Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • asdf_

  addikt

  válasz FattyDove #48 üzenetére

  151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet
  az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról

  1. § * (1) A Polgári Törvénykönyv szerinti fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott, az 1. mellékletben felsorolt új tartós fogyasztási cikkekre (a továbbiakban: fogyasztási cikk) e rendelet szabályai szerint jótállási kötelezettség terjed ki.

  (2) A jótállási kötelezettség teljesítése azt a vállalkozást terheli, amelyet a fogyasztóval kötött szerződés a szerződés tárgyát képező szolgáltatás nyújtására kötelez. A jótállásból eredő jogokat a fogyasztási cikk tulajdonosa érvényesítheti, feltéve, hogy fogyasztónak minősül.

  5. § (1) * A fogyasztó a kijavítás iránti igényét a vállalkozás által a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál közvetlenül is érvényesítheti.

  Tehát alapesetben az 1. § (2) él, hogy ahhoz megyünk, akivel szerződtünk, és ezt kibővíti az 5. § , hogy ha a jótállási jegyen az eladó szerven kívül más is meg van jelölve javítószolgálatnak, akkor hozzá IS. Nem helyette, hanem is, tehát nem zárja ki, hogy a 1. § (2) szerint az eladónál jelentkezzem jótállási igénnyel (amely lehet akár csak egy bejelentem és kiküldik a szervizt, de lehet az is, hogy a készülékkel jelentkezem).

Hozzászólok Aktív témák