Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • TheSpy

  csendes tag

  válasz asdf_ #15 üzenetére

  Sőt ez is benne van:
  6:163. § [A kellékszavatossági igény elévülése]
  (5) A dolognak a kicseréléssel vagy a kijavítással érintett részére a kellékszavatossági igény elévülése újból kezdődik. Ezt a szabályt kell alkalmazni arra az esetre is, ha a kijavítás következményeként új hiba keletkezik.

  Amúgy katasztrófa ami az országba megy garancia név alatt.

 • TheSpy

  csendes tag

  válasz XZoli #21 üzenetére

  Az a helyzet, hogy óriási nagy kotyvassz van a boltosok fejében is. Én többször átolvastam a jelenlegi Ptk.(új)-ban lévő hibás teljesítés, kellékszavatosság, termékszavatosság jótállás részt és hát izé….

  Szerintem az van benne jelenleg is, hogy ha pl. elromlik a külön vásárolt tápod a gépedben jótállási időn belül, akkor szépen felhívod azt, akitől a tápot vetted. Majd ők kijönnek hozzád, kiszerelik azt a gépedből elviszik. A javítás idejére biztosítanak neked egy tápot, kivéve, ha csak a gamer gépedről van szó mert akkor a kárt nehéz bizonyítani. ☹
  Majd miután megjavították, szépen visszajönnek a helyszínre visszaszerelik, kipróbálják, a jótállási jegyre felvezetik, hogy pontosan mi volt a hiba és melyik alkatrésszel, így ismét meghosszabbítva az adott részre vonatkozóan a jótállási időt. Majd szépen a visszaveszik a cipőjüket és elnézések közepette távoznak.

  Ide vonatkozó Ptk. rész:
  XXIV. Fejezet Hibás teljesítés
  Kellékszavatosság
  6:166. § [Költségviselés]
  (1) A szavatossági kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek a kötelezettet terhelik.

  Amit a cikk ír, az szerintem Magyarországon jelenleg is így van csak be kéne tartani a jelenlegi törvényeket.

 • TheSpy

  csendes tag

  válasz petymek #24 üzenetére

  Ez egy valós példa lenne azzal, hogy persze jóhiszeműen sajátpénzemen visszaküldtem annak, akitől vásároltam, hogy minél gyorsabban megcsinálják, ez végül 50 nap alatt sikerült is.

  Jótállási időn belül most megy tönkre 2x egy corsair táp. Összesen már több mint 100 napot töltött a szervízben. Kiszerelés beszerelés feladás is idő. Az idő meg pénz, a pénz meg kár ez esetben. És ezután még hülyének is néznek. (lásd csomagolási dolgok, stb.)

  Csak, hogy mennyire szigorúak véleményem szerint a jelenlegi szabályok: (azért írok véleményt mert nem vagyok jogvégzett)

  A bojleres példánál maradva, ha tényleg jótállás alá eső hiba az oka annak, hogy szerelni kell a bojlert és ehhez le kell engedni a vizet mondjuk, akkor bizony a víznek az árát is meg kell téríteni. Persze tudom, hogy ebben az esetben ez filléres dolog, de az én esetemben a táppal már sok-sok beleölt óránál tartok.

  Ide vonatkozó Ptk. rész véleményem szerint:
  6:174. § [Kártérítés kellékhibás teljesítés esetén]
  (1) A kötelezett köteles megtéríteni a jogosultnak a hibás teljesítésből eredő kárát, kivéve, ha a hibás teljesítést kimenti.

  A kereskedőknek igen is fel kell mérniük végre, hogy szart nem lehet eladni. Azért a kereskedőknek, mert velük állok kapcsolatban a vásárlásnál. Persze ő úgy is tovább passzolja az importőrének, de nekem ehhez már semmi közöm.

  milan26: Igen lehet szakszervízben is javítást kérni. De ez a fogyasztó döntése, tessék neki elmagyarázni miért jár úgy jobban. Én tuti hálás lennék, ha ilyen tippet kapnék a kereskedésbe, ez így rendben van.

Hozzászólok Aktív témák