya
(újonc)

Samsung ívelt tvnk van. A rendszer folyamatos belassulásokkal, elképesztően lagokkal, kilépésekkel dolgozik, néha, néha pedig gyors. Garanciában azt mondták, ez ilyen. Szóval annyi a különbség, hogy ugyanúgy akadozik, egy zártabb rendszer, és nincsen töredék ennyi alkalmazás sem.

(#131) Almapad


Almapad
(újonc)

Mi értelme van a motionflow-nak ha az ideális képbeállításhoz ki kell kapcsolni?

:-)

(#132) Backrau válasza Almapad (#131) üzenetére


Backrau
(fanatikus tag)

Sziasztok. Pár hónapja vettem ezt a tv-t. Egy nagyon idegesítő dolog van benne. Az asztali PC-m van rákötve, ami eddig jó és szép is. Viszont sűrűn feldobja a tv felülre az infósávot (1080p, idő stb...), ha van egy apró rendszerhang, de akár egy játék közben is. Ezt hogy lehet kikapcsolni?? Iszonyat idegesítő.

(#133) mexel


mexel
(PH! kedvence)

Milyen progival lehet androidos telefonnal irányítani ezt a 7005-ös tv-t? A hangalapú kereséshez külön távot kellene venni ha jól olvasom.

(#134) hunaqua


hunaqua
(PH! addikt)

SONY KD-65XE7005 tv elvileg VA paneles,nincs tapasztalat róla senkinek? Milyen lehet?

LENOVO?_MEIZU?_XIAOMI?----SONY_65XE8577----DM_8000HD----Xiaomi_Router_3G----Beelink_GT1_Ultimate----Tanix_TX5_Pro--Tanix_TX3_Max

(#135) MrBrown26 válasza Csonka8809 (#129) üzenetére


MrBrown26
(lelkes újonc)

Én mindig a laptopot kötöm össze hdmi-vel és a gépről játszom le. Szerintem ez a legegyszerűbb.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.