Hirdetés
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bedobta a mélyvízbe az első B-szériás Arc VGA-kat az Intel
- Az MSI bemutatta az első UHBR20-as DisplayPort 2.1-gyel szerelt, 4K-s monitorát
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Extrém tuning: már 12,6 GHz felett hasítunk DDR5 RAM-mal
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
Ennyiért jó vételnek tűnik majd. Ideje volt már nekik valamivel elő rukkolniuk.
2000 -s évek előtt nálam ez a márka volt az etalon.
Remélem elindulnak felfelé. -
Márk
senior tag
Ennyiért?
Ízlések és pofonok, de nekem ingyen sem kellene.
Ilyen kontrasztaránnyal ez a tv mindenre alkalmas, csak minőségi filmnézésre nem.
Miért használ a Panasonic IPS LCD panelt, miért nem VA-t használ?
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
wallace 234
őstag
Nem csodálom, hogy a Panasonic ide jutott, 720:1 kontraszt, ez valami vicc? Mi történt ez a divat, csináljunk minél gyengébb tvket? Persze ha jól bele gondolunk, így könyebb az oled mellé tenni, hogy nézd már milyen pocsék az lcd! Vegyél oled tvt! Régebben azért elég jó lcd tvket, tett le a Panasonic. Ips panel azért tudott azért jobb is lenni. Persze a VA panel más világ.
-
veterán
Ha ez a legjobb tévéjük akkor tényleg szervezzék ki mert ez eléggé szánalmas.
duree54
-
Márk
senior tag
válasz wallace 234 #4 üzenetére
Ennél a tv-nél még a 2009-ben vett LG 42LH4000 tv-mnek [link] is jobb volt a kontrasztaránya (1559:1), pedig már azt is megvétele után rögtön utáltam a világosszürke feketéje miatt.
Hiba no, úgy tűnik hogy arra halad a világ tv-k esetében (tisztelet a kivételnek), hogy a képminőség már nem is számít, az a fontos, hogy egy tv legyen nagy, keskeny a keretű, smart, lehessen rajta fészbukozni és jutúbot nézni.
Ja és bírjon ki maximum három évet hiba nélkül, gari idő lejárta után legfeljebb 1 hónappal romoljon el, és ne legyen/irreálisan drága legyen hozzá az alkatrész, hogy utána a kedves vevő vehessen másikat.
Kérem kapcsolja ki.
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
Márk
senior tag
válasz CharlieDrop #8 üzenetére
Azt kellene kideríteni, hogy a cikkben írt 270.000 Ft-os ár az igaz, vagy az árukereső által írt 370.000 Ft.
Ha a 370.000 az igaz, akkor bármelyik OLED tv kenterbe veri azonos áron.
Ez a tv ennyiért (még 270.000-t is) egy katasztrófa.
Persze-persze jól néz ki meg okos, de egy tv-nél szerintem az elsődleges szempontnak a képminőségnek kellene lennie.
Ez meg abban - hogy finoman fogalmazzak - nem remekel.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Mivel a cikkben több helyen is 270 eFt-os árat írnak az 55 collos modell áraként, ezért nem hinném, hogy elírás lenne az ár. A TV-t egyenesen a Panasonic magyar képviseletétől kapták, szóval valószínű, hogy rövidesen ennyi lesz az ára (remélhetőleg).
Nekünk eléggé világos a nagyszobánk és szinte egész nap néz valaki TV-t, tehát nekünk IPS paneles TV a megfelelő, nem a VA paneles
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
cintula187
addikt
válasz CharlieDrop #13 üzenetére
+1 inkább OLED
270-ért ezt hol kapni? 370 alatt nem látom árukeresőn.
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
törölt tag
válasz Donki Hóte #12 üzenetére
Nem értem, hogy világosba miért az IPS lenne a jobb, de ha IPS kell, akkor Samsung 55QN85A-t is kapni kb. 370 ezer forintért.
Ha tényleg 270 ezer forint (lesz) ez a Pana, akkor az más. Egy élvilágított IPS LCD-ért mondjuk az is soknak tűnik, de nem annyira soknak.
[ Szerkesztve ]
-
CharlieDrop
veterán
Akkor egy ilyen 350-ért már jobb választás?, Elvileg ez is 55"
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
Márk
senior tag
válasz CharlieDrop #17 üzenetére
Az nem is kifejezés.
Házimozi használatra lenne, vagy háttértévézésnek?
Keress rá az OLED tv topikban, hogy miket írnak róla a gazdáik.
[ Szerkesztve ]
-
Márk
senior tag
Kicsit furcsának érzem, hogy az értékelésnél ezt írta:
"A kép minősége rendben van, hiszen hibák nem tapasztalhatóak, a színek szépek, a mozgásmegjelenítés hibátlan. Ugyanakkor az alacsony fényerő miatt a HDR nem túl látványos, viszont az input lag jó, és a képfrissítési rátával sincs gond."
