- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Canon EOS DSLR topic
- Canon MILC: EOS R és M topik
- 3D nyomtatás
- VGA-t károsító ASUS deszkák: a gyártó kínai részlege komolyabban veszi a dolgot
- Milyen házat vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
M0ng00se
őstag
Ezért nem használok win 8-at. Egyébként a csempék engem sem zavartak. Szépen testre lehetett szabni hogy mit hozzon be a menü.
V6
-
King Unique
titán
válasz
Dr. Akula #146 üzenetére
Elolvastam a hsz-eket, ki kinek az üzijére válaszolt, de nekem az jött le, ez van.
Amúgy valóban kétes, h ingyenes lesz-e, de majd elválik...én, mint korábban is mondtam 3 okból kifolyólag tudnám elképzelni:
- "szegény" W8 userek kárpótlása, több éves "szenvedéseik" enyhítése gyanánt kegyes lesz hozzájuk az MS...
- MS célja a user réteg minél nagyobb mértékű "tizesítése" lesz, azon W8 felhasználók, akik megszerették a rendszert, azok is hamar váltsanak (mert ugye 3 évig még kap fejlesztéseket, 2023-ig meg biztonsági javításokat, ergo annyira nem feltétlen égető a váltás róla)
- adott a könnyű átállásra a helyi Store-os upgrade lehetőség, ami vsz elfogad(hat)ja a W8 termékkulcsát is.[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
válasz
King Unique #145 üzenetére
Én nem kevertem semmit, arról nem én tehetek hogy egyesek nem tudnak olvasni. Nem véletlenül van a hsz-ek fejlécében a "válasz xy üzenetére" link, hasznos.
"másik kollega is kérdően nézett [link]"
Na ott jött be a keverés, az INGYENES frissítésre FIZETŐS példa.Upgrade verzió szinte minden windowshoz volt (legalábbis az utóbbi 2-3 verziónál), de ingyen upgrade sose, ez most se valószínű.
-
King Unique
titán
válasz
Dr. Akula #144 üzenetére
Jó, de te is megkeverted, amire másik kollega is kérdően nézett [link], meg, h messze van az ingyenestől.
Pontosítás végett, az igaz, h valóban nem MS-re valló lépés, "ingyenesség" csak 8.1 —►10 váltásnál képzelhető el, de még ott se biztos.
Illetve W8-nál ott az áruházas upgrade, mint a 8—►8.1 esetében, vsz ha ingyenes lesz, akkor egy hasonló megoldást tudok elképzelni Store-ból a 10-esre is. Illetve új rendszerhez új termékkulcs is kell és aki frissítő, v tiszta telepítést akar csinálni, annak a régi kulcsát nem fogja elfogadni, 8.1-nél is generic key-el kellett szórakozni a telepítéshez. -
Dr. Akula
félisten
válasz
King Unique #143 üzenetére
Mit és? "Csak" ebből indultunk ki.
"csak "pletyka" szintjén létezik, nem 100%-ig biztos, h valóban ingyen válthatnak majd"
Ezért mondtam hogy nem MS-re valló lépés. Erre valaki bedobta hogy de van fizetős opció... Na az az "és?". -
King Unique
titán
válasz
Dr. Akula #142 üzenetére
És..???
Ez még egyelőre csak "pletyka" szintjén létezik, nem 100%-ig biztos, h valóban ingyen válthatnak majd. Illetve, mivel a 10-es a 8.1 továbbfejlesztése, valamint a vegyes felhasználói vélemények miatt adnák csak meg esetlegesen a W8 tulajoknak ezt a lehetőséget. Hogy akiknek utóbbi nem jött be, azokat "kárpótolják" valamiféleképpen, akiknek meg igen, azokat az ingyenességgel ösztönözzék a váltásra. De csak és kizárólag őket. XP, Vista, Win7 usereknek továbbra is fizetős lenne a váltás (!!!) Viszont, aki egy 25-3xk-s szoftverért, még a 4-8k-s kedvezményes árat sem hajlandó megfizetni, az tényleg menjen a csába, v használjon egy alapból ingyenes OS-t... -
-
sunny474111
tag
válasz
Cooley18 #137 üzenetére
köszi,faxa! Notebookcheck-en néztem h a desktop veziónál dx 12 van míg a mobilnál 11.2(gtx 980-as kari),ezért kérdeztem.De olvastam pár angol cikket is,írták is h a maxwell-es karik támogatni fogják,mobil gpu-król nem volt szó a cikkekben.Gondolom csak kitértek volna rá külön,ha nem támogatná.
-
Cooley18
aktív tag
válasz
sunny474111 #133 üzenetére
Persze, ugyan az a lapka. Az más kérdés, hogy driver mennyire lesz a régebbi mobilokhoz, de a maxwellekre tuti lesz.
[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Dr. Akula #134 üzenetére
http://blogs.windows.com/bloggingwindows/2013/01/04/reminder-get-windows-8-pro-for-14-99-through-the-windows-upgrade-offer/
http://blogs.windows.com/bloggingwindows/2012/07/02/upgrade-to-windows-8-pro-for-39-99/szvsz azért a 15/40$-os ár belefér a "jelentős" kategóriába
-
Dtomka
veterán
Gondolom nem ULTRA-n, volt 90 FPS-ed. Ha igen akkor az egy "jóféle 750 Ti" lehetett mert az alábbi videóban
csak akkor van 90 körül, ha az égre néz.
GeForce GTX 750 Ti -(Battlefield 4 Benchmark ) Ultra Settings 1080PA dropolás más miatt lehet, én is játszom a játékkal, és nekem eddig 3x volt drop amióta megvettem. (több mint 450 órát játszottam.)
-
Dr. Akula
félisten
válasz
BomiBoogie #128 üzenetére
Volt, pár fityinggel olcsóbb volt, nem jelentős. Meg bizonyos notikra volt 4.500 HUF-ért upgrade, de ahhoz kellett olyan noti, aminek az árába simán belefért.
-
sunny474111
tag
"A mostani kártyák is támogatni fogják a dx12-őt". Ez érvényes a mobil GPU-kra is?Gondolok itt egy gtx 980m-re
-
shiftac
aktív tag
válasz
norbert1998 #100 üzenetére
Eredeti bf4 multi nekem is akármilyen grafikán van, dropol az fps. Van 90, aztán 20.
Samsung Galaxy S23, Galaxy Buds 2 Pro
-
pakriksz
őstag
Miért? Az ingyenes office teljesen beleillik az m$ eddigi stratégiájába, ugyan is azért van ingyen, hogy továbbra is a m$ zárt, félredokumentált formátumai legyenek használatban, ami m$ office-n kívül semmilyen más programban nem jelenik meg tökéletesen, így ellehetetlenítve az office alternatívákat.
Opensource .net? Ilyenről még nem hallottam, max a mono-ról amihez semmit sem tett hozzá az m$.
Androidnál meg tudják hogy ők azon a piacon nem rúgnak labdába, kisajátítják azt amit még tudnak.Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
Воланд
titán
válasz
Dr. Akula #126 üzenetére
nyiltabb os fejlesztes, ingyenes office ikutyukre, meg droidra, open source .net, ingyenes visual studio kis fejlesztocegeknek, android emulator a visual studioban, stb. egy evvel ezelott ezek sem igazan voltak elkepzelhetoek. itt az ideje elfelejteni a Ballmer fele ms-t.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Dr. Akula
félisten
válasz
BomiBoogie #122 üzenetére
Szinte kizártnak tartom. Nem MS kompatibilis hozzáállás.
-
Cooley18
aktív tag
"Az összes GCN-es AMD kártyára már most van DX12 driver. Az nVidia bejelentette, hogy a Fermitől elkezdve támogatni fogják a DX12-t (2-vel korábbi generációhoz kiadnak új drivert, ez világszám
)."
Az első mondat egy az egyben azt sugallja, hogy az nV-kre még nincs, a másodikban a "fogják" szintúgy. Ezt akárhogy olvasom, egyáltalán nem azt írod, hogy mindenkinek van.[ Szerkesztve ]
-
pakriksz
őstag
majd ha megírják a virtuális gép virtuális gpu driverét dx12 támogatásúra igen, talán...
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
pakriksz
őstag
De miért okoskodsz olyan dolognál amiről fogalmad sincs? A dx12 nem sajtol ki több erőt a gpu-ból, csak lehetővé teszi hogy a teljes erejét kihasználják, a cpu limit eltűntetésével... ez nem új dolog, a mantle már megtette ugyanezt...Ezt úgy hívják hogy : optimalizáció
A dx12 nem igényel hardveres változást, legalább is AMD oldalon, de a többin is menni fog, csak nem 100%-os támogatással. Lásd egy 7xx-es geforcen mutatták be a működését... mert bizony attól hogy neked nem elérhető, már jópáran használják.És jó pár directx újítást meg lehetett úszni kártyacsere nélkül, max te ezekről nem tudsz...
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Erős a pletyka arra vonatkozóan, hogy a Windows 8-at birtokló felhasználók ingyen továbbléphetnek, amivel tulajdonképpen a piac sem járna rosszul.
Én ettől meg is nyugodtam, remélem, így lesz.
-
Hiftu
senior tag
Vajon egy virtualis gepben futtatott Win10 eseteben kap hardver hozzaferest a DX12?
Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver
-
Cooley18
aktív tag
válasz
#65675776 #118 üzenetére
Számunkra nem is. Nyilvánvaló, hogy az érdekelt fejlesztők már használják, de LordX úgy állította be, mintha ilyenje csak az AMD-nek lenne.
warcat: Tier-eknek nevezik, és csak a GM204 támogatja a 2-t, a többi nV csak az 1-et, de a 2-eseken nem fog kimaradni semmilyen effekt, mert garantáltan nem fognak többet használni a fejlesztők még évekig.
gamerod: Rád kár pazarolni a betűket...
-
törölt tag
A DX12 semmiféle hw újítást nem ír elő. Csak a jelenlegi hw-ek optimális kihasználására törekedik. Ahhoz felettéb hasonló módú elérést, ami a konzoloknál jelenleg is van. Akét új konzol meg "véletlenül" GCN IGP-t kapott. Ráadásul a konzolokban levő verzióhoz képest már most is van újabb asztalra. Nem vészmadárkodás, simán az ismeretek hiánya.
Cooley18: Te írtad, hogy kb semmit sem ér.
-
gamerod
csendes tag
Én is azt szeretném ha a fotelben ülve egy kattintással és INGYEN ötszöröződne a gépem teljesítménye, de kizárt dolognak tartom. 1 év van a megjelenésig, ezért megvárom hogy jövőre milyen hardverek jelennek meg, főleg a videokártya piacon. Az biztos hogy jobban fel lesznek készítve az új DX12-re mint a mostaniak. Nem olyan világot élünk ahol mindent ingyen az ember kezébe adnak, aki ebben bízott az általában koppant. Nyilván nem vészmadárkodásból írtam ezeket, hanem az eddigi tapasztalatok és realitások alapján.
-
warcat
veterán
Nem a hátsóból kellene előhúzni az infókat.
Nem újdonság,de a te kedvedért tekintsd meg Tyű,mi van a dobozon
Természetesen nem tökéletes a támogatottság,hogyan is mondják? feature level 2-ig támogatja a Maxwell de még talán a Kepler is.
Ez annyit jelent,hogy néhány extra effekt ki fog maradni,valahogy nem esek kétségbe ezen, a 2-3 év mire elterjed,addigra ez a kártya is megérik a cserére[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
gamerod
csendes tag
Lényeg az hogy egyetlen most a piacon kapható kártya se fogja támogatni a DX12-t. Ha így lenne, már most ott ficcenne a dobozukon legalább a DirectX 12 Ready felirat. Most tapossák a generációjuk végét a kártyák, ennek köszönhető minden gyártónál a 9-essel kezdődő számozás. Majd jövő tavasz végén fognak szállingózni a hírek a DX12-t támogató kártyákról. Olyan még nem volt a történelemben hogy ne kelljen cserélni emiatt, és nem is lesz. Ha lehetséges is lenne, nem érné meg üzleti szempontból, ugyanúgy ahogy a Windows esetében is rákényszerül az ember a cserére.
-
Cooley18
aktív tag
Márpedig a DX12 nem igényel plusz hardveres támogatást a 11-hez képest, és igazából főként a processzorból sajtol ki plusz teljesítményt.
Hogy egyszerűen szemléltessem, ott vannak az új konzolos APU-k, amik harmatgyengék egy asztali géphez képest, mégis pusztán szoftveres túlerővel közel olyan teljesítményt facsarnak ki belőlük, mint amennyi egy erősebb PC-ben van. Viszont a konzoloknál megvan az az előny, hogy egyetlen hardverre kell fejleszteni, ezért ott relatíve egyszerűbben megoldható ez, viszont PC-n a DX-nek mennie kell minden hardverrel, ami komoly szoftveres gátakat szül a stabilitás és a kompatibilitás érdekében. Na, a DX12 most ezekből a gátakból fog lebontani jó néhányat, és hardverközelibb programozást tesz majd lehetővé. Ebből fakad a többletteljesítmény, és az égvilágon semmilyen extra hardveres támogatást nem igényel, tehát nem kell kukázni az közelmúltban vett kártyákat.
Ha abszolút nem értesz hozzá, ne vészmadárkodj, légy oly kedves! -
gamerod
csendes tag
válasz
pakriksz #110 üzenetére
Addig állj te fél lábon amíg régi kártya ezt támogatni fogja.. Soha nem lehetett megúszni kártyacsere nélkül az új DirectX-eket mert hardveres támogatás is kell neki. De, majd egy szoftver ötszörös erőt sajtol ki egy kártyából, hagyjuk már a mesét. Tipikus félreértés vagy félrefordítás volt az a dolog. Persze én is telepítettem anno DirectX 10-et a DirectX 8 kártya mellé, de attól még nem indultak el a játékok rajta.
-
gamerod
csendes tag
Windows 7-et már el kell felejteni. Szép volt, jó volt de már a 6. évét tapossa. Lassan egyidős lesz az XP életciklusával. Az új dolgok mindig új háttérkörnyezettel működnek jól.
-
pakriksz
őstag
milyen az az új shader? Nem tűnt fel hogy 40x le lett írva, hogy a dx12 támogatható az összes 11-es kártyával?
-
gamerod
csendes tag
Sok okostojás adhatja el az idei videokártyáját. Előre borítékolható volt hogy nem érdemes ezeket megvenni, mert már a kapuban van a DX12, új shaderek, stb. Idén zárul le az elmúlt 5 évben színen lévő videokártyageneráció, aztán jön a nextgen új számozással, vagy névvel. Amikor látszik hogy a számozás a végét tapossa, már nem ruházok be ilyesmibe.
-
King Unique
titán
Pontosan tudod, mire gondoltam, h nyilván nem csak a dizájn, az ikonok és stb. a fontos, hanem a motorház alatti fejlesztések is, de a kettő legyen egymással egyensúlyban. Mert, ha csak utóbbit fejlesztik, előbbi meg marad az x évvel ezelőtti szinten, azért az mégse az igazi...3rd party programokkal csak ezért teleszemetelni a oprendszert, nyilván nem a legjobb megoldás.
Azért már egy-néhány éve van ribbon MSO-n, de más programoknál is, nem újdonság egyáltalán, bőven meg lehetett szokni és használható is. AKi nem akarja, az az ő dolga.
Azt meg nem ebben a topikban kell vitatni, h XP-hez képest, mi az újítás egy 7-esben, v ahhoz képest az új Winekben, de a lényeg, h vannak, nem is kevés. Ha infók hiányosak, ott a google, itteni PH-s tesztek.(#96) nap: ribbon káros...jujj. Azért ilyen zöldséget nem kéne írogatni. Mint mondtam, nem újkeletű dolog és bőven használható. A program alap használni tudása itt a lényeg, aki ezt tudja, az nem a ribbonon nyafog, aki nem, azoknak egy része meg jellemzően szereti ezzel (is) palástolni a hiányosságait.
Ha felület terén, egyesek vannak annyira igénytelenek, h 3-6-10 évig jó neki dettó ugyanaz a dizájn 0 változtatással, h közben megélt 2-3 főverzióváltást és még fizetni is hajlandó érte, az az ő dolga. De szerencsére a gyártó sem így gondolja és új verziókban, ahogy Win10-ben, fejleszti a(z asztali) felületet is, h kedvére tegyen egy másik, a rendszert megvásárló rétegnek is...[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
válasz
norbert1998 #105 üzenetére
Esetem én legalábbis.
-
Dtomka
veterán
válasz
norbert1998 #103 üzenetére
Esetleg tuning, Cpu vagy vga? Mert a Mantle + tuning esetében előfordulhat az említett probléma. (bár lehet, hiogy csak a 290/x vga-kra igaz.)
-
Dtomka
veterán
válasz
#65675776 #98 üzenetére
Igen, ebben igazad van. De ha minden jól alakul, akkor a DX12+4K=8 GB ram egyenlet fog érvénybe lépni
.
(#100) norbert1998
Megértelek, de a 7850 a BF3 hoz sem volt elegendő magas felbontáshoz, a BF4 sokkal igényesebb grafikailag. (ezt meg neked kell megértened és elfogadnod)
Amúgy a Mantle gyengébb CPU-k esetében tényleg több FPS-t hozz, de sokan azt gondolták, hogy kategóriákkal jobb teljesítményük lesz.(#101) Abu85
Én nagyon kíváncsi vagyok a win10 re és a DX12 -re. Remélem tényleg lesz értelme majd a váltásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
norbert1998 #100 üzenetére
A Battlefield 4 a Frostbite 3 motort használja. Ennek a különlegessége, hogy képes 3000 dinamikus fényforrást is gyorsan kezelni, amit tile-based optimalizációval érnek el, de ennek az optimalizációnak a hátránya, hogy a memória-sávszélesség kíméléséért több memóriát igényel. A Crysis 3 CryEngine motorja még klasszikus deferred rendert használt, ami kevesebb memóriát igényel, de nem kíméli annyira a memória-sávszélességet, ezért a CryEngine nem is tud pixelenként 130-140 bitnyi információt tárolni. Viszont az új CryEngine verzió már a Frostbite 3 technikáját vetette be, így a sok információ tárolása miatt ez is több memóriát igényel, szóval az 1 GB VRAM-mal semmiképp nem vagy kisegítve.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
norbert1998
nagyúr
a mantle nem pont a közép és alsó széria jobbá tétele miatt (is) jött?
azért nem fogok (még) új vga-t venni, mert a bf4 nem fut rendesen* rajta, főleg, hogy azon kívül MINDEN megy maxon, FHD-ban, persze, néhány kivétellel, de ott is legrosszabb esetben highon megy rendesen*a BF4 úgy futott, mindegy, milyen beállítást raktam, mindegy, milyen felbontáson játszottam, rossz volt. néztem az überrobbanásokat, a lövöldzéseket, harcokat, meg szökőkút bekapcsolva, stb, úgy, hogy az egérhez nem nyúlok->200 fps (igen, 2 db nullával, high-on), megmozdítottam az egeret, még low-on, HD-ban is lement 3 fps-re. és amíg az egeret el nem engedtem, 10 fps alatt voltam végig, mindegy, hogy dx11 vagy mantle api-val futtattam. és azért ha egy, a grafban a bf4-et reggelire megevő játék (c3) fullon fut 30 fps-t, azért elvárom a bf4-től is, akárhogyan is optimalizálták, hogy fusson legalább low-on 30 fps-t, de ez nem volt meg.
elhiszem én, hogy jobb a mantle-nak a sok gb vram, nade úgy reklámozták, hogy úristenn, ez az összes kategóriában hatalmas előrelépést fog hozni, köztük a középkategban is, mégsem látom sehol még
-
NEOSIGNAL
tag
Én nagyon kíváncsi vagyok hogy sikerülnek az újak.Megfigyeléseim azt mutatják hogy minden második vindows sikerül jóra.
-
Dtomka
veterán
válasz
norbert1998 #89 üzenetére
A mantle használatához, ajánlott egy 3 gb rammal ellátott vga, főleg Full HD-ra.
Ami neked ugye nincs meg....ha meglesz próbáld ki, és akkor nem a kárörvendő szöveget nyomod magadból....
Én a BF4 et első perctől a Mantle-val használom és azon kívül, hogy kb eddig 3x volt FPS drop (ami tartosabb volt úgy értem pár másodpercig) azon kívül semmi negatív dolgot nem tapasztaltam.A DX12 használatához, szintén el lehet felejteni az 1GB vga-kat, már lassan a 3 gb is kevés, mert már "dobálják" kifele a 8 gb-akat.
Hivatalosan is 8 GB memóriát kapott pár Radeon R9 290X -
nap
addikt
válasz
King Unique #87 üzenetére
A ribbon nem azért káros, mert az offiszt elcseszték vele, hanem mert olyan programokat is, ahol a hardver és szoftver együtt jön, egy egységet alkot. Ott nincs lehetőség korábbi verziót használni.
Ha igazán izgalmas és új dizájnra vágysz, vedd le a színmélységet 16 színre! Garantáltan fel kell fedezned újra mindent.browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
Cooley18
aktív tag
Ez, hogy már van rá driverük, kb. annyit ér, minthogy már a 7000-es széria támogatja a DX12 Tier 3-at. Sokra mennek vele, hogy még 5 évvel a piacra dobás után sem lesz kihasználva; van rá driver, de minek, ha még meg sem jelent a DX12? Meg aztán képzelem, mennyire stabil...
Ha azt nézzük, hogy az 5/6000-es széria nem kap DX12 támogatást, akkor simán mondhatjuk, hogy világszám. Egyébiránt már az nV-nek is van DX12-es drivere a GM204-es kártyákhoz, és még bőven van idejük a DX12 hivatalos megjelenéséig. -
bencze
senior tag
válasz
King Unique #87 üzenetére
Hát nem tudom ha új ikonok kellene akko azt szedek le valahonnét, szerintem pedig igenis az a lényeg mi van alatta nem pedig évente változtatni a háttérképet. Az az értesítési dolog érdekes lehet de gondolom az amit eddig a tray-ből csináltak a cuccok csak most máshová tették. Wow...
A szalagot én nem bírtam megszokni pedig mióta megvan, egyik item ilyen kinézet másik olyan, nehezebben browsol a szemem köztük mint egy sima listában amikor keresek egy opciót. Évek óta próbálom, sehogy nem jött be sajnos. De valamivel el kell adni az újat, másrészről biztosan van elég ember aki a csavarhúzón is a designt nézi, másként nem csinálnák...
A gnome 3-al pont ez a helyzet, egy csomó dolog kényelmetlenebb lett benne és erőltetik évek óta...
A win7 óta nem látom mi nagy újítás jött, nem csodálkoznék ha a dx12 is simán beleférne ha úgy akarnák de nekik gondolom az az érdekük, hogy újat adjanak el.szerk. a win7-ben sem tudom mi volt a nagy újítás, utoljára nagy változást az nt-win2k váltásnál láttam, az xp-nél egye fene de az már nem volt akkora dobás... azóta szinte csak design.
[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
macman507
aktív tag
Akkor most várjunk a VGA vásárlással még 1-1,5 évet kb, mert ők kilövik kb 2 év múlva a dx11-et a játékokból és dx12-t kényszerítik rá mindenkire :/
Pont jövő évben akartam venni egy gépet, de lehet inkább várok egy olcsóbb dx12-es vga-t, ahogy láttam most még csak csúcskategóriás dx12-es, amit meg a fene se fog megfizetni.
1hs,.2HS,.3HS, yay! ;)
-
Воланд
titán
-
macman507
aktív tag
Ja, hogy úgy gondolják, hogy dx12-höz majd Win 10 lesz?
Ha igen, akkor kell egy gép csak játékra és azon semmi mást nem csinál az ember..Windows 7 ftw minden másra.
Amúgy jól emlékszem, hogy régebben azt írták valahol, valakik, hogy dx12-vel majd jobban fognak a játékok úgy általánosságban futni? Szóval több fps, szebb is meg minden.
[ Szerkesztve ]
1hs,.2HS,.3HS, yay! ;)
-
norbert1998
nagyúr
a mantle? ne röhögtess, kérlek, mert eszembe jut a mantle és röhögőgörcsöm támad. még rosszabb, mint a dx11!a bf egyenesen játszhatatlan vele, (igaz, a dx11-el is, adataim közt olvasható géppel, bármilyen beállításon. hozzáteszem a crysis 3 a bf4-ből való kilépés után természetesen, fullon ment 30 fps-t 1080p-ben). továbbá a mantle-s benchmarkon is csak rosszabb az eredmény, 25%-al
mekker: remélem is
[ Szerkesztve ]
-
mekker
őstag
válasz
norbert1998 #84 üzenetére
AMD oldalon GCN-es kártyákra várható a driver (7XXX+, APU-k), Nvidia oldalon pedig (elvileg Fermi,) Kepler és Maxwell architektúrára ((talán 4XX-5XX), 6XX+).
Ez a piac jelentős részét lefedi. Sőt még a Win 7 sem egy lejátszott menet, eddig nem volt egyértelmű kommunikáció az MS felől, hogy lesz-e DX12 támogatás Windows 7-en, vagy sem.Aztán hogy a gyakorlatban mi valósul meg, azt nem tudni. Remélhetőleg jófejek lesznek.
[ Szerkesztve ]
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
King Unique
titán
Ribbon szerintem szubjektív, de szarnak azért nem mondanám. Meg lehet simán szokni, szalagos menürendszerben is kategóriák vannak, több minden elfér így a felső menüben, bőven meg lehet találni ezt-azt, bizonyos szituációkban talán praktikusabb ís. Ráadásul elég sok program átvette, pl. műszaki tervező programok java is már erre épít és nem jelent különösebb problémát. Egy Office esetében meg nem a ribbon a mumos, hanem, h a nagy átlag 80-90%-a csak nagyon alap szinten, v egyáltalán nem tudja kezelni egyiket se...
Én egy új OS-nél, ha már eltelt 3 év, elvárom, h legyenek benne újítások, fejlesztések és ne csak annyiban merüljön ki a dolog, h ráfogják a motorház alatt optimalizálva lett néhány dolog, aztán kinézet stb. marad 1-1-ben a régiben...számomra ez olcsó, tré gányolás, ilyen új rendszerért biztos nem fizetnék. Már 8-nál is üdvözítő dolog volt asztali környezetben a néhány új ikon, új és jobb feladatkezelő, fájlkezelőben másolásnál az új folyamatjelző ablak, v éppen tálcán hálózatok újfajta megjelenése. A 10-esnél új értesítési központ, jobb felső sarokban megjelenő értesítések is mind-mind jó újítások, ilyenek simán kellenek az új OS-be. Aztán, mivel egyesíteni akarják platformokat, illetve a jövőben egyre inkább terjedő érintőképernyős cuccok hatékonyabb támogatása miatt is eleve kell egy ilyen OS, ami nem csak szimplán desktop módban funkcionál.[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
Te elképzelhetsz egy világot rózsaszín buborékban ahol szivárványokon ugráló unikornisok között a tömegtermék előállítója nem a lehető legnagyobb profitra törekszik a legszélesebb réteg kiszolgálásával és ott az lesz a jó ami nem a tömegek kiszolgálására optilmalizál hanem a szépségre és eleganciára.
-
shiftac
aktív tag
Mindent megtettek márciusban, hogy xp-ről válts. Most mindent meg fognak tenni, hogy Windows 7-ről válts. Ha a Windows 7 megkapná a Directx 12-t, akkor csak a Micro$oft járna rosszul. Alternatívának jó lenne a Mantle.
Samsung Galaxy S23, Galaxy Buds 2 Pro
-
mekker
őstag
Sajna nem szeretetszolgálat se az MS, se a VGA-gyártók. Eddig is ugyanígy voltak a DX-ek implementálásáva, dx 11-et sem támogatta se az XP, se a régebbi kártyák. Itt legalább hardveres támogatásra van esély. Ha valaki ezt a világ kib@szásának tartja, hogy a drága pénzért megvett Windows 7-ét nem támogatják, nyugodt szívvel leszedhet majd egy msdn Win10-et , tesz rá egy loadert azt jónapot.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
bencze
senior tag
válasz
King Unique #48 üzenetére
Ez a kényszeres design változtatás valami új szokás. A ribbon még mindig szar, hieroglifák közt kell keresgélni ahelyett, hogy szép sorban ott lennének a menüben. Lassabb megtalálni a ritkábban használt dolgokat. A menü az nem valami elavult baromság hanem egy olyan módja az opciók, parancsok elhelyezésének ami könnyen átlátható, hamar megtalálható. Nem vagyok sem a csempének, sem a unity / gnome 3 stb-nek rajongója hasonló okokból, ott volt egy kategorizált listarendszer amit kivettek valamiért...
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
LordX
veterán
Az összes GCN-es AMD kártyára már most van DX12 driver. Az nVidia bejelentette, hogy a Fermitől elkezdve támogatni fogják a DX12-t (2-vel korábbi generációhoz kiadnak új drivert, ez világszám
). Az Intelnél Haswelltől kezdve (nekik is sikerült megerőltetni magukat, hisz az már az előző generáció).
-
8.0 és 8.1 között is volt driver model váltás.
Az átlag júzer lehet, hogy nem fog váltani, de az átlag játékos nehogymár ne tudjon egy OS-t frissíteni.
Nem lehet arra építeni egy termék váltást, hogy az átlag júzer hülye.
Ha ezt vennék figyelembe mindig, akkor még az XP-nél és a dx 9.0c-nél tartanánk.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
ddekany
veterán
El tudom képzelni, hogy átlag user nekiáll OS-t upgrade-elni a gépén... Szóval nem, a legtöbb usernek fizetni kéne (értsd: az user kap pénzt), hogy ilyen kalandba bele merjen menni. Főleg notebook-on, ami jött valami előtelepített csodával. Esetleg, ha valami olyan procedúra lesz, mint egy service pack felrakása, de a driver modell változása miatt elég esélytelenül hangzik, hogy ezt vállalni akarná az MS...
[ Szerkesztve ]
-
aol.
csendes tag
Legyen elérhető áron az os és mindenki váltani fog.
-
ddekany
veterán
válasz
arnyekxxx #74 üzenetére
"üdv a valóságban."
És igen, ez borítékolható volt... ezzel a klisével nyugtatják magukat sokan. Nem, mondja ki szépen aki úgy cselekszik: Nem érdekel a többi ember, csak hogy Nekem sok jusson. Ennyi, a többi az önámítás. Amúgy meg annyit mertem mondani, hogy nem jó az embereknek a tömeg emberre optimalizálás, tehát miért is kell beszólni annak, akinek nem tetszik?
"kinek az igényére alakítod ki a kezelőfelületet"
Van ám élet a) és b) közt is...
-
Biztosan lesz még valameilyen dx11 kompatibilitási mód, hiszen a régi játékokat is futtatni kell, illetve nyilván nem fog minden 3D-s szoftver dx12-re váltani, mert sok esetben nincs szükség / lehetőség rá. pl. egyszerűbb grafikájú játékoknál nincs sok előnye a dx12-nek - szerintem.
Ezen kívül a "nem kell hozzá új kártya" mondat csak azért igaz, mert állítólag a dx12 képes menni minni minden dx11-et tudó kártyán (amire kiadnak drivert), legfeljebb nem minden effekt fog menni. pl. ha pl. egy Kepler GPU nem tud XY effektet, akkor az nem fog menni, de maga a dx12 motor ettől még elindul.
Ezért lesznek a különböző szintek: Tier1, 2, 3: [link].Valószínű, hogy a GCN elötti kártyákra is lehetne DX12 driver-t írni, de olyan sok effektet nem tudna, és olyan kevés embert érintene, hogy nagyon nem érné meg. Ráadásul, mivel tök más architektúra, és mivel a dx12-nél már a fejlesztőnek kell több architektúrára optimalizálnia, így kb. senki nem venné a fáradtságot, hogy a VLIW felépításű Radeon-okra optimalizáljon, így pedig marha lassú lenne minden játék.
Ráadásul a gcn már jó ideje elérhető (pl. ezért is volr értelme 2012-ben a korát tudásban ennyire meghaladó GPU-t kiadni), így a legtöbb játékos tud majd dx12-t futtatni.
Ennek ellenére még dönthet úgy az AMD, hogy csak a 200-as vagy 300-as széria lesz támogatva, de technikailag könnyen megoldható az összes GCN-es kártya támogatása.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
arnyekxxx
veterán
üdv a valóságban.
Szerinted ha délután az éjjelnappalrugjunkbe helyett asztrofizikai előadásokat adna az rtv4l akkor
a, több nagyságrendnyit emelkedne a hazai asztofizikusok száma
b, mélypontra esne az rtv4l nézettségeMásik kérdés.
Te el akarsz adni egy szoftvert 1.000.000.000 juzernek
kinek az igényére alakítod ki a kezelőfelületet
a, 999.000.000 ostoba juzer
b, 001.000.000 képzett felhasználó[ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
válasz
#65675776 #68 üzenetére
Akkor ezt nem ertem! Eddig ugy volt hogy csak a Gcn kap dx12 tamogatast AMD fronton. Ebbol adodoan az elotte kiadott arhitekturas kartyak nem sokat profitalnak a dx12 bol.
Tovabba most az sem tiszta, ha win 10 megerkezik akkor a regebbi dx11 es elotte kiadott jatekok mennek a levesbe win10alatt? -
VictorHUN
aktív tag
Az szép lenne ha a mostani Dx11 játékok meg sem mozdulnának a Win10en
David Icke: Ébred már az oroszlán
-
ddekany
veterán
válasz
arnyekxxx #62 üzenetére
"Ha a tömeg ostoba akkor az ostobákra, mert ők használják."
Csodás logika... Ez olyan mint a TV műsor csak kicsiben: mivel idióták a legnagyobb közönség, egyre idiótább a műsor. Viszont ettől még idiótábbak lesznek az emberek és így tovább. Ha idiótákra optimalizálunk, még idiótábbak lesznek az emberek.
-
Dr. Akula
félisten
Valahol mondjuk érthető hogy nem akarnak minden oldszkúl fostalicskával bajlódni. Inkább az zavaró hogy innentől kezdve lehet sakkozni hogy vegyek-e új kártyát vagy ne, a kedvenc játékaim 60%--a jobban fut az újon, 40 meg rosszabbul, akkor most megéri-e? És egy "mezei paraszt" ezt hogy fogja tudni eldönteni? Sehogy, vesz egy konzolt.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Azt azért nyilván nem gondolod komolyan, h a Win10, ami egy rakás fejlesztést fog tartalmazni, a valaha volt legjobban összerakott Windows lesz, csak a gamereknek érné megvenni a DX12 miatt?
Azt meg tényleg ne várja senki, mint mondtam, h minden egyes újítást belepakolgatnak a régi OS-ekbe is, főleg egy W7-be, aminek 3 hónap múlva véget ér az alapvető támogatási ciklusa... egy 8.1-be talán, de még abba se biztos. Az meg a mai fogyasztói társadalomban teljesen nyilvánvaló, h vásárlásra akarják ösztönözni a fogyasztókat/ felhasználókat és egy új OS esetében ezt, a csak ott elérhető új funkciókkal teszik meg.Lehetőség van, valóban, mert attól, h a Start menü mód a default indításnál, attól még egy kijelentkezéssel ugyanúgy elérhető a Start screen, ráadásul előbbiben is "kölyökklubbos" színkavalkád van...
[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
Ez dicseretes teljesitmeny lesz. Mondjuk en ezt mar nem fogom kovetni, de azert jo olvasni hogy az MS hova fejlodik.
-
Raysen623
addikt
válasz
cskamacska #63 üzenetére
"Ha pedig kellően lassú, és randa lesz a DX12 elsőbbsége miatt, azt megint nem fogják a népek szeretni." - ilyen alapon kár bármit is fejleszteni...mindenki menjen vissza a DOS-os felületre jó volt az nem? Ha vennéd a fáradtságot hogy visszanézd a dx9-ről dx10-re, de inkább dx11-re történő váltást ugyanide jutnál: semmi nem történik azonnal. A fejlesztőt baromira nem érdekli ha dx11 nem olyan szép mint a dx12 és ez nem tetszik a usernek. Úgyis azt mondják majd, hogy vegyen a user új hardvert....minden szoftvernél ezt mondják. Szóval ez nem érv.
Az hogy mennyi kártya MANTLE kompatibilis meg megint teljesen felesleges. Ez is user döntése hogy milyet vesz, de akinek van egy kis esze akkor az olyat vesz, ahol több a lehetősége...van akit ez nem érdekel mert neki kell a physx féle parasztvakítás. A piac és a verseny már csak ilyen. Tudom hogy a balkánon ezt nehéz elfogadni.A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
cskamacska
addikt
válasz
Raysen623 #57 üzenetére
"Megint kiszórják az új videókártyákat majd,azt a jónép megveszi mert DX12"
Egy ideje nem lehet olyan videokártyát kapni ami ne lenne vélhetőleg DX12 kompatibilis.
Ez a szaladgáció meg szép és jó, de ha jövőre kiadják a DX12-et a Win10-el együtt, akkor még 2 év mire a népek kellő mennyiségben váltanak, addig vagy lesz DX11 mód, vagy fölösleges kiadniuk. Ha pedig kellően lassú, és randa lesz a DX12 elsőbbsége miatt, azt megint nem fogják a népek szeretni. Mantli támogatás jó alternatíva volna, van is vagy gyenge 10% akinek ez megoldott, két év múlva talán a duplája is lesz."Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
Amit én gondolok erről: nem a stratégiai játékok fogják a gamereket Win10-re terelni, mert azok (1-2 kivételtől eltekintve) szinte sehol nincsenek. Majd ha az FPS-eknél kezdik el a népeket erősen terelni a DX12 felé, akkor majd valószínűleg lesz nagy cserehullám; de addig lehet próbálkozni logikai, kaland, .... és egyéb játékoknál is, nem hiszem, hogy ezért fognak majd tömegek váltani.
(Sőt, lehet, hogy akkor sem. Van a tömegnek egy része, aki nem szereti, ha megmondják neki, hogy mit kell szeretnie; és hogy mit kell vennie. Voltak már ebbe belebukók is (már a MS is elesett pár Windows verziónál; pedig szerintük csodálatos, és tökéletes volt az - érdekes módon valahogy mindig rájönnek, hogy mégsem jó az, és még újabb verziót kell venni belőle).) -
DoxaM
aktív tag
válasz
Szatyor95 #15 üzenetére
Szerintem játék miatt, max a fanok. Egyébként már vártam, hogy mikor jön ez a bejelentés, h nem mehet dx12 win7-re és bizony csak w10-en lesz, úgyhogy vegyed meg!
én meg azt mondom, hogy ha ennyire erőlteted, akkor kapjad be m$. Remélem buknak ezzel is...nyilván egy ilyen oriás cégnek nincs kapacitása, hogy leportolja w7-re a dx12-t, nyilvánvalóan ehhez ők túl kicsik, megértem
De legalább w10-ből kivették a moslék full csempés start screent (vagyis, lehetőség van a start menüre), ezzel azt igazolva, hogy mennyire lebőgött a w8-as kölyökklubbos nyalókaszínű csempés baromságuk. Ezért külön gratula
a mobil piacon is jól jellemzi a wp "sikerességét" a hibahatár%-on pangó jelenlétük
-
pakriksz
őstag
Azt jelenti, hogy minden dx11-es hardver-en támogatHATó. Az hogy melyik gpu-ra írják meg a dx12-es drivert az már más kérdés. Gyanítom hogy az öregebb dx11-es kártyákkal nem fognak foglalkozni. Intelnél tuti hogy csak a legújabb gpu-k kapják meg a drivert.
-
Raysen623
addikt
Szép dolog ez a DX12 marketing, csak az a baj, hogy még senki nem látta élőben futni. Ezt még a cikk is megerősíti! Olyan dologra építeni, ami nincs nem kicsit veszélyes és vészjósló nálam. Megint kiszórják az új videókártyákat majd,azt a jónép megveszi mert DX12, közben az MS meg készít egy harmatgyenge megoldást és ott állunk ahol a part szakad...
Hozzáteszem, még itt sem tartana az MS vélhetően, ha nincs a MANTLE az AMD részéről...mindenesetre ha a DX12 bukik, akkor még mindig ott lesz az AMD megoldása, csk ugye onnantól kezdve a DX-et el lehet majd felejteni.A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Dr. Akula
félisten
Sokat segítene az elterjedésén ha használható lenne, nem úgy mint a Vista8.
-
ddekany
veterán
válasz
arnyekxxx #53 üzenetére
A "tömeg" az lényegében az (adott területen) ostoba ember helyett áll, csak politikailag korrektebb. Nagyon nem tesz jót a termékek színvonalának, hogy rájuk optimalizálunk. Inkább az értelmesebb fajtára kéne, aztán legalább fejlődik a "tömeg" agya is. De hát ugye a bevétel a tömegtől jön több, más mérőszám meg nincs...
-
nap
addikt
válasz
King Unique #48 üzenetére
"Office-nál is teljesen ok a mostani ribbonos megjelenés, mondhatni praktikus. Vagy talán maradt volna a 2003-as szintjén, meg az LO/OO és társai szintjén...?"
Már sosem fog arra a szintre visszakapaszkodni, mert a MS már nem felhasználóknak, hanem az amerikai tömegigénynek fejleszt.browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
törölt tag
válasz
huskydog17 #47 üzenetére
Leginkább az, hogy a driver csak a legalapvetőbb funkciókat tartalmazza majd. Viszont sinte teljesen korlátlan hozzáférést ad majd a hw-hez. A részletes vezérlés teljesen a fejlesztők kezébe kerül. Szóval kb egy teljes paradigmaváltás a mostani modellhez képest.
-
King Unique
titán
Más notiján meg megy problémamentesen és nincs gond a driverekkel...az meg érthető szerintem, h x év után változik a GUI kicsit, Office-nál is teljesen ok a mostani ribbonos megjelenés, mondhatni praktikus. Vagy talán maradt volna a 2003-as szintjén, meg az LO/OO és társai szintjén...?
(#25) babkukta: +1 az ilyenek már tényleg...
Egyébként Start screen van 10-ben is, külön tálca beállításainál kapcsolható be.(#26) Victorio: azért azt szerintem ne várja senki, h minden újítást, mint pl. DX12-t, belepakolgatnak a régi rendszerekbe is....ráadásul a 7-es alap, fejlesztéseket is biztosító támogatása 2015 januárjában véget ér, utána már csak szimpla javítások mennek rá 2020-ig...
50%, mert XP2 lett, de ki tudja meddig? 10-esnél a siker, a marketingtől, újabb +/- mítoszoktól is függ majd...de eddig jól állnak, "népszerű".[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Itt sokszor elhangzott, hogy az új WDDM miatt nem lehet visszaportolni. Lehet tudni már, hogy pontosan milyen újításokat hoz az új WDDM? Mennyiben lesz jobb, mint a Win 8.1-ben lévő 1.3-as verzió, illetve a Win7-ben lévő 1.1-es?
Ezen felül milyen technikai újításokra számíthat a játékos az új OS-nél? Csak mert önmagában egy új API nagyon kevés a sikerhez, de ha például több helyen javulna az erőforrás kezelés/igény, az már sokat segítene.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
csasaKKP
senior tag
Az még mindig aktuális, hogy minden DX11-es hardvert támogatni fog a DX12?
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
Televan74
nagyúr
Nekem a Windows 10 a következő lépcsőfok.Windows 7 megsiratom majd.
Mindenbe beleugatok!!!
-
törölt tag
válasz
goodboy007 #23 üzenetére
Az ingyenes vagy kedvezményes váltás mindig is egy időablakhoz volt kötve. Szóval amit leírtál nem működne.
-
Воланд
titán
válasz
afterburner_ #37 üzenetére
de, onnan ki lehet szedni minden csempet.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
nap
addikt
Már megint a marketingesek csóválják a kutyát...
Azt viszont megértem ha valaki 8-ról váltani akar.
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
ghodyl
tag
Nem vagyok tájékozott dx 12 ügyben.. fog ez futni a dx11-es videókártyán is ? vagy majd megint lehet újat vásárolni ?
-
Centre
tag
a start menu sohsem izgatott de azért maradt még a 10-esben is szívatás. Pl még mindig ott a hibrid vezérlőpult ahol a régi ablakos megoldásokból egyik másik beállítás átvisz a metróba. A Vezérlőpult maga konkrétan ilyen: nincsenek ikonok, a menupontok egy oszlopba vannak hajigálva
A tallózás is idegesítő lépésenként lehet közlekedni, nem látni át egyszerre a folder treet.Ezek idegesítőek. Lehet velük élni, de attól még idegesítőek.
-
pakriksz
őstag
plusz sok szopÓRÁT töltöttek el azzal a 3d modellezők hogy összekombinálják a sok textúrát kevesebb fájlba, és átmozgassák az uv mapeket ennek megfelelőre, hogy ezzel csökkentség a rajzolási hívások számát. Most ezeket a órákat esetleg jobb minőségű/ több modellek elkészítésére költhetik.
[ Szerkesztve ]
-
MaUser
addikt
Nem kell kést tartani, szomszéd hölgy 300e-s Dell notiján a gyári win8.1 hetente dobja le magát driverek miatt s állandóan 10 percem rámegy, mire megtalálok megint mindent. Mert ugye win7 komp mód nincs ebben a szemétkupac GUI-ban. Szívjon ilyennel az az idióta aki kitalálta, de ne én. Kb. akkora baromság ez, mint az Office GUI váltás volt.
Tudom, én vagyok a hülye, mert miért is várom el, hogy ne a drága időm rabolja valami kokóval beszívott idióta aki kitalálta, hogy áttervezik a gui-t és lenyomta mindenki torkán, hogy no régi gui....
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
Szatyor95
senior tag
Nekem ugyan nem bajom. Elnézve a mostani játékokat nem fogom megbánni ha nem váltok 10-re. Az meg, hogy nem vagyok hajlandó egy jól bevált és támogatott rendszert cserélni, szerintem teljesen épeszű felfogást takar. Ráadásul a gép nekem munkaeszközöm is.
Nyugodj békében Integra!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem rájuk gondoltam. Ők el akarnak zárkózni a fejlesztőktől, tehát számukra minden ami low-level az rossz. Az Intel aki nyitni szeretne. Nekik a low-level az jó és természetesen csinálhatnak egy saját API-t.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Victorio
aktív tag
"Még hármat is, tehát az is belefér, hogy jön még egy gyártói low-level API."
Gondolod van rá esély, hogy a zöldek kihúzzák a nyulat a cilinderből?
Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
helkis
veterán
dx12-höz új név is illene: wintendo!
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az új WDDM-et átdobni iszonyatos meló, illetve ehhez egy teljesen új tesztprotokoll is kellene, vagyis minden grafikus drivert kétszer kellene ellenőrizni és optimalizálni Windows 7-re. Egyszer a régi és egyszer az új WDDM-re. Ez a WHQL teszt költségét kapásból a duplájára emelné, ami ellen a gyártók valószínűleg sikítva tiltakoznának. Windows 8-cal is főleg ez a gond. Sokkal egyszerűbb a Microsoft számára egy nagyon kedvező frissítési konstrukciót kínálni a Windows 10-re.
De ha nem akarsz váltani Windows 7-re még mindig ott lesz az AMD saját low-level API-ja, azt is támogatni fogják a fejlesztők. A problémát a DX11 jelenti, mert arra portolni túl nagy költség. Két low-level API-t is sokkal olcsóbb támogatni. Még hármat is, tehát az is belefér, hogy jön még egy gyártói low-level API.
[ Szerkesztve ]
-
Victorio
aktív tag
Tényleg olyan nagy meló lenne Win7-re portolni a DX12-őt, vagy ez csak egy jó indok a M$-nak, hogy lecserélésre kényszerítse a felhasználókkal a Win7-et?
Mert ha Win7-re is jönne az új DX, akkor a játékgyártóknál is lenne öröm-bódottá, megmaradna a potenciális felhasználóbázis, lehetne tolni ezerrel a DX12 fejlesztést, és elfelejteni a DX11 alatti dolgokat.
Pont a napokban láttam valami statisztikát, hogy a használt oprendszerek között kb. 50% még mindig a Win7 részarány. Gondolom ez eléggé fáj nekik.
Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
babkukta
senior tag
A hsz-edből ítélve vagy nem használtál 8.1et, vagy szimplán megakadtál a csempés felületénél. Ugye a 8.1ben is ott van, de nem tartanak kést a nyakadhoz, h használd. Sőt, a 8nál se volt kötelező, de a 8.1nél már asztalra is bootol, így kb végképp kiesik, ha utálod. Alapból én sem vagyok oda a csempékért, a WP-ben sem tetszik, de mivel nem használom, nekem aztán mind1, h van vagy nincs, hiszen nem is látom.
Viszont a W10 még rárak egy lapáttal, ott már start képernyő sincs. Csempe van, mert a start menüben azok lesznek, de akinek tényleg annyi probléma lesz vele, h ott miért van csempe.. menjen a ... tudod hovaÜdvözlettel, Tibi
-
Eddig azért tudtak dx10/11-el is kevés paranccsal játékokat írni, mert alapból így volt tervezve a játékmotor.
Viszont ez egyre erősebb limitációba ütközik, mert egyre nagyobb a különbség a GPU-k tudása és a DX tudása között. Muszáj váltani, mert a végén az iOS beelőzi a Windows-t grafikában, még 30-ad akkora teljesítmény mellett is. Azokat a játék motorokat, amelyeket kezdettől dx12-re terveznek, nagyon macerás lesz jól megírni dx11-re, mert tök más a két API felépítése. Vagy kétszer annyi erőforrással két motort (dx11 & dx12) tartanak tűzben, vagy az egyik el lesz hanyagolva.
Biztos lesznek olyan játékok, ahol a dx11 csak kevés kompromisszumot fog jelenteni, de az meg valószínű, hogy dx12-ben nem lesz anniyra ütős, mint az, amit teljesen a dx12 logikája szerint írnak.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
goodboy007
senior tag
Csak a Forza jöjjön már PC-re, a többi nem érdekes
Ez a Windows 8-ról való ingyenes váltás érdekes dolog, mivel ha nagy lesz az árkülönbség, simán megveszi a user a Win 8-at, amivel ingyen letölti utána a legális Win 10-et.
[ Szerkesztve ]
"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
warcat
veterán
Én pont ebben a helyzetben vagyok,az akció előtt pár héttel vettem egy új oem win7et mert már volt egy alaplapcsere,nem akartam ügyfélszolgálatos köröket megjárni,és van aki használja a régit -szóval így volt 10 vagy 15 euró talán a W8 pro? Jó lenne valami olcsó frissítés.
Ez a csempézés meg: még mindig fel kell hozni,nekem pl sosem a létük volt a bajom,hanem az a végtelen arrogancia amivel behozták,majd mi tudjuk mi jó neked paraszt,kussoljál.Meg is érdemelték a lebőgést.Személy szerint azért váltottam csak most ősszel végül,mert folyamatosan gondok voltak a kedvenc játékommal alatta,még 8.1 alatt is hónapokig.Orvosolva lett, most megelégedve használom.
W10 alatt egyébként volt pár meglepő eredmény bechmarkok alatt a W10 javára,persze a végleges még messze...
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hiába adják a DX11 módot, ha nagy csatába mész, akkor 5 fps-ed lesz. Ezért lenne kritikus, hogy a Windows 10 gyorsan terjedjen, mert túl kevés lesz a komplex jelenetekben a sebesség. Persze vannak tervek erre vonatkozóan, így például az, hogy az űrhajókat low grafikánál kis téglatestek helyettesítik, ami kíméli a procit. Ezeket be lehet vetni, csak így is sokkal jobb élményt kapsz majd low-level API-val.
Az IG2-ből lehet ötletet meríteni. Ott is limit nélküli volt a flotta, vagyis bármennyi hajót gyárthattál bele. Idővel a rendszer ezeket nem jelenítette meg, hanem csak rakott a hajóra egy számot, hogy az annyival erősebb. Ezt is bele lehet tervezni, de 2014 van. Sok magos processzorok vannak a gépekben, és csak az API áll az útban ezek kihasználására vonatkozóan.
[ Szerkesztve ]
-
bsh
addikt
hát ez mesés. majd aztán amikor a felhasználók 95%-ának (akik nem windows 10-et futtatnak) nem fognak futni ezek a csodálatos új játékok, akkor rájönnek, hogy mégiscsak kell az a dx10-11 mód is (legalább még pár évig).
"Ezzel a programozók nem tudnak mit tenni, mivel egy szoftveres problémáról van szó" - jé érdekes, eddig tudtak vele mit kezdeni, tudtak olyan stratégiai játékokat írni, amik futottak is, százezercsillió rajzolási parancs nélkül is. -
SityiSXT
őstag
Anno Windows 8 Pro upgrade verziót lehetett venni olcsóért. Kíváncsi vagyok, hogy akik anno akkor így jutottak hozzá, sok pénzt kell majd a Windows 10 Pro miatt fizetni (merthogy feature-szegényebbre nem lehet frissíteni), vagy így járás esete forog fent?
-
JoolsNOS
veterán
Legyen értelmes áron a home edition és már váltok is, ha jönnek a hozzá való programok.
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Csak a következő évben nem 2000 rajzolásra tervezik a PC-s portokat, hanem legalább 20000-re, ami a legjobb procival is kétszeres gyorsulást fog hozni. A Nitrous, ahol az átlag rajzolás lesz 50000, míg a terhelést a 100000 rajzolás jelenti simán jönni fog az 5x-ös boost. Még akkor is, ha 5 GHz-re rántod akármelyik processzort.
Próbáld ki te magad. Steamen a StarSwarm letöltése és ott az RTS mód. Azt direkt azért van kiadva, hogy megmutassa, hogy az érkező új generációs stratégiai játékok, mennyire futnak majd az adott gépen.[ Szerkesztve ]
-
Szatyor95
senior tag
Engem ezzel a lépéssel pont hogy a játékokról való leszokás felé terelnek. Eddig sem váltottam játékért rendszert, eztán sem fogok.
Nyugodj békében Integra!
-
Tikakukac
titán
Király lesz DX12 meg minden. Rendes méretezés mikorra várható? Ja, tudom, az már van. Csak már a 3. gépet nyúzom, ahol képtelenség rendesen használni a 2-3-4k-t és marha zavaró.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Meteorhead
aktív tag
Nem azért, de szerintem a játékosok nagy része (legalábbis kis hazánkban, de ez Európa nagy részére igaz) úgyis valamilyen Windows-szelídítőt használ, nem pedig frissít, se nem veszi meg dobozos verzióban az OS-t, és végképp nem frissíti a HW-t, csak azért hogy kapjon előtelepített OEM verziót.
Win 8 terjedésének egyetlen gátja a csempékhez használt ablakkezelő idegensége/mássága a korábbi desktophoz képest. Win 10 ezt orvosolja és mindenki boldog lehet.
Szerintem is rossz döntés volna az új WDDM-et ráerőltetni akár Win 8-ra, akár Win 7-re. Olyan driver inkompatibilitás káoszt hozna, ami a legsúlyosabban az Optimus és a sima Intel HD felhasználókat érintené, ami a felhasználók egy igen tekintélyes százaléka.
-
steven84
tag
Megint megy a népbutítás, látom.
Az tény hogy gyorsabb lesz a rajzolási parancs kiadása, de ahogy a mantle-nél ezzel csak az nyer akinek lassú procija van, a többinél nem lesz gyorsulás.
Ahol a videókártya kevés, ott a dx 12 után is kevés lesz. -
Petyyyyy
addikt
Jó hírek és remélem tényleg ingyé' frissíthetnek majd a 8/8.1 tulajok 10-re.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Peter13
senior tag
Ezen jót mosolyogtamEgyébként ha nem lesz drága a váltás WIN8.1-ről, akkor szivesen meglépem...de ha megint le akarnak húzni egy halom zsetonnal, akkor ne csodálkozzanak ha "lassan" fog terjedni a WIN10. Remélem épeszű megközelítést alkalmaznak
[ Szerkesztve ]
"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."
-
Gainka
őstag
Én is nem rég vàltottam win8.1-re es ha full csempés lenne sem zavarna ugy is totàl-bol dolgozom. Az meg hogy e ö i konra kattintok vagy csempére tök mind 1.
Fú de vàrom a dx12-es gémeket.
-
hito
nagyúr
Vigyázz is, mert a csempék használata kötelező és visszavonhatatlanul végleges! Állítólag ha win8-at használsz és nem nézed napi 90percet mereven a csempéket,
akkor rádtöri az ajtót SB és 3x egymás után előjáték nélkül megaláz férfiúi mivoltodban.Az gondolom abszolút nem zavar, hogy az asztali felületen még csak nyoma sincs a csempéknek?
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
GIJoe
addikt
Üres ígéret lesz ez is, engem mind a mai napig a csempétől kiver a víz, és kerülöm is a 8ast...
Új hozzászólás Aktív témák
ph Már a következő évben jöhet olyan szoftver, amely abszolút követeli a DirectX 12-t.
- Óvodások homokozója
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- Canon EOS DSLR topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB GDDR6 AeroCool Ore FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H170 i5 6500 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 FSP CMT160 CORSAIR 750W
- Lenovo ThinkCentre M800 PC, 6. gen i3 CPU, 240 GB SSD, Jogtiszta Windows 10
- Eladó Lenovo T14s Gen1 i5-10310U/TOUCH/8GB RAM/512GB SSD/HUN/Gyári gari
- Microsoft Surface Book 1 - Ajándék táskával!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest