Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Fitzgerald

  veterán

  válasz NKing #68 üzenetére

  Ahogy én látom, 3 fajta ember szapulja a játékot:
  1. Aki divatból vagy sértettségből szapulja - mert amikor kijöt a game, akkor nem olyan volt, mint a hype sejtette, azóta pedig ahelyett, hogy játszana vele, csak arra veszi a fáradságot, hogy lehúzza, ahol éri. Aztán ezekkel példálóznak még sokan - akik a játék kiadása óta abban a pillanatban élnek, amikor az kijött - mintha azóta semmi se történt volna...

  Erről elsősorban a CDPR tehet. Ők lőtték az egekbe a hype-ot, de konkrétan még hazudtak, illetve túloztak is nagy erőkkel.
  Nehogy már az legyen a hülye, aki elhisz valamit egy olyan cégnek, amelyik a saját imázsát arra építi, hogy egy játékosbarát képet prezentál magáról, amit okosan építget az évek során különféle módszerekkel (pl. igényes ingyenes tartalmak, szinte már teljes játék méretű DLC-k, színes-szagos merchandise az alapjáték dobozában, stb.).
  Csak hogy utána keresztbe szarja az egészet egy alapjaiban nem működő, bugos, generic open world-nek nevezett játékkal...

  2. Aki prev-gen konzolon kínlódott vele - ez valóban a kiadó hibája, nem kellett volna erőltetni, mert ez a játék túlmutat még az aktuális generáción is picit, nemhogy az előzőn.

  Ez részben igaz, de a játék nem technikai jellegű problémáit figyelmen kívül hagyó megállapítás.
  Itt nem csak az volt a probléma, hogy a játék nem futott jól prev-gen hardveren, az csak a jéghegy csúcsa.

  3. Aki PC-n azt hitte, hogy elég lesz egy krumplin játszani, 4K Ultrán - Nekik javaslom, nézzenek körül a játékban, hogy milyen textúrák, milyen shaderek, milyen poligonszámok mozdulnak meg minden pillanatban és gondolkozzon el egy picit, hogy mit is vár el, amikor betölti a játékot egy 1050-en vagy korábbi generációs VGA-n...

  Nem akarlak elkeseríteni, de egy tisztességes középkategóriás rendszert is kifingat a játék még 1440p-ben is, és itt 100 ezres prociról, illetve békeidőben is 250 ezres VGA-ról beszélünk.
  És akkor természetesen amit feljebb írtam, az pécére is érvényes. A tecnikai jellegű problémák csak a jéghegy csúcsát jelentik.
  Ott van még a rengeteg hazugság az open world kapcsán, a játékba be nem került, de az utolsó pillanatig promózott feature-ök, a mélysége (inkább sekélyessége) az egésznek mint szerepjáték, az alapjaiban hibás és rossz fejlődési rendszert, stb.

  Én örülök ha valaki jól szórakozik, de aki teljes mellszélességgel véd egy ennyire nyilvánvalóan mellément release-t, elefántcsont toronyból szemlélve a dolgokat, az része a problémának. És mivel sajnos elég hangosak azok is, akinek a szar is csokoládé ízű, fél év alatt szinte semmit nem változott a játék eddig.

  Szóval igen, jól fogalmaztál: ahogy Te látod.
  De hogy kicsit változtassak a perspektívádon, én egyik általad felsorolt kategóriába sem esek bele.
  Én ismerem a játék alapját képező tabletop rpg-t, a '90-es évek eleje óta játszottam, hosszú éveken át.
  Ebben a játékban meg 90 órám van, az bőven több mint elegendő ahhoz, hogy jogos és alapos véleményt tudjak róla alkotni.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák