Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • NKing

  tag

  Szvsz a Cyberpunk 2077 az eddig készült legrészletgazdagabb játék, amivel találkozhattunk. Az a fajta igényesség, amit a világába beletettek - a párbeszédek, az élethelyzetek a városban, valami egészen hihetetlen. És ezen felül egy ütős story is van! De ha a fő story nem lenne elég, akkor - és ezt még egyetlen játékban sem tapasztaltam - a mellékstory-knak is lefutása van, döntési helyzetekkel. Nem 1 story-t kapsz, hanem rengeteg story-t, amelyek összeérnek, eltávolodnak, attól függően, hogy mit választasz. Egyszerűen zseniális! A GTA ehhez képest csőjáték és mindig is az volt.

  Ahogy én látom, 3 fajta ember szapulja a játékot:
  1. Aki divatból vagy sértettségből szapulja - mert amikor kijöt a game, akkor nem olyan volt, mint a hype sejtette, azóta pedig ahelyett, hogy játszana vele, csak arra veszi a fáradságot, hogy lehúzza, ahol éri. Aztán ezekkel példálóznak még sokan - akik a játék kiadása óta abban a pillanatban élnek, amikor az kijött - mintha azóta semmi se történt volna...

  2. Aki prev-gen konzolon kínlódott vele - ez valóban a kiadó hibája, nem kellett volna erőltetni, mert ez a játék túlmutat még az aktuális generáción is picit, nemhogy az előzőn.

  3. Aki PC-n azt hitte, hogy elég lesz egy krumplin játszani, 4K Ultrán - Nekik javaslom, nézzenek körül a játékban, hogy milyen textúrák, milyen shaderek, milyen poligonszámok mozdulnak meg minden pillanatban és gondolkozzon el egy picit, hogy mit is vár el, amikor betölti a játékot egy 1050-en vagy korábbi generációs VGA-n...

  Szerencsétlenség, hogy a Cyberpunk pont akkor jött ki, amikor a bitcoin láz miatt a VGA piac ellehetetlenült és ezért sokan a korábbi generációs hardvereikkel voltak kénytelenek nekiállni. De ennyi erővel bármelyik generáció játékait szapulhatná az, akinek nincs meg a kellő hardvere hozzá. És itt felesleges is összehasonlításokba menni - a Cyberpunk városa összevethetetlen bármi eddigi játékkal (GTA vagy Watchdogs, mindegy), és ezt mindenki tudja, aki legalább pár órát eltöltött Night City-ben.

  Az 1.2 patch óta egy teljes végigjátszásom van már benne és 1 db (!!!) eseménnyel találkoztam, ami megakasztotta a játék folyamát - nevezetesen a motor beleragadt egy korlátba. Bárcsak ennyi hiba fordulna elő egy open world játékban... :U

  [ Szerkesztve ]

 • NKing

  tag

  válasz Create. #70 üzenetére

  "végigjátszást végignéztem" - Naja, a pornót nézni is pont olyan, mint dugni. :DDD

  [ Szerkesztve ]

 • NKing

  tag

  válasz Create. #79 üzenetére

  Az véletlenül sem fordulhat elő, hogy akit néztél, az egy végtelenül unalmas illető? Mert nyilván ő pont úgy játszik a játékkal, mint ahogy te tennéd, így neked már nem is kell. Ügyes. Mert nekiállhatok én GTA-zni úgy is, hogy beleélem magam, órákig csak autózgatok és sétálgatok a városban - te ezt végignézed és azt kérdezed: Igen, ennyi a GTA? Hát ez egy fos.

  Az illető átélte a játékélményt, jól érezte magát közben. Te meg végigpörgetsz egy videót arról, ahogy más játszik és gondolod, hogy ugyanazt az élményt kapod? Na itt tévedsz...

  Megjegyzem - minek nézted végig, ha ennyire egyértelmű, hogy szar? Mégis csak érdekelt? Ennyire ráérsz, hogy szar játékokról nézzél 30-40 órányi videót? Mert kb. annyi van benne 1 végigjátszásra. Érdekes felfogás... :N Másik lehetőség, hogy még azt se nézted végig és látatlanban okoskodsz.

  [ Szerkesztve ]

 • NKing

  tag

  válasz Habugi #81 üzenetére

  No offense, de ha meghallgatod valaki véleményét valamiről, az attól még mindig csak az ő véleménye lesz, nem a tiéd. Ha megkérdezel egy tériszonyost, hogy milyen ejtőernyőzni, akkor garantálom, hogy te sose fogsz ejtőernyőzni. Értelemszerűen, ha olyan véleményt hallgatsz meg, aki elfogult - akkor nem kapsz majd tiszta képet, de ugyanazt fogod szajkózni. Na most ki is akkor a csimpánz?

 • NKing

  tag

  válasz Habugi #85 üzenetére

  Miért is? A te logikád szerint ejtőernyőzni szar, mert rengetegen félnek tőle vagy próbálták és halálfélelmük volt, nem pedig örömüket lelték benne. Páran meg életre szóló, fantasztikus élménynek tekintik. Attól függően, hogy te melyik fél véleményét hallgatod meg, vajon te is rettegni kezdesz vagy már veszed is a jegyet a következő járatra?

  Tényleg nem látod az oltári ellentmondást ebben? Hogyan ítéled meg mások véleménye alapján, hogy milyen ejtőernyőzni? Sehogy. Majd a prekoncepcióid rabja leszel. Ami persze senkinek se baj, csak éppen ne próbálj meg úgy tetszelegni, mintha ettől intelligensebb lennél a többi embernél... mert nem vagy az.
  :N

  [ Szerkesztve ]

 • NKing

  tag

  válasz Create. #88 üzenetére

  A beletett munka tekintetében mindenképpen kiemelkedő. Az, hogy a kiadói nyomás rátette a bélyegét a launch-ra... az már más dolog. Tekintve, hogy az 1.2 patch óta gyakorlatilag tökéletes a játék - ennyit kellett volna várni a kiadással.

  Egyébként érdemes ránézni a Steam értélésekre, hogy az elmúlt időszakban mennyire pozitívak az értékelések. A launch idején elszenvedett negatívok már nem mérvadóak, hiszen azóta rengeteget javult technikai oldalról a játék.

  [ Szerkesztve ]

 • NKing

  tag

  válasz Juhaszatti #93 üzenetére

  Majd ha a gyerkőcök otthon legót kérnek Habugi aputól, akkor bekapcsolja nekik a Youtube-ot, hogy nézzenek meg egy videót az összerakásáról, az végülis ugyanaz... :DD

 • NKing

  tag

  válasz Fitzgerald #97 üzenetére

  Kicsit úgy hangzik ez, mint amikor a háziasszony otthon csalódott, hogy a joghurtban mégsem 100% eper van :D A marketing már csak ilyen. A CDPR meg miért ne tette volna? Mégis csak abból élnek, hogy eladják a terméket.

  A nem technikai hiányosságok - ez totál szubjektív. Egyik oldalon elvesz a játék, a másik oldalon odaad. Mindenkinek sose fog megfelelni - nem lehet, hogy a CDPR lett beskatulyázva a Witcher játékokkal? És amikor kijöttek valami egészen mással, akkor a korábbi bázis csalódott lett, hogy ja, ez nem az a játék... Őszintén szólva én meg pont egy Deus Ex szerű játékmenetet vártam volna, de azt nem kaptam meg, ez már az elején feltűnt. Kellett egy kis idő, amíg átlendültem ezen és onnantól lett igazán jó.

  Védeni nem kell a játékot, meg messiásnak se kell tekinteni. Akik felültek a hype wagonra, azok pont az utóbbi hibába estek. Helyén kell kezelni a dolgot.

  Amit a középkategóriás PC-ről írsz, háááát az azért nem teljesen állja meg a helyét. 1440p szerintem eleve nem középkategóriát kíván a nextgen játékoknál - az még 1 generációt ráér azért a VGA-k terén. Bár ha úgy vesszük, egy 3060 boldogan elviszi a Cyberpunk-ot is 1440p-ben RT nélkül - az pedig középkategória, ha nem a mostani kisker árát, hanem az adottságait nézzük (erre utaltam, hogy a VGA piac betett a játék startjának). A Cyberpunk pedig indokoltan eszi a gépet, hiszen tömegek mozognak a városban, hatalmasak a textúrák, rengeteg a post-process, kültéri és beltéri terek váltakoznak töltés nélkül és még sorolhatnánk. Jobb lesz ezt megszokni, mert a next-gen játékok ilyenek lesznek és ez lesz az igényük.

  Végére egy kérdés: vajon a release hiányosságai miatt a játék már egyáltalán nem lehet soha élvezhető? Láthatóan nem erről van szó, mert a visszajelzések nem ezt mutatják. Erre utaltam, hogy ott a probléma, hogy sokan a release sikertelensége okán mostanáig ekézik a játékot, miközben sokan meg élvezik.

 • NKing

  tag

  válasz carl18 #111 üzenetére

  Tehát ha 8 éve fejlesztenek egy ilyen volumenű játékot, akkor adják 3.99-ért sorvégi konténerben, amikor kijön? :U

  #109 Fitzgerald: Ez azért érdekes, mert nekem speciel még egyszer sem crashelt a játék. Egyetlen egyszer sem. :F

Hozzászólok Aktív témák