720:1 kontrasztarány mellett.
Azt kellett volna írni, hogy a kép minősége nem túl jó (sőt szar) az alacsony kontrasztarány miatt, a tv minőségi filmnézésre alkalmatlan, de ettől még háttértévézésre, híradóra, barátok köztre, jóban-rosszbanra, mounika showra tökéletes.
-
veterán
válasz #72042496 #16 üzenetére
Nem értem, hogy világosba miért az IPS lenne a jobb
Én meg azt nem értem, hogy ezt komolyan kérdezed, vagy csak trollkodsz velem
Idézek neked a "Milyen TV-t vegyek?" topik Összefoglalójából:
b. IPS panel
Nagy látószög és magas színhűség jellemzi, ami egészen varázslatos. Inkább világosabb helyiségekben ajánlott.Ezzel szemben a VA panelről ezt írják:
a.VA panel
Jóval nagyobb kontrasztot és szebb fekete visszaadást nyújt. Sötét helyiségben ajánlottabb.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Donki Hóte #20 üzenetére
Az kevés lesz, hogy ezt írják valamelyik topikban. Nekem indoklás kéne.
Szerintem ennek is csak az van a hátterében, hogy az IPS kontrasztja gyenge, ami világosban kevésbé feltűnő. De hogy FALD nélkül az 1100:1 úgy is rögtön látszik, azt garantálom. Ha sok SDR-t néztek világosban, akkor egy nagy fényerejű tévét keress inkább, de persze a te döntésed.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
elefant
őstag
sziasztok!
köszi az észrevételeket az árral kapcsolatban, valószínűleg mikor készült az anyag éppen futott egy akció, és azért csúsztam bele ebbe a hibába. Elnézést, és köszönöm még egyszer !
-
Gicz
addikt
~ 700:1
nincs is többet mit mondani róla.
-
törölt tag
válasz Donki Hóte #24 üzenetére
Azt próbálom kihúzni belőled, hogy miért csak IPS. Azt látom, hogy egy borzasztóan félreértett összefoglaló miatt, de ezen túl nem tudod megindokolni, mert a tévéket/paneleket te magad nem ismered.
Pedig 3-400 ezerből 55"-on korrekt VA paneles tévéket kapni (még egy-két OLED-et is), és hülyeséget csinálsz, ha en bloc kizárod ezeket. Világosban sem lesz jobb kategorikusan az IPS, ez nagyon véleményes, illetve szokásfüggő.
Nyugodtan kérdezz körbe akár az említett topikban. Bízom benne, hogy ott sem a világos nappali = IPS megy, hanem föltesznek még néhány kérdést, és azután ajánlanak alternatívákat.
[ Szerkesztve ]
-
Cassi
őstag
És erről a szintről indul az eltécéelesítés.
Igazából nehéz hibáztatni a Panát, ez a tech business ilyen kegyetlen: ha lecsúsznak a legújabb panelek gyártásáról, akkor már vége is a dalnak, nem tudják utolérni a koreaiakat. Annó a Nokiának sem volt a leghalványabb esélye sem az Apple és a Google ellen.
-
törölt tag
A Nokiának szerintem lehetett volna, sőt, Windows Phone platformon minden potenciál megvolt, hogy nagyot durrantsanak. Aztán durranás az lett belőle, csak a szó rosszabbik értelmében.
A Panasonicnál az LG (és majd a Samsung) OLED paneljei jelenthetnek egy tartható utat, csak tényleg nem a mostani árképzéssel, mert arra olyan sok vevő nincs a jelek szerint. A TCL logikus lépés, egy másik logikus lépés pedig az Android TV vagy webOS lehetne, én úgy gondolom. (Vagy sci-fit kedvelőknek a tvOS. ) Aztán ki tudja, hogy ha nagy volumenben eladott tévéik meg nincsenek, akkor meddig megy a szekér, de majd meglátjuk, hogy alakul a helyzetük.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz #72042496 #27 üzenetére
Azt próbálom kihúzni belőled, hogy miért csak IPS. Azt látom, hogy egy borzasztóan félreértett összefoglaló miatt, de ezen túl nem tudod megindokolni, mert a tévéket/paneleket te magad nem ismered.
Nézd, itt és most nem tudom és persze nem is akarom neked magyarázgatni a miérteket.
Ha most abba kötöttél volna bele, hogy állításom szerint a Föld nem lapos és nem a Nap kering a Föld körül, akkor azt sem tudnám neked olyan szinten kézzelfoghatóan bebizonyítani, hogy te is értsd, mert nincs semmi eszközöm arra, hogy egy mindent tagadó ember számára elvont egy témában felvilágosítást nyújtsak.
Ettől még a rajtad kívül álló emberek halmazában konszenzus van abban, hogy a Föld nem lapos és nem a Nap kering a Föld körül, pont úgy, mint abban, hogy egy VA panellel szerelt TV sötét szobában hozza a maga előnyeit, az IPS panel pedig világosabb szobában előnyös.
De hogy ne csak filozofálgassak, hagy idézzek neked az Rtings.com oldalról, ahol egy, a VA és az IPS paneleket összehasonlító cikkben a kontrasztra vonatkozó résznél ezt írják:
"VA panels are far superior to IPS panels when it comes to this, so if you tend to watch movies in the dark, you likely want to get a TV with a VA panel."
Vagyis lefordítva:
"A VA panelek messze felülmúlják az IPS paneleket /nyilván a kontrasztban, merthogy ebben a részben erről van szó/, így ha szereti sötétben nézni a filmeket, valószínűleg VA panellel rendelkező TV-t szeretne vásárolni. "
Itt is azt írják, hogy a VA panelek sötétben előnyösebbek
[ Szerkesztve ]
-
Bugarov
aktív tag
Ez egy rossz vicc. Ingyen se kellene.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Donki Hóte #30 üzenetére
Az, hogy a VA panel kontrasztja sötétben látványosabb, az IPS gyenge kontrasztja pedig világosban nem olyan feltűnő (ezt is írja az RTINGS, ahogy én is írtam lejjebb), nem jelenti azt, hogy egy VA paneles készülék nem lehet jobb világosban is, mint egy IPS.
Azt is írtam, hogy ez a dolog nagyon véleményes illetve szokásfüggő, és itt jegyzem meg, hogy az ilyen fogalmazás sem a troll vagy mindent tagadó emberre jellemző.
Ez az ársáv ráadásul a FALD tévék territóriuma, ahol a natív kontraszt már-már el is veszti a jelentőségét, a panelek/készülékek egyéb tulajdonságai pedig felértékelődnek. Gondoltam, hátha sokszor oldalról nézitek, zavar sportközvetítésnél a VA smearing, bármi egyéb, ezért említettem az IPS-es QN85-öt rögtön az első válaszomban.
#34 Donki Hóte
Nem fű alatt, írt a topikba.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Donki Hóte #12 üzenetére
Na, az ár tekintetében viszont tévedtem, a cikkíró javította a TV árát 270 eFt-ról 370 eFt-ra
Szóval ez a TV se nem jó, se nem olcsó, a cikk többi állítása igaz
[ Szerkesztve ]
-
elefant
őstag
válasz Donki Hóte #34 üzenetére
Szia,
megköszöntem a jelzést/észrevételt, elnézést kértem a hibáért, nem volt fű alatt.
Minden jót!
üdv
p[ Szerkesztve ]
-
Bugarov
aktív tag
válasz CharlieDrop #8 üzenetére
Sajnos ez egyáltalán nem biztos. Manapság szar tvk vannak drágán mint a mellékelt ábra mutatja.
-
Pro Koryak
addikt
Nem kell fikázni a Panasonicot ez miatt az ips "csúcs" lcd és a többi lcd tévéjük miatt. Már 3-4éve elengedték ezt a vonalat, amikor a 9xx széria is ips panelt kapott.
Az árát persze megkérik, a többi gyártó is ezt teszi, akármennyire is gyenge a képminőség.Cikkben is benne van oleddel nyomulnak tovább, nagyon helyesen. Anno a plazmával is így tettek az lcd vonal helyett és mi lett a vége, az egyik legjobb képmegjelenítő ZT60.
Amúgy nem mintha az LG nanofoss ips csodái jobbak lennének 3-4-500e-ért.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Donki Hóte #34 üzenetére
Így,hogy kiderült a valós ára már lekerült a TETSZETT plecsni róla. Vissza olvasva nem sok pozitív értékelések vannak a TV-el szemben.
-
bteebi
veterán
Szóval ez a csúcs Panasonic LCD TV: edge LED, 1100-as kontraszt, 8 bites panel, OLED árban. Kettőt kérnék... De ne legyek igazságtalan, van benne WiFi!
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
wallace 234
őstag
Nem csak WiFi! YouTube is 🤣🤣🤣szóval ennyi pénzért, Panasonictól ez csúcs ajánlat 🤣 Aztán csodálkoznak, hogy a kutya se veszi! Itt látszik, hogy az oled mennyire ki húzza őket, a gödörből. Máskülönben már sehol se lenne a Panasonic, és társai akik a nevükből akarnak megélni csak egy a gond az a világ már elmúlt!
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
Nem egész 2 éve 270-ért, 55q70r-t lehetett kapni dupla ekkora fényerővel, 7x ekkora kontrasztal, valós 10 bites fald panellal.
Értem én, hogy nagyot változott a világ, de még 270-ért is vicc kategória ez a tv, hát még a mostani árán. -
félisten
Egész jónak tűnt, amíg nem láttam, hogy IPS + edge LED... és én még azt hittem, hogy az idei Philips-ek lettek lényegesen túlárazva.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
CriticalHit
őstag
Miért erőltetik az IPS panelt TV-be?
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
Graphics
Jómunkásember
Szerintem a pár nappal ezelőtti bejelentés után ez a teszt már csak tűzoltásnak is kevés a TV-s körökben eddig sem villogó Panasonic számára...
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
wallace 234
őstag
Újabb példája, hogy már nem lehet a névből fent maradni. Panasonic jól le adta magát, pedig bő 10 éve elég komoly, szerepük volt. Csak jöttek a hibás döntések, azt most meg fizetik az árát. Ez a tv is ékes példája, hogy lehet egy hulladékot, drágán ki tenni, hátha van aki még meg veszi! Hiszen Panasonic! Cikk címének azt kellet volna adni, hogy egy nagy múltú cég vergődésének szüleménye.
-
kolosszus87
senior tag
válasz #72042496 #33 üzenetére
Lehet vitatkozni, hogy lcd technológián belül világos környezetben IPS panel vagy VA a jobb. Véleményem szerint ha csak ezt vesszük alapul akkor mindegy, hiszen világosban a nagy fényerő a lényeg ami az lcd technológiából adódóan adott paneltípustól függetlenül. Azonban ha az a kérdés, hogy nappali, világos környezetű tévézéshez melyik ajánlottabb akkor már lehet mondani, hogy az IPS! Ne feledjük el azért, hogy nem véletlen gyárják mai napig az IPS paneleket, ha ennyire egyértelműen rosszabb lenne minden tekintetben a VA-nál már rég befejezték volna a gyártását. Világos környezetben már elveszik a VA előnye a jóval nagyobb kontrasztjával, ugyanakkor az IPS előnye meg továbbra is megmutatkozik a szélesebb látószögben és azt se felejtsük, hogy az IPS-nek szebb színei vannak. Ezt valaghogy mindig kifelejtik az összehasonlításnál, a VA panel színeinek mindig lesz egy olyan enyhe zöldes árnyalata, kicsit piszkosabb tónusa még kalibrálva is az IPS-hez képest. IPS-nek tisztább, ragyogóbb szinei vannak.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
törölt tag
válasz kolosszus87 #46 üzenetére
A fényerőt én is írtam korábban, és okkal szerepelt a QN85, ha már IPS. Lehetett volna egy NanoCell is valószínűleg, de azokat nem ismerem. Az 1100:1 viszont nappal is gyenge.
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
Oh ez ennél sokkal egyszerűbb. Akik a környezetemben IPS paneles tv-t vettek mind azért tették, mert annak a designja tetszett nekik. Mikor megkérdeztem miért vettetek IPS panelt, azt kérdezték, hogy " az meg mi ? ".
Aki leszarja az 1000:1 kontrasztot, az hidd el leszarja a picit más színárnyalatokat meg a mondjuk 10 fokkal rosszabb betekintési szöget is.
Összeköltöztem barátnőmmel, neki IPS LG volt, nekem meg OLED, de őt pl nem is zavarta az IPS szürkesége, azt mondta h neki aztán tökmindegy, megy appból a netflix a tv-n és kész. Ezzel pedig a legtöbb ember így van, mindenkinek más a fontos.
Viszont Ő, pl tök sötétben nem szeret filmet nézni, nem szeret úgy tv-zni, szóval emiatt én pl elgondolkodtam, hogy az 55" oledet ha lecserélem, akkor nem 65" oledre fogom, hanem 75" Samu LCD-re, a qled sorozat egyes típusai tudnak natív 7000:1 kontrasztot. Ez, ha úgyis lámpa mellett nézzük már megérheti a +10" méretet ugyan azon az áron, de majd kiderül mennyire tudom elengedni az oledet. Mert a egyedül nézek filmet sötétben, akkor a oled az besza-behu.
[ Szerkesztve ]
-
wallace 234
őstag
Igen az ips nek valóban szebbek a színei. QN90 nek fényes nappal is nagyon jó a képe. Nem látom azt gyenge ips képet. Pedig láttam pár ips panelt, főleg a régebbiek jók voltak. De ez a 720:1 as kontraszt ez valami nagyon gyászos! LG új Qned tvjüknél is 920:1 a kontraszt ha jól láttam. Ennyire azért nem volt gyenge az ips de amit most művelnek, Eléggé gáz! QN90 nél ugye a Boe által gyártott panel van, ami tényleg meglepően jól sikerült! Panasonic is vehetett volna tőlük, és akkor nem lenne ennyire csúfos. VA panelnál mindig is a nagyobb kontraszt és ezáltal a jobb fekete az előnye.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